Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Top 8 a tradiční Big Band week! + Rozhodnutí (rekap + video)

18. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10764 w=615]

X Factor míří ještě hlouběji do minulosti a staví soutěžící před těžkou výzvu. Soutěžící se musí sladit s velkým orchestrem a podat stylovou show. Zazní písně od klasiků jako Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Bobby Derrin nebo Nat King Cole . Kdo v této výzvě obstál a kdo zůstal za očekáváním? Čtěte dnešní rekap, který vám připravili VojtaP a Merťas.

Doplněno o Merťasovu část!

Hlavní show

Andrea Faustini

Výběr: Ella Fitzgerald – Summertime

Merťas:  No, když jsme s Vojtou probírali minulý týden aktuální téma kola, tak jsme oba tušili, že ani pro jednoho toto nebude úplná procházka růžovým sadem k tomu něco napsat. A to už hlavně z důvodu toho, že prostě big band není úplně styl, který bychom denně poslouchali. Andrea byl takovým prvním důkazem toho, že big band může být i nudný. Prostě od prvních chvil a tónů mě vystoupení ani trochu nebavilo, táhlo se to jako vyžvýkaná žvýkačka přilepená k židli a zcela to nudilo. Andreovi se musí nechat, že vystoupení gradoval a řádně ho vystavěl, nedopouštěl se ani chybiček a celkově by se dalo vystoupení označit za kvalitní přísun hudby. Ale…

VojtaP: Pro Andreu krok vedle. Bylo mi hned jasné, že se bude chtít v této písni předvést a vypalovat jednu řezavou výšku za druhou, ale právě tato píseň si vyžaduje jemný ženský dotek. Vždy si vzpomenu na Fantasiu Barrino z třetí řady American Idol, která si touto písní zajistila vítězství. Andrea bohužel neumí jemně odvyprávět příběh písně a přinést lehkou letní náladu, právě naopak, bylo to těžkopádné a přezdobené, navíc opět ty jeho obličeje. Tohle nebyl slušný úvod.

Lauren Platt

Výběr: Nat King Cole

Merťas:  Simon je od začátku na lidi z jiných kategorií jak pes. Na každém hnedka hledá nějakou chybu, za kterou by je mohl sejmout. Znovu, když pominu to, že to byla pro mě žánrová nuda, tak ale zase musím říct, že Lauren to dala velice pěkně. Dokonale v tom podala svou originální barvu hlasu, která byla krásně poslouchatelná. Ale pro Lauren to byl několikátý těžký cajdák v live show a to by se jí taky jednou nemuselo vyplatit. Už by to Lauren chtělo postavit do svižnějšího hávu. Snad vyjma jednoho tónu se Lauren podařilo úspěšně tímto tématem projít. Ale kdo ví, britský divák je velmi nevyzpytatelný.

VojtaP: To, co mi chybělo u Andrey mi plně vynahradila Lauren, jemnost a lehkost. Lauren byla hlasově jistější než minule, bohužel pro ni není song nijak vzrušující, byť to zazpívala nádherně a bez větších chyb, působilo to spíš jako ukolébavka i s mírně gradujícím závěrem. Tomu nepomohlo ani to, že Lauren dostala minimální výpravu, možná by pomohlo, kdyby se na pódiu k jejímu zpěvu odehrával nějaký příběh, jiným způsobem by to ozvláštnit asi ani nešlo. Takto Lauren jen zrekapitulovala vystoupení Diany Vickers z 5. řady, včetně houpačky, tady se tedy Brian kreativně nepřekonal, jen vykradl sám sebe a Lauren to moc nepomohlo. Škoda.

Jay James

Výběr: mashup Alicia Keys/Frank Sinatra – Empire State Of Mind/New York, New York

Merťas:  Jay minulý týden utekl vyloženě hrobníkovi z lopaty. Ač byl kolem Paula minulý týden povyk jakýkoliv, tak Jaye přezpíval a porota ho měla odporoučet, ale řeknu si ok. Dáme mu ještě jednu šanci na to, aby ukázal, že na to má. No, ale na tomto vystoupení bylo asi nejzajímavější to, jak paní ve sklenici za Jayem lezlo prso z napěchovaných šatů. A Simon si vyloženě s*ral do huby s tím, že to bylo nejlepší číslo zatím, naopak. Z big band vystoupení to bylo zatím to nejhorší. Jay byl jako vystřižený z karaoke, hlasově to prostě nedával, ztrácel se, ty opičky tomu taky moc nepomohli a vůbec nepochopím, proč tam na začátek cpali Empire State of My Mind, to bylo úplně zbytečné. A když k tomu všemu připočtu loňskou Sam Bailey, která New York dala naprosto brilantně, tak Jayovo vystoupení byla katastrofa. Jestli se tímhle chtěl zachránit před bottom two, tak nevím.

VojtaP: Jay byl minule zachráněn diváky v deadlocku a dostal druhou šanci obhájit místo v soutěži. Bohužel dostal píseń, kterou si loni neskutečně střihla Sam Bailey a tak bylo jasné, že Jay toto srovnání neustojí, neustál. Tím, že zapojil taky známou hymnu o New Yorku od Alicie Keys tomu také nepomohl, zazpívat jednu větu z jiné písně a pak začít další, to z toho nedělá mashup. Jeho New York, New York se nesl v pohodovém duchu, podařilo se vytvořit i tu atmosféru oslav Nového roku, to byl dobrý nápad. Jen ke konci se Jay docela trápil a New York ho přerostl. Celkově ale příjemné vystoupení v rámci tématu.

Stereo Kicks

Výběr: Bobby Derrin – Mack The Knife

Merťas:  Tak kdo ty Stereo chce potopit? Louis nebo produkce? Jako zase změnit song 24 hodin před vystoupením? Někdo je tam asi nemá rád. Jenže kluci se mi líbí v tom, že dokáží navzdory tomu negativnímu očekávání přinést jen optimismus. Teda aspoň u mě to tak platí. Tohle vystoupení mě zatím nejvíce v big bandu bavilo.

VojtaP: Stereo Kicks udělali v týdnu zásadní rozhodnutí o změně songu den před přenosem. Tady ty změny většinou dopadnou katastrofálně, kvůli nedostatku času na nácvik. Opět se projevilo, že někteří zpěváci jsou v sólových pasážích slabí a neznělí a ta lepší polovina skupiny (hlavně James) to vždy zachraňuje. Nakonec si vedli líp, než jsem původně čekal až tedy na tu pódiovou prezentaci, která byla hodně zmatená. Možná mít víc času na nácvik dopadlo by to mnohem líp.

Ben Haenow

Výběr: Michael Bublé – Cry Me A River

Merťas:  Ben zatím soutěží prochází hladce, i když neměl extra zářivý moment. Trochu jsem ho čekal teďka v big bandu, protože Cry Me A River je konečně přijatelný výběr songu pro diváka. Ale já jsem byl trochu zklamaný. Ben měl sice parádní výraz, výborně vypadal, hlasově to taky vcelku řezal, ale myslím, že se párkrát říznul. Řekl bych, že mu to tam několikrát nehezky ujelo a to mi jaksi zkazilo dojem. Ben nebyl špatný, ale ani dobrý. Neurazí, ale nenadchne.

VojtaP: Bylo mi hned jasné, že toto téma nebude vůbec to pravé ořechové pro Bena, ale pro koho jo, že? Ben dostal asi to nejlepší, co mohl, song od Bublého je dobře napsaný a sám o sobě působí efektně. Ben zařadil svůj chraplák a odvedl dobrou práci, zněl opravdu dobře, s orchestrem si taky dobře potykal. Velký finiš neměl chybu. Dnes první opravdu dobré vystoupení.

Only The Young

Výběr: I Wanna Be Like You z Knihy džunglí

Merťas:  Já jsem zvědavý na to, jak bude na konci u této skupiny vypadat hlasování během live show. Protože jestli je někdo pro cílovku na trhu jako dělaný, tak je to právě tato skupina. Mají ohromný potenciál, který netkví jen v tom, že vypadají jako parta z Disney kanálu. Jsou sympatičtí atd… To všechno víme, jen jim ale zatím to hlavní oč v této soutěži jde, udělat pořádné vystoupení, které diváky konečně přesvědčí, že se má hlasovat, že jsou dobří a stojí za to. Pořádný touchdown jim zatím chybí. Potřebují něco, jako měly Fifh Harmony s Anything Could Happen. Big Band vystoupení mě osobně vůbec nezaujalo, nebavil jsem a nenadchlo mě. Vidím v nich plno potenciálu, ale tohle prostě ne. Snažili se, párkrát to taky hlasově nevybrali, ale byla to aspoň trochu show, ale jen trochu. Navíc bych řekl, že ani místní publikum nebylo odvařené, protože potlesk rázem utichl a porotci téměř okamžitě mluvili do ticha.

VojtaP: Paráda, jak jsem od tohoto kola nic nečekal, tak toto mě dostalo. Only The Young jsou vyloženě ve svém živlu. Prvně je dobře, že se vedoucích vokálů ujali zrovna chlapci, celkově to byl konzistentní, energický a zábavný výkon, kde nechyběl nadhled. Chválím taky zapojení choreografie, jde vidět, že jim pohyb není cizí a do celého konceptu to perfektně sedlo. Nejlepší vystoupení večera, které ani sekundu nenudilo.

Stevi Ritchie

Výběr: mashup Lou Bega/Ricky Martin – Mambo Number 5/She Bangs

Merťas:  Minulý týden znásilnil Queen, teďka si podal Rickyho Martina a Mambo Number 5. No, co říct. Nevím co bylo horší. Tragédie jménem Stevi pokračuje a zjišťuju, že mě možná i ten Wagner bavil mnohem víc, než Stevi. Někde jsem četl, a to už u minulých ročníků, že v UK existuje jistá skupina hlasujících, která je proti X Factoru jako takovému a hlasují právě pro tyto exoty či napříklady horečně vykupují vánoční singly proti výhercům, jen aby to vítěz X Factoru nevyhrál. Myslím, že něco podobného funguje u Steviho, že ho podporují nějací recesisté a možná má taky Cheryl pravdu v tom, že jedinej v show není aspoň upnutej a každou chvilku na pódiu si vyloženě užívá a baví ho to.

VojtaP: K tomuto nemám moc, co dodat, esence nevkusu a nevtipu, po všech stránkách hrozné. Hodnocení „nejhorší vystoupení v historii soutěže“ se znovu posunuje na nový level. Radši bych sledoval Wagnera, ten byl alespoň bizarně vtipný.

Fleur East

Výběr: Jessie J, Ariana Grande & Nicky Minaj – Bang, Bang

Merťas:  Kdyby se měla letos pořádat soutěž o nejnemastnější soutěžící letošního ročníku, tak je u mě vítězkou Fleur. Tady já opravdu nevidím, proč je tak opěvovaná. Když to vezmu ze svého hlediska jako spotřebitele, tak bych si její cd nekoupil, prostě mě nijak nezajímá a neslovuje. Jediné co se mi pořádně ve vystoupení líbilo, byl ten turbo rap, to byla paráda. Silná slova o vítězství v soutěži od Simona? Utopie, nevěřím, že Fleur urve vavříny. Ta holka vážně nemá originální hlas. A že umí vše okolo? Já bych radši slyšel pořádný hlas. A za další, podruhé zpívaná píseň? Nuda.

VojtaP: V soutěži aktuálně není nikdo více přeceňovaný, než je Fleur. Pěvecky na tom není Fleur vůbec dobře, stejné vystoupení v Judges Houses mělo větší švih než toto s orchestrem a bylo také lépe zazpívané. Fleur měla opět velké problémy skloubit show a zpěv. Rap v big bandovém kole taky působil jako pěst na oko. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že Fleur dostala v tomto kole až moc úlev oproti ostatním, jednak tím, že už stejnou píseň jednou zpívala, podruhé, že je to aktuální hit mimo téma a ostatní se museli potýkat se starými fláky a žánrovými songy. Výzvu big bandu tak měla mnohem lehčí a ani jí to extra nepomohlo.

Top 3 podle Merťase

1. Stereo Kicks
2. Lauren Platt
3. Ben Haenow

Top 3 podle VojtyP

1. Only The Young
2. Ben
3. Lauren / Stereo Kicks

Rozhodnutí

Merťas:  Kdo by měl soutěž opustit? Samozřejmě Stevi, ten už minimálně několik kol přesluhuje. V big bandu byl jednoznačně hlasově nejhorší. Ale kdo k němu? Když si promítnu dnešní večer, tak mi nejhůře jako další vychází Jay. Myslím si, že Jay ani tento týden nepodal úplně odzbrojující výkon a asi bych ho do bottom two poslal znovu.

VojtaP: Bez debat byl nejhorší Stevi, v soutěži už v této fázi nemá, co dělat a seznam lepších zpěváků, kterých má na štítě se stále rozrůstá. Přestože Jay podal lepší výkon než minule, v bezpečí také není, v jeho případě si nejsem jistý, jestli zafunguje efekt bottom 2.

Skupinové vystoupení

Taylor Swift – Shake It Off 

Merťas: A znovu nám produkce nacpe něco, co jsme už v minulých kolech mohli slyšet od hvězdného hosta? Trochu inovace by neuškodilo. Ač se tenhle song stal hitovkou, jak jsem se chybně domníval, tak ale ani v podání finalistů mě to úplně nebere. A další nic extra společné vystoupení.

VojtaP: Tohle skupinové vystoupení se podařilo. Shake It Off je takový kolovrátek, že vystoupení mohlo být klidně kratší, každopádně to bylo lepší než vystoupení předchozí a dokonce bych řekl, že i lepší než vystoupení Taylor samotné, které v soutěži předvedla jako host.

Hvězdní hosté

Nicole Scherzinger – Run

Merťas: I když se hvězdná brána u jejího vystoupení zasekla a nic nedělala, tak bych řekl, že to bylo možná i pro vystoupení lepší. Mělo to tu správnou komorní atmosféru k dokonale procítěné písničce. Nádherné vystoupení, které se řadí k těm letos nejlepším.

VojtaP: Loni porotce, letos host. Nicole se vrátila představit svůj nový singl „Run“ a jejími slovy byla „schamazing“! Nerozhodilo ji ani selhání leaserů a vystoupení dotáhla do konce jako profík. Je škoda, že její nová deska se neprodává vůbec podle očekávání.

Olly Murs – Wrapped Up

Merťas: Ještěže to ten Olly před pěti lety nevyhrál. To by možná nebyl tam, kde je dnes. Ollyho vystoupení bylo velmi příjemné a řekněme odlehčující od tlaku z vyřazování.

VojtaP: Olly se také do X Factoru vrací. Soutěží si prošel jako soutěžící, moderátor a loni jako poradce u Louise doma. Singl Wrapped Up je chytlavý, prezentace byla vtipná a Olly se ukázal jako skvělý performer.

Band Aid 30 – Do They Know It’s Christmas

Bob Geldof dal dohromady 30 aktuálních úspěšných interpretů, aby znovu přezpívali charitativní singl, který původně vznikl na pomoc proti hladomoru v Etiopii. Tentokrát je účel výtěžku z prodeje singlu určen na boj s šířením Eboly. Na singlu zní například One Direction, Bono Vox, Emeli Sandé, Ellie Goulding, Ed Sheeran, Chris Martin, Sinead O’Connor, Rita Ora, Sam Smith a další.

Odhalení bottom 2

Do bottom 2 se znovu propadl Jay a konečně také Stevi. 

Rozstřel

Jay James

Merťas:  Že do bottom two spadne Jay podruhé, bylo dle mého trochu jasné už ze sobotního výkonu. New York nebyl nic extra, a tak přišel znovu sešup. Jay si vzal do vínku moc hezkou písničku, ale znovu se s ní nedokázal vůbec porvat. Celé vystoupení byla jedna velká horská dráha, kdy to jednou šlo a podruhé to zase otřesná a neposlouchatelná záležitost. Co na to Stevi?

VojtaP: Jako první šel zpívat Jay, jeho verze se mi moc nelíbila, některé momenty byly pěkné, některé zase vůbec ne. Jay byl nějaký přemotivovaný. Minulý týden se mi jeho zpěv o záchranu líbil mnohem více.

Stevi Ritchie

Merťas: Stevi? Ten si podruhé, pěkně začerstva, znovu znásilnil Fredieho a Queen. Že je to špatně hlasově bylo okamžitě jasné od začátku. Neposlouchatelná a zcela falešná věc od prvních tónů. Ale víte co se tomu Stevimu nedá odepřít? Jeho to fakt baví. Rozparádil halu, vcelku se odvázal a dal do toho všechno ze sebe. V nasazení Jaye předčil o několik parníků. Ale ten hlas je postě katastrofa.

VojtaP: Stevi se rozhodl, že minulý týden Freddieho památku zneuctil málo a tak se o to v rozstřelu pokusil znova. KATASTROFA! Postoupit by měl jednoznačně Jay.

Vyřazování

Simon podstoupil Sofiinu volbu a bezmyšlenkovitě se zastal Jaye. Louis tentokrát nenechal hlavu doma a také hlasoval pro Steviho vyřazení. To Mel B a Cheryl byly jiného názoru a společnými silami hlasování poroty zazdili a poslali vyřazování do Deadlocku.

DEADLOCK!

Diváci svým hlasováním rozhodli, že v soutěži dále nebude pokračovat Jay!

Jayova cesta soutěží

Xtra Factor: Porota obhajuje svoje rozhodnutí

Hodnocení 5.live show podle Merťase

Člověk už pomalu ani neví, odkud na něj ty negace na letošní ročník znovu vylezou. Prvně bych chtěl říct, že big band kolo je velmi nezáživné a nudné kolo, které prostě nemůže diváky oslovit. Dále vystoupení, pokud to nejsou vyloženě dobří zpěváci, tak nestojí za nic nebo jsou absolutně plochá a nudná. Osobně bych byl pro, aby se big band kolo už v dalších ročnících neopakovalo. Myslím, že tato show znovu shořela na výběru zajímavých songů. Ben měl sice ohranou belu, ale diváci mají pak s čím srovnávat a je rychle rozpoznatelná. Jay měl také výborný song, ale ten je dvou sečný, buďto ho dáte nebo ne. A pak se vcelku ještě trefili u Lauren, ale tam bych to přikládal dílu náhody, že jí to takhle sedlo. Zbytek písniček prostě neměl diváckou razanci a myslím si, že nejen já jsem se strašně nudil. Stále je pro mě 11.řada velkým zklamáním, která ani nenaplnila jakási očekávání, zatím… A vyřazení Jay? No, i když ten Stevi je tragéd, tak ale aspoň trochu projevil nějaký zájem o show. Simon poté přiznal, že mu Jay řekl, že už je jeho čas. Jay byl chodící mrtvola už druhé kolo a konec si zasloužil. Zasloužil by si ho i Stevi, ale díky nasazení je ještě ve hře. Nahnání do deadlocku jsem moc nerozuměl. Hlavně u Mel B, protože ta do něj šije týden co týden a když na to přijde, tak to podrží? Přinejmenším podezřelé…

Hodnocení 5.live show podle VojtyP

Po tomto víkendu jsem na celý štáb s porotou hodně, ale hodně naštvaný. Nejenže byla live show díky tématu slabá, ale rozhodnutí, kde štáb zmanipuloval porotkyně, aby byla větší kontroverze, tomu nasadilo korunu. Jsem si jistý, že Mel a Cheryl jen odvedli špinavou práci za produkci a tím hodili Jaye přes palubu. Jay možná neměl šanci celou soutěž vyhrát, stejně jako Lola, Paul a Jack, ale vypadnout před Stevim je ostuda. To, že nakonec Stevi postoupil díky hlasům diváků je sice neuvěřitelné, ale porota a produkce by to neměli používat jako omluvu. Právě celý rozstřel má smysl právě proto, že má porota možnost opravit rozhodnutí diváků a pomoci dobrým zpěvákům získat lidi zpět na svou stranu následující týden. Britská produkce se tak víc a víc podobá těm našim, které podobné machinace také používají, ale neuvědomují si, že to lidem zrovna neimponuje. Těžko říct, jak se bude zbytek soutěže vyvíjet, při troše štěstí bychom se mohli Steviho zbavit již příští týden, svému účelu vytvořit kontroverzi prospěl. Doufám, že letošní soutěž se alespoň dočká důstojného zakončení v grand finále. Jinak doufám, že až bude Simon s producenty příště přemýšlet, proč show v ratinzích neroste, nezůstane jen u výměny poroty, ale někdo se opravdu zamyslí nad všemi možnými důvody. V této podobě to není ta show, která si získala ve světě takový obdiv a renomé.
Další věcí je téma příštího týdne, Whitney vs. Elton John. Někdo v produkci by potřeboval injekci plnou invence. Už bych uvítal opravdu nějaké široké téma, kde by si každý mohl vybrat podle svého gusta.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
Bedy
Reagovat

Mě se večer líbil jenom Ben, Lauren a OTY…, potom mam SK, Jaye, Andrea, Fleur a nakonec Steviho..

Jinak nic moc kolo no..,hosté perfektní, líbili se mi oba nové singly, rád jsem si i připomněl charitativní vánoční song, ale co přišlo potom… no neměl jsem slov.., a ještě pořád je nemám.. :) …, neskutečně trapná komedie.., ať to třeba Stevi celý vyhraje..,

2
jab
Reagovat

Tak pro mně nejlepší OTY, pak Lauren, Ben, Jay, Stereo Kicks, s odstupem Andrea, s dalším odstupem Fleur a někde za ní Stevi.

Jinak že se produkce X Factoru začíná blížit té ČS…jak kde. Třeba v Talentu se občas děly podobně zajímavé věci, ale v nováckých show (SuperStar, Hlas) jsem takové šílenosti nezaregistroval…a nebo mi jen neslouží paměť :-).

3
Lucas
Reagovat

Já nejvíc fandím OTY, pak mám tak nějak stejně Ben a Lauren a potom mám Stereo Kicks, protože předvedli alespoň několik dobrých výkonů. Andrea je neutrál, v live show se mi ani jednou snad nelíbil fakt hodně. Stevi mi nepřijde ani dobrej, ani vtipnej a na úplnym konci mám Fleur. Podle mě z ní nikdy hvězda nebude, i když předvádí show, mě to nebaví a přijde mi hrozně nezajímavá.

4
Monika
Reagovat

Po vypadnuti Jaye ted fandim OTY, popravde receno me moc neberou, mam problem s neprijemnym hlasem blondyny a i ti kluci zrovna neladi memu uchu, navic mi prijdou jako kapela pro pubertaky, nicmene i presto vsechno bych jim to vitezstvi prala „z lasky“ k Louisovi:-))))

5
Michal V.
Reagovat

priznam se, ze po tech prvnich par katastrofalnich kolech skupin, patri SK a OTY k jedinym interpretum jejichz vystoupeni si pustim podruhe/potreti a bavi me vic nez solisti.

Jestli bych smel mit nejake skromne prani na grandfinale tak by to bylo asi Ben x OTY… s tim, ze top 3 Ben, OTY, Lauren.
Ale myslim si, ze cela soutez je nasmerovana jinam…uvidime jak budou britsti divaci podlehat produkci X Factoru

6
Michaela
Reagovat

@Michal V.: Kdybych si já teď mohla vybrat TOP 3, tak bych to měla stejné, s tím, že TOP 2 mám OTY a Lauren, třetí (ale s obrovským odstupem) Ben.

Andrea – nejsem si teď vůbec jistá, jak dopadne
Fleur – bohužel, myslím si, že ta je teď jasnou finalistkou, pokud se ještě něco nestane
SK – půjdou domů brzy, uvidíme, jestli před nebo po OTY
Stevi – brzy, už brzy

A jak si myslím, že to tedy teď s TOP 3 vypadá? Fleur, Ben a Andrea. Kdyby to takhle doopravdy dopadlo, tak by to pro ně bylo snad to nejhorší možné vyústění.

Na to, jak to s touto sérií na začátku vypadalo skvěle, to teď vypadá dost bídně. Tuto sérii porota, produkce doopravdy hodně zazdili.

7
Michaela
Reagovat

@Michaela: * pro mě, ne pro ně

8
Lucas
Reagovat

Jinak myslím, že jsem asi jedinej, kdo má big bang kola rád :)) v posledních letech jsem si právě díky reality show oblíbil tenhle styl a v X Factoru se mi právě líbil třeba Leon Jackson a miluju Michaela Bublého.

9
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Bublého mám taky rád. Možná by mi big band ani tak nevadil, kdyby to bylo pojaté spíš jako párty ve stylu toho nového filmu o Gatsbym, což by bylo víc pro masy. Letos mi to vadilo hlavně kvůli tomu, že jsme se od druhé live show hudebně nepohnuli z minulého tísiciletí. Vlastně ani nejde říct, v čem jsou soutěžící dobří, když jim kromě prvního kola nedali volnou ruku. To je jeden z hlavních kamenů úrazu tento rok.

@jab: to srovnání s českými produkcemi bylo nejen kvůli těm údajným praktikám, ale taky kvůli té kreativitě v těch tématech a výběrech, to se týká obou našich televizí.

10
Bedy
Reagovat

Jinak já tipuju rozdělení songů na příští kolo takto:

Andrea – Whitney Houston (tady to je řekl bych stoprocentní, dokonce už jí i v live zpíval)
Ben – Elton John
Stevi – Elton John
Fleur – Whitney Houston
OTY – Elton John
Stereo Kicks – Elton John
Lauren – Whitney Houston…

Tipuji že zazní např. tyto songy:
Od Whitney – Run to you, I will always love you, I have noting, nebo něco rychlejšího.. třeba I wanna dance with somebody

Elton John – Candle in the wind, Can You Feel the Love Tonight, Don’t Let the Sun Go Down on Me, Sacrifice, nebo notoricky známý a v XF hodně užívaný Your song? :) OTY by mohli střihnout znovu castingovku Something About the Way You Look Tonight… co myslíte? :)

11
Monika
Reagovat

Imho Lauren bude mit na 90% pomalou vec od Eltona.

12
libena
Reagovat

tak steviho bych tipovala na crocodile rock :-(

13
Lucas
Reagovat

Alespoň nějaké promo pro Stereo Kicks :))
https://www.youtube.com/watch?v=0cYLjt8G90A

14
Bedy
Reagovat

Takze tento tyden dalsi double elimintion… :)

15
Monika
Reagovat

@Bedy: No ja mam double elimination rada a nemusim smutnit tolik za Jaye tohle by uz tutove neprezil. Tohle uz ani Stevie neda, ten je uplne jasnej, v ohrozeni budou klasicky skupiny obe a jestli nezazari Lauren, tez by mohla byt v B3.

16
Bedy
Reagovat

@Monika: Já čekám, že Stevi odejde v sobotu, a v neděli budou v B2 obě skupiny…

Přidat komentář