Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: Jak dopadla Judges´ Challenge pro Top 7? (+ video)

22. Září 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=10229 w=615]
Sedmička finalistů australského X Factoru má za sebou další nelehký úkol – musela se tentokrát vypořádat s výběrem písní, které jim přidělili mentoři ostatních kategorií. Naložili porotci svým konkurentům, nebo jim naopak nahráli na smeč? Kdo zazářil a kdo je naopak adeptem do bottom 3 (která jen pro tento týden nahradí tradiční bottom 2)? Čtěte níže a dozvíte se více.

Brothers 3

zazpívali: Proclaimers – 500 Miles
píseň vybral/a: Ronan

Když se bráchové poprvé objevili na castingu, tak jsem se obával, že budou zpívat jen samé balady a že se u mě nezbaví škatulky Drda Band (ta vznikla mj. i díky podobnosti frontmana s vítězem třetí české SuperStar). Naštěstí jsem se mýlil a kluci dokázali, že dokážou být i velmi zábavní. Jejich choreografie byla perfektně vymyšlená od příchodu ze zákulisí až po zelený klobouk pro Ronana. Pěvecky to sice nebyla vyložená hitparáda, ale jako komplexní zábavné číslo to působilo velmi dobře a byl to příjemný otvírák.

Marlisa Punzalan

zazpívala: Pink – Try
píseň vybral/a: Redfoo

Pro mě byl tohle nejlepší výkon Marlisy od bootcampu. Z velké části tomu sice pomohla i samotná píseň, která je setsakra efektní, ale i sama Marlisa odvedla velmi dobrou práci. Zvlášť ve slokách se mi její hlas tentokrát dost líbil. V refrénu Marlise uškodil zvukař, takže dojem byl matnější než ze slok, ale i tak tam předvedla velký tlak. Podání Ondřeje Mašíka z našeho Hlasu pro mě bylo sice větším touchdownem, ale Marlisa se rozhodně nemá za co stydět a díky tomto vystoupení by se rozhodně měla tentokrát vyhnout bottom 3.

Reigan Derry

zazpívala: Florence And The Machine – Dog Days Are Over
píseň vybral/a: Natalie

Návrat královny. Po dvou matnějších výkonech z minulých kol si Reigan opět může připsat jeden touchdown. Zvláště ve slokách měla hned několik překrásných momentů a její barva hlasu zde vynikla v plné své kráse. Navíc se jí podařilo píseň perfektně vygradovat a předvedla zde hned několik hlasových poloh. Nevím, jestli Reigan celou soutěž vyhraje, ale osobně si myslím, že by si to ze všech soutěžících zasloužila nejvíc. Konečně můžu zase nějaké vystoupení označit slovem TOUCHDOWN.

Tee

zazpíval: Prince – When Doves Cry
píseň vybral/a: Ronan

Minulý týden spáchal Tee posmrtný atentát na Freddieho Mercuryho, proto je pro něj dobrou zprávou, že horší už být nemůže. Tentokrát sice nebyl tak ultrapříšerný jako minule, ale pořád byl podprůměrný a hodně daleko za ostatními. Ze začátku z něj vycházel jen teplý vzduch, později sice trochu přitlačil, ale opět byl dost brutálně falešný. Myslím, že tentokrát se Tee tentokrát už vyřazení rozhodně nevyhne, zvlášť když bude bottom 3.

Caitlyn Shadbolt

zazpívala: Paramore – Still Into You
píseň vybral/a: Natalie

Zatímco u Reigan se Natalie s výběrem písně trefila do černého, u Caitlyn se naopak pořádně sekla. Copak jí nemohla vybrat nějakou lyrickou baladu, kterou bych od ní slyšel rád už hodně dlouho. Pro tuto pop-rockovou píseň je potřeba silnější hlas než jaký má Caitlyn, proto se není možné divit, že celou dobu zpívala dost nadoraz a místy nestačila s dechem. Ač mám Caitlyn moc rád, tak uznávám, že pokud spadne do bottom 3, bude to bohužel spravedlivé.

Dean Ray

zazpíval: Milky Chance – Stolen Dance
píseň vybral/a: Redfoo

Nevím, proč Natalie vyšilovala kvůli tomuto výběru, vždyť Stolen Dance není taneční píseň (ačkoliv má tanec v názvu), ale podobná folkařina jako Budapest, který Dean zpíval v předminulém kole. Ačkoliv Deanovi akustická poloha normálně svědčí, tentokrát udělal jednu zásadní chybu – refrény zpíval falzetem. Proboha proč? Nejen, že Dean je nedával úplně stoprocentně, ale navíc se to do písně vůbec nehodilo. Zaplať pánbůh aspoň za pár hezkých míst ve slokách. Myslím však, že Dean má natolik silnou základnu fanoušků, že se ani po tomto slabším výkonu nemusí bát pádu do bottom 3.

Jason Heerah

zazpíval: Disclosure – Latch
píseň vybral/a: Dannii

Jestli porota někoho včera brutálně přechválila, tak to byl Jason. Je sice hezké, že má tolik rád svojí manželku a že se jako dárek k jejím narozeninám pokusil o osobitou verzi této nepříliš výrazné písně, ale celou píseň totálně zabil svými falzety, které zněly, jako když se kuřák dusí na smrtelné posteli. Ani zbytek písně nebyl žádná hitparáda. Kdybych byl Jasonova manželka, tak by mě to možná dojalo, ale jako nestranný pozorovatel musím říct, že třeba takový Otto Kollmann ve slovenské soutěži Elán je Elán předvedl mnohem lepší věnování své ženě. Ovšem označení Jasonova výkonu za fenomenální byl ze strany poroty skutečně výsměch. Pomůžou Jasonovi slova od poroty a poslední pozice, nebo se s ním setkáme v bottom 3? To je zatím ve hvězdách.

Top 3 podle DJ Vlada:

1.Reigan Derry
2.Marlisa Punzalan
3.Brothers 3

Tip na bottom 3:

1.Tee
2.Jason Heerah
3.Caitlyn Shadbolt

Co se týče twistu s bottom 3, tak nevím, co si o tom mám myslet. Pokud to tvůrci dělali kvůli zkrácení soutěže o jedno kolo, tak nás tentokrát opustí hned dva soutěžící. Pokud však vypadne jen jeden, tak smysl tohoto twistu nechápu. Jinak porota už začíná být na pěst tím nekonečným vychvalováním všech vystoupení, včetně těch podprůměrných, a několikanásobnou standing ovations. Jinak to bylo určitě lepší kolo než minule, i když výkony s výjimkou prvních tří nebyly rovněž žádná sláva. Na vyřazování si tentokrát výjimečně musíme počkat až do úterka a jako hosté vystoupí australská zpěvačka Ricky-Lee Coulter a americká rocková skupina American Authors. A samozřejmě se dozvíme, kteří soutěžící skončí v bottom 3 a kdo z nich nás opustí. Zatím však musíme dočkat času jako husa klasu.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
PK
Reagovat

Moje hodnocení:
1.-2. Marlisa a Reigan – obě předvedly skvělé výkony, kterým u mě k naprosté spokojenosti chybělo jen málo (u Marlisy mi trochu vadily ty refrény, u Reigan zase přebývala teatrálnost, která k této písni sice patří, ale kterou Reigan narozdíl od Florence nevěřím – ale to jsou jen detaily, stále to jsou výkony mnohem lepší než zbytek)
velký odstup
3. Caitlyn – mně to tak hrozné nepřišlo – sice tam byly problémy s dechem, ale líbila se mi tu její barva hlasu
4. Brothers3 – pěvecky jejich průměr, dobrá show, ale připadají mi pořád stejní…
velký odstup
5. Tee – asi jeho „nejlepší“ vystoupení (rozuměj: nejméně hrozné :)
6. Dean – zkažené falzety, určitě jeho nejhroší vystoupení
7. Jason – ještě horší falzety, stejně jako u Deana mi to totálně zkazilo ten zbytek vystoupení (proč ty falzety používají, když to zní tak hrozně… nepochopím)

Tipy na bottom3 – určitě Tee, téměř jistě bohužel i Caitlyn, vylučovací metodou je asi doplní Jason (myslím, že Marlisa, Reigan, Dean a Brothers3 mají velký náskok a jsou momentálně jasnou TOP4 soutěže). Ale překvapit může Jason, který má podle všeho dobré ohlasy…
Pokud vypadnou 2, doufám, že to budou Tee a Jason, pokud ne, tak to nechápu (proč to měnit, když takhle do bottomu spadne skoro půlka soutěžících – to by větší smysl dávalo někdy na zažátku LS).

2
Monika
Reagovat

Brothers 3 – klasicky pro me nejlepsi, tentokrat me pobavila i dobre vymyslena choreografie, dokazala bych je poslouchat hodiny
Marlisa – jeji nejlepsi vystoupeni v soutezi, zazpivala to dobre, byt mistama ten slabsi hlas nebyl uplne ono, Pink to proste neni, k dobremu vsyledku ji pomohl i skvely vyber songu, krasna vec, ktera vzdycky potesi, Try miluju- nejlepsi vyber vcerejsiho kola
Reigan – nemastna, neslana, vubec me jeji vystoupeni nebavi, vzdycky si pamatuju pouze tu show na podiu, ale pevecky vykon zapomenu po chvili, jo a uz me zacinaji nudit ty podobne choreografie s indianama
Tee – skoda slov, bych se furt jen opakovala, dnes to ma snad uz jiste spocitane
Caithlyn – totalne silenej vyber songu, desna sracka, k tomu pripitomela show na jevisti, obavam se, ze bude prvni, kterou bottom two effect nezachrani…
Dean – jeho nejhorsi vystoupeni v soutezi, useptane, desne nudne, kdybych si nemyslela, ze ma sirokou fan zakladnu, hodila bcyh ho dle vcerejsiho vykonu do bottom three
Jason – porotu jsem nechapala, za me to bylo opet pridusene, predcasne jsem to vypnula

Na bottom three tipuju zcela jiste Teeho, pak ho s nejvetsi pravdepodobnosti doprovodi Caithlyn a asik Jason…I kdyz Jason neni tak uplne jistej, ono se to mozna nezda, ale ma fan zakladnu, aspon dle ohlasu na FB, navic sel posledni, porota ho vychvalila do nebes, neprekvapilo by me kdyby se zachranil….a koho misto nej? co treba Brothers 3…pote co odhalily vysledky hlasovani zacinaji se cim dal vic objevovat negativni ohlasy na jejich vystoupeni, startovaci pozice tez neni zadna vyhra…mohlo by dojit k prekvapeni

3
Lucas
Reagovat

Tak já musím říct, že se mi Jasonovo vystoupení poprvý líbilo opravdu hodně, falzety mi nevadily. Ani u Deana mi nevadily a celkem se mi tam i hodily. U Caitlyn se mi líbilo celkový vystoupení, jen škoda, že to nebyla jiná písnička. Teeho nehodnotím, už ho ani radši moc nevnímám :D

4
Jai Kudo
Reagovat

Reigan 1- bez diskuse
Marlisa 2- slabý hlas
Dean 3 nesnáším falzety
Caitlyn 3-
Jason 3- strašně moc nesnáším falzety!!!
Brothers3 4 to už je Silvestr?
Tee 4-

5
Jai Kudo
Reagovat

Jelikož Brothers3 v bottom3 samozřejmě nebudou, čeká to asi na Caitlyn, Tee a Jasona….

6
libena
Reagovat

@Jai Kudo: s bottom 3 souhlasím, je mi jedno kdo z nich vypadne, ale byla bych nejraději v tomto pořadí ven: tee, jason, caitlyn
no a pak na 4. místě bratři, na a top 3 je pak pro mě jasná takto:
1) reigan (mám obavy že nevyhraje) 2) dean 3) marlisa (ronan to bohužel na vítězství opět nedotáhne)

jinak z včerejšího (nebo z předvčerejšího) vystoupení:
jako ti bratři mě s tím silvestrem pobavili, bylo to příjemné, něco jiného – hlavně to ántré
marlisa byla stoprocentní, pink jen tak někdo nezazpívá, a přitom když to zpívá pink tak to vypadá jakoby jednoduše:-)
reigan – tradičně jistý kvalitní výkon, má nejstabilnější vystoupení
dean – tenhle kluk to žene na sympatie a u mě boduje, nějaké falzety jsou mi pak fuk :-D
caitlyn – veeelká škoda že když měla paramore, tak nezpívala třeba ain´t fun, to by byl jinačí zvedák, je jí škoda
jason – tak ten by to měl falzetama zachraňovat, protože na sympatie to u mě neuhraje…byla to taková normálka, žádná zvedačka ze židlí
tee – ani mluvit, vylepšují ho vizuelně hrozně moc, fakt mu to místy i sluší, ale ten zpěv už je mimo

7
Monika
Reagovat

me prani na celkovou TOP 6:
1. Brothers 3 (nejlepsi co letosni rocnik ma)
2. Dean (nadhernej chlap, jeste spravit chrup a bude dokonalej)
3. Caithlyn (dobre se na ni diva)
4. Reighan
5. Marlisa
6. Jason

8
PK
Reagovat

@Monika: Já to mám takto:
1. Marlisa
2. Reigan
3. Dean
4. Caitlyn
5. Brothers3
6. Jason

9
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Já mám jasnou Top 3:

1.Reigan – královna letošního ročníku, krásná baba s krásným hlasem, co víc si přát?
2.Caitlyn – princezna ročníku :-) imho ještě větší kočka než Reigan, k tomu neuvěřitelně pozitivní sluníčko :-) druhé místo je však zcela nereálné, i když bych jí to hrozně přál :-(
3.Dean – komplexní muzikant a charismatický týpek

Zbylá trojka se mi řadí dost těžko, po vypadnutí Teeho mi tam už nikdo nevadí a každý z těch tří pro mě má něco do sebe, tzn. Marlisa – talentovaná lolitka, Jason – sympaťák a muzikant, Brothers 3 – boyband, který mi nevadí a občas mě i baví (což je co říct, jelikož pro mě boyband = sprosté slovo :-D), kdybych ale měl říct své přání na konečné pořadí (nikoliv své osobní pořadí), bylo by to takhle:

4.Marlisa – aby mi to připomínalo SHS3, tzn. Top 4 ze tří koček a jednoho rockera :-)
5.Brothers 3
6.Jason

10
Lucas
Reagovat

Hurááááááááááááááááá!!!! :D konečně je venku :) tak a teď už to bude fajn, pro mě je pořád TOP 2 Dean a Reigan, tak to snad tak bude :)

Přidat komentář