Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: Poslední letošní castingový díl! (rekap + video)

27. Červenec 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=9803 w=615]
Castingy do 6. řady australského X Factoru vrcholí a napětí, zda se objeví ještě nějaký úžasný talent, který ohrozí současné favority, dosahuje vrcholu. V minulých dílech jsme byly svědky skvělých castingů a spousta soutěžících by si zasloužila místo v live shows, kde je ovšem pouze 12 postupových míst. Kdo obsadí poslední místa v Superbootcampu a dostane šanci bojovat o místo přímo před svými mentory a jejich hvězdnými hosty v Home Visits? Odpovědi na tyto otázky najdete v dnešním rekapu.

Postoupili

Trill, 14 – 15 (Nicki Minaj – Superbass)

To není možné, další dívčí skupina zkouší své štěstí na castingu, letos se s nimi opravdu roztrhl pytel. Trill je skupina mladičkých holek a už ve 14 letech mají jasno, co od života chtějí a jsou pro to maximálně zapálené. V rámci soutěže by chtěly zastupovat žánr urban a hip hop, proto si zvolily jednu z nejúspěšnějších ženských raperek Nicky Minaj a její první velký hit. Není pochyb, že tu máme další girlband, který to ostatním dost zavaří. Holky mají všechny předpoklady pro live shows a myslím, že ještě mají určitě kam růst. Dívka s mašlí předvedla velmi dobrý rap, kdy sice hodně gest převzala od Nicky, ale nechyběl tomu správný výraz a drive, poté se ukázala v dobrém světle i po stránce zpěvu. Zbylé dvě slečny také nejsou jen přívěsky, obě ukázaly schopné hlasy. Přesně jak řekl Ronan, dokáží udržet divákovu pozornost, jediné co mi přišlo trošku nedotažené, tak choreografie, ale i tak na 14 let obdivuhodný výkon od všech členek. Na souboje skupin teď začínám být opravdu hodně zvědavý.

Mick Sattin, 31 (The Beatles – With A Little Help From My Friends)

Mick je už od dětství ochrnutý, svůj život ovšem miluje, přes jeho postižení srší optimismem, má milující rodinu a smysl pro humor. Nečekejte zde žádnou sob story, Mick nejde žádat o lítost, ale chce ukázat co umí a co ho baví a možná si i splnit další jeho sen. V písni od Brouků ukázal nádherný soulový hlas a cítění. Skvělé, prostě skvělé! Porota a všech cca 4 tisíce diváků v sále je na nohou ne díky příběhu, ale kvůli talentu. Mick je síla, se kterou se musí počítat.

Caitlyn Shadbolt, 18 (Rascal Flatts – Life Is A Highway)

Jako každý příhlášený uchazeč i Caitlyn touží po průlomu v hudbě, ona konkrétně v žánru country music, která má své úspěšné zástupce také v Austrálii, například porotce American Idol Keith Urban. Mladá a úspěšná coutry zpěvačka zatím protinožcům chybí, právě Caitlyn by měla tento stav změnit. Na country má hlas dobrý, ne příliš silný a taky si nevybrala zrovna nejlépe sedící song, nemělo to ty správné koule, nejspíš proto ji Natalie přerušila. Potenciál do budoucna zazářit na poli country zde nějaký vidím, jen to asi nebude hned a jen tak. V soutěži její šance vidím tak na polovic, možná by ještě mohla dokázat své kvality v baladě, které by ji možná seděli více než energické vypalovačky.

Jazmin Varlet, 17 (Demi Lovato – Warrior)

Jazmin na první pohled nevypadá, že by měla zaujmout něčím jiným než překombinovaným vzhledem. Pod tlustou vrstvou makeupu se skrývá nefalšovaná farmářka. Pro svůj casting zvolila ovšem první možnost zmalované party girl a trochu nečekaný výběr od Demi Lovato. Musím zde souhlasit s většinou poroty. Jazmin nemá nejhorší hlas, měla v písni krásné momenty, ale v polovině tomu těžce spadl řemen a navíc její styl těžce nekorespondoval s písní, ve které jde o prožitek a text, čekal jsem spíše nějakou energickou od Jessie J, která je jejím vzorem. Jazmin se dá jedním slovem definovat jako matoucí. S odřenýma ušima se přes porotu protáhla do bootcampu.

Brothers 3, 16 – 18 (Taylor Swift – Safe and Sound)

Poslední letošní skupinou je Brothers 3. Boyband se logicky skládá ze tří bratrů, kteří před pěti lety zjistili, že jim to spolu dobře zní a tak založili bratrský band. Žánrově zastupují folk/country/pop, uspět chtějí s baladou od Taylor Swift z filmu Hunger Games. Jde vidět i slyšet, že jsou kluci z jednoho těsta, jejich harmonie je totiž radost poslouchat. Kluky si dokážu představit i v energičtějších věcech, jsou mladí a autentičtí, ve skupinách můžou určitě pořadím zamíchat.

Erin Miranda, 15 (Jennifer Hudson – And I Am Telling You)

Mladičká Erin je velká fanynka K-popu a taky vítězky Dami Im, podle které si taky vybrala song, který Dami pomohl k vítězství. Podle hlasu je těžké uvěřit, že je Erin pouze 15 let! Tak obrovský hlas v tak malém těle se vidí málokdy, navíc takový těžký, byť profláklý song zazpívala bezchybně a možná i líp než loni Dami ve finále. Nemám co dodat, Erin se zdá být příkladem full package a jsem zvědavý, kam to až v soutěži dotáhne.

Sydnee Carter, 16 (Daughter – Youth)

Vůbec poslední letošní soutěžící je 16 letá Sydnee. Rodačka z Perthu to nemá mezi svými vrstevníky zrovna jednoduché, ostatní jsou krutí a Sydnee se tak v životě nevyhnula různým posměškům, díky čemuž nejspíš působí tak introvertně. Její vystoupení nemůžu označit za nic jiného než „something special“. Ze Sydnee srší neskutečná přirozenost a písničkářská aura, X factor jí určitě nechybí, ve spojení s jejím krásným hlasem není co řešit. O střapaté Sydnee ještě uslyšíme. V konečném důsledku bohužel nejspíš půjde o boj mezi Sydnee a Rachael z předminulého dílu, obě jsou podobné typy zpěvaček a obě se nejspíš do live zároveň nedostanou, vše bude záležet na výkonech v Superbootcampu, který začíná už dnes.

Osobní Top 3 z posledního castingu

1. Sydnee Carter
2. Brothers 3
3. Trill / Erin Miranda / Mick Satin

Přehled exotů pro tento týden

Moonwalk

Spadl z měsíce na hlavu a myslí, že má talent… Nemá!

Respect

Slečna nemá žádný R-E-S-P-E-K-T k legendám ani k uším svých posluchačů…

Yeah

Yeah, Jordan jistě trpí přeludy…

JC La Fontaine

JC už má díky reklamě za sebou pár minut slávy, kterou si chce znovu prožít díky X Factoru, přestože zpívat vůbec neumí, se svým spíše komickým výkonem je spokojený, protože jej uvidí celá Austrálie. Byť to byl viditelný kalkul, JC jako správný komik pobavil.

Osobní oblíbené castingy

1. Sydnee Carter
2. Reigan Derry
3. Jaymie Debourcheville
4. Beatz/Trill
5. Dean/Jal Joshua

Shrnutí

Tak castingy jsou u konce, viděli jsme několik skvělých castingů i několik méně výrazných, není ale pochyb, že Austrálie má stále z čeho brát. Tentokrát cítím velký přetlak zejména v kategorii skupin, poté dívek a mezi chlapci to bude také neméně zajímavé. Ve skupinách bude velký boj mezi girlbandy, které by svým počtem vystačily na tři řady, taky bude zajímavé sledovat, jak do tohoto souboje promluví dvě nové Supergroups, které budou nejspíš vytvořeny z jednotlivců nebo se porota pokusí zariskovat a spojí nějaké skupiny? V soutěži je možné vše. V kategorii chlapců se jeví jako komplexní balíček Jaymie, u dívek podle mě proběhne souboj mezi Sydnee, Rachael a Marlisou. V kategorii 25+ bych měl pro tento moment jasnou top 3 a to Reigan, Rochelle a Micka. Uvidíme, jak kartami zamíchá dnešní 1. den Superbootcampu, kdy proběhne první razantní dělení zrna od plev. Rekap můžete očekávat večer.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
Willandraify
Reagovat

V tomto dile se mi libili 3 bratri a Sydnee…Jinak je skoda toho pravdepodobneho souboje Rachael a Sydnee, ty me v podstate v tomto rocniku zaujaly nejvic…

Potom Jal Joshua, James Johnston, Codi Kaye, Dean, Beatz, Reigan Derry, Jaymie De Bourcheville…
Snad vetsina z techto postoupi :))

2
Monika
Reagovat

Konecne jsem se dockala toho nejlepsiho v poslednim dile. Pro me TOP casting celeho X factoru predvedli Brothers 3, krasna pisnicka a perfektne jim to ladilo dohromady, balzam na dusi poslouchat to trio. Navic jsou v kategorii skupin originalni vedle toho tuctu trojclennych divcich kapel s hip hopem a rapem, baby se dost pobijou mezi sebou o postupova mista. Kluci by mohli jit primo.
Sydnee hmmm porad premyslim co je na te kunce tak vyjimecneho…Pro me druha Anna Veselovska, stejne nezazivna a stejne mrtva…No treba v jine pisni bude znit lepe, tohle jsem ani nedoposlouchala..Jinak ze souboje rachael a Sydnee mi asi nebude chybet ani jedna, ale spise tipuju na postup Sydnee diky vizualu.

3
Monika
Reagovat

No pustila jsem si znova tu Rachael a prijde mi o parnik lepsi, ma silnejsi hlas nez ta kunka a nepusobi jako mrtvolka, nezda se mi, ze by ji vyhodili…

4
jab
Reagovat

Trill – opět jeden dobrý girl band, ale většina z nich si jsou podobné jako vejce vejci, bude to mezi nima řež…
Mick – Tohle je jedna z mých oblíbených písní od Beatles a líbila se mi i Mickova osobitá soulová verze. Skvělý výkon.
Caitlyn – škoda výběru, na takové vypalovačky jí trochu chybí drive, ale potenciál tam je. V bootcampu bude třeba lépe vybírat, díky své typologii má totiž Caitlyn šanci projít do live shows.
Jazmin – Demi Lovato sice moc (resp. téměř vůbec) nemusím, ale zrovna tahle píseň se mi docela líbí. Ale ne v podání Jazmin, to bylo bez šťávy, bez emocí, prostě unylé a sterilní.
Brothers 3 – Výborné vystoupení, výborně sladěné, navíc se mi trefili do vkusu a rovněž oceňuju nulový přídavek umělých sladidel. Podle mne velmi žhaví adepti na live shows.
Erin – Sympatická slečna, opět jednou takový ten casting na téma nesebejistá prezentace vs. suverénní pěvecký výkon. Do budoucna bych rozhodně zapracoval na takových těch indikátorech nervozity, držení se za spodní okraj šatů je přijatelné u holčičky na besídce v MŠ, nikoliv u účastnice pěvecké show a potenciální budoucí pěvecké hvězdy (nicméně Erin není jediná u koho jsem to za ta léta sledování talentovek zpozoroval).
Sydnee – Výborný výběr písně, skvěle zazpíváno, akorát u Sydnee může hrozit nebezpečí splynutí s podobnými typy interpretů, např. tento její casting mi v čemsi připomněl Birdy. Každopádně v duelu Rachael vs. Sydnee bych volil Sydnee, přijde mi hlasově přece jen o kus vyzrálejší:

Moje TOP 3:
1. Sydnee
2. Brothers 3
3. Erin/Mick/Caitlyn

5
Monika
Reagovat

Moje dosavadni TOP 2 ze vsech castingovych dilu je Brothers 3 a Ryan Imlach, tahle dve vystoupeni mi nejvice utkvela v hlave a jsem hodne zvedava co predvedou v bootcampu.

6
bezík
Reagovat

@jab: Je docela zábavné číst tvoje a Moničiny komentáře. Někdy se člověku nechce věřit, že komentujete stejný pořad :D :D

7
Monika
Reagovat

Sledujete nekdo ten bootcamp? Uz dost favoritu-vasich favoritu zklamalo a nemusi vubec postoupit….

8
Jai Kudo
Reagovat

Mick – konečně z repertoáru Joe Cockera něco jiného než obvykle. Sice nic moc původního, ale hlas dobrej a šance na postup dál je určitě….
Caitlyn – v té všeobecné konkurenci dost slabé….
Jazmin – NE!
Brothers 3 – ladilo jim to spolu docela dobře, ale ta písnička…..
Erin – nelíbí se mně to vůbec (sorry Vojto…bezchybný výkon si představuji jinak a to mečení-pištění…ne!)
Sydnee – tentokrát souhlasím, spolu s Rachel to bude pořádně silná dvojka, bohužel podobnýho stylu.
Pro tohle kolo
1. Sydnee 2. Mick 3. Brothers3

9
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: No pockej na bootcamp a vzpomen si na slova ‚silna dvojka“:-)))))))

10
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: S tou školačkou mám i já obdobnou poznámku, ale že se držela sukně jsem si nevšimla…:-))). Ale technicky hodně schopná zpěvačka. Mě ale hlasově (teď), nejde ještě odhadnout, hlas je ještě dětský; nedozrál. Tak tady nevím. V silných polohách už je zajímavý. Takže mi vyšla napůl, když pominu pěveckou techniku.
Jsem zvědavá na bootcamp. Jak to dopadne hlavně s Brothers3. Byli skvělí.
U Caitlyn si nejsem jistá, jestli ví, nejen co, ale jak zpívat. V genech ten talent má, viz. její máma v zákulisí. Ale moc to nevidím. Pro mě škoda. Ten její potenciál se mi hodně líbí.
Se Sydnee tam cítím problém s potlačenou energií, viz. rekap. Přijde mi nějak odevzdanější – víc než je normál. Působí to sice hezky, skromně, ale nevím… Původně jsem byla nadšená a pak mě u konce jejího vystoupení tohle napadlo… snad se pletu.

11
Willandraify
Reagovat

@Monika: Moniko ty na bootcamp koukas online nekde? Ja ze ke stazeni to zatim nikde nevidim..

12
Monika
Reagovat

@Willandraify: Ne to ne, ale na oficialnim webu X factoru uz jsou nektera videa ke shlednuti.

13
Willandraify
Reagovat

Jo takhle :) To ja si pockam, az to bude vsechno pekne v celku..

14
Monika
Reagovat

@Willandraify: Na YT uz jsou pridana vsechna videa z bootcampu.

15
Frantiszek
Reagovat

Hmm, tak můj zřejmě velmi subjektivní názor na Micka je, že neumí naprosto ovládat svůj hlas a zněl mi někde tak hrozně falešně, až mě to uši trhalo. Opět jsem nečuměl na příběh, ale ne zpěv a přišlo mi to hooooodně nevybalancované. Barva hlasu dobrá, ale určité pasáže příšerné.

Nevím, jestli mám Moniky náladu, ale i Trill je dost nevyrovnané seskupení. Ta holka, co rapovala a zpívala, by měla být sama.

Caitlyn Shadbolt,- strašně stejné celou dobu. Pekná barva hlasu, ale slabý hlásek. Snad ukáže něco víc.

Jazmin-?? nemyslí vážně, že ne….

Brothers 3- perfektní harmonie. Jemné podání. Není to nijak hvězdné, ale velmi příjemně se to poslouchá,

Erin Miranda- Ukníkané upískané. Sorry, ale nevyspělý hlas s jakýmstakýms potenciálem, ale ještě rozhodně ne.
¨
Sydnee Carter, Gabrielle Aplin, Nina Nesbitt, Sara Bareilles……. víc nemusím říkat. Z této holky jsem naprosto nadšen.

Každopádně předchozí 2 díly o dost lepší.

16
libena
Reagovat

@Frantiszek: v podstatě s tvým hodnocením souhlasím, snad až na sydnee, já z ní tolik nadšená nejsem, bylo to velmi příjemné, ale počkám co bude dál. více se mi líbí rachael (pokud se takto srovnávají).

nejlepší tentokrát bratři a trill

nejhorší jazmin – šílený outfit, převlíct, odmalovat, nešpulit pusu jak v pornofilmu, jinou písničku – výborně to komentoval i redfoo

budu se těšit na bootcamp, ale tak nejdřív zítra večer…

Přidat komentář