Panáček v reality show

Britain’s Got Talent 2009 – finále s českými titulky

31. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

V sobotu 30.května se uskutečnilo velké finále třetího ročníku talentové soutěže Britain’s Got Talent a kromě zodpovězení otázky, kdo se stal celkovým vítězem a kromě šeku na 100.00 liber si odnesl ještě pozvánku na prestižní Royal Variety Performance show, přineslo do miliónů domácností smutek z toho, že už je po všem a že si musí rok počkat, než se bude vysílat čtvrtý ročník. Opet se potvrdilo, že britská televize ITV umí tento pořad zpracovat nejlépe na světě (americká verze za ní výrazně zaostává, slovenská jakbysmet), ostatní televize by se od nich mohly hodně co učit. A po tomto nostalgickém úvodu, už přejděme k tomu nejdůležitějšímu, ukázkám z průběhu finálového večera.

Celý večer zahájilo vystoupení taneční skupiny Flawless a hned bylo jasné, že finále bude ve znamení tanečního souboje mezi dvěma velmi kvalitními soubory, Flawless a Diversity. Zahanbit se ale nechtěl ani šikovný tanečník Aidan Davis (jeho vystoupení ale byl velmi podobné semifinálovému) a divácky velmi oblíbená dvojice otce se synem Stavros Flatley, kteří si na pódium přizvali i tanečnice z Lord of the Dance. Zbytek soutěže už patřil zpěvákům, kteří raději neponechali nic náhodě a zazpívali stejné písně jako na castingu, takže od Susan Boyle jsme opět slyšeli I Dreamed a Dream z muzikálu Les Miserables, od Shaheena Jafargholiho Who’s Lovin‘ You, od Shauna Smithe Ain’t No Sunshine, od dvojice dědečka s vnučkou 2 Grand A Whole New World z pohádky Aladdin. Také saxofonista Julian Smith si zopakoval stejnou skladbu All By Myself. Takže jedinou novinkou byla jen árie Wishing You Were Somehow Here Again z muzikálu Fantóm opery, na kterou si troufla desetiletá Hollie Steel. Tentokrát už trému z živého přenosu zvládla lépe než v semifinále. Na vybraná vystoupení se nyní můžete podívat i s českými titulky.


Taneční skupina Flawless

Shaheen Jafargholi

Stavros Flatley

Diversity


Vyhlášení výsledků

V hlasování televizních diváků dorazilo přes 4 milióny hlasů. Mezi tři nejoblíbenější čísla se dostala Susan Boyle, saxofonista Julian Smith a skupina Diversity. Absolutním vítězem se pak stali šikovní tanečníci z Diversity. Co říkáte tomuto výsledku? Zapojte se do naší ankety nebo napište váš názor v komentářích.



videa ke stažení

– Všechny epizody Britain’s Got Talent ke stažení

související články

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (33) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (32) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (31) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (30) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (29) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (28) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (27) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (26) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (25) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (24) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (23) + cz titulky
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (22) + cz titulky

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 39
Reagovat

Zasloužil si to někdo z tanečních skupin. Právě proto, že potřikráte předvedli vždy nové číslo. A ta vtipnost vystoupení Diversity byla skvělá. Mají skvělého choreografa.

2
Zack
Reagovat

Mě Diversity vůbec ničím nezaujali, tohle že je největší talent Británie?

Reagovat

Zack, v tomto ročníku ano. Minimálně ta choreografie fakt byla geniální. A pokud jí vymyslel během týdne, tak klobouk dolů.

4
Petr Novák
Reagovat

Moje top dvojka byla Diversity (fakt neuvěřitelně kreativní) a Stavros Flatley (ty mě zase vždycky zvedly náladu). A třetí místo si u mne vybojoval Julian Smith.

Jinak je to fakt skvělá show, kdejaký čeští superstáři by se od nich měli učit.

A nejen oni, idioty z nás dělají i české televize, které chtějí být cool a in a o Talentu informovat.

5
Johny
Reagovat

Já jsem BGT začal sledovat až po masivní masáži kamarádu, že na You Tube je Susan. Tak jsem to omrknul a nejen ji a říkám si, ty jo, mají to dobře vymyšlené, je to zajímavé, vtipné. Tak jsem to vše začal postupně stahovat a vytvořil jsem si k Britains got talent veliký vztah a nejenom já, ale dokonce celá naše rodina mě každou neděli ráno urgovala, jestli už máme nové talenty. Sympatická porota, moderátoři a všechno okolo geniální. Celá soutěž mě ohromně vzala. Moc jsem to přál Susan, ale nic není jisté než se vyhlásí výsledek. Popravdě řečeno Diversity jsou nečekaným kouskem a vítězem, a je nutno říct, že v každé jejich vystoupení bylo nové a obzvlášť finálové bylo geniální. Výhra tedy nejspíš zasloužená. Ale trochu se obávám, aby nezapadli, protože jak už jednou Amanda řekla Susan, svět vás sleduje. Na vítězství dle mého nedosáhla proto, že byla nejspíše v bulváru hodně před finále propraná a taky si myslím, že měla zvolit novou písničku, tahle je taky hezká, ale přece jenom nová je nová. Celkově se mi to celé líbilo a tohle by byla moje TOP 5. 1,Susan 2, Stavros 3, Diversity 4, Hollie 5, Julian.

6
Johny
Reagovat

A ještě jedna věc. Po tom co Slováci koupili tuhle show tak jsem tajně očekával, že na podzim to rozjede i Nova u nás. Ale byl jsem tak neskutečně zklamaný z mezinárodní Superstar. Dle mého je tenhle formát soutěže u nás už hooodně okoukaný. První řada byla výborná, bylo to nové, neokoukané. Druhá docela ušla a trojka to byl dle mého největší propadák. A X-factor? No, bylo to taky neokoukané, ale je to vše o zpěvu. Na Talentu se mi moc líbí, že tam nejde jen o zpěv, ale o show. A myslím, že po takovém úspěchu v zahraničí i Češi touží najít svůj talent, nezáleží moc na kvalitě, ale lidi by chtěli tenhle formát pač české televize informují o tomto pořadu a myslím, že by to Čech rád viděl i u nás. Z tohoto důvodu si myslím, že Mezinárodní Superstar je blbost. Docela by mě zajímalo, kdy nova koupila práva na další Superstar, protože třeba po raketové slávě Susan stoupla cena licence a Nova se rozhodlou pro okoukanou věc. Nevím. Ale je to škoda, že i my zatím nenajdeme svůj Talent.

7
Johny
Reagovat

A poslední koment patří Panáčkovi. Moc děkuji za články. Je dobré, že se někdo najde a tohle dělá pro lidi. Moc rád sem chodím a čtu si komentáře. Super. Děkuji všem, kteří se na počeštení BGT podílejí.

Reagovat

Johny, pokud vím, tak TV Nova má již nějaký čas licenci na českou verzi Got Talent koupenou. Pouze to zkrátka ještě nechce do vysílání a radši si nechá od Slováků udělat Československou Superstar. To je bohužel celé.

9
Petr Novák
Reagovat

Johny, suníčko: Podle mne teď Nova pořádně ostrouhala. Díky Susan a velkému úspěchu na Slovensku měl Talent teďka v ČR obrovskou reklamu a za jeho úspěch bych dal možná i ruku do ohně.

Ale Nova si vybrala SuperStar, protože tady jde zase jenom o prachy (potřetí tady opakuju – pevně věřím, že to bude megapropadák – ale to Nově až tak vadit nemusí). Proč? No protože je přeci ta krize a takhle se Nova s Markízou podělí o náklady půl na půl.

Takže ji v konečným důsledku výrazně nižší sledovanost než u prvních čtyřech dílů tak moc vadit nemusí.

10
Pattrick
Reagovat

Diversity byli skvělí, proč taky ne, když s touto choreografií vyhráli mistroství UK..

http://www.youtube.com/watch?v=1ASl86AKc7I

Tady je video a má to 7 minut :)

Reagovat

Pattrick, zkrátka nikdo z těch, co se dostanou do finále nejsou čisté talenty z ulice, ale stojí za nimi povětšinou roky práce. Ale čemu to vadí :)

Jinak ta choreografie nebyla zcela stejná. Pasáž s porotci si tam přidali jen pro Got Talent :) Zkrátka jsou to kluci šikovní, co z jedné choreografie poskládali tři a ještě si tam něco přidali.

Zde je pozoruhodné, že si věřili natolik, že tuto choreografii nedali jako své první vystoupení, ale nechali si ji až na finále. Každý nemá tolik odvahy a sebevědomí.

Reagovat

Petr Novák, nemyslím si, že Československá Superstar bude propadák. A to hlavně proto, že tam hlavní slovo mají Slováci a ti umí Pop Idol mnohem lépe než Češi. Alespoň dle dosud odvysílaných ročníků.

13
Paris
Reagovat

taky me mrzi, ze „Cesko ma talent“ zatim nebude. uz trenuju cislo s ferrero rocher ;)

Reagovat

Paris, vyber si spíše nějakou českou pochutinu :)

15
Paris
Reagovat

Sun: a co myslis, ze by se tak hodilo? :) (a jestli by se to hodilo ke me :) )

jeste se zastavim u BGT … a to u cisel, u kterych je mi malicko lito, ze se nedostaly do finale (nebo ani do semifinale):
Ben & Becky (tanecnici) – podle me udelali zasadni chybu – a to ve zpusobu presentace. kdyby prisli v „civilu“, mohli byt za hvezdy. ale v leskle kosili (tedy v zavodnim uboru) to nikdo nesezere. ;)
Callum Francis (maly zpevak a tanecnik) – imho ho zabilo, ze vypada jako (a mozna je) profesionalni estradni umelec. tohle asi lidi taky tak moc nezerou. :)
MD Show group (tanecni skupina) – v prvnim vystoupeni prilis „politiky“, druhemu vystoupeni chybelo trosicku preciznosti. dobre, zive, mlade, zivelne … ale chtelo by to trochu prodat praci, ktera je za tim. pak by meli sanci konkurovat diversity (jsou proti nim mladsi).
podobnou chybu jako Greg Pritchard udelal i Jamie Pugh. vybral si vec, na kterou nestacil, pritom chybelo malo, aby „rozplakal“ vsechny damy v sale a dostal se dal. stacilo dobre myslet pri vyberu toho, co bude zpivat. k „vetsim“ pisnim se mohl dostat pozdeji.
Natalie Okri – vsadila vsechno na „nevinnou detskost“ a myslela (nebo tedy jeji rodice/manazeri ;) ), ze to bude stacit. nestacilo … od Shaheena taky chtel Simon slyset „vyjezdy“ po stupnici nahoru a dolu.

16
Paris
Reagovat

(ps: omluvte prosim gramaticke chyby. porucha neni na vame prijimaci ;) )

17
gavrunka
Reagovat

Ahoj, už budu otravovat naposledy :-) nemohlo by tu být opět ještě vyhlášení? Předem moc děkuji. Asi budu muset začít chodit na hodiny angličtiny………:-))

Reagovat

Jen zajímavost ohledně hlasování:

Do soutěže volaly téměř čtyři miliony lidí a vítězná skupina tanečníků získala 24,9 procenta hlasů, zatímco Boyleová 20,2 procenta

19
Petr Novák
Reagovat

Suníčko: Já neříkám, že si myslím, že to bude propadák, ale že doufám, že to bude propadák. Nic profláklejšího tady snad ještě nebylo. :-)

Paris: Zkus píva… to je typicky české, ne?

20
TK
Reagovat

A já to doplním kompletní statistikou, protože to je docela zajímavé:

Diversity 24.9%
Susan Boyle 20.2%
Julian Smith 16.4%
Stavros Flatley 16.3%
Aidan Davis 6.5%
Hollie Steel 3.9%
Shaheen Jafargholi 3.8%
Flawless 3.6%
Shaun Smith 3.4%
2 Grand 1%

Stavros Flatley mi ve finálové trojici chyběli a jak je vidět, uniklo jim to jenom o vlásek.

A ještě ke sledovanosti. Na finále se dívalo rekordních 19 miliónů diváků, což je pro televizi ITV nejvíce za posledních 5 let, je to nejvíce ze všech britských reality show a je to dokonce víc, než kolik lidí sledovalo finále America’s Got Talent a to je v USA daleko větší televizní trh.

Reagovat

Paris, Petr Novák: souhlas, musí to být něco typicky českého, ale zároveň mezinárodního, takže pivo, nebo panáky becherovky :)

22
Petr Novák
Reagovat

TK: Stavrosi mi tam také chyběli – vždy mi se svým číslem zdvihli náladu, i když sem na ně třeba někoukal s otevřenou pusou jako na Diversity.

Jinak ta sledovanost je neskutečná, ale jak říkal Pierse Morgan ve finále – BGT je skutečně show světové úrovně. Angličani tohle holt umí dělat.

23
Gábinka_
Reagovat

J8 bych ráda se zúčastnila ankety,jenže nemůžu porovnat všechny,pač jsem viděla jenom 4:)**

24
Paris
Reagovat

gabinka: to se da lehce napravit. na itv.com jsou ke shlednuti vsechna finalova (i semifinalova) vystoupeni.

25
TK
Reagovat

Gábinka_:
A také v textu článku jsou odkazy na všechna zbývající vystoupení.

26
Claire
Reagovat

Johny: Na BGT jsem se dívala také od chvíle, co mi máma ukázala video Susan na stránkách Blesk.cz…musím říct, že mě to chytlo na tolik, že jsem to musela vidět všechno a udělalala jsem si na tom lehkou závislost :-D…sledovala jsem úplně každý díl a sledovala jsem to pořád, abych dohonila krok s Brity (a taky se mi to povedlo ;-D), za což mě narozdíl od tebe rodinka málem ukamenovala (mám tři ségry a po několika hodinovém koukání deně mě málem zabili).

Nicméně si myslím, že BGT rozhodně jako show nemá obdoby a nějaká Superstar (ke které bývá často BGT přirovnáváno a myslím si, že tím spíš tuto soutěž znehodnocují) na to rozhodně nemá.

Jak zde jíž bylo zmíněno, bylo by fajn tady mít Česko má talent, ale na druhou stranu si zase říkám, že po tom, co jsem viděla, třeba X faktor v kterém se podle mě nepředvedl talent skoro žádnej a předvedli se tam jen samí ubožáci, jelikož jsem nebyla ani trochu spokojená s výherca a radši jsem to sleovta přestala, si myslím, že je i možná lepší, že tady ta soutěž není. Asi by mě naštvalo, kdyby u nás soutěž byla, ale nestála za nic. Zvlášť, kdyby to moderoval zase Mareš atd.

Paris: jen do toho, jsem zvědavá, jestli bys dala víc :-D..ale když to zvládl i moderátor :-D

TK: dík za průzkum
SUNíčko: souhlasím snad ve všem :-D

Jinak tenhle ročník byl fakt super a s výsledkem jsem taky spokojená. Favorita jsem neměla, ale výsledek byl moc dobrý. Stavros Flatley, Susan, Diversity, Julian Smith všicni byli úžasní. I moderátoři a porotci prostě nej :-D. Budu se těšit na další ročník

PS: Sorry trochu jsem to natáhla, ale chtěla jsem to napsat a gratulace tomu, kdo to přečet celý :-D

27
Claire
Reagovat

PPS: a ještě sorry za chyby, trochu jsem spěchala :-D

28
Claire
Reagovat

PPS: jo a nebylo by špatný, kdyby sem přibylo více překladů…děkuju :-D

29
Claire
Reagovat

PPPS: a už nic, už jsem je našla :-D

30
TK
Reagovat

A opět pro gavrunku:
přidáno video z vyhlášení výsledků s titulky.

31
Pet
Reagovat

Díky za přídavak. Teda na Susan bylo dost vidět, jak se jí ulevilo:)

32
Monika
Reagovat

LIDI NEBLÁZNĚTE,ČESKO MÁ DÁVNO TALENT,TOPOLÁNKA HIH,JO A OSTATNÍ JEMU PODOBNÉ POLITIKY,TO JSOU TALENTI.

33
Monika
Reagovat

jo a mimochodem,BGT bylo možno vidět na mnoha kanálech,ale tady je to nejlepší,není nad to číst to vše v našem jazyce,smekám před tvůrcem tady toho všeho.

34
marta
Reagovat

taky strašně děkuju, za tyhle stránky!Je super, že panáček vždycky informuje o všech Talentech, které ve světě zrovna frčí…doufám, že se tu brzy oběví zase zprávy, jak pokračuje talent ve švédsku a jestli se nerozjel ještě někde jinde. Jinak moc dík

35
TK
Reagovat

Na Panáčkovi už jste si mohli přečíst články o 3 řadách amerického, britského a australského Got Talent, o dvou řadách německého Das Supertalent, dokonce o jedné řadě maďarské a pochopitelně i slovenské.

Zájemci se v našem archívu rubrikyGot Talent mohou podívat na videa z loňské řady Britain’s Got Talent s českými titulky (některá videa snad ještě budou fungovat).

A už 23.června startuje 4.řada America’s Got Talent…

36
Eva
Reagovat

taky bych chtěla poděkovat za řady BGT, vím, že to zabere nějaký čas otitulkovat ty vystoupení a chtěla bych aby tvůrce veděl, že to nedělá zbytečně, že jsme mu za to všichni vděční :o) moc moc moc moc moc díky!!!

37
Claire
Reagovat

ano…taky moc děkuji tvůrci za titulky….moc moc moc díííík

38
TK
Reagovat

Co bychom pro naše věrné čtenáře neudělali :-)

39
gavrunka
Reagovat

vím ze kde je to ke shlednutí, ale ne s ceskými titulky:-(

Přidat komentář