Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas 2014: Pálení čarodějnic udělalo své, Hlas v ČR na úrovni X Factoru

1. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8633 w=615]

3. letošní Souboje Hlasu ČeskoSlovenska jsou za námi a tentokrát byla show postihnuta venkovními akcemi v obou republikách. Pálení čarodějnic a stavění máje se na sledovanosti podepsaly jak jen mohly a show klesla v ČR na čísla X Factoru. Na Slovensku se Hlas dostal dokonce pod X Factor. Celkově sledovanost všech pořadů klesla odlivem mladých diváků. Čtěte dále.

Zatímco osmý díl Hlasu ČeskoSlovenska sledovalo 744 000 diváků starších 15 let, třetí Souboje si díky výše zmíněným faktorům pohoršily razantně. Sledovanost nakonec dosáhla celkem na 543 tisíc diváků starších 15 let. V cílové skupině 15+ předběhl pěveckou show seriál Cesty domů na Primě (687 tisíc). Hlas tak tentokrát klesl na čísla, kterých dosahoval konkurenční X Factor. V kategorii mladších diváků je Hlas jasnou stálicí, kdy získal ve skupině 15-54 let 25 %, zatímco Cesty domů jen procent 11. Sledovanost má zatím stále klesající tendenci, uvidíme, zda si show dále pohorší s příchodem následujících fází soutěže, jako tomu bylo např. v 1. řadě.

Sledovanost Hlasu na Slovensku

Hlasu se na Slovensku nedaří již 2. týden po sobě. Zatímco minulý díl dosáhl „zlého“ podílu 25,8 % při ratingu 9,5 % ve skupině 12-54, což znamenalo rozdíl téměř 10 % oproti předchozí epizodě, 9. díl Hlasu na těchto hroznných číslech zůstal. Uškodil mu především fotbalový zápas Ligy Mistrů. Show nakonec dosáhla, zatím nejhoršího, podílu 25,7 % při ratingu 9,1 % ve skupině 12-54. Předběhla jej tak i poslední epizoda konkurenčního X Factoru.

Sledovali jste 9. díl 2. řady Hlasu? A jak si soutěž povede příští týden?

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
fiurjrefo
Reagovat

To není čarodějnicema, ale tím, že to je nuda :D

2
Bedy
Reagovat

@fiurjrefo: Tak nějaký odliv diváků určitě taky nastal, jak je tu zvykem, ale určitě ne tak razantní.., :D … 200 000 diváků pryč.., tam ty Čarodějnice určitě zafungovaly :D.. příští týden se show vrátí nad 700 tisíc, i když to je taky relativní slabota.., na show Novy..

3
Ludvík
Reagovat

Souhlasím s firujrefo, Hlas je hrozně nudný formát, to je taky důvod proč to nesleduju, i kdyby tam tam byli sebelepší zpěváci tak mě to nějak nebere :D

4
Jai Kudo
Reagovat

@Ludvík: Hm, tak když to nesleduješ, proč to sem píšeš?

5
Tomáš
Reagovat

Je to nuda, výběry naslepo ještě ušly ale už to opět sklouzává do šedi a průměru, přestává mě to jakkoliv zajímat a soutěžící pro mě taky nic moc. Naopak X Factor po rozpačitém začátku nabírá na obrátkách a teď poslední díl byl několikanásobně lepší než poslední díl Hlasu ( jen mě strašně sere to vyřazení Lukáše ). SuperStar i X Factor jsou rozhodně daleko lepší formáty, u letošního XF je strašná škoda těch pouhých tří finálových kol protože myslím že by se to ještě teprve mohlo pořádně rozjet. U Hlasu mi vadí nejvíc to rozkouskování na týmy a vyřazování čistě jen v nich, od soubojů už jde vždy kvalita prudce dolů.

6
Bedy
Reagovat

@Tomáš: Jako mě osobně se ten formát taky moc nelíbí, výběry naslepo jsou výborný nápad.., ovšem souboje, a následné fáze, než se přejde k živým přenosům.., kdy si kouč vybíjí svůj vlastní tým, a často přichází o mega favority.. tak to mě přijde na hlavu.. v tomhle je pro mě lepší X Factor. Ovšem i tak se dívám na obě soutěže :). Alespoň ten týden rychleji ubíhá :D.

Přidat komentář