Panáček v reality show

X Factor USA definitivně ZRUŠEN! FOX show ukončila!

8. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=8429 w=420]
Kolega Bedy nám tu včera oznámil, že se „otec“ hudební soutěže X Factor, Simon Cowell, vrací do své domoviny a usedne v porotcovském křesle v nadcházející 11.řadě na britských ostrovech. Stal se tak prvním oficiálně oznámeným porotcem britské mutace pro rok 2014. Ale jeho odchod z USA také způsobil jednu zásadní věc. Stanice FOX se rozhodla, že bez Simona do čtvrté řady X Factoru nepůjde a show tak za mořem zřejmě na dlouho dobu odpískala. Co vy na to? Bude vám show chybět?

Na druhou stranu se dá říct, že zrušení není až tak velkým překvapením. O konci show se mluvilo takřka od první řady, kdy se totálně nenaplnilo očekávání producentů, že X Factor měl ukrojit American Idolu a stát se jeho těžkým konkurentem. Jenže American Idol dokázal ve sledovanosti porazit jen nesmrtelný americký agent Jack Bauer se seriálem 24 hodin a matador pěveckých soutěží ukázal, jak moc velkou má na trhu neotřesitelnou pozici. Tudíž X Factor za mořem dopadl tvrdě na zem a tak nějak se plácal od špatných čísel ke špatným. Ten pád byl hodně tvrdý, protože nikdo nečekal, že to bude až tak velký průšvih. Producenti show však vydrželi ještě další dva roky. Bohužel sledovanost šla s každým rokem níž a níž.

Amerika nám tedy přinesla tři vítěze. Dnes bohužel totálně zapomenout a studiem zadupanou do země první vítězku Melanii Amaro. Druhý vítěz, Tate Stevens, byl jiný kalibr. Country zpěvák promluvil do dění na country trhu v Americe a našel si své místo a fanoušky. Můžeme říct, že to byl asi nejúspěšnější vítěz soutěže. Třetí vítězství ukořistilo duo Alex a Sierra. Jak jim se povede, ukáže teprve čas.

Bude vám chybět americký X Factor?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
VojtaP
Reagovat

Myslím, že to nikoho nepřekvapí, zrušení tomu hrozilo už počátkem druhé řady, kdy ani Britney nedokázala nalákat, realizace třetí řady byl malý zázrak. Divím se, že se zrušením tak dlouho FOX otálel, nějaký nový seriál jim v tom čase udělá lepší čísla za míň peněz. Navíc pokud by opravdu čtyřka vznikla, tak by to znamenalo další ořezání nákladů a prý taky jen jeden díl v týdnu, což by formátu jako celku spíš uškodilo.
Myslím, že XF v USA zabil taky hlavně baseball, kterému neustále ustupoval a taky to, že si Simon myslel, že stejný systém jako v UK bude fungovat v USA.

2
Lucas
Reagovat

No, asi jsem i docela rád, celej ten formát byl mnohem horší než v UK. Mimoto Melanie jde mimo mě, umí dobře zpívat, ale to je pro mě tak všechno. Tate je absolutně mimo mě, nepřišel mi vůbec výjimečnej, Carly a Fifth Harmony byly mnohem zajímavější.

Ještě k tomu Tateovi – on si možná našel místo mezi fanoušky a jeho první CD se relativně dobře prodávalo, ale myslím, že to je tak všechno. Teď už zase pomalu zapadává a už v srpnu s ním rozvázala smlouvu jeho nahrávací společnost RCA (ale u Syco asi ještě bude). Takže si myslím, že u něho se nějakého většího úspěchu už nedočkáme.

A Alex a Sierra jsou pro mě nejlepší vítězové, konečně někdo originální :) u nich jsem opravdu zvědavej, s čím přijdou a jestli se uchytí, já doufám, že jo.

3
Ludvík
Reagovat

Dalo se to čekat… Sledovanost 4 miliony je na poměry USA hodně málo…

4
DJ Vlado
Reagovat

Asi budu jeden z mála, ale mně americký XF chybět bude. A to hlavně proto, že v něm byla vysoká koncentrace dvou typů soutěžících, které mi v UK víceméně chybí – hodně mladých holek, které jsou i přes svůj útlý věk neskutečně talentované, a vyzrálých životem otřískaných chlapáků se silnými hlasy. Navíc ačkoliv souhlasím, že většina aspektů v US verzi nefungovala, tak jednu věc by od ní (konkrétně od 2. řady) ostatní verze převzít měly – rozdělení obou mladších sólových kategorií ne tradičně na kluky a holky, ale na Teens a Young Adults. Tohle dělení mi přijde spravedlivější už z toho důvodu, že mezi holkama bývá obvykle větší konkurence, a zároveň to XF víc odliší od Idolu, kde se to v semifinále rovněž dělí podle pohlaví, takže by dělení čistě podle věku bylo pro XF víc typické, když už tam není ta horní věková hranice.
Na druhou stranu, vzhledem k tomu, jak silná konkurence je letos v AI, tak se obává, že by těch talentů pro XF moc nezbylo :-)

5
Bedy
Reagovat

@VojtaP: Zdravím Tě, jak bylo na natáčení XF v Bratislavě? Nechceš sepsat nějaké info jak to tam probíhá, na co se můžem těšit, co porota, talenti, atmosféra atd. ? :)

6
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Nějakou krátkou reportáž určitě chystám. V průběhu zítřka to bude venku :) Zatím jen prozradím, že to bylo zajímavé ;)

Reagovat

@VojtaP: jen zajímavé? Čekal jsem, že dechberoucí :-)

8
VojtaP
Reagovat

@SUNíčko: možná občas :)

9
fx
Reagovat

Škoda, za mě to byla nejlepší US pěvecká show. AI je pro mě nekoukatelný (každoroční nuda, zpěv samý cajdák, nic nového), Voice mě nebaví už svojí premisou (protože se jí nedrží – do soutěže předporota stejně vybírá jen typy, které pak budou dobře fungovat v TV).

10
Laikka
Reagovat

No, když bude Simon v britský verzi, tak se příští rok podávám na tu :) Ale je to celkem škoda, i když mi vítězové moc nesedli, bylo tam vždycky pár zajímavých lidí, viz Jeff.

Přidat komentář