Panáček v reality show

X Factor USA 2013: 1.live show! Je to lepší jak vloni? + vyřazování (rekap + video)

31. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=7678 w=420]
Dlouho očekávaná 1.live show americké pěvecké soutěže X Factor je tady. Všichni jsme zvědaví, jak se TOP 16 popere s vybranými songy od svých porotců. V celé finálové sestavě se zatím nevyprofiloval jasný favorit. Porota tento večer vybrala po jednom ze své kategorie a vyřazovala. Prvně, jako obvykle, bez diváků. Byla to radost pohledět a poslouchat, anebo to byla učiněná tragédie? Budeme znát jasné favority po prvním kole?

Kategorie – Dívky

[singlepic id=7676 w=420]

Ellona Santiago

Ellonu si možná někteří pamatují z první řady, kdy skotačila ve skupině Intensity. Do živých show se letos znovu prokousala. Mnozí máme velká očekávání a dle mého tu máme zase repete z minulého roku, kdy se prokázalo, že Demi neumí koučovat. První vystoupení večera bylo dle mého zpackané. Respektive k Elloně se mi vůbec nehodilo, navíc první náběh byl falešný a její hlas se pak ztratil ve veškerém dění okolo a pod peřinou hlasů vokalistek. Ellona je mladá a má na to dělat moderní styl hudby, ale tohle se nepovedlo. Tohle bylo laciné. Song od Britney nebyl úplně to pravé ořechové. Dál se mi ani nelíbí, jak ji porota tlačí do velké mega hvězdy. Mně teda tak ani za mák zatím nepřipadá a je to zatím velmi nadsazené.

Danie Geimer

Danie je jedna z holek, která patří k favoritkám. Ale zase si nejsem úplně jistý, jestli svou úlohu zvládla. Kontroverzní hitovka od Miley Cyrus také nebyla tou úplně nejlepší volbou. Danie se snažila, ale vystoupení jako celek bylo takové amatérské. Jak karaoke. Měla tam sice momenty, kdy vyzněl její hlas, ale bylo tam také spoustu momentů, které vystoupení sráželo dolů. Hlasové kolísání, možná i problémy se zvukem a bylo to takové bez náboje. Respektive se to snažila dotlačit na vrchol, ale bylo to děsně šroubované.

Rion Paige

Rion zazářila na prvním castingu a poté se tak nějak veze. Respektive neukázala zatím nic zapamatovatelného. Do prvního živáku si vybrala song od samotné mentorky. Podle mě to byl další ústřel jako hrom. Rionin hlas se k tomuto songu vůbec nehodí a absolutně nemá na to, aby ji dala. Problémy byly slyšitelné od začátku až do konce. Další vyloženě prokaučované vystoupení.

Khaya Cohen

Khaya má z holek nejlepší hlas. Ze své kategorie je nejlepší. To potvrdila i ve svém vystoupení, že hlasově převyšuje všechny své konkurentky. Ale já jsem neměl z toho vystoupení pocit, že by ji to byť jen trošičku bavilo. Hlasově prostě výborné, ale ve všech dalších ohledech odfláknuté a bez náznaku zájmu ze strany Khayi.

Koho Demi vyřadila?

Abychom si to zhodnotili. První čtyřka vystoupení byla otřesná. Holky v čele s Demi to totálně projely na celé čáře. Ani jedna holka vystoupení nedala pořádně. Ani jedna nezazářil tak, jak se čekalo. Vysloveně tragédie. Může za to z části tréma, Demi a její výběry songů a strašně malý prostor pro vystoupení. Zatím převládá velké zklamání po čtyřech vystoupeních.

Demi nakonec vyřadila Danie Geimer. Velké překvapení. I když po těch odzpívaných hrůzách se nedá svítit, respektive by to bylo prašť jako uhoď. Ale vyřazení Danie je škoda. Myslím, že měla na mnohem lepší vystoupení a zabilo ji to, že Demi je fakt mentorka k ničemu. Dle mého měla soutěž opustit Rion. V diváckém hlasování byla nejméně oblíbenou a její výběr songu byl takový vlezdoprdelkovitý. Rion své vystoupení navíc ani nedala, takže dle mého měla odejít ona.

Kategorie – Kluci

[singlepic id=7677 w=420]

Josh Levi

Myslel jsem, že se to s další kategorií zlepší, i proto, že si Paulina vzala kluky do nahrávacího studia, aby lépe vypozorovala, jaké má kdo hlasy. Očekával jsem lepší podívanou. Ale bohužel, tragédie pokračuje. Josh kládu od Rihanny nedal ani náznakem. Hlasově to bylo děsný. Prostě měl dostat úplně jinou písničku než tohle. Přitom má tak velký potenciál se pořádně předvést na pódiu jak pohybově tak i zpěvem. Škoda. Další nicotné vystoupení.

Carlos Guevara

Carlosovo vystoupení dalo na začátku dýchnout tím, že by to mohla být i pěvecká soutěž. Začátek byl velmi dobrý. Jenže jak vyšel ze tmy a rozpohyboval se, tak to šlo zase sešupem okamžitě dolů. Respektive jako u ostatních, těžké hlasové kolísání a na můj vkus totálně překudrlinkováno, až jsem občas nerozuměl, co zpívá a v jaké je fázi. Nebylo ok, ale aspoň náznakem to bylo vystoupení z hudební soutěže.

Carlito Oliviero

Demi tlačí Rion, Paulina zase tlačí Carlita. Je zástupkyně latino music a Carlito jak by smet. Maria Maria není pro mě, ale přesně to ukazuje směr, kam se bude Carlito ubírat. Nevěřím, že ho Paulina vyřadí. Tady se pojede latino, ať se nám to líbí nebo ne. Vystoupení nebylo nejhorší, ale zase ne nejlepší. V rámci aktuálního večera to byl lepší průměr. V porovnání třeba s UK verzí, děsná slabota. Hlasově to Carlito ustál, ale celé mi to přišlo nedynamické. Strašně pomalu se to táhlo. Jako žvýkačka.

Tim Olstad

Tima si v minulém kole vymodlili diváci a Paulina se teďka snaží hrát, jakože ho strašně miluje a jak uznává jeho hlas. A řekněme si na rovinu, že by byla hloupá, kdyby si ho do live show nevzala. Tim zatím odzpíval nejlepší vystoupení ze všech. Z počátku byl vyrovnaný, čistý v hlase a hezky poslouchatelný i s tou originalitou v hlase. Pak se vystoupení začalo bortit a ztrácet na čistotě, ale v rámci večera to bylo zatím nej vystoupení. I když zvedák to v žádném případě nebyl.

Koho Paulina vyřadila?

No, kluci taky extra nezářili. Aspoň poslední trojka zpívajících dala čichnout k tomu, že koukáme na hudební show. Sice trošku slabší show, ale dá se to v rámci možností poslouchat. Carlos, Carlito a Tim mají něco do sebe a věřím jim, že v dalších vystoupeních budou dobří. To Josh byl z celé čtyřky vážně nejhorší a Paulina ho vyřadila.

Kategorie – Starší 25 let

[singlepic id=7678 w=420]

Lillie McCloud

Lillie umí, má vynikající hlas, který já absolutně můžu. Její hlas úplně hltám a nemám k tomu námitky. Bylo to výborné vystoupení. Ale je to hold profesionálka… Možná by to už chtělo napálit nějaký pořádný song, nějakou extra kládu, která ji poposune z takového gospelového soundu k něčemu popovějšímu.

Jeff Gutt

Jeff je dle mého letos takovou krví soutěže. Snaží se, maká a chce uspět. K úspěchu v prvním živáku mu pomohla také skvěle vybraná písnička, která mu sedla. Try od Pink navlékl do rockového hávu a jel. Ale mám taky nějaké výhrady. Konec mi přišel až moc useknutý. Až necitlivě useknutý. A dále se mi zdálo, že Jeff až moc tlačil na pilu. Až skoro to rockerství přehrával. Možná více přirozenosti by neškodilo.

Rachel Potter

Rachel v minulé bitvě o místo v TOP 4 těžce propadla. Velká očekávání nenaplnila, a ač si tehdy dav žádal její vyřazení, Kelly si ji nakonec nechala. Rachel, jako další ze své kategorie, odzpívala s vynikajícím a čistým hlasem. Takhle nějak bych si představoval, aby to vypadalo. Hezky se to poslouchalo, hezky to vypadalo, bylo to sice krátké, ale v podání Rachel překvapující. Možná bych zvolil ještě zajímavější písničku, ale i tahle byla v pohodě.

James Kenney

James má neskutečně originální barvu hlasu, která je rozpoznatelná na míle daleko. Jamesovo vystoupení se mi líbilo asi ze všech zatím nejvíc. Doufám, že ho Kelly nevyřadí. James je výborný.

Koho Kelly vyřadila?

Kelly to má zdaleka ze všech kategorií nejtěžší. Její celá čtyřka je zralá na to, aby dál pokračovala. Vážně nejsilnější kategorie. Samozřejmě je to i trochu dáno tím, že už to jsou docela protřelí bardové, co se týká hudebního průmyslu, ale aspoň ani jeden nezaostal za očekáváním a všichni do jednoho zazpívali fakt moc dobře. Kelly nakonec vyřadila Jamese. Pro mě osobně ohromná škoda, protože jeho hlas se mi líbí snad ze všech nejvíc. Ale tady by bolelo vyřazení snad u všech. Možná s Rachel bych se dokázal smířit, ale celkově je Jamese škoda. Simon několikrát mluvil o divoké kartě, tak doufám, že když bude tak ji získá James.

Kategorie – Skupiny

[singlepic id=7679 w=420]

Roxxy Montana

Sladké, čokoládové trio holek se velmi snaží, aby se prokousaly dál. Prošly pořádnou změnou vizáže a proměnily se z takových zakřiknutých holek do pořádných sexy dračic. Holkám to moc slušelo. Ale ve zpěvu to zase taková paráda nebyla. Dle mého se opět ukázalo, že je to trio individualit a horko těžko se dokážou podřídit skupinové chemii. Společné pasáže občas drhly, ale sólo party byly zase dobré. Vystoupení bylo dobré, ale mělo své chyby. Musíme počkat, co předvedou další tři konkurenti.

Sweet Suspense

Tady jsem čekal, jak se holky s vystoupením poperou, protože divácké obecenstvo je považuje za horké favoritky a ve hlasování oblíbenosti si ukrojily skoro 50% hlasů ve své kategorii. Holky sice nebyly úplně silné v sólo pasážích, ale zase perfektně ladily ve společných partech. Je zde ale nutné říct, že se zvyšující se frekvencí pohybů na pódiu ztrácela hlasová vyrovnanost a čistota na průraznosti. Jednoduše řečeno, holky moc lítaly a konec songu už tak nedávaly a bylo to znát. Ale v celkovém měřítku v nich vidím velký potenciál a nemám pochyb o tom, že si je Simon nechá.

Alex & Sierra

Možná trochu přeslazená dvojice hýří neustále láskou, ale společně v hudební soutěži přinášejí zas něco nového. Za dlouhou dobu nepamatuji v X Factorech podobnou dvojici, která by šla tak mimo popový mainstream. A mně se to i líbí. Má to zajímavý spirit a když k tomu přihodí i zvučnější songy a hodí je do jiného aranžmá, proč by to nemohla dál fungovat? Simon ví, že na trhu nic podobného není, a tak si myslím, že si tuto dvojici ponechá.

Restless Road

Co se v Británii nepovedlo Garymu, když složil dohromady tři sólo zpěvačky, tak se povedlo Simonovu v Americe, když složil dohromady tyto tři country kluky a udělal z nich jednu skupinu. Perfektní tah. Mají ohromný potenciál, a když s nimi Simon bude citlivě v soutěži pracovat, tak si i myslím, že by mohli dojít na vrchol celého ročníku. První live show zakončila možná dneska už šíleně v našich rádiích ohraná písnička Roar od Katy Perry. Úplně nejlepší tečka na konec to nebyla. Dneska to klukům tolik neladilo a objevilo se mnoho chybiček a hlasových nesrovnalostí. Ale co naplat, ani Katy to nedává na živo. Ač byli kluci ze své kategorie hlasově mezi slabšími, tak si myslím, že ani je by neměl Simon poslat domů, protože by s nimi mohl i vyhrát.

Koho Simon vyřadil?

Ani Simon neměl moc lehké rozhodování. Jeho skupiny mají taky šanci promlouvat do konečného pořadí. Na základě dnešních výkonů by se to mělo rozstřelit mezi Roxxy holkama a Restless klukama. Na budoucí potenciál to je jasné. Kluci jsou mnohem zajímavější a navíc holky můžou nahradit Sweet Suspense. Simon tak i nakonec kalkuloval a vybíral ze dvou dívčích skupin. Nakonec se rozhodl vyřadit Roxxy Montana. Myslím, že udělal správně.

TOP 3 vystoupení

1, James Kenney, Jeff Gutt, Lillie McCloud
2, Sweet Suspense
3, Tim Olstad

Hodnocení 1.live show

Ani bych nečekal, že to po prvním kole řeknu, ale tradičně silné kategorie kluků a dívek propadly na celé čáře a ze šesti lidí je pro mě použitelných tak maximálně dva. A to Khaya a Tim. Nikdo jiný z obou kategorií mě vůbec nebere. To naopak v Overs a Skupinách je to jiné kafe. Tady je šestka čísel, které drží kvalitu v rukách a zatím s ní velmi dobře nakládají. Věřím, že Kelly nebo Simon mají ve své stáji vítěze letošní řady.

Co se týká moderátora a poroty. Mario je dobrá volba. Je sice takový strojený a svázanější než je třeba Dermot v Británii, ale jde mu to takhle samotnému. Neurazí, ale ani nenadchne. Taková ozdoba. Porota. Dle mého se opět ukázalo, jaký je Demi jako porotce zabiják. Zajímalo by mě, jak moc mluvila do výběru songů pro své holky. Protože mi přišlo, že každá dostala písničku absolutně mimo svou hlasovou hranici a totálně to zlikvidovalo jakoukoliv kvalitu v jejich vystoupení. Jak se mi na začátku Paulina líbila, tak teďka mi spadá trochu do podoby loňské Britney. Taky nic moc kloudného neřekne, jen vždy řekne něco ve stylu emejzing performenc a ještě je to pořádně okořeněné přízvukem. (Jako doteď nechápu, proč si Simon myslel, že by Američani nerozuměli Cheryl Cole v porotě??? Paulina si kolikrát šlape na jazyk a občas nahodí španělštinu. ) Kelly k tomu dává aspoň trochu emoce, věřím jí to, je přímá a chová se aspoň trochu racionálně. Simon je obchodníkem tělem i duší a každou svou ovečku ve stádu si musí vypiplat tak, aby ji mohl co nejlépe prodat, a dělá pro to maximum.

Co se týká produkce, tak musím pochválit to ohromné a megalomanské pódium s pozadím. Vytváří to maximální dojem na scéně, dobarvuje to mnohdy vystoupení a celkově to pak tvoří báječnou atmosféru. Jen mi to provedení a celková nálada večera přišla taková slabá. Vůbec jsem neměl pocit, že se koukám na live show. Postrádal jsem tam jakousi vážnost, nějaký dramatický náboj. Nepřišlo mi to zkrátka vůbec jako live show. Jako kdybych se díval na nějaké předešlé kolo z průběhu soutěže. Dále mě strašně mrzelo, že každý dostal jen minimálně prostor na zpívání. Vím, že v 16 se toho moc stihnout nedá v jednom časovém prostoru, ale kdyby to třeba rozdělili na dvě kategorie, když ještě vybírala porota a zazpívali dva večery po osmi kusech, tak by to bylo mnohem lepší a mělo by to možná i větší náboj. Takhle se mi to zdálo prázdné.

Vyřazení soutěžící jsou taky vcelku překvapením, protože papírově to byli silní koně. Josh, Danie, James i Roxxy Montana nepatřili k nejhorším. Obzvlášť je mi líto Jamese, protože jeho hlas má prostě koule. Když bude divoká karta, tak ji snad vyfasuje James. Ale americké kuloáry mlčí, tedy uvidíme.

Hodnocení celé první live show je záporné. Dle mého to šlo udělat mnohem lépe. Očekávám, že to půjde nahoru, protože kdyby to mělo jít tímto směrem, tak je to vážně poslední řada.

Téma druhého kola by mělo být Motown. Ale letos se zdá, že není nic jistého do doby, než se začne naostro vysílat.

Takto vypadá TOP 12

[singlepic id=7680 w=420]

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Michal
Reagovat

Zatím jsem ty výkony jen tak prolétl.., ale ve srovnání s letošní UK., to zatím pro US nevypadá vůbec dobře. Když srovnám 1. live show v Británii s tímto „paskvilem“…, tak tedy nevím nevím, pár favoritů tam i přesto je. Tak doufám, že se příští týden všichni zlepší, a to razantně. :)

Jinak byly oznámeny i témata dalších kol:
6-7. listopadu – „motown“
13-14. listopadu – „songs from the 1980s“
20-21. listopadu – „songs by U.K. artists“
27-28. listopadu – „big band“

2
Jana2
Reagovat

Omg, Demi to zas zabila totálně, nechápu, proč ji tam pořád cpou. Měla vyhodit tu blonďatou a ona si vyhodí holku s největším potenciálem. Mám zkaženou náladu.

3
DJ Vlado
Reagovat

Dneska se vyloženě shoduju s Merťasem, možná i vůbec nejvíc od doby co se známe :-) Vezmu to postupně podle kategorií:

Holky:

Jedna ze dvou papírově nejsilnějších kategorií zůstala těžce za očekáváním. Demi je fakt totální p**a, z loňska se vůbec nepoučila a dělá ty samé chyby.

moje pořadí:

1.Khaya – Je jasné, že jí budu asi tak trochu nadržovat, protože je mojí letošní srdcovkou :-) Hlas má z holek jednoznačně nejzajímavější a zazpívala z nich nejlíp. Navíc mě hrozně baví její neohrabané „mevídkovské“ pohyby, působí to velmi autenticky, zvláště pak v kontrastu s afektovanou Ellonou. Její vystoupení ale úplný top nebylo, Bruno Mars z 4 Chair Challenge se jí povedl mnohem líp. Mercy si už navždy přivlastnila Lucia Láncošová a její podání bylo o dost energičtější a celkově výraznější. I tak ale Khaya utekla ostatním holkám minimálně o parník. Mám velkou radost, že postoupila, Motown je navíc téma, které by jí mohlo sedět jak *vy víte co na co* :-)

velký odstup

2.asi Danie – Chudák holka, vyfasovala fakt maximálně nevhodný song. Píseň Miley se k ní hodila asi jako marmeláda k řízku. Celkově hodnotím její vystoupení jako nevýrazné, ale na rozdíl od dvou dívek pod ní mi její vystoupení zas tak nevadilo.

3.Ellona – Nejpřeceňovanější zpěvačka tohoto ročníku, projevem šíleně nepřirozená a afektovaná, navíc hlasově až tak zázračná není. Tohle bylo fakt těžce estrádní číslo.

4.Rion – Průšvih jako hrom. Okamžitě jsem si vzpomněl na to, jak úžasně tutéž píseň dala v 1. ročníku Drew a to bylo fakt nebe a dudy. Rion se místy poslouchala velmi nepříjemně, to bylo trápení neviňátek. O to víc mě překvapily kladné komentáře poroty.

Vyřazování: Danie mě mrzí, po Khaye byla druhá nejzajimavější. Vyřadil bych Ellonu, jejíž vypadnutí ale bylo asi tak reálně jako že Okamura bude premiérém. Rion byla sice nejhorší, ale na rozdíl od Ellony je mi aspoň sympatická. Ale především jsem rád, že Khaya postoupila a moc bych si přál, aby se stala vítězkou kategorie.

Kluci:

Tahle kategorie mě od začátku vyloženě míjí, takže pro mě nemohlo být jejich vystoupení zklamáním. Zklamala mě ovšem Paulina, která se ukázala být šíleně neobjektivní a vyloženě jednoho ze svých kluků tlačí (a zrovna toho, který je mi nesympatický jako Rath s Kalouskem dohromady).

moje pořadí:

1.Tim – Stejně jako Khaya u holek, je pro mě Tim jasná jednička mezi kluky. Hlas má moc pěkný a navíc se typově zcela vymyká. Jeho podání Bon Jovi sice nebyl úplný zvedák, ale bylo to příjemné vystoupení. Ale myslím, že ještě víc by Timovi slušela víc nějaká swingovka, třeba nějaký ten Bublé, aby to zas nebyl úplný oldschool.

velký odstup

2.Carlito – Ježiši, tenhle kluk je mi tak extrémně nesympatický a už vím i proč, šíleně mi připomíná Jankoviče z ČHS2, kterého si opravdu připomínat nechci. Navíc to, že je mazánkem Pauliny, která ho kvůli nacionalistickým vášním vyloženě protežuje před ostatními kluky, mu u mě na sympatiích nepřidá. Nicméně uznávám, že jeho vystoupení nebylo špatné.

3.Carlos – Začátek docela pěkný, ale pak to šlo strmě dolů, druhá půlka už byla vyložené trápení neviňátek.

4.Josh – Nechci se opakovat, ale mé oblíbené přirovnání k rychlíku Košičanu musím opět použít. Tohle vystoupení pro mě byla podprůměrně zazpívaná nuda a šeď a Josh poprávu vypadl.

Vyřazování: Tady mi šlo jen o to, aby postoupil Tim. Po té čočce od porty jsem o něj měl strach, ale naštěstí to dopadlo dobře. U zbylých tří mi bylo totálně jedno, kterého Paulina vyřadí, i když mi bylo jasné že svého ňuňánka Carlita si podrží. Joshovo vypadnutí mě nemrzí vůbec, sice měl potenciál být idolem pubin, ale v první live show to totálně prokaučoval.

Overs a skupiny si nechám na další vstup :-)

4
Lucas
Reagovat

První live show byla fakt hrozná. A celkově si v Americe málokdy někoho fakt oblíbím a fandím mu, tenhle rok to není jinak. Bylo mi tak nějak jedno, kdo vypadne, jediní, kdo mi přijdou fakt zajímaví, jsou Alex a Sierra.

5
DJ Vlado
Reagovat

Overs:

Jednoznačně a bezkonkurenčně nejlepší kategorie. Každý z těch čtyř je úplně jiný, zastupuje jiný žánr, každý je osobnost, ale všichni jsou výborní. Vidíš Sharon, ty stará feministko, jak je důležité vybírat pestře?

moje pořadí:

1.Rachel – Překvapení večera a pro mě i nakonec vůbec nejlepší vystoupení. Od Rachel jsem po zpackané 4 Chair Challenge mnoho nečekal, ale její výkon byl pro mě jediný, který měl atmosféru. Poprvé tady vyloženě vynikl Rachelin nádherný hlas a tuto jinak nevýraznou píseň dokázala udělat zajímavou. Rachel tím výrazně zvýšila své preference a vůbec bych se nedivil, kdyby to nakonec celé vyhrála (ona je takový Tate v sukních).

2.Jeff – Velmi osobité rockové podání hitu od Pink mě vyloženě bavilo. Bylo tam pár slabších míst, ale i tak Jeff na mě prsknul slušnou porci energie.

3.James – Výborné vystoupení, v němž James skvěle prodal svou barvu hlasu. Ze všech vypadlíků mě mrzí nejvíc. Doufám, že dostane DK.

4.Lillie – Tady musím souhlasit se Simonem, že mi tam vadilo to přílišné herectví. Ale hlas má Lillie unikátní a i když mě z Overs zaujala nejmíň, tak pořád byla lepší než většina ostatních z jiných kategorií.

Vyřazování: Kelly to měla vůbec nejtěžší, jelikož měla ve stáji čtyři silné koně, u nichž by každé vyřazení bolelo. Ještě jednou tedy doufám v DK pro Jamese.

Skupiny:

Skupiny mě obecně v X Factoru nikdy moc nebraly, málokdy si k nim dokážu vybudovat hlubší vztah (loňské Fifth Harmony byly světlou výjimkou), nicméně Simonovi se podařilo vybrat pestrou a rozmanitou čtyřku skupin, která zastupuje čtyři různé žánry.

moje pořadí:

1.Sweet Suspense – Souhlasím s Merťasem, že holky zněly lépe ve společných pasážích než v těch sólových, i tak mi jejich vystoupení přišlo ze skupin nejkompaktnější a navíc se na holky opravdu moc dobře kouká :-)

2.Alex & Sierra – Jejich Pomáda z 4 Chair Challenge se mi líbila sice o trochu víc, ale i tak to bylo příjemné vystoupení a tahle dvojka působí velmi svěže.

3.Restless Road – Moc se mi líbí hluboký hlas toho vysokého kluka, ale bohužel jim to chvílemi poněkud neladilo. Nicméně tihle hoši mají velký potenciál a vypadá to, že se konečně objevil boyband, který mě bude bavit a nebude mě iritovat.

4.RoxXy Montana – Slušné, ale oproti ostatním skupinám méně výrazné.

Vyřazování: Tady to byla od Simona celkem logická volba, protože r´n´b girlbandy se nikdy moc daleko nedostaly a ostatní skupiny mají větší komerční potenciál.

6
Michal V.
Reagovat

tak dneska se s mertasem naprosto shodnu… vlastne je mi skoro az lito cokoliv psat protoze bych jen napsal znovu to co je v clanku…

snad jen, ze je opravdu ale opravdu skoda Jamese :( ackoliv chapu jak tezke to Kelly mela, mel jsem pocit, ze Lilly nepodala tak dobry vykon, ale roli tam asi hraje i predchozi faze souteze a mozna Kelly vidi v Lilly vetsi soutezni potencial nez v Jamesovi, ktery se mozna trochu prekryva s Jeffem.

7
Michal
Reagovat

Btw. jen taková poznámka pro autora, :).
Článek je zařazen v kategorii X Factor 2013, místo X Factor USA.

8
W - ten správny
Reagovat

Z dievcat sa mi pacili Ellona a Danie (aj ked ten posledny refren bol ozaj falosny). Rion na mna moc afektovala, Khaya spieva super ale nic som z jej vystupenia nemal.

Chalani: Josh, Carlito a Tim super, Carlosa som musel vypnut, preafektovane, co vlastne prislo zaroven s tym, ze ten refren tak hrozne spomalili.

Over 25 – Lillie ma riadnu osobnost, nepaci sa mi jej hlas a styl spievania, ale tu uz sa bavime o veci vkusu :) Jeff a Rachel – pre mna zly vyber piesni, ale fandim im. James bol vynikajuci.

Roxxy Montana – pre mna totalne nepochopenie pesnicky, hrozne aranzma, aspon mne ta pesnicka hovori uplny opak nez to, co ony vyjadrili. Sweet suspense, Alex a Sierra – super, Restless road – :D :D

Osobne by som vyradil Rion, Carlosa, Rachel (toto nechapem, James a Lillie boli z tej skupiny najlepsi, dufal som, ze publikum Kelly vyhuci ako minuly tyzden Paulinu, ale tak live prenos a roztlieskavaci :/ ) a Roxxy Montanu

9
jab
Reagovat

Za mne:

Holky – Špatné výběry písní, nevýrazné matné výkony, celkově jednookým králem byla pro mne Khaya, byť i Rion tam měla moc pěkná místa a potvrdila, že z dívek má pro mě nejkrásnější a nejzajímavější hlas. Dannie je mi hrozně líto, opět do toho dala duši, i když ji song příliš nesedl. Tohle budu Demi zapomínat ještě docela dlouho…nejméně se mi líbila Ellona a tu bych taky poslal domů.

Kluci – Josh a Carlito pro mne objektivně téměř nehodnotitelní, neboť jdou stylově zcela mimo mne, ale Carlito z těchhle dvou přece jen lepší. O parník výš řadím Tima a Carlose, kteří tam sice oba měli pár falešných míst, ale taky pár míst velmi zdařilých a hlavně zajímavých, což naznačuje cosi stran potenciálu do dalších kol. Zde souhlasím s rozhodnutím Pauliny – i já bych poslal Joshe domů.

Overs – Fantastická kategorie, všichni výborní! Dokonce i Lillie, která mě subjektivně dosud tolik nebrala jako zbylí tři, se mi tentokrát hooodně líbila. Královnou kategorie a celého živáku byla pro mne ale Rachel. Až se mě někdo zeptám, proč mám tak rád country, odkážu jej na tohle vystoupení. Za mne to bylo opravdu přenádherné. Potěšil mě i Jeff, Try dal po svém a víc než parádně. I když tady byli skvělí všichni, přece jen i u mne skončil James nejníže na žebříčku téhle kategorie. Pořád by ale převálcoval většinu postoupivším z předchozích dvou kategorií.

Skupiny – Tady nejvíc fandím Restless Road, už jen ten nápad – country boyband, WOW! Kluci se mi líbili, všichni mají pěkné hlasy, nejvíc se mi líbí ten vysoký s hlubokým hlasem. Velmi mile mě překvapily hrdličky, i u nich vidím velký potenciál do dalších kol. Sweet Suspenze mě hlavně dostaly fantastickou pódiovou prezentací, to bylo vymyšlené a zrealizované fakt skvěle. Roxxxy Montana byly pro mne o poznání slabší a s jejich vyřazením souhlasím.

10
Frantiszek
Reagovat

Overs- Pecka.
Rachel má fakt hodně dobré..no, vlastně podle mě snad všechno. Nevím, co některým lidem na ní tak hroozně vadí. Stává se mou favoritkou.

James působí vyspěle a je to také pan zpěvák. Kdyby nebylo tohoto divného stylu vyřazování, mohl to dotáhnout velmi daleko.

Rock není něco, na čem bych si ulítával, ale Jeff to vzal z dobrého konce, ale ten konec už moc šrouboval.

Lillie- Jak jsem se na ní těšil, tak teď mi (po slovech Simona) docvaklo, že mi také vadí její DIVA vystupování. Ale hlas má jednoznačně velmi krásný. Přesto bych radši, aby místo Jamese odešla ona, nebo Jeff.

Holky-
DEMIIII, Vypadni už pryč. Simone, zbav se jí. Demi prostě nemá vkus a předpoklady proto dělat mentorku.
Podřezává ty holky šíleně (ať už vědomě či ne)

Ellona- dle mého jí prostě Demi chce vyndat. Diváci a ostatní sz poroty si jí vydupali. Jinak by se na téhle šarádě nemohla s Ellonou dohodnout. E má rozhodně navíc.

Daniele- ne, to nebylo nic, co by patřilo do Xfactoru. (Demi? Proč tahle píseň)

Khaya- opět (Demi? Proč tahle píseň). Naštěstí se s tím Khaya vypořádala celkem s přehledem.

Rion- Omlouvám se, zda se to nikomu nelíbí, ale spíš jsem brečel a bylo mi smutno z toho, co tam předváděla. Přišlo mi to spíš jako smutný klaun. Teď jsem poznal, že má slabý hlas a te příběh dělá fakt hodně.

Kluci- Tu mě zaujal jen Tim. Netuším, co se Simonovi nelíbilo. Prostě to byla taková aranž a zazpíval to velmi slušně. Rozhodně na míle daleko nejlepší vystoupení z jinak marné skupiny kluků. On tam zůstane poslední.

Skupiny-
Sweet suspense mě zajímají, ale nějak to není zatím na větší rozbor.

Restless road- Sorry, ale toto nechápu. Buď lepší výběry songů, nebo jinak rozdělit role při zpěvu. Toto vystoupení bylo jako kdyby parta ze třídního srazu skončila u karaoke mašiny.

Alex a Sierra- Ti se mi líbí nejvíc. Pěkné na pohled i na poslech. Nějak je z nich ta láska slyšet :). Ale nesdílím názor, že na trhu nic takového není.

The civill wars, Lady Antebellum…. Najde se jich víc.

11
Ludvík
Reagovat

U holek s tebou nesouhlasím.. podle mě to totálně projeli kluci.. Ellona byla skvělá! Tohle není show založená jen na zpěvu, ale na show.. Danni byla naprosto nepoužitelná a hodí se spíše do The Voice.. Paulina měla domů poslat Tima, který sice suprově zpívá, ale tohle není X Factor… ze skupin nechápu takovou radost z Restless road, podle mě oni měli jít domů.. Simon hold ujiždí na boybandech, Roxxy Montana tam budou chybět… u Kelly jsem s rozhodnutím spokojený… Fandím Alexovi a Sieře, Elloně… Jinak Demi ví co dělá, protože je Američanka a tohle tam prostě letí… koho zajímá kdo jak umí zpívat v dnešní době, proboha? V Americe vůbec… podívejte se na Miley Cyrus, Rihannu, Katy Perry, Britney Spears apod…. V USA už bylo X séríí The Voice a o nikem není ani slechu…

12
Ludvík
Reagovat

My nemůžeme posuzovat Americký X Factor protože u nás je ta laťka nasazená jinak, tady lidi už po několik desetiletí poslouchají Gotta a Bílou a když příjde někdo někdy s něčím provokativním tak ho všichni pošlou do řitě a nikoho tento člověk nezajímá… taky jsme usedli na 2 žánrech a to rock a pop… nějaké rnbíčko taky nemá absolutně šanci… Zkuste ten X Factor USA vzít z Amerického úhlu pohledu…

13
Frantiszek
Reagovat

za 1. Third D3gree má (celkem chytlavý, až na některé fakt primitivní pasáže)singl: http://www.youtube.com/watch?v=vrqLpt8-62w

za 2. jsem projel pár dalších Xfactorů a toto stojí za zmínku. XF ISRAEL http://www.youtube.com/watch?v=-NB7sliUcHk

za 3. Ludvíku, proč to nemůžeme posuzovat? Pokud jde o to, co letí a neletí, to je spíš o tom, jak jsou navyklé masy a na to ti kašlu a není to argument proto, že nemůžeme říct, co zní dobře a nenzí.. Pokud ti jde hlavně o muziku(sic je XFactor o více věcech) tak snad poznáš, co zní líbivě a co ne. Když to nezní, tak to prostě nezní. Elloně to hlasově vůbec nevyšlo, přestože jí moc fandím, ale tanec se zpěvěm tady moc dobře neutála. Demi ji také 2x nepomůže, tak jako nikomu. PS: nepíšu to v napadajícím tónu :)

14
priznivec.obecny
Reagovat

Jsem zvědavá na Jeffa a Alex a Sierru (připomínají mi Sonny a Cher). Ale kdybych neslyšela Jeffa v minulé řadě, tak možná bych ho nejmenovala. I když i v tomhle vystoupení měl zajímavá místa. Možná má co nabídnout, mě se zdá, že on je hodně zaujatý tou muzikou, tak snad se uvolní od té přílišné snaživosti a bude něco zajímavého k poslechu. Ostatní výkony mě moc nezaujaly. Většinou neucelené, problémy s intonací, nebo to bylo neslané nemastné, osobnostně taky nikdo extra…

13 Third D3Gree už mají singl. To je rychlost. Oni mají drive. Song je asi dobrý na tancování. Nejsem si jistá, jestli se mi líbí zvuk – dost syntetické a moc ostré. Melodicky to jde. Hlavně to rappování je super.
Ten kluk bez kytary má krásný, podmanivý hlas.

Přidat komentář