Panáček v reality show

X Factor USA 2013: 2.live show! (2.část) Kdo si vyzpíval obdiv? (rekap+video)

9. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=7827 w=420]
Jelikož se v první části 2.live show nehlasovalo, tak přišel na řadu večer druhý, který zpěvákům dal možnost vybrat si tzv. Save Me Songs. Po tomto kole se už divácké hlasování rozeběhlo a kdo soutěž opustí, se dozvíme na začátku 3.live show v příštím týdnu. Takže celá TOP 13 zpívá o svoje setrvání v soutěži. Kdo si vyzpíval největší obdiv?

Josh Levi

Soutěžící to neměli vůbec jednoduché. Měli pouhých 24 hodin na to, aby si vybrala nějakou píseň a tu dneska dali. Nic jednoduchého. Josh znovu otevřel celý večer a konečně pozvedl akcie klučičí kategorie a naznačil, že to nebude tak marná partička, jak to zatím vypadá. Toto vystoupení je dle mého jasný příklad toho, jak by tematická kola na začátku měla vypadat. Do vystoupení si vzít a bojovat. Josh udělal oboje. Stay je výborná písnička, Josh si s ní pohrál a odzpíval perfektně. Josh si výrazně polepšil oproti minulým vystoupením.

Rachel Potter

Všechno je v těchto soutěžích o tom, jakou píseň si do vystoupení zvolíte. Musí být prostě vhodná k vašemu hlasu, rozsahu a tak dále. Rachel si vybrala, jak jen nejlépe mohla a strčila do kapsy všechna svá předešlá vystoupení. Nechala vyznít svou barvu hlasu, zpívala krásně čistě a ukázala, že má veliký hlasový fond, který má na to, aby utáhnul lecjaké songy. Pro mě teda nejlepším vystoupení od Rachel v soutěži.

Carlos Guevara

Carlos sice dostal lepší písničku jako v předešlém večeru, ale při jeho poslechu na sobě pozoruji, že mi začíná vážně vadit ta jeho stejnost. Jako jsem psal včera, zase to odchodil a v projevu to bylo nudné. Hlasově to bylo však zajímavější, kdy lépe v songu prodal barvu hlasu, ale na můj vkus tam bylo zase strašně moc stejného, jako v minulých vystoupeních. Carlos je fajn, ale jeho vystoupení mě začínají míjet. V aktuálním večeru bojoval, ale na větší úspěch v soutěži bych to neviděl. Bude otázkou času, kdy omrzí diváky. Ale Cannonball byl v jeho podání dobrý a mělo to úroveň.

Restless Road

Kluci bojují, ale obávám se, že ještě stále nepřeskočili tu laťku z bitvy o čtyři křesla. Nejsem si úplně jistý, ale si zvolili správný song k vystoupení. Stejně jako Simonovi se mi zdáli kluci trochu nejistí a sklíčení. Vystoupení znělo hezky, Colton se tentokrát vyvaroval slabších míst, ale na to, jaký mají potenciál, to byla trochu nuda. Čekám od nich pořádný zásah do černého a ten zatím ne a ne přijít.

Ellona Santiago

Takhle by měla Demi Ellonu směrovat. Jak sama v hodnocení řekla, nepotřebuje kolem sebe miliony tanečnic a hopsat kolem dokola. Vystoupení utáhne i sama a dokáže veškerou pozornost strhnout na sebe bez všelijakých efektů. Titanium se jí moc povedlo a odzpívalo to velmi dobře. Navzdory tomu si ale stále myslím, že je přeceňována. Hlasem totiž není vůbec výjimečná, chybí mi originalita v barvě hlasu a nejsem si úplně jistý, jestli se dá plně rozpoznat od jiných a hlasově podobných zpěvaček. Ale dobře odzpívané Titanium by ji mělo zaručit další vystoupení v dalším týdnu.

Jeff Gutt

V aktuálním vystoupení Jeffa moc nepochválím. Nemyslím si, že zrovna jeho výběr songu byl šťastný. Ač mám Phila Collinse rád, tak prostě do takového kola, kde má soutěžící zpívat jako o život se to dle mého nehodilo. Já jsem čekal, že Jeff bude zpívat tak, až bude v hale nadskakovat střecha, bude to rvát koule a z pódia bude sršet energie. Bohužel to byla nuda. Sice vkusně podaná, ale čekal jsem větší drajv. Dále Jeff začíná mít stejný verbální a projevový repertoár jako Carlos. Jeff co nejvíce roztáhne nohy, zakloní se a zpívá skoro na stranu. Jeff měl v tomto kole na mnohem víc.

Alex a Sierra

U této dvojice mám těžko co napsat. Jejich vystoupení včera bylo vynikající a dnes bylo zase p stupeň lepší. Woow. Z jejich úst si dovedu představit nějaký velký duet, který se stane hitem. Doufám, že jim ho někdo napíše. Mají ohromný potenciál. Výborné vystoupení. Všechno bylo tak jak má být.

Khaya Cohen

Khaya je neskutečná. Já bych tu holku mohl poslouchat furt dokola, protože ten hlas je vážně ÚŽASNÝ. Je originalita sama o sobě v celém balíčku. Dream bylo famózní !!! Khaya má na to, aby celou soutěž vyhrála.

Carlito Olivero

Carlito mě i dnešní večer bavil, ale přiznám se, o trochu méně jak minule. Jeho aktuální vystoupení nebylo totiž tak vyrovnané jako to předchozí. S některými party bojoval, ale s jinými zase exceloval. Zase to nebyl zvedák, ale ani propadák. Takový lepší průměr čekající na pořádný zásah do černého.

Lillie McCloud

Konečně! Lillie vyšla ze statického stínu, vzala do ruky mikrofon a nechala za sebe mluvit nejenom hlas, ale i řeč těla a výrazů. Tentokrát byla ale zase slabší na hlase. Přišlo mi, že jí song moc v té první pasáži neseděl. Až když se zvedla z židličky, tak to dostalo náboj a šmrnc. Chápu, že ta písnička je tak vygradovaná, že je v první půlce klidnější a na konec se to rozjede, ale na tu pomalejší část byla Lillie pro dnešek slabší než jsem čekal. Ale celkový pohled zachránila konečná pasáž, která vystoupení pozvedla. Takhle bych si Lillie představoval. V pohybu, expresivní, ne statickou.

Sweet Suspense

Sweet Suspense si jako jediní zatím v soutěži drží laťku hodně vysoko a pokaždé ji dokázaly přeskočit. Zatím všechna živá vystoupení měla vysokou kvalitu a držela se na vrcholu. Tentokrát se holky ukázaly v jiném světle. Umí dát i pomalejší kusy než jen rychlovky. Znovu výborně zněly společně a i ukázaly, že v sólo polohách to je taky dobré. Sice mi společné pasáže přijdou údernější a znělejší než ty sólové, ale i tak to bylo další výborné vystoupení z jejich strany. Prostě umí dělat nejen rychlý druh muziky. Ale abych měřil stejným metrem. Stejně jako u Jeffa jsem čekal trochu větší nášup. V Save Me Songs bych čekal větší nakládačku, která uhrane diváky.

Rion Paige

!!!!!!! BOMBA !!!!!!!!

Tim Olstad

U Tima mám podobný problém jako včera. Hlas má sice z kluků asi nejlepší, ale minimálně v první půli songu byl zase trochu za očekáváním. Pak se sice rozjel, ale v celkovém měřítku stále čekám na ten pořádný zásah, který mě posadí na zadek. Tim ale ukázal, že umí prodat emoce a bojovat a setrvání v soutěži. Vystoupení se mu povedlo, ale…

TOP 3 nejlepších výkonů

1, Rion Paige
2, Alex a Sierra
3, Khaya Cohen

Koho bych vyřadil?

Jeff nebo Carlito

Hodnocení 2.live show (2.část)

Takto má dle mého vypadat jedno z prvních kol takové soutěže. Všichni bojují o své setrvání. Ždímou ze sebe maxima a dělají vše pro to, aby zaujali diváky. Některým se to daří víc a některým míň, tak to bude vždycky. Ale důležité bylo, že to bylo vážně oproti minulým live show zatím naprosto nejlepší v rámci X Factoru USA 2013. Snad si to laťku udrží i příští týden, kdy zazní hity z 80.let.

Osobně ale očekávám jatka ohledně vyřazování soutěžících. Vzhledem k tomu, že jsou live shows rozepsané na osm týdnů a tohle byl už druhý týden a z TOP 16 byla prakticky udělána jen TOP 13. A když si to rozpočítáme tak, aby finále bylo ve složení TOP 3, tak každý týden se to musí sekat po dvou, za týden vyletí dokonce tři. A to ještě nepočítám to, že budeme ještě jednou o live show okradeni, minimálně o live results, protože 28.11. je Díkůvzdání.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Lucas
Reagovat

Ježiš, 80. léta? Ajaj, ach jo :/ jinak s TOP 3 souhlasím. Jinak všiml jste si ještě někdo toho Carlosovo šišlání? Trhá mi to uši :D

Reagovat

Toho šišlání jsem si nevšiml. :-D Ale celkově mě začíná Carlos strašně nudit. Furt je to dokola to samí. Jinak ty témata mi přijdou jak v Británii tak i tady strašný. Takový krok zpět, není to moc aktuální.

3
Lucas
Reagovat

Asi mi vadí i ten jeho výraz u toho :D ale říká něco jako „štoneš“ a pak hlavně „štill“ :D

Jj, teď mělo být alespoň něco moderního :/

4
Michal
Reagovat

Témata na další kola dopředu:

13-14. listopadu – „songs from the 1980s“
20-21. listopadu – „songs by U.K. artists“
27-28. listopadu – „big band“

Co se týče UK, tam jsou v plány témata též „big band“, nebo příští týden něco jako „the best of X Factor“

5
DJ Vlado
Reagovat

Ve druhém kole soutěžící ukázali, že když se chce, tak to jde :-) Všichni do jednoho ze sebe vymačkali maximum a kdyby totéž předváděli každý týden, mohl bych s klidným svědomím americkou sestavu prohlásit za nejlepší, jelikož se mi na ní líbí ta pestrost (když už se sejde víckrát stejný žánr, jako například 3x country, tak to je v různých kategoriích) a vyrovnanost (v tom bych nesouhlasil s Merťasem, protože to, že chybí „vlajková loď“ neboli jednoznačný favorit, je imho právě dobře, protože takhle je to mnohem napínavější, zatímco v UK se soutěžící můžou přetrhnout, ale je dost malá šance, že by to vyhrál někdo jiný než Sam B.). Souhlasím, že nejvíc ve druhém kole zazářila Rion, která svým podáním Born This Way strčila do kapsy i samotnou Lady Gagu. Největším zázrakem je pro mě ale pořád Khaya, kterou považuju za vůbec největší objev všech letošních X Factorů, protože se u ní sešly snad všechny atributy, které by hvězda měla mít – zpívá senzačně, má unikátní hlas (už když promluví, je to neskutečně sexy a co teprve když zazpívá), mimořádné charisma, je neotřele krásná a navíc si sama píše písničky. No, co vám budu povídat, asi jsem se trochu zamiloval :-) Nicméně i Ellona se v tomto kole vytháhla a podala svůj zatím nejlepší výkon, i když v podání Titania nepřekonala Beatrice ani Melanii. U kluků hodně překvapil Josh a dokázal, že si DK zasloužil, i když já bych ji i tak radši dal Jamesovi a Stay se mi víc líbilo od Jiordan. Za nejlepšího z kluků pořád považuju Tima, který však v tomto kole zůstal poněkud za očekáváním (pro mě i kvůli srovnání s československými srdcovkami, jelikož I´ll Be There vystřihla famózně Vierka v SHS3 a I Believe I Can Fly si přivlastnila Monička:-). S Carlitem mám pořád problém, že je mi od pohledu nesympatický, a Carlose v tuto chvíli považuju za vůbec nejslabší článek z Top 13 a vidím ho jako žhavého adepta na vypadnutí. Nejlepší kategorií jsou pořád Overs, z nichž nejvíc fandím Jeffovi, ale v tomto kole jej Rachel i Lillie přezpívaly (tedy myslím jen druhé kolo této live show, v prvním byl z nich naopak nejlepší). U skupin jsou pro mě jedničkou Sweet Suspense, které se začínají profilovat jako favoritky na superfinále. Alex a Sierra jsou svěží a originální, ale trochu se obávám, aby se brzo nevyčerpali. Restless Road jsou pořád tak trochu za očekáváním, i když chápu, proč je Simon favorizuje. Moje přání na Top 3 je v tuto chvíli Khaya, Sweet Suspense a Jeff, přičemž vítězství samozřejmě přeju Khaye :-) Tipovat si ovšem netroufám, protože tam s výjimkou Carlose může být kdokoliv.

6
Honza
Reagovat

Tady je vidět, že když si soutěžící vybírají songy sami, je to hned „jiná písnička“ :-)

7
priznivec.obecny
Reagovat

3 No, opravdu šišlá. Hrozný.

Musím zkopírovat svůj příspěvek. Podívala jsem se a jsou posunutá videa :D. Podle vašich reakcích v minulém kole ani ho hledat nebudu. Ani totiž teď to není nijak pro mě valné a ještě fádnější to už vidět nemusím :-(, viz. níže….:

Divoká karta pro Joshe mi nevadí a v tomhle kole se mi líbil cca asi jako třetí. Alex a Sierra jsou pro mě dvojkou, hlavně ten kluk. Má nevšední hlas a osobnostně by mi seděl i jako sólo interpret. Je něčím přitažlivý. Asi se mnou nebudete souhlasit, že by se rozdělili. Ale jde zatím jen o momentální vnuknutí, třeba příště změním pohled… Děvče je pro mě moc typická zpěvačka. A když se dívám jen na jednoho z nich, tak holt jsem to napsala. Jednička je Rion. A dál nevím. Všichni mi přijdou nezajímaví. Zklamal mě Gutt. Ten song nemusím a navíc jsem slyšela přidanou hodnotu v podobě jakoby ukázkových rockových šablon – nepůsobilo to na mě upřímně, ale jako spíš kopírování nějakých základních technických prvků… Má srdce muzikanta, ale začínám mít obavy, že to má zažité a bude to prodávat dál.
Ale opravdu nevím, koho si vybrat. Jediní, kteří mají nějakou osobnost jsou snad Josh a kluk z Alexe a Sierry. Ledaže by se někdo „schovával“ a během soutěže se rozvine – ale nemůžu nikoho takového v zásadě najít.
Trefil hřebíčkem na hlavičku : taky si myslím, že Simonovou přítomností se tenhle Factor ocitá v průměru a šedi. Já prostě Simonovi nerozumím, chápu jeho přístup k bussines, ale hudební ne. Můj dojem.
Snad se to nějak vykrystalizuje. Prostě jsem z tohoto US FX nějak zaražená. Minulý ročník nebyl taky nijak extra, ale našli se tam lidi, co mě vzali za srdce a tady de facto nic…

8
Pattrick
Reagovat

Jojo, včera jsem si taky všiml, že šišlá, docela to trhá uši.. a Rion, prostě pecka !!

9
Michaela
Reagovat

Druhé kolo bylo naprostou dokonalostí! Všichni zazářili. Oproti anglickému X-Faxtoru je tam obrovská pestrost. Už teď se těším na další kolo!

1. Alex a Sierra
2. Ellona
3. Khaya
4. Jeff
5. Sweet Suspense

– mé prozatímní pořadí.

10
libena
Reagovat

tak už jsem viděla i druhé kolo, zlepšili se snad všichni!

moje pořadí:
1. khaya, rion (úžasná, 13 let!!!!)
2. sweet s., lillie
3. alex and sierra, josh, tim
….
btw. úplně jiné než po 1.kole!!!

11
dan
Reagovat

KTO VYPADOL?

12
Ludvík
Reagovat

11: Nikdo

13
dan
Reagovat

12 Ludvik: dakujem, uz som nieco nasla, ze zlyhalo hlasovanie :-)

14
Frantiszek
Reagovat

Tak dost mě dostává Lillie ..ve špatném smyslu slova. Začíná mě nudit. 2. část 2.live bylo to nejhorší, co jsem od ní slyšel.

Alex a Sierra- výborní. 1. část i 2. část. Mohli by, MUSÍ to dotáhnout daleko. Upadla by kvalita tohoto ročníku, pokud by odešli dříve. Jiskří to, zní to a souhlasím, že by mohly dostat větší duet..

Rachel- na ní nemám co kritizovat. Jsem jí příliš zaujat a neslyším nedostatky :)

btw: Merťas? Nejsi také přepříliš zajuat Sweet Suspense? Zdá se mi, že jsi přespříliš zaslepen, protože se nedá říci, že by to od nich byla nějak vysoká laťka. A říc, že ani tahkle nezněly 5H, to je „zatím“ docela brzy.
Zatím jsou mnohem více lepší vizuálně než akusticky.

Ellona- poprvé to bylo něco, co bych si od ní přál. Ona sama. bez křoví.

Rion- Nějak nechápu tu BOMBU. Byla o dost lepší než při svých předchozích vystoupeních. Myslím si, že jí ale Demi musí dávat nehlasité songy, kde může ona svým hlasem být tím, co ten song táhne, protože jej nemá moc silový…

Josh překvapil, ale jsem naštván, že divokou kartu nedostal James.

Carlito to měl hodně rozpolcené, souhlasím, že byly silnější a slabší pasáže, ale v těch silnějších pasážích je znát pěkná barva hlasu.

Carlos mě nudí od začátku. Slyšet každý song s odstupem nemusí nikomu vadit, ale poslechnout si více jeho vystoupení za sebou je na sebevraždu.

15
Michaela
Reagovat

14 – Také mě překvapila ta „BOMBA“ u Rion, možná to bylo jedno z jejich nejlepších vystoupení, ale v tomhle kole byly rozhodně jiné bomby.

A ano, se Sweet Suspense mám podobný problém, vůbec mi nepřipadají tak „dokonalé“, krásné to jsou, hlasy také nějaké mají, ale dohromady? Mně k sobě holky prostě 2x nejdou.

16
Merťas
Reagovat

14 – Nejsem zaujatý Sweet Suspense. :) Jen mi perfektně spolu zní. Nedá se jim upřít, že hlasově zatím jedou. Pravda, možná jim trochu chybí tvář či osobitější charakter, ale prostě mě baví je poslouchat. Jsou dobrý, zatím neškobrtly a snad jim to tak půjde dál a budou se dál profilovat. :)

15 – Abych osvětlil tu BOMBU. Ono je někdy i dobré jít dál než je poslouchat zpěv, ale jde i o prožitek či o to, co interpret na vás vyzařuje. A song Born This Way je o tom, že by se člověk neměl bát být svůj, originální a takový jaký je. Rion navzdory svému postižení dala zpěv perfektní emoce, dala do toho kus sebe, perfektně se vyjádřila, že je svá a originální a že jsou ji ostatní buřt. Že prostě Born this way. Dle mého to k ní dokonale sedlo a excelentně vyjádřila svoje já.

17
W - ten správny
Reagovat

tak vzhladom na toto cudne kolo s 2 pesnickami, to tu spisem takto:

Vo vsetkych troch piesnach sa mi pacili len Alex a Sierra.

Pacili sa mi v 2 piesnach: Restless Road, Khaya, Tim, Sweet Suspense, Ellona,

Len jedna piesen: Josh, Lillie, Carlito

Nepacili sa mi ani raz: Rachel, Carlos, Jeff (tu som mega prekvapeny) a Rion.

18
Michaela
Reagovat

16 – Já právě hodnotím soutěžící jako celek, nedívám se jen na zpěv. Rion se mi líbí, je mi sympatická, mám ráda její příběh, ale právě mi přijde, že tohle všechno je trochu moc nad tou „hvězdností“ a „talentovaností“, kterou bych od případného vítěze očekávala. Hlasem ji řadím mezi ty průměrnější soutěžící a pro mě je z holek tou nejslabší …

Třeba se u Sweet Suspense mýlím, ale myslím si, že nemají žádnou budoucnost … Je i možné, že je Simon protlačí někam výše, ale do roka a do dne o nich neuslyšíme. Jen má předpověď.

Přidat komentář