Panáček v reality show

X Factor USA 2013: Finále je za námi! Kdo si podmanil zámoří? (video)

20. Prosinec 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=8202 w=420]
Americký X Factor včera uzavřel svou třetí sezónu. Do finále se probojoval rocker Jeff Gutt, dvojka Alex & Sierra a latino zpěvák Carlito Olivero. Kdo si vyzpíval peníze a nahrávací smlouvu? Kdo nejlépe zazpíval? Kdo to nakonec celé vyhrál? A jak se ročník povedl? Diskutujte.

Středeční část finále

Společné vystoupení TOP 3

Carlito Olivero – Impossible

Alex & Sierra – Give Me Love

Jeff Gutt – Dream On

Carlito & Prince Royce – Stand By Me

Alex & Sierra & Leona Lewis – Bleeding Love

Jeff & John Rzeznik – Iris

Carlito Olivero – Maria, Maria

Alex & Sierra – Say Something

Jeff Gutt – Creep

Hvězdní hoté

Paulina Rubio

Čtvrteční část finále

Společné vystoupení TOP 13

Společné vystoupení TOP 2

Hvězdní hoté

MaryJ.Blidge

Lea Michele

Leona Lewis

Pitbull

One Direction

Carlito Olivero – Christmas (Baby Please Come Home)

Alex & Sierra – All I Want for Christmas Is You

Jeff Gutt – O Holy Night

Kdo se stal vítězem?

Alex & Sierra

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
VojtaP
Reagovat

tak těm dvěma to hrozně přeju, vyhráli právem, Amerika ve finále volila dobře.
Alexe a Sierru jsem ze začátku vůbec netipoval na live shows, zdálo se, jakoby Sierra dělala jen křoví a až do kola British Invasion jsem jim nepřišel na chuť, ale jejich podání 1D mně vzalo dech. Pak se začala Sierra více projevovat a jejich unplugged Say Something bylo nádherné, stejně jako Gravity o kolo později, takže u mě byli už v tu dobu jasní vítězové. Ve finále s Give Me Love taky zabodovali. Doufám, že se neztratí, na trhu určitě pro ně místo je, je to zajímavá dvojka.
Jeffovi bych to taky přál, je určitě dobrý člověk, ale letos na mě nezapůsobil jako loni, jeho Hallelujah bylo sice opět skvělé, ale už jsme to slyšeli. Přišlo mi, jakoby byl letos více v křeči a neužíval si to tak. Možná to byl jen můj dojem, nevím.
O Carlitovi se ani zmiňovat moc nebudu, ten mi přišel slizký od začátku do konce, objektivně jeho impossible byl výsměch Jamesovi Arthurovi a Fifth Harmony. Pro latinoameričany možná dobrý typ, ale pochybuju, že se prosadí.

Ještě k hostům, hvězdné duety byly určitě lepší než loni, Leona možná A&S trochu zastínila, ale přesto dobré vystoupení, její One More Sleep dala i líp než doma v UK a opět dokázala, že jednou z nejlepších vítězů, singl sice není nijak extra objevný (nové All I Want to nebude), takový typický vánoční, ale dá se poslechnout a má úspěch, tak doufám, že jí to pomůže restartovat kariéru a příští rok přijde s plnohodnotným albem.
Překvapila mě účast Ley Michele, která se konečně po pěti letech v Glee dala na sólo a má skvěle nakročeno, je to úžasná zpěvačka se šíleným rozsahem, z kterého mrazí. Singl je příjemná popovina, doufám, že jí čeká teď pro změnu šťastné období.
Co mě trochu mrzí je neúčast nikoho z loňska nebo předloňska, finále je dobrá příležitost k posílení značky, za 5H bych se určitě nezlobil.

Uvidíme, s čím na nás přijdou příští rok, s ratingy to už nevidím moc optimisticky, zachránit to může asi jedině nějaká dobrá změna v porotě, na pravidla bych už moc nešahal, už tak je to oproti jiným verzím dost osekané.

2
hanýs
Reagovat

paráda… už se těším dnes na jojku… a btw, moveup někdo sledujete…? nejlepší regionální rs posledních pár let, pastelky jsou sladké a slováci (a češi) fakt umí tančit

3
priznivec.obecny
Reagovat

2 Já jsem viděla první dva díly a byly skvělé. Teď nestíhám, ale dokoukám to někdy příští týden. Tahle RS se opravdu moc povedla.

4
Frantiszek
Reagovat

Tak vítěz není překvapením.
Překvapením tohoto ročníku je brzké vypadnutí Rachel a to, že nikdo neviděl obrovský potenciál a talent v Timovi Olstadovi. Myslím si, že se o něm ještě uslyší.

5
priznivec.obecny
Reagovat

4 Tim. To je ten charismatický, statnější, s ostrým pohledem… To taky nechápu. Podle mě, on měl v live shows být… Dobrá připomínka :-).

6
Anonymní
Reagovat

5 – Tim se do live shows dostal ale vyletěl moc brzo :-(

7
jab
Reagovat

6 jsem byl já :-)

8
priznivec.obecny
Reagovat

6 Tak aspoň tak, že porota měla trochu úsudek. Tak pak ten vkus Američanů nedávám čím dál tím víc. Já myslela, že vypadl před sestavením finalistů….

9
priznivec.obecny
Reagovat

7 Ahoj Jabe :-) Dík za upřesnění.

10
Frantiszek
Reagovat

8- úsudek sice měla, když ho do live poslala, ale pak mu dávali hrozně na frak. Nerozuměl jsem tomu. Zdálo se mi, že se ho báli.
Vkus amíků zachránilo jedině to, že to vyhráli velmi muzikálně talentovaní A&S. Carlito ve finále byl výsměch. Přestože to neodzpíval nějak hrozně, pořád byl silně za nimi a za spoustou adeptů na finále, kteří vypadli před ním.
Jeff mě nijak neoslovil od začátku.

11
VojtaP
Reagovat

8 – tuším, že si ho v chair challenge vydupali diváci zpět, když ho Paulina vyhodila. Bylo ho škoda, potenciál měl velký, ale doplatil na Paulinu, která si spíš protláčela Carlita.
Jinak trochu OT, ale Ella dnes vypustila další kousek z alba, The First Time. http://youtu.be/-cj3gri8xqs Five Tattoos bylo možná trochu lepší, každopádně na to album se hodně těším. Nakonec je možná dobře, že album nevyšlo v podzimní smršti, takto brzy z jara víc vynikne.

12
jab
Reagovat

9 Ahoj příznivče :-). Není zač ;-)

13
Jarda
Reagovat

Tak jsem sledoval jak X factor tak i Voice a opravdu nevím proč se všichni nad X factorem tak rozplývají, už srovnání finále a závěrečné večery vyznívají naprosto jednoznačně ve prospěch Voice, kde byli letos vynikající zpěváci, o třídu lepší než v X factoru. Ale i tam se projevila naprostá nevyzpytatelnost Američanů při hlasování, protože ti nejlepší se vůbec mezi poslední tři nedostali.
A co se týká X factoru tak nevím, proč nadáváte na Carlita, byl z nich nejlepší, prostě tyhle národy mají jinou mentalitu, ale jeho vystoupení byla profesionální. Vítězství dvojici A+S přeji, je to konečně změna po těch country vítězech posledních ročníků.

14
priznivec.obecny
Reagovat

11 Děkuji. Tak zpět na strom. Diváci dobrý a něco tam bylo s porotou. Každopádně já bych ho v X Faktoru ráda viděla, protože to z měho pohledu bylo dost nezajímavé a ten Tim by mě s nej pravděpodobností přitáhl ke sledování. Příští US FX moc dobře nevidím.

Těším se na spíš teď AI. Minulá řada měla tolik touchdownů v jednotlivých kolech, která na sebe navazovala (snad 3 famózní kola) a to bylo tolik silných zážitků na tohle dávám největší důraz – to mě po jediném sledování AI dostalo. Musím souhlasit s Jardou, že já FX jako nej pěveckou RS také nevidím. Ale dobrý ten FX je. Ale zrovna US mě teda zklamal ještě víc než vloni :-( . Jinak zdravím Jardo, moc tě tu nevídám. No, tak když sleduješ spíš Voice, tak to chápu. Snad se uvidíme u AI…

15
priznivec.obecny
Reagovat

10 Já totiž si pamatuji, že to tam bylo spíš ze strany poroty. Pak jsem US FX přestala sledovat a je to navíc už déle a nějak jsem nabyla dojmu, že v live nebyl a celé už si to prostě moc nepamatuji. Takže nějaký problém jsem si pamatovala z té strany poroty, ale Tima jsem už „odstřihla“ z live show. Tak třeba v příštím US FX budu víc zaangažovaná, ale už jsme psala, nevím moc úspěchu US FX nevěřím v dalším roce…

16
Lucas
Reagovat

Ou, tak to nechápu.. Tom byl nejnudnější soutěžící.. musím se přiznat, že když jsem ho viděl ve finále, tak jsem ani nevěděl, že v tý soutěži byl :/ byl hrozně necharismatickej a nezajímavej. Jedinej, kdo mne od začátku zajímal byla Khaya a Alex a Sierra, ti to naštěstí vyhráli. Jeff mi byl celkem nesympatickej a jeho hlas byl hrozně hezkej, ale hrozně obyčejnej, nezasloužil si vyhrát. Alex a Sierra jsou prostě mnohem více originálnější a Say Something a Gravity byly jediný dokonalý vystoupení za celý X Factor. Carlito byl nehorázně průměrnej, ale sympaťák, jemu jsem to přál jen kvůli povaze, ale naštěstí skončil třetí :)))

17
Jarda
Reagovat

14 – I já zdravím tebe, určitě se zde budeme potkávat od 15. ledna, kdy začíná AI. V porotě, která bude tříčlenná bude opět sympaťák Keith Urban, krásná Jennifer Lopez (kdyby nic tak aspoň je potěšení se na ni dívat) a nově Harry Connick jr. Budu zvědavý jestli nadcházející ročník bude mít zase tak vysokou úroveň jako ten minulý.
A protože předpokládám, že jako obvykle tato soutěž kromě celé Ameriky a nás pár nadšenců nebude tady zajímat nikoho tak si zase budeme muset vystačit sami.

18
Frantiszek
Reagovat

17- jen aby Idol někdo pravidělně předkládal i zde.
Upřímně mě vzala jen Angie Miller, ale kvalita tam byla rozhodně velká.
Škoda, že je tu převážně XF, protože i VOICE v US je tento rok výborný.

19
Adam
Reagovat

Brrrr, vyhrali Alex a Sierra lebo nebolo na výber, tak mali šťastie :D,tí dvaja x factor nemali a nebudú nikdy mať a ešte k tomu v každom kole mali falošné tony, hlavne ona.No nechám sa milo prekvapiť, keď tí dvaja niečo dobré v budúcnosti vypotia. Kto má veľký Xfactor a má šancu sa presadiť tak to je Luke Friend aj keď skončil tretí v uk x factore,má zváštny hlas, imidž, pohyby, všetko. Neviem,ale v tejto súťaži vždy hľadajú niekoho výnimočného a vždy nájdu len obyčajných spevákov, ktorých každá krajina má až až.

20
Laikka
Reagovat

Pro mě byl nejlepší Jeff, s Without You mě protě dostal a od tý doby pro mě ostatní nebyli :) Jinak mi chyběly brzo vypadlý holky, Khaya a Rachel. Alex a Siera umí, já je ráda nemam a nebaví mě, ani jsem je neposlouchala, Carlito je svuj, ale taky neni muj typ… Ale nevadil mi.

21
priznivec.obecny
Reagovat

16 Tak to jsme se tu notně rozešli. Mě třeba přijde nesympatický ten Carlito. Tak stává se :-)

17 Kdyby nic, tak já se zase budu koukat na Keitha. Dobře zařízené :-) Asi si četl už v okénku AI, že se tam už lehce oznamuje začátek AI, resp. natěšeně přešlapuje a čeká… a tak si myslím, že to může být zase docela fajn.

19 Dobře jsi vystihl Luka. A taky musím souhlasit se závěrem tvého komentu (beru ho i jako jednu nosnou shrnující myšlenku právě u X FX, která hledání toho X vlastně popře-tudíž nezadaří se to hlavní…), že vítězové, to, co má například Luke, nemají. To hledání je opravdu pro mě zvláštní. Ale asi zahlasují lidi a najdou si typy jim podobné, tudíž obyčejné. Jenže potom mít x CD-éček s nezajímavým obsahem… Asi škoda těch peněz vynaložených na vítěze. Už jsem se rozepisovala/přemýšlela o vkusu davu a něco mi jakžtakž vyšlo a jsem tím pádem většinou smířená (až na Vina).

22
Lucas
Reagovat

It was revealed by Simon Cowell, they came first in every live show voting. Alex & Sierra were voted the world’s cutest couple by People Magazine in 2013.

23
libena
Reagovat

17 – jardo taky zdravím, už si taky odškrtávám kalendář na amer.idol :-) 15.1. máme za chvilku, tak hurá na to
předtím mi ale začne ještě i voice uk – a to už zítra! s kylie minogue. taky bude hezké pokoukáníčko.

no a americký voice – to byl masakr! už od top 8 jsem nevěděla komu fandit! to byla nádhera je poslouchat! skvělá úroveň…

24
VojtaP
Reagovat

@libena: z amerického voicu jsem si pouštěl jen pár videjí a fakt musím říct, že ta úroveň tam byla asi fakt vysoká. Zvláště mě zaujala Jacquie Lee, ale i Tessanne byla skvělá. Od Jacquie se mi dost líbilo Angel, možná i víc než od Nicholase z XF UK. Tassanne zase dobře zandala Unconditionally od Katy Perry, obě moc dobré zpěvačky. Škoda, že jsem neviděl úplně všechny, až bude čas, tak si třeba pustím, kdyžtak doporuč ;) Co se týče show, tak se ani nedivím, že to tam poráží X Factor, od první řady, kterou jsem viděl naposled si i dost pohrály s výpravou.

Jinak k Idolu, přemýšlím, že bych si ho vzal nějakým způsobem na starost, takže se případně můžete těšit na aktuální diskuze :)

25
libena
Reagovat

za idol ti budu já ( a doufám i ostatní) moc vděčná! to se budu těšit dvakrát víc :-)

voice promyslím a hodím sem nějaké odkazy

26
libena
Reagovat

25 bylo samozřejmě pro vojtup – 24 :-D

27
libena
Reagovat

24 – Zkusím ten letošní americký voice projet v letu:
Bomba, že se vrátili staří porotci. Ne že by shakira a usher byli špatní, ale tahle čtyřka je už sehraná jako blázen. Christina se změnila nejen vizuálně, ale i porotcovsky :-) byla ohromná. Taky si vybírala lepší soutěžící než v minulých ročnících. To se jí vrátilo, měla skvělý tým. Adam byl už tradičně na vysoké úrovni – jeho tým byl nejlepší. Cee-lo tak nějak usnul na vavřínech, vybíral si spíše osobnosti než zpěváky. Ale byli zase ohromně zajímaví. Připadalo mi, že blake letos snad schválně je v pozadí při výběru soutěžících, jakoby nechtěl vyhrát. Nevím. Hodněkrát se v blind auditions ani nepřihlásil o soutěžící, kteří o něj vyloženě stáli a byli dobří. Ale zase byl skvělý bavič – samozřejmě spolu s adamem tvoří perfektní dvojku. Ale je fakt, ževšechny týmy byly našlapané jako blázen už od battlů.
Tým christina:. Nejvíce jsem očekávala od Matthewa Schulera. Ten byl úžasný hned v blinds, tady je např. jeho knockout s budoucím finalistou willem champlinem: http://www.youtube.com/watch?v=qMMysoFjEzI
– o tom jak matthew zpívá hallelujah už kdosi v diskusi psal, tak třeba toto: http://www.youtube.com/watch?v=HoG_yJ7jrNg nebo http://www.youtube.com/watch?v=b4_aWocfKBs
Jacquie lee – ta holka se klubala pomalu ale jistě, byla čím dál lepší. Christina jí nakládala jen ty nejtěžší songy, no po pravdě by někdy méně bylo více, ale tahle 16letá holka si s tím docela poradila. Např: http://www.youtube.com/watch?v=hLL1QcWu7Zw
Nebo: http://www.youtube.com/watch?v=tUk_CMWCOe4
Olivia henken: http://www.youtube.com/watch?v=pn_sYgjhKnc
Tým cee lo – caroline – zvláštní hlas, velmi krásný. Myslím, že z ní nevytáhl všechno co v ní je ukryto, ale zaujala. Tady vynikne její velmi poznatelný hlas ve skvělém duetu s tessanne chin: http://www.youtube.com/watch?v=MzglYsw9Pqw
Dál např.: http://www.youtube.com/watch?v=l2106VQnPto
Nebo její blind: http://www.youtube.com/watch?v=kiLJ53jILBY
Taky se mi líbila kat robichaud: http://www.youtube.com/watch?v=RzSi4AqPdpc
http://www.youtube.com/watch?v=6Ba-QjM-2CM
http://www.youtube.com/watch?v=rkz4qLn6jcw
Tým adam: z jeho týmu jsem asi nejvíc měla ráda jamese wolperta, takový študentík, primus – ale když otevřel ústa, to byl zážitek: http://www.youtube.com/watch?v=1gg838G05do
http://www.youtube.com/watch?v=m0xiiTZVveg
http://www.youtube.com/watch?v=4Jl1V0mO9VY
jeden z nejlepších battlů: http://www.youtube.com/watch?v=3Lkp-JO1G8M
O willovi jsem už psala, tak tady třeba jeho demonds: http://www.youtube.com/watch?v=NMssbgfheYk
Lepší bylo carry on: http://www.youtube.com/watch?v=IDhxhtSAbOc
Ano – od tessanne jsem slyšela absolutně nejlépe zazpívané unconditionally. Tak by to asi mělo vypadat –měla by to ukázat katy perry ;-)
Nádherný battle: http://www.youtube.com/watch?v=1QQJBloA5gU
http://www.youtube.com/watch?v=JiTM5TyKtIE
http://www.youtube.com/watch?v=aZpuSYIWWMI
Tým blake – zaujal mě „blázen“ nic hawke: http://www.youtube.com/watch?v=yesVH__NSX0
http://www.youtube.com/watch?v=Qoz2iB3iM8I
http://www.youtube.com/watch?v=XgQgs8g_K48
dále tedy Blakeův finalista: cole vosbury (nikdo mi nevymluví, že by to byla hezká holka…):
http://www.youtube.com/watch?v=hxweiglg6vg
http://www.youtube.com/watch?v=bNUGoYXSM9o
anebo odkaz na všechna finálová videa:
http://www.youtube.com/user/thevoiceusseason5/videos

no a pro mě by byl vítěz zřejmě james wolpert…

28
VojtaP
Reagovat

@libena: Díky za odkazy, zatím jsem viděl půlku a fakt zajímavý materiál. Díval jsem se ještě na nějaké blidy a Christina se fakt zlepšila i co se týče handrkování. Co si pamatuju, tak v prvních dvou řadách jí to přetahování moc nešlo a vtípky spíš trapné.
Caroline Pennel byla zajímavá, takový podobný typ jako Abi Alton, ale hlasově a výrazově jistější. Mattovo Hallelujah skvělé. James Wolpert od pohledu nezajímavý, ale opravdu, jak otevře pusu ke zpěvu, tak super. U mě ovšem zatím jasná favoritka Jacquie, nevím, ale ta holka mě něčím fascinuje.

Přidat komentář