Panáček v reality show

X Factor USA 2013: TOP 4 kluků pro live show! (rekap + video)

26. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: X Factor USA

[singlepic id=7223 w=420]
Americký X Factor už v úterý 29.10.odstartuje svou 1.live show a nám zbývá si představit poslední dvě kategorie, které jsem v rekapech opominul respektive jsem se s nimi opozdil. V aktuálním článku nahlédneme na kategorii chlapců pod taktovkou novicky Pauliny Rubio.

Al Calderon

Ala jsem v průběhu považoval za vážného soupeře pro ostatní kluky, ale v bitvě o finálovou 4 to nebylo dle mého úplně to pravé ořechové. Od začátku nasazoval velmi mnoho falešných tónů a celkové aranžmá Call Me Maybe nemělo ten správný sound, který by přinesl výborné vystoupení. Al byl v rozstřelu průměrný, získal sice křeslo, ale dozajista ho předběhnou lepší zpěváci.

Isaiah Alston

Isaiah u mě neměl moc velké šance, a tak mohl jen a pouze překvapit. Víme o něm, že vlastní velmi neobyčejný hlas, který oplývá až skoro dámským zabarvením hlasu, ale pěveckou bitvu o čtyři křesla tak úplně nevyhrál. Jeho vystoupení mělo také mnoho chybiček a celkově tak kolem posluchačů proletělo a nenechalo moc záznamů v paměti. Paulina byla zřejmě stejného názoru a po vystoupení ho poslala domů.

Isaac Tauaefa

Isaac také neměl své akcie zrovna v kurzu a mohl hlavně překvapit. Aktuálně texaský, hospodský vyhazovač, dříve hráč amerického fotbalu, si do spárů vzal známý song Bubbly. A to byla jeho zkáza. Song nebyl absolutně pro jeho hlas, jednoznačně ho neutáhl, a tak se mohutného bučení publika Isaac taky odporoučel přímo domů.

Carlos Guevara

O Carlosovi jsem toho v minulém článku napsal docela dost. Pro neznalé, Carlos má Tourettův syndrom a obsedantně kompulzivní poruchu. Tedy Carlos trpí pohybovými tiky a k tomu má soubor nutně vykonávaných činností proti úzkosti. I přes tuto diagnózu Carlos dokáže klidně a hezky zpívat. Ale v závěrečné bitvě to nebylo jeho nejlepší vystoupení. Spíš se začaly ukazovat neduhy. Sice charakteristická, ale pro mě občas monotónní rušivá tónina hlasu a inklinace ke kudrlinkám. Ale Carlos je taky vcelku hlasově poznatelný. Paulina mu křeslo udělila, ale myslím, že ho tam hlavně dostal životní příběh, ne úplně tak zpěv. Je to ale bojovník, který se na nemoc nevymlouvá.

Stone Martin

Stone je mladý, který si prozatímní úspěch užívá, seč může a hrdě sní nad další velkou kariérou, kde bude slavný a úspěšný. Stone má perfektně jemný hlas, se kterým by mohl songy dostat do jemných poloh a příjemně tak naaranžovat posluchače. Myslím, že v závěrečném kole plně nevyužil svůj potenciál a se zvolenou písní neudělal žádnou díru do světa. Spíše mi to občas přišlo jako recitace než jako vážný pěvecký výkon a akorát jsem si říkal, jaká je to škoda nevyužitého potenciálu. Místo prozatím dostal, ale ještě nás čeká celá várka zajímavých zpěváků.

Chase Goehring

Chase jsem považoval za takového černého koně celé desítky. Není to typický hezounek, ale je to takový klučík s dospěláckou tváří, nemainstreamovým zevnějškem a vcelku s poslouchatelným hlasem. Na prvním castingu hlavně zabodoval se svou vlastní písní a v aktuálním vystoupení bylo důležité, jak svůj hlas naladí, protože ne oném prvním castingu s jinou písni přebral a porotě se poté zpěv nelíbil. Chase ale Airplanes nedal s dostatečným důrazem a smrští na diváka. Vystoupení se spíše proměnilo v šedý průměr, který podtrhnul Chasovu pěveckou nemohoucnost. Respektive hlasově na to nemá. Není to špatné, ale není to taky dobré. Paulina mu místo v top 4 dala.

Tim Olstad

Tim od prvního castingu jasně ukazuje a sám to i říká, že je velmi nervózní. Ale prozatím se to na jeho zpěvu ani tolik neodrazilo. Publikum i porotu si získal nejenom zpěvem, ale i svým charakterem. V závěrečné bitvě si jako jeden z mála postavil během zpěvu celou velkou arénu na nohy a za jejich vydatné podpory své vystoupení dovalil do zdárného konce. Z chlapecké desítky byl zatím jeden z lepších, ale zase zvedák to nebyl. Bylo to příjemné vystoupení s patřičným zápalem do boje, ale tváří tvář jiným kategoriím by to nestačilo. V rámci chlapecké desítky to byl zatím nadprůměr. Tim vystrčil ze židle Stonea.

Carlito Olivero

U Carlita jsem od prvního castingu předpokládal, že by se do závěrečných live show mohl dostat. Má velké charisma, potenciál oslovit nejen anglofonní publikum a celkově se mi zdá jako interpret, která má co nabídnout a dokázal bych si ho představit v hitparádách. Ovšem neřekl bych, že by jeho vystoupení bylo nějakým extra zázrakem. Byl to zase průměr, tentokrát okořeněný španělštinou. Ale celkově to nebyla extra sláva. I přes mnoho nedostatků bych ho rád v live show viděl, protože vím, že má na víc a mohl odzpívat dobrá vystoupení. Carlito nakonec místo získal na úkor Chase.

Timmy Thames

Timmyho jsem v průběhu celé soutěže ani tolik nezaznamenal. Je to ale nejmladší účastník letošního ročníku a má velmi mnoho nabídnout. Z předešlých zpívajících bych řekl, že byl daleko nejlepší hlasově. Hlas má čistý, jemný a skvěle zní. Připomínal mi Krále Popu. Ale u mě trochu pokulhávala pódiová prezentace. Ovšem hlas byl vynikající. Timmy by si zasloužil TOP 4. Paulina mu prostor dala, ale za cenu toho, že odstřelila Tima Olstada.

A to vyvolalo velké a rozhořčené reakce ze strany publika. Dav ukázal svou plnou sílu a produkce už nám neřekla, že publikum bylo tak hlučné, tak rozhořčené, že svou nespokojenost dávalo najevo celých dvacet minut, až se muselo zastavit natáčení. Takže ne že si Paulina uvědomila chybu, ale až na nátlak publika byl Tim vrácen do hry a Timmy v konečném zúčtování nahradil Ala Calderona.

Josh Levi

Josh zpíval jako poslední. U Joshe jsem měl stejně jako u Carlita od začátku poznamenáno, že jede na live show. Josh má mnoho co nabídnout, jak hudebně, hlasově tak i pohybově. Je to tzv.whole packet, kompletní zpěvák. Potenciál tu je, ale jako mnoho jeho kolegů tu nabídnutou šanci plně nevyužilo. Vystoupení bylo takové šedé a nezajímavé. Josh nakonec do live show postoupil a vyšoupnul Timmyho.

h2>Vybrala Paulina správně?
No, kluci se neukázali v úplně nejlepším světle. Celá desítka byla těžce průměrná a žádný z kluků nevyčníval. Paulina tak musela být nanejvýš opatrná, na koho vsadí. A v rámci možností vybrala „to nejlepší“, co mohla. Josh a Carlito mají velký potenciál, ale nezazářili tak, jak se očekávalo. V live show už musí pořádně zamakat. Z kluků je to asi nejsilnější dvojice. Tim Olstad je pro mě černý kůň kategorie. Hlas má dobrý, a když bude vybírat dobré songy, tak by se mohl prokousat daleko. U koho si nejsem moc jistý je Carlos. Úplně špatným zpěvákem není, ale jeho hlavní postup mi přijde v životním příběhu než ve zpěvu. Ale třeba ještě Carlos překvapí. Osobně bych místo něj radši viděl Timmyho. V konečné fázi jsem ale s výběrem spokojený.

TOP 3 nejlepších výkonů

1, Timmy Thames
2, Tim Olstad
3, Josh Levi

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor USA

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Frantiszek
Reagovat

tak to je peklo. Nechtěl bych se pouštět do nějakých větších akcí, ale kluci vypadnou ze soutěže asi hodně brzo. Velmi slabý čajíček. Začínám si říkat, která ze 4 skupin je vlastně silná. UK zřejmě USA převálcuje.

2
DJ Vlado
Reagovat

Hrozná skupina tihle kluci. Hlasově na jedno brdo, samé ukňourané přihřáté hlásky, navíc žádný z nich nijak nezářil. Jediný, který má pro mě potenciál, je Tim, který se svým hlubším a zastřeným hlasem mezi těmi přiskřipkulkami vymyká. Nechápu, jak o něm Paulina mohla pochybovat. Sice jeho vystoupení nebylo vyložený zvedák, ale v této chlapecké nekonkurenci je to jasná jednička. Sympatický je mi i Carlos, ale jeho zpěv mi bohužel taky nic neříká. Zbylí dva postupující chlapci jsou totálně mimo mě a zvlášť Carlito je mi od pohledu dost nesympatický. Z nepostoupivších je typově zajímavý Timmy, ale ten musí ještě dozrát, zatím na mě působí jako jednočlenný Hanson. Doufám, že kluci vypadnou ve finále co nejdřív, protože zvlášť ve srovnání s holkama a Overs to těžce prohrávají.

3
DJ Vlado
Reagovat

1 – Holky a Overs jsou v USA dost silné skupiny. U holek je ten poměr UK vs. USA imho vyrovnaný a je spíše otázkou vkusu (a v obou státech jednoznačně válcují kluky), ale v Overs bych řekl, že Amerika Británii těžce válcuje, jelikož tam Kelly vybrala čtyři zcela rozdílné typy, zatímco Sharon si z téže kategorie udělala dámský klub, podle čehož to taky dopadlo, když už má dva koně venku. Takže bych s tvrzením, že UK zválcuje USA byl opatrný :-)

Reagovat

Zítra vytáhnu ven skupiny. :)

5
Michal
Reagovat

3 – Myslím, že i skupiny budou v US lepší nebo alespoň vyrovnané s UK verzí :)

6
Frantiszek
Reagovat

3- dobrá, dobrá. To bylo odsouzení US verze v afektu. Kvůli těm bídným klukům… Samozřejmě US má slušné koně. Nejvíc se budu těšit na Ellonu Santiago a na Lillie. Sweet Suspense ze skupin budou také dobré.

7
Laikka
Reagovat

Tohle mě trochu zklamalo… Z minula jsem fandila Stoneovi, teď jsem chtěla Timmiho a třeba Chase. Ale tady je to opravdu o sympatiích, jedinej kterej pro mě fakt vyčníval je Tim, Josh mi nevadí ale Carlito mi není sympatickej ani trochu, ten poslední jel na příběh. Tak uvidíme.

8
Frantiszek
Reagovat

Sorry za spojlery, ale jsem z Demi normálně opravdu velmi smutný. Doufám, že Simon není d.bil a příští rok se na ni vykasle. Jak jsem psal, ta je snad schválně potápí. (dle 1. live show)

Přidat komentář