Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Česko slovenský X Factor má voľnú cestu, Hlas Česko Slovenska 2 je zrušený!

8. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, X Factor UK

[singlepic id=3054 w=420]
TV Markíza na začiatku septembra informovala médiá a inzerantov o pripravovaných jarných novinkách, medzi novinkami bol aj Hlas Česko Slovenska 2. Situácia sa však zmenila, pretože kvôli zlej sledovanosti a hospodárskym výsledkom bola nedávno odvolaná riaditeľka TV Markíza Zuzana Ťapáková, na jej miesto bol dosadený Mattias Settele, ktorý má za úlohu zastabilizovať mediálnu skupinu CME. Keďže Hlas Česko Slovenska bol v oboch krajinách neúspešným formátom bulvárne a mediálne portály informujú, že nový riaditeľ druhú sériu zrušil a TV Nova chce radšej pokračovať vo výrobe seriálu Doktori z Počátku.

Či je to však všetko pravda sa dozvieme v priebehu nasledujúcich týždňov. Táto informácia zrejme nahráva do karát fanúšikom X Factoru, ktorý sa zrejme dočkajú česko slovenskej alebo len slovenskej verzie.

X Factor má silné meno

Americký X Factor sa na Slovensku vysiela už tretí rok a vždy s úspechom. Prvú sériu vysielala menšia stanica JOJ Plus (PLUS). Dokonca druhá séria bola odvysielaná na Jojke, kde pravidelne porážala kuchársku show MasterChef. Tretia séria sa opäť vrátila na stanicu PLUS (JOJ Plus). X Factor USA skúšala nasadiť do vysielania aj Prima, druhú sériu odvysielala na Prima LOVE. Českú verziu X Factoru vysiela TV Nova, no so staršími pravidlami a snahou sa čo najviac priblížiť k formátu Superstar.

Prima nie je rozhodnutá

Otázkou zostáva či X Factor na jeseň 2014 alebo možno jar 2014 uvidíme v československej verzii a televízia JOJ sa spojí s televíziou Prima, ako pri iných veľkých či menších reality show.

František Borovský, riaditeľ TV JOJ, odpovedal aj na otázku diváka v roku 2012 „Budete na podzim 2013 dávat společně s Primou X Factor?“ cez sociálnu sieť twitter: „Je to na Prime :-).“ Uvidíme ako sa rozhodne televízia Prima.

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Kuba
Reagovat

Podle mě by do toho Jojka měla jít už na jaře. Příští rok na podzim už může být situace jiná a Nova s Markízou se pro Hlas (či něco jiného) rozhodnou. Když je teď volná cesta, proč do toho nejít. Nicméně na druhou stranu, Talent 5 už z největší pravděpodobností příští rok nebude (na Primě určitě ne), takže pak by zase neměli co dát na podzim.
Ale stejně, pokud X factor bude, tak jen slovenský. Myslím si, že Prima do toho nepůjde. Nechtěla jít už ani do společného Talentu, nakonec šla, ale sledovat „zatím“ není bůhví jaká. I když je pořád v průměrech Primy, tak velká úspěšnost to není. No uvidíme, pokud něco bude, tak předpokládám, že tak během listopadu by měli spustit nábor.

3
Ludvík
Reagovat

X Factor je upřímně poslední show, která má šanci na úspěch. Pokuď se i ten nechytne.. myslím, že by bylo fajn na několik let všechny realityshow zrušit…

4
priznivec.obecny
Reagovat

Já bych za nasazení toho pořadu byla ráda.

5
W - ten správny
Reagovat

a radšej by som sk verziu, i keď je rybník menší. Ideálna klasická kombinácia – Nunez, Adela a Pyco :D Aspon jednu seriu, zo sentimentu, ci to este vedia spolu :D

6
Kuba
Reagovat

2- kdo ví, co v tom článku je, v nadpisu je, že plánují pořady už na rok 2018, takže v tom článku může být, že do budoucna to nevylučují.
A myslím si, že to tak i je. Nova není zase tak hloupá jak vypadá, za poslední tři roky to šlo pěkně z kopce se sledovaností pěveckých show, o letošní SuperStar netřeba debatovat. Takže podle mě si Nova od toho dá pauzu.
A popravdě se přiznám, že já bych snad raději taky viděl jen sk verzi, aby se jim vůbec Česko do toho nemotalo.

7
priznivec.obecny
Reagovat

5-6 Já asi taky jen tu sk verzi. Co poslední dobou pozoruju, zdají se mi na Slovensku v téhle oblasti lepší. A i jsem tady kolikrát už četla, že v Čechách se raději koukají na seriály, tak asi už z toho důvodu si v ČR počkat.

8
Kuba
Reagovat

7- je to tak, český národ je spíše seriálový. Já se teda raději podívám na reality show, ale musí to být pořádně udělaný, což v Česku nikdo neumí. A co si budeme povídat, jaký by byl Talent, kdyby ho měla celého v režii jen Prima.

9
priznivec.obecny
Reagovat

8 Musí opravdu umět, je to tak. A ochotu jít s dobou – další problém. Staromódní X Factor nebo Superstar ztrácí smysl.

10
gwe
Reagovat

8 – Tak jelikož třeba naši VV nebo Ano šéfe bylo mnohem lepší než slovenské, tak záleží pouze na konkrétním týmu, Prima by to zvládla v pohodě, kdyby vybrala správné lidi. Ostatně první Talent byl víc v režii Primy, protože hlavní slovo měla Simona Matásková. Prima do pěvecké show určitě půjde, protože i když Talent má jen 650 tisíc, což je o polovinu míň než v předchozích letech, tak je to pořád jejich 2. nejsledovanější pořad. Musíme si uvědomit, že kromě Cest domů Prima aktuálně nemá nic, co má větší sledovanost než 500 tisíc. Možná ještě zprávy. Každopádně určitě do toho půjdou spíš na podzim než na jaře. Prima je na tom finančně velmi dobře a JOJ ví, že bez ní to sice bude pod vedením Minaříka kvalitní show, ale ve mnohem menším stylu. Pokud by teda nakonec byl jen SK X Factor, tak rozhodně nečekejte bez financí Primy kvalitu ala Talent. S polovinou peněz z toho ani Minařík neudělá srovnatelnou podívanou, to prostě nejde. Navíc, nebudem si nic nalhávat, ty společné show většinou táhnou především české talenty, takže ta Prima tam je dost důležitá. Určitě dojde k dohodě, přece jen, Prima umí v neděli zaujmout pouze s talentovou show, jiné pokusy, i seriálové, končí hodně smutně.

11
jab
Reagovat

Osobně jsem pro společný X Factor, ideálně pod taktovkou týmu, který má na starosti i Talent (Minařík?).

12
priznivec.obecny
Reagovat

10 Tak snad si to správně podělí a Slováci se budou starat o vlastní pořad a Prima to bude pomáhat financovat. Takže tahle argumentace má opodstatnění. Tak si jen můžema přát, že všichni budou na tom správným místě. Ale, co se týče českého hudebního pořadu, tak vážně si nevzpomínám, který byl dobrý a aspoň trochu současný. Kdo dělal vlastně náš X Factor, to jsem nikdy nezjišťovala. Jestli my, tak snad toto a jinak dál nevím…

13
Kuba
Reagovat

9- Ano souhlasím, jsou samozřejmě i u nás výjimky. I když zrovna Ano šéfe není typ reality show, o kterých jsem mluvil, myslím tím jako tak velká show. Ale VV samozřejmě jsou kvalitní.
Ale když si vzpomenu např. na Česko hledá SuperStar, X factor, Robin Hood,… tak to zrovna kvalitně moc nevypadalo.
Na Slovensku si dokážou udělat kvalitní velkou show sami, nepotřebují k tomu české peníze. Viz. tři ročníky SuperStar, Showdance, Let´s dance a další.

14
Kuba
Reagovat

12- Český x factor režíroval David Sís, do té doby neměl moc zkušeností s režií reality show. Spíš až potom dělal jeden ročník Lva, jeden ročník Anděla, Světlušku,…

15
priznivec.obecny
Reagovat

13 I když pokud by týmy byly rozumné a nepletly se do svých řemesel, pozic, tak proč ne. Tak show by byla větší… Jsem docela zvědavá, co se z těch avizovaných úvah vyklube.

16
priznivec.obecny
Reagovat

14 Ten pořad, pokud mě paměť neklame, nebyl špatný, ne? Na tu dobu.

17
priznivec.obecny
Reagovat

Pokud by byly peníze z české strany a samotnou realizaci pořadu by chtěli ovlivňovat „po česku“, tak raději nic a nebo ten slovenský Faktor. Takže to je z mojí strany asi tak všechno.

18
Honzad
Reagovat

Já vám s tím X Factorem nevím. Že je to formát z pěveckých soutěží zdaleka nejlepší, o tom žádná. Nemluvě o kvalitě zejména britské verze. Jak ale (pokud mluvíme o nasazení současné verze X Factoru) obstojí u nás?

Vždyť klíčovým a základním jsou úvodní castingy s obrovským počtem lidí v obecenstvu. Na to jsou potřeba sportovní haly (nebo nějaká jejich menší podoba). Budou ale na to diváci? Vždyť v Talentu mají problém zaplnit pouhé divadlo, musí se najímat komparz, aby to nepůsobilo ostudně, o letošních Vyvolených ani nemluvím. Nedokážu si představit, že by úvodní castingy probíhaly v divadlech stejně jako u Talentu. Nejenom že by tady byla právě podobnost s oním Talentem (čehož bych se maximálně vyvaroval, jsou to odlišné show), ale česká divácká kulisa prostě za moc nestojí. Aby to mělo onu atmosféru, je na to třeba opravdu velký počet lidí. Seženou ho?

Stejně tak je otázkou výběr porotců. Pro show jsou naprosto zásadní a odlišení od Superstar je jednoduše potřeba. Tedy málo staronových porotců, ani náhodou – při vší úctě – žádný Habera, žádný Slávík, žádná Bílá, žádný Rytmus, žádná Dara! Je třeba lidi, kteří jsou uznávaní a soutěžící si z nich sednou na zadek a budou jejich koučování doslova hltat. Namátkově, byť je mi samozřejmě jasné, že zmíněné osobnosti na nic nekývnou – David Koller (to by bylo pro mě naprosto nejideálnější), Matěj Ruppert, Dan Bárta (který by do toho určitě nešel, stejně jako Koller), snad bych schválil i návrat Michala Horáčka… Z žen mě v tuto chvíli napadá snad jen Marta Jandová, protože je správně ulítlá a v zahraničí něco dokázala.

Chytře by se musel promyslet i Bootcamp (opět odlišit od Superstar), stejně tak udělat velmi atraktivní Judges Houses (ne jako v první české řadě, kdy porotce rozhodoval v divadle). Bez okolků vybrat nádherné lokality v Praze či Bratislavě, nebo s nimi třeba klidně i odjet k moři – aby prostě bylo zřejmé, že tady jde o hodně. Nemluvě o důrazu na koučování během přenosů – tady bych ocenil třeba právě Rytmuse, v Hlasu to pojal skvěle a za Aničku bojoval přesně tak, jak se očekává a jak to UK dělá Gary nebo Nicole.

A nejzásadnější otázka z ní – opravdu máme u nás (či za hranicemi) stále tolik talentů, které tu show udrží a vyždímají z ní maximum?

Jedinou šanci tedy logicky vidím v naprostém odstřižení od dosavadních show (inspirovat se pochopitelně dobře udělaným Talentem, ale dostatečně obě show odlišit), zbavit se zlozvyků ze Superstar a klást důraz na revoluci a atraktivitu. Ta totiž táhne.

19
priznivec.obecny
Reagovat

18 Právě ochota jít s dobou, dokonce až revoltovat v nadšení. V tom taky vidím jednu z hlavních ideí. A u toho se bojím českého pojetí. Další věci co řešíš, …je toho víc než dost :-(
Jinak Ruppert prý svého času do toho byl ochotný jít, to by byl jeden :-(

20
Kuba
Reagovat

18- nebudou na to diváci a přesně takhle to dopadá v Talentu. A já jsem si skoro úplně jistý, že kdyby divadlo Talentu bylo na Slovensku, tak sehnat lidi by nebyl takový problém. Ale logicky Slováci nepojedou do Brna kvůli Talentu, který končí až v noci. A je to právě z toho důvodu, že v Česku nejsou lidi moc na reality show, ale spíš na seriály.
Jinak co se poroty týče, Matěj Ruppert souhlasím, stejně tak s Davidem Kolerem, ten by byl u mě top. Mě taky ještě napadá Michal Dvořák z Lucie, skvělý muzikant, skladatel, producent. Taky by se skvěle hodil.

Reagovat

18 – Nemůžu nic jinýho než souhlasit. Když do toho obě krajiny půjdou, tak to musí být revoluce. Jako v roce 2004 přišla prvně Superstar, tak nový X Factor musí jít vážně s aktuálními trendy. Nelze se držet starých modelů, protože v tom případě to půjde do kopru.

Já bych byl pro nasazení až na podzim příštího roku, ale byl bych velmi opatrný s očekáváním. Ono se to může lehce převážit.

22
W - ten správny
Reagovat

Tak ja poprosim, aby to nereziroval Minarik – podla mna su tie show o triedu nizsie (nehovorim, ze totalne zle), nez ked to robil Nunez.
Mozem porovnat na zaklade talentu:
porota Sk talentu (Nunez) – Adela Banasova, Habera a Jan Kraus
porota C-Sk talentu (Minarik) – Slavik, Bila, Kraus/Dejdar/Mares. Tu kritizujem najma vyber Slavika, ktory je kazdym dobrym vystupenim udiveny a nikdy nic take predtym nevidel.

Jedine v com je lepsi C-Sk talent je v moderatoroch. Sk talent moderovali Kramar a Rakovska.

23
Kuba
Reagovat

22- režisér asi moc neovlivňuje kdo bude v porotě a kdo moderovat. Podle režiséra jde spíš vidět ten celek, jak to celé připraví, třeba scénu, efekty atd, ale samozřejmě ani to není jen jeho práce. V tomto směru je podle mě Nunez i Minarík na stejné úrovni, každý to dělá po svém, ale každý dobře, lépe řečeno skvěle. Možná by mohl mít x factor Nunez, aby se to víc odlišilo od Talentu, protože Minarik by to mohl dělat po svém a podobalo by se to Talentu. To chce odlišit.

24
Ludvík
Reagovat

V případě X Factoru bych v porotě za českou stranu chtěl Alberta Černého (Charlie Straight) a Martu Jandovou. Za slovenskou stranu Tinu a nevím (možná Rytmus by nebyl špatný mentor).

25
Kuba
Reagovat

24- Rytmus byl důvod, proč jsem se odmítl dívat na SuperStar i na Hlas. Ale to je můj osobní problém, že tohoto člověka nemůže ani vidět. To by mě hodně zklamalo, kdyby tam měl být tento člověk, protože bych se rád na x factor díval.

26
Lucas
Reagovat

24 Albert Černý by nebyl špatný, chtělo by to někoho mladýho. Mně by se tam ještě líbila třeba Ewa Farna nebo Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Richard Krajčo, možná Igor Timko.

27
Ludvík
Reagovat

26: Čechů mám taky více, o tom žádná. Ale mělo by to být 2:2 (CZ:SK). Albert se tam hodí si myslím hlavně kvůli tomu jak se orientuje i ve světě a ne jen tady. X Factor má zvykem vypouštět světové stars…

Přidat komentář