Panáček v reality show

Slovensko má talent (8.část)

10. Listopad 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Druhé semifinále show Slovensko má talent je za námi a přineslo hned několik překvapení. Jasní favoriti na postup v něm pohořeli, naopak uspěli jiní, se kterými se zas tak moc nepočítalo. Samotné vyhlášení výsledků tak přineslo pořádnou dávku napětí, protože se nedalo téměř o žádném semifinalistovi s jistotou říct, že má vstupenku do finále v kapse.

O příjemný rozjezd večera se hned zkraje postarali tanečníci Machos Latino. Zatímco na castinzích tancovali Mário Kovács a Kubánec Emeterio ještě sami, na semifinálové vystoupení si přibrali své žačky ze skupiny Sabrosura (která se na castingy přihlásila také, ale neprošla do semifinále). Byl to dobrý tah, protože kubánská salsa by se bez půvabných dívek asi neobešla. I v následujícím čísle se na pódiu objevili tanečníci, lépe řečeno taneční potěr, protože Andreasovi a Simoně bylo pouze 5 a 7 let. Při jejich vystoupení ovšem porota nevěřila vlastním očím, jak špatnou a amatérskou choreografii děti v semifinále předvedly. Velmi opatrně pak porotci při hodnocení hledali slova, protože chválit nebylo co, jejich vystoupení na castingu bylo mnohem lepší.

Nejen pochvaly ale i potlesku vestoje se naopak dostalo 20-leté hadí ženě Kataríně Sebestyenové. Tentokrát se sice neskládala do malé krabice, ale předvedla magickou vzdušnou akrobacii ve vysoko zavěšeném kruhu, v němž se kroutila a zvolna provlékala jako svůdná anakonda. Adela Banášová, která při jejím prvním „bolestivém“ vystoupení raději odvracela oči, jí nyní složila povedenou poklonu: „Kdyby hadi měli ruce, tak ti také zatleskají!“ V epizodě Velký třesk se Adela osobně postavila za postup pěveckého souboru Senioranka. Na její doporučení si důchodkyně připravily „něco modernějšího“, což znamenalo zazpívání znělky z Bakalářů a ústřední písničky seriálu Sanitka… Na opačném konci věkového spektra pak byly 4-6 leté dívky z tanečního souboru H and T (který moderátor Maroš Kramár v jednom okamžiku nevědomky přejmenoval na J&T a udělal tak reklamu jisté finanční skupině). Jejich semifinálové vystoupení mělo lepší choreografii než havajský casting.

Černým koněm semifinále se mohla stát 14-letá zpěvačka Alexandra Urbančíková, která na castingu zaujala zdařilou autorskou písní (v televizním sestřihu se ale nikdy neobjevila, pustit si ji můžete jedině tady). Na radu poroty si tentokrát připravila vlastní píseň ve slovenštině, ale diváky moc nezaujala, byla hudebně dosti komplikovaná a hit do rádia se z ní asi nestane. Porota se také nudila a označilo to za promarněnou šanci, Alexandra si měla vybrat raději něco jiného. Po vystoupení 13-letého beatboxera Ervína Meszároše se už diváci mohli těšit na zpěvačku Gyöngyi Bódišovou, jejíž talent navzdory těžkému životnímu údělu dojal porotce na castingu až k slzám. Ani tentokrát to nebylo jinak, ikdyž se při zpěvu Vráť mi tie hviezdy od Beaty Dubasové dopustila několika chyb ve frázování.

Nejvíce očekávaným vystoupením večera měli být Breakfans v čele s talentovaným popperem Fizzym, který se v epizodě Velký třesk dostal do nelehké pozice, v níž se měl rozhodnout, jestli do semifinále postoupí sám, nebo jako součást skupiny. Soudržnost skupiny předvedli i v semifinále, protože všichni byli oblečeni stejně a na obličejích měli stejné masky, přes něž šlo jen ztěží poznat, kdo z nich je Fizzy. Jejich scénický tanec sice nepostrádal snahu o příběh, ale měl pomalý rozjezd a na předvedení samotného breakdance nezbylo moc času, sám Fizzy se v něm objevil jen na 5 sekund a hned ustoupil do pozadí. Na závěr jejich vystoupení se k překvapení diváků rozsvítili hned dva křížky (poprvé od začátku semifinálových přenosů), od Paľa Habery a Jana Krause, kteří se do Breakfans hned pustili s ostrou kritikou. Vyčítali jim zejména to, že nevyužili velkého Fizzyho talentu a raději nevystavěli své číslo kolem jeho sóla. Fizzy namítal, že to byl záměr a že nechtěl, aby vyčníval nad skupinou, s porotci se ostře hádal a skákal jim do řeči, čímž u nich moc kladných bodů nezískal.

Překvapivým zvratům ale ve 2.semifinále stále ještě nebyl konec. Poslední účinkující byla 38-letá Henrieta Vrábelová, která přišla zazpívat operní árii, přestože operní zpěv nikdy nestudovala a živí se jako IT specialistka. Kdo by si byl pomyslel, že se na obrazovce televize Markíza někdy setkáme s operním zpěvem. V podání Henriety se z toho ovšem stal mimořádný zážitek, který diváky i porotu nadchnul. Paľo Habera hned apeloval na diváky, že by bylo hodně nespravedlivé, kdyby Henrieta nepostoupila do finále. Jenže už se zdálo, že na to je příliš pozdě. Henrieta v castingových dílech moc prostoru v televizi neměla (narozdíl od Gyöngyi a Fizzyho), od začátku týdne tak asi moc SMS hlasů nedostala, v pořadu vystoupila až na samotný závěr, kdy už diváci pilně hlasovali pro všechny předchozí soutěžící (opět je nepochopitelné, proč hlasování nezačne až po všech vystoupeních, aby měl každý stejné podmínky a hlasovalo se na základě skutečně předvedeného výkonu).

I přes tento hendikep dopadlo SMS hlasování více než zajímavě. Jednoznačně to u diváků vyhrála Gyöngyi (a stala se tak další finalistkou), ale na dalších dvou místech se umístila právě Henrieta a Breakfans. O postupu měla jako obvykle rozhodnout porota. Zatímco Jan Kraus si stál za svou kritikou a dal hlas operní divě Henrietě, Adela se přiklonila na stranu Breakfans, přestože sama přiznala, že jejich semifinálové vystoupení jí také přišlo nudné. Vše rozhodnul hlas Paľa Habery, který do finále poslal Henrietu Vrábelovou.

Pokračování příště



videa ke stažení

– Celé 2.semifinále v archívu TV Markíza
– Vyhlášení výsledků
– Všechny epizody ke stažení

související články

Slovensko má talent (7.část)
Slovensko má talent (6.část)
Slovensko má talent (5.část)
Slovensko má talent (4.část)
Slovensko má talent (3.část)
Slovensko má talent (2.část)
Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
DJ Vlado
Reagovat

Dýdžejovo hodnocení (tentokrát asi leckoho nas**u):

1.hadí žena Katka – ta se mi včera líbila asi nejvíc. Sice nevím přesně, co konkrétně mě na tom zaujalo (že by dekolt?:-), ale bylo to fajn, ne zas tak krkolomné jako na castingu a Katce jsem přál postup. Bohužel marně. :-(

2.Breakfans – schíza pair exclenece. Začátek excelentní, to praskání ve švech byla bomba. Pak už se jim to sice trochu rozpadlo, ale narozdíl od poroty jsem se nenudil. Habera s Krausem mě pořádně nas**li, i když na druhou stranu souhlasím s tím, že Fizzy měl dostat víc prostoru.

3.Ervín – fajn týpek, velmi zábavný, pro tuto show jak dělaný. Škoda, že nepostoupil. Za sebe bych ho vrátil do hry tak, že bych ho přidal ke krkajícímu Patrikovi – to by byla slušně zábavná dvojka. :-)

4.Henrieta – určitě velmi dobré vystoupení, souhlasím, že ze všech tří zpěvaček byla nejlepší. Přesto mě to nechalo poněkud chladným a za sebe bych si do finále Henrietu nevybral. Určitě je velký talent, ale do této show se IMHO příliš nehodí. Na druhé straně v zahraničí často vyhráli operáci…

5.Machos Latino – Během večera trochu zapadli, ale na úvod to bylo slušné taneční číslo. Bod přidávám i za spoře oblečené tanečnice. :-)

6.Sandra – lehké zklamání. Souhlasím s porotou, že výběr skladby nebyl zrovna nejvhodnější pro masového diváka. Oproti castingu to bylo bohužel matné. Přesto bych nad Sandrou nelámal hůl, protože je to velmi kvalitní zpěvačka a zajímavá muzikantská osobnost. Myslím, že cesta hudební branží pro ni povede jinudy než přes tuto estrádu.

7.-8.školka (H&T a Andreas & Simona) – obojí na mě působilo jako děti, které si hrají na písečku, než účastníci profesionální soutěže.

9.Gyöngyi – tady mě asi ukamenujete, ale mně se to vůbec nelíbilo. Dáša Mamba v SHS3 dala tutéž píseň podstatně líp (a to byla jedna z prvních vyřazených, zatímco z Gyöngyi bude díky „příběhu“ dost možná i vítězka). Frázováním Gyöngyi připomínala Aničku Ungrovou z X-Factoru a navíc mě vůbec nebaví barva jejího hlasu, zřejmě bych ji v rádiu ani nepoznal. Nicméně Gyöngyi vytvořila nový rekord: tak masově přeceňovaný zpěvák v žádné SuperStar snad nebyl.

10.Senioranka – to bylo něco otřesného. Dohromady jim to IMHO vůbec neladilo. Navíc jsem měl pocit, že sleduju Sejdeme se na Vlachovce. Pro mě nejhorší vystoupení z obou dvou prvních večerů.

Za sebe bych si do finále vzal Breakfans (kvůli potenciálu) a o druhém místě bych váhal mezi Katkou a Ervínem. Naopak Gyöngyi mě absolutně míjí a těžko se na tom něco změní, za sebe bych ji ve finále mít nemusel (i když jsem její postup kvůli „příběhu“ očekával). Henrieta mi nevadí, ale nijak extra mě taky nezaujala – na rozdíl od Gyöngyi je to však určité zpestření. Přístě se moc těším na Lucii, ale mám obavy, aby nedopadla jako jiná moje oblíbená Lucka (Bakešová), protože zpěvačky už ve finále jsou. Navíc se na markízáckém fóru opět objevily ty řeči o její údajné „namyšlenosti“ (bože, jak já tyhle kecy nmesnáším). Doufujeme, že to pro ni dobře dopadne.

2
TK
Reagovat

Na základě předvedených výkonů bych do finále poslal Henrietu (jako samouk je to úžasný talent, se kterým může nakonec změnit své povolání) a hadí ženu Katarínu.

Breakfans si to pokazili sami. Jejich scénické číslo by fungovalo, pokud by na to měli 10 minut, ale ve 3 minutách se měli zaměřit na předvedení toho nejlepšího, co každý z nich umí, a gradovat velkým poppingovým sólem Fizzyho, kterému by ostatní připravili půdu (jak jsem jim to doporučoval už v jednom z předchozích článků). Sice to nebylo zas na dva křížky (ty by si zasloužili spíš Simona & Andreas a Senioranka), ale skutečně to trochu byla nuda. Fizzy má sice talent, ale je dost tvrdohlavý, když natruc porotě schválně ustoupil ve skupině do pozadí. Když tvrdil, že ve skupině jsou všichni stejní a on nemá větší talent než ostatní, tak proč se potom na casting přihlásil ještě jednou jako jednotlivec?

Jinak se překvapivě musím přiznat, že si na moderování Barbory Rákovské pomalu začínám zvykat. Jenom by pořád nemusela tak rozhazovat pravou rukou s kartičkama. Pokažde si vybavím Večerníček…

3
RadstaR
Reagovat

Nevim proc, ale tyhle 2 kola me vubec nebavej. Castingy byly super,ale tohle uz je nuda. Imho na Breakfans (fizzy) a Gyöngyi nevidim vubec nic zazracnyho, ale to se da rict o dalsich. Nicmene podle talentu rozhodne nejlepsi Henrieta.

4
Peter
Reagovat

RadstaR – my to hovoríme od začiatku, že markíza z toho spravila otrasnú a nudnú show – bída a děs! Mne a mojim známym sa to vôbec nepáči. Nemecký a poľský talent, ktorý sa vysiela v tomto období je 100x lepší!

5
Weasley
Reagovat

Imho, toto kolo bolo podla mna slabe, naopak na dalsiu nedelu mam naopak 5 adeptov, ktorych by som chcel aj dalej…

6
chanita
Reagovat

Mně se castingová kola líbila, ale na tříhodinové semifinále se fakt nekoukám… Akorát pak na internetu sjedu jen jednotlivá vystoupení + hodnocení poroty, to mi úplně stačí. Z tohoto semifinále bych poslala dál Henrietu a Katarínu. Breakfans podle mě nevyužili svůj potenciál a na tom druhém/třetím místě byli jen díky tomu, že je Markíza vyzdvihla už v předchozích dílech. Gyongyi je podle mě produkt, zpívá hezky, ale zase taková hvězda není a kdyby se jí v sestřizích tolik nevěnovali, tak by zapadla. Pak se mi ještě líbili Machos Latinos a Ervin. Děti nebyly nic moc, Senioranka taktéž (promrhaná divoká karta) a Alexandra zvolila nevhodnou písničku… Systém hlasování je nesmyslný.

7
TK
Reagovat

Opravdu mě „pobavily“ rozhořčené názory na oficiálním diskuzním fóru, proč ta porota pouští do finále jenom samé zpěvačky na úkor tanečníků Breakfans a že už se raději na další pokračování na protest nebudou dívat. Měli by si uvědomit, že o postupujících v prvé řadě rozhodují diváci, porota má možnost vybírat jen mezi těmi, kdo dostali 2.a 3. nejvyšší počet hlasů. Kdyby místo psaní vulgárních nadávek raději vzali do ruky mobil a poslali SMS, tak mohli klidně Breakfans skončit na prvním místě a bez problémů by postoupili. Hlasovat pro ně mohli už celý týden, tak proč se diví. Přitom na konci první části přímého přenosu moderátoři prozradili, že v průběžném hlasování jeden soutěžící výrazně vede (pravděpodobně Gyöngyi) a na 2. až 6.místě byly hlasy vyrovnané. Vše se dalo stále ještě zvrátit, jak dokázali fanoušci Henriety, kteří za těch posledních 15 minut mohutně posílali SMS. Je mi líto Henriety, jestli si o sobě přečetla urážky od těch ubožáků na diskuzním fóru.

8
rozamunda
Reagovat

Proč se vám choreografie detí – Andrease a Simonky zdala špatná a amatérská? Na 5 a 7 let to podle mne byl pozoruhodný výkon a je neporovnatelne težší vystopit ve dvojici jak s celým souborem ( skupina HT) … mne se na nich dívalo dobře. A jsou oba hodne fotogeničtí a taky odvážní.

9
TK
Reagovat

rozamunda:
To jejich poskakování mi vůbec jako tanec nepřipadalo. Argumentace, že jsou ještě příliš malí na nějakou propracovanou choreografii, není na místě, v zahraničních verzích byli stejně „staří“ tanečníci, kteří to skutečně ovládali profesionálně a stali se miláčky publika. Proto jsem také věřil, že se Andreas a Simonka budou líbit i slovenským maminkám posílajícím SMS. Jenže jejich semifinálový výstup byl velkým zklamáním.

10
rozamunda
Reagovat

Ja jsem videla poskakovani spis v divadle, tady bylo videt pokrok a choreografie byla mila, mela svuj pribeh a deti byli synchronni jak si porota v divadle prala.

11
DJ Vlado
Reagovat

Pro TK: I mně to markízácké fórum přijde jako totální žumpa. Například mě štvou ty neustálé narážky na Lucii a její údajnou „namyšlenost“ (což IMHO trochu dokrmil i Habera tou svojí větou o „sebevědomí“). Oni ji snad ti ubožáci znají osobně, že ji můžou takhle soudit? Trochu se bojím, aby na tyhle kecy Lucie nedojela. Na druhé straně jí ale můžou podržet východní lokalpatrioti, neboť je z Košic. Každopádně se ale zase rýsuje stejný model jako v těch řadách SuperStar, ve kterých došlo k ženskému finále: Gyöngyi vs. Lucia jako Aneta vs. Šárka, Katka vs. Martina, Vierka vs. Dominika, tedy dvě holky které jsou a priori ochejchovány jako „skromná“ a „namyšlená“. Přičemž Vierka se jako jediná ze tří ženských vítězek SS projevila jako obrovský charakter, když se na chatu s fanoušky Dominiky veřejně zastala a fámy o její údajné „namyšlenosti“ vyvrátila. Upřímně nevěřím, že by Gyöngyi ve vztahu z Lucii dokázala totéž. Pokud ano, hodně by u mě stoupla.

12
TK
Reagovat

DJ Vlado:
Hodně bude záležet na tom, jakou písničku si Lucia vybere do semifinále. Ale když je někdo zdravě sebevědomý a na casting si zvolí chytlavou písničku, která pak rozpohybuje celé divadlo, tak bych to rozhodně nepovažoval za nějakou namyšlenost.

13
DJ Vlado
Reagovat

TK: Já to taky za namyšlenost nepovažuju, ale celá řada lidí uvažuje tak, že když holka dobře zpívá i vypadá zároveň a navíc má zdravé sebevědomí, tak je pro ně automaticky „namyšlená“. Oni si však neuvědomují, že tím poukazují jen na své mindráky.

14
°_m-M-m_°
Reagovat

Dýdžeji, za bod 9 tě neukamenuji! :-) Naopak jsem moc rád, žes to napsal. I některé další věci vidím podobně.

Bohužel jsem viděl až teď reprízu, tak taky s křížkem po funuse přidám pár svých postřehů….

Pro mě tento díl byl vítězstvím kýče, automatismu až hlouposti. Skutečná osobitost, potenciál a originalita prpořaduostě v lidových estrádách nefrčí, tam musí být všechno po intelektuální stránce přiohnuté hodně směrem dolů, pro nejnižší společný jmenovatel, průměrného diváka. Šablonovitě, mustrovitě, tak, jak se to přece vždycky všude dělá. Na což si nestěžuji, chápu to, mám tyto pořady léta rád. Jenom mě mrzí, když se k tomu přidává i porota a to takovým způsobem, jako by trvali na tom, že to je jediná správná cesta – a pro skutečně odvážné, zajímavé osobnosti neměli slova uznání a před milionem diváků je dokonce ještě pérovali za to, co si to dovolují být nějak výjimeční a mimořádní. To je přece nerozum, že…

Nesouhlasím také s tím, že nebylo jasné, kdo postoupí. Minimálně Gyöngyi to měla jasně nalajnované už od castingu. Jasně, je to fajn holka, to, jak v děcáku pracuje s tím svým vychovatelem, je super, inspirativní, všechno. Ale mrzí mě, když to doroste do příliš obludných rovin, falešného přechvalování, standing ovations, dojímání se nad příběhem, který lidem vsugeruje bludnou halucinaci o jakési zpěvácké mimořádnosti a „obrovském talentu“… Kdyby holka soutěžila v SuperStar nebo podobné zpěvácké soutěži a sotěžila jenom zpěvem, ne příběhem, myslím, že by měla problém se vůbec dostat do semifinále. Protože její zpěv je naprosto průměrný. Ne špatný, ale ani výborný. Prostě nijaký.

Totéž platí pro Henrietu Vrábelovou. Opět nic proti ní osobně, ale příčí se mi to zbožšťování podprůměrného pokusu o operní zpívání, Henrietu převálcuje každá oblastní pěvkyně z divadla. Intonace byla nepevná, tak hlavně, že Haberovi sluch slouží. Ale prostě ji záměrně dali nakonec jako zlatý hřeb večera, a to má slovenská režie za ty roky vyzkoušené, že tohle vždycky funguje.

A v tom mám ten problém s tímto dílem – v zájmu šablonovitého dojetí (protože všichni víme, že opera a dětský domov fungují, to je ověřené, spolehlivé předvánoční klišé) upřednostňování průměrných a tuctových kopií před skutečně zajímavými originály s (podle mě) mnohem větším potenciálem. Ať už Breakfans, jejichž vystoupení sice mělo zcela hluchá místa, ta ale byla vyvážena naprosto skvělými momenty, které poprvé v tomto pořadu jasně ukázaly, co to je skutečná hvězdná záře (řeči poroty o tom, že mají ostatní dělat Fizzymu křoví, opět vnímám jako stupidní trvání na tom, že jedině blboučká šablona a nikdy jinak – ta skupina má MNOHEM větší potenciál než samotný Fizzy) či třeba Alexandra Urbančíková, jejíž zpěv sice byl nejslabší částí jejího vystoupení (daleko více vynikla kapela, aranžmá, ale svým způsobem i píseň, která sice byla spíš hledačská než dobrá, ale už ta fáze hledání sama o sobě byla cenná a ryzí), ale proč by mělo jít jen o zpěv, to bylo hudební číslo a Saša je prostě osobnost, která se v takových pořadech vidí jednou za rok, a to ještě když máme hodně štěstí. Takhle tvrdohlavně si jít za svým cílem, bez kompromisů, bez přizpůsobení se požadavkům dnešní přiblblé doby, to tedy má můj velký obdiv. Věřím, že za pár let z toho jejich snažení něco bude, i bez této show.

A ještě k té poznámce v článku: „Kdo by si byl pomyslel, že se na obrazovce televize Markíza někdy setkáme s operním zpěvem“. S operním zpěvem jsme se na Markíze setkali minulý týden v show Modré z nebe, kde vystoupila hendikepovaná zpěvačka s dojemným příběhem. Ono to prostě funguje.

15
°_m-M-m_°
Reagovat

No ještě bych rád přitakal těm diskusním úryvkům, se kterými nejvíc souhlasím.

DJ Vlado: „Dáša Mamba v SHS3 dala tutéž píseň podstatně líp (a to byla jedna z prvních vyřazených, zatímco z Gyöngyi bude díky “příběhu” dost možná i vítězka)“ – ano, na Dášu jsem si při Gyöngyiině zpěvu taky vzpomněl, a to byla opravdu jiná liga. A právě Dáša byla tou klasickou obětí těch řečí o namyšlenosti, kterou tak často zmiňuješ, ale která je lidem tak nesympatická. Přestože za Dášou plakali všichni její spolusoutěžící a dokonce (což byla velká rarita) i moderátor, čili evidentně byla charakterově v pořádku. Ale lidi jsou prostě slepí. Mně je tedy sympatičtější zdravé sebevědomí a hlavně realistický pohled na svět, než dojímání se nad Gyöngyi, která v medailonku prosí o to, aby jí někdo pomohl vydat cédéčko (Proč? Co v hudbě dokázala?). Ano, to je opravdu něco, co současný svět potřebuje, další z nekonečné řady kolekcí srágor nazpívaných jen proto, aby bylo vydáno CD. Myslím, že jediný, kdo v dnešní době nemá své cédéčko, je psík Dream.

chanita: „Mně se castingová kola líbila, ale na tříhodinové semifinále se fakt nekoukám“ – taky mě casdtingy hodně bavily, zatímco do semifinále se musím spíš nutit a většinu vystoupení spíš sleduju jedním okem při jiné činnosti… Semifnále se opravdu Markíze nepovedlo.

Peter: „my to hovoríme od začiatku, že markíza z toho spravila otrasnú a nudnú show – bída a děs!“ – jenomže castingy byly naprosto, radikálně odlišné od toho, jak teď vypadá semifinále. Nudné rozhodně nebyly.

chanita: „Gyongyi je podle mě produkt, zpívá hezky, ale zase taková hvězda není a kdyby se jí v sestřizích tolik nevěnovali, tak by zapadla.“ – to je výborně vystižené. Gyöngyi je produkt. Není to její chyba, ale prostě to tak je.

TK: „Hodně bude záležet na tom, jakou písničku si Lucia vybere do semifinále“ – přesně. Výběrem si to může strašně pokazit, toho se dost bojím. Aby ji ještě Habera nevytroubil…

16
hailey
Reagovat

Ja musim rict, ze se mi druhe semifinale libilo vice nez prvni (preci jenom bylo trochu zajimavejsi, at uz docela nosnym problemem, zda maji ostatni dobrovolne ustoupit tomu nejlepsimu, nebo trochu zajimavejsimi soutezicimi (hadi zena, dobre tanecni skupiny, operni zpev)). Ale to neznamena, ze vecer se zdaril. Pro srovnani jsem si pustil Polaky, kteri jsou ted taky v semifinale (diky za tip, panacku) a jejich show se mi proste libila vic. A kdyz si v Polsku porota mohla vybrat mezi dobrou zpevackou a beatboxerem, vybrali beatboxera, protoze je to originalnejsi. Do toho by asi SMT nesli. Mimochodem, v Polsku do finale postoupila i hadi zena.

Gyongyi je trochu ukaz, doufam, ze se ve svem vlastnim zajmu daleko nedostane. Kdyz si vzpomeneme na stresy a soky, ktere zazivala soumenka Vierka Berkyova, a predstavime si, ze podobne tlaky budou na introvertni Gyongyi, ktera ma s vyjadrovanim jeste vetsi problemy nez Vierka, a ktera nema ani zakladni rodinne zazemi, tak z too mam trochu husi kuzi.

A nakonec si dovolim svuj osobni nazor k Mambe. Ano, Vrat mi tie hviezdy zazpivala skvele. Ale imho nevypadla kvuli nejakym recem o namyslenosti, ale kvuli vtiravemu a trapnemu zpusobu, jakym se snazila zviditelnit. Viz jak v „budce“ ukazovala svuj „zajimavy „sval“ – staci zadat „sexi mamba“ do youtube. Pusobila bohuzel dojmem, ze se vyspala s pulkou stabu, jenom aby se dostala co nejdal. Podobne jako Lucia Olesova na tenhle image doplatila, i kdyz to klidne muze byt hodna holka. Ted uz asi tusi, ze mene sebepropagace je nekdy vice.

17
°_m-M-m_°
Reagovat

Myslím, že tohle bylo přesně to nedorozumění. To, že takovým způsobem působila, neznamenalo, že taková byla. Ona byla prostě přirozeně bezprostřední, živá, veselá a bez zábran (typický případ „co na srdci, to na jazyku“ – odzbrojující upřímnost ostatně ukázala i v Magazínu, kde se jediná ze všech nebála říct úlpně normálně co si myslí, bez tradičních diplomatických příkras a zábran, které skoro všichni ostatní mají; to bylo velmi osvěžující). Bohužel právě to je lidem proti srsti – kdo se nechová uťáple, tuctově a pokrytecky, jako socialistická myška z davu, toho vyloučí z kolektivu jako nepřizpůsobivou čarodějnici, co s námi nejde v jedné řadě. To je takové to stádní myšlení, které se bohužel v těchto slovenských pořadech hodně projevuje, proto mají často navrch ti soutěžící, u nichž si lidi řeknou „jééé, to je hezké, dojemné, ta krásně zpívá, že mámo“… Sice předvádí tuctové podřadné kopie, ale na druhou stranu to tak hezky usedle plyne a člověka to ničím neznepokojuje…

A to, že v budce ukazovala sval, jistě nebylo tím, že se chtěla propagovat. Velmi těžko v té době mohla počítat s tím, že bude v televizi – na casting přišly tisíce lidí, do budky chodil kdekdo a velmi pochybuji, že v momentě, kdy se v budce předváděla, kalkulovala s tím, že jí tento výstup má nějak pomoci v propagaci pro semifinále, nebo že ho vůbec odvysílají (když měli natočené desítky hodin materiálu, proč by měli vybrat zrovna tohle, takovou blbost…) Když ještě ani nevěděla, jestli vůbec postoupí z castingu. Navíc k tomu ukazování svalu ji ponoukal člověk z Markízy, ona s ním prostě spontánně laškovala, jak to má ve zvyku, byl to prostě fór. Zkrátka, myslím, že lidi jsou v určitých ohledech neuvěřitelně zapšklí až zaprdlí, bez smyslu a hlavně pochopení pro humor, hlavně když je klídek a teploučko. Tak jako kdysi s tím Miklovým „hajzlem“, ale i řadou dalších věcí. No nic…

Jinak i já se obávám, že Gyöngyi může ten postup psychicky ublížit – a asi si to uvědomovali i porotci, když ji varovali před možnými negativními reakcemi. To mi trošku přijde, jako by je začínalo tížit svědomí a hasili, co zapálili – nejhůř jí podle mě ubližují tím, jak ji naprosto nesmyslně přechvalují, jak jí pořád i moderátoři vykládají „Máš obrovský talent! Uvědomuješ si, že máš obrovský talent?“ Vždyť ona už tomu, chudák, sama začala věřit… To je opravdu smutné. Tady bohužel chybí Simon Cowell se svým tradičním suchým „reality check“, který následuje po patetických blábolech jeho kolegů v porotě. Možná bude lepší, když přijde procitnutí do reality dříve, než později, protože po dlouhodobém masírování ze všech stran iluzí o nějaké zpěvácké zázračnosti pak může být srážka s realitou hodně bolestná.

18
DJ Vlado
Reagovat

Podařilo se mi zjistit, že Lucia bude zpívat něco od Amy Winehouse. Nevím sice kterou píseň, ale tipoval bych to na tu nejznámější – Rehab. Amy má trochu podobnou barvu hlasu jako Duffy, takže si myslím, že by to Lucii mohlo sednout jak p**el na hrnec (ale nechci to zakřiknout).

Přidat komentář