Panáček v reality show

Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)

29. Červenec 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Castingy do Slovensko má talent startují už příští týden, takže pokud se jich chcete také zúčastnit, máte už jen několik dní na to, abyste si svůj kousek důkladně připravili, jinak vám to nemilosrdní porotci (Pavol Habera, Adéla Banášová a Jan Kraus) rozhodně nedarují. Větší šanci budete mít, když porotce zaujmete natolik, že budou chtít vidět, jak svůj talent rozvinete v dalších kolech. Pokud postoupíte do živých semifinálových večerů nebo třeba až do finále, měli byste být schopni svůj talent vylepšit, aby to nebylo stále to samé. Zpěváci a tanečníci to mají v tomto směru jednodušší, připraví si jinou píseň nebo novou choreografii. Ale co další talenty?

Žonglování se vším možným i nemožným

Typickým příkladem jsou žongléři, kterých se do tohoto pořadu ve světě přihlašují také stovky, ale sledovat někoho stále dokola žonglovat s míčky, je po chvíli nuda. Není divu, že třeba David Hasselhoff je v americké porotě na žongléry přímo alergický, obzvlášť, když to třeba vůbec neumí a míčky jim padají z rukou. Takže pokud se chcete odlišit od průměru, chce to něco jiného. Například být vtipní jako dvojice The Passing Zone, riskovat při tom vlastní život jako Phil Blackburn, žonglovat s talířky jako Liang Patti nebo předvést mystické kontaktní žonglování jako Mr.Omm v australské verzi. Předvést své triky mohou ale také šikovní slovenští barmani, stačí si jen připravit atraktivní show a mohou se podobně jako britští Bar Wizards dostat klidně až do finále.

Sportovci na jevišti

Žonglovat se dá ale i s fotbalovým míčem, jak to dokonale zvládl třeba fotbalista Jeremy Lynch. Předvést se mohou i další sportovci, ale musí přijít s nějakou zajímavou podívanou, aby to nebyl jen obyčejný nudný trénink na jevišti. Proto mají šanci zejména atraktivní bojové sporty jako taekwondo, karate a další, obzvlášť, když je předvádějí vypracovaní mladíci (Sideswipe, Strike), na nichž mohou divačky oči nechat. Omezený prostor jeviště nemusí být ani překážkou pro talentované basketbalisty (Splat!) anebo pro parkour (Urban City Jumpers). A do sportovní kategorie bychom mohli zařadit i roztáčení hula hoop (kdo by zapomněl na legrační trojici Hoop La La z letošní Britain’s Got Talent).

Akrobati a hadí ženy

Dobrý sportovní základ mívají i akrobati a cirkusáci, kteří často dokáží překvapit výkony téměř popírajícími gravitaci (např.australští Popeyed The Excelsiors, britská dvojice Crazee Horse, Američan Brandon Pereyda a v ruské verzi Minuta slavy Dmitrij Bulkin dokonce se svým kouskem zvítězil). Neuvěřitelnou podívanou také bývají vystoupení hadích žen (např.Iona Luvsandorj) a gumových mužu, kteří si dokáží končetiny vykloubit do děsivých poloh (Al Milar).

Břichomluvci a jejich loutky

Břichomluvectví je samo o sobě obdivuhodný talent, ale musí se to skutečně umět, třeba jako Kevin Johnson, Meghan Millerová anebo Terry Fator, který dokázal se svými loutkami dokonce imitovat slavné zpěváky (Tonyho Bennetta, Gartha Brookse a Roye Orbisona) a zvítězil ve druhé řadě America’s Got Talent. Nasadil tak hodně vysokou laťku, kterou se letos pokouší překonat třeba Michael Harrison, který na castingu místo loutky použil náhodného diváka z publika. A když jsme u loutek, nesmíme zapomenout na Damona Scotta a jeho opičku Bubbles, kteří se dostali do finále loňského Britain’s Got Talent (ikdyž to vlastně nebylo typické břichomluvecké číslo).

Kouzla a čáry

Mezi další oblíbená varietní čísla patří také vystoupení kouzelníků, namátkou jmenujme třeba Anthonyho Reeda, Kevina Jamese, Somu Hajnóczyho (z maďarské verze Csillag Születik) anebo malého kouzelníka z Austrálie Zaca Wooda. Divácky hodně úspěšný bývá také trik s rychlým převlékáním, po amerických Quick Change Artists ho okopírovali Australani (Soul Mystique) i Britové Vizage).

Máme rádi zvířata

Kouzelníci sice občas vytáhnou z klobouku králíka a z rukávu holubici, ale na světových castinzích do Got Talent se objevila spousta dalších zvířat: od různých mluvících papoušků přes neposedné fretky, prasátka, králíky, jedovaté kobry a dokonce i koně. Jediným, komu se ale podařilo málem celou show vyhrát, byla fenka Gin se svou cvičitelkou Kate v letošní druhé řadě Britain’s Got Talent.

Fantazii se meze nekladou

Uspět můžete ale i s úplně odlišným talentem. Co třeba luskat prsty jako Bobby Badfingers, hvízdat jako Uno nebo předvádět životu nebezpečné kousky jako James Loughron a Mark The Knife? Anebo si vzít z garáže rozbrušovačku a předvést na pódiu podobnou show jako Victoria Armstrong (jejíž číslo v letošní America’s Got Talent okopírovala Miss Pussykait)? Ale třeba nás na castinzích do Slovensko má talent čeká úplně jiné překvapení, které ještě svět neviděl. Uvidíme.

související články

Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
RAINMAN
Reagovat

Autoři těch příspěvků jsou jistě moderátoři diskuze, když používají modré písmo. :-D

Přidat komentář