Panáček v reality show

Slovensko má talent (4.část)

15. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Čtvrtý castingový díl soutěže Slovensko má talent se opět vrátil na východ Slovenska, kde své štěstí před porotou zkoušelo hned několik zpěváků a zpěvaček. Ne vždy to ale dopadlo zrovna dobře a televize Markíza si z nich alespoň sestavila sestřih nejrychleji vyřazených soutěžící. Naštěstí se ale na pódiu objevili také lepší zpěváci.

Zatímco chlapecký pěvecký sbor Ozveny více pobavil hlavně netradiční choreografií, kterou svůj zpěv prokládal (Paľo Habera: „To byla teda pořádně alternativní haluz“), postoupil dál stejně jako dívčí pěvecký sbor Zvončeky, který v košickém Státním divadle navodil příjemnou atmosféru písní The Lion Sleeps Tonight z animovaného filmu Lví král. Jak hodně záleží na správném výběru písně, předvedla i 13-letá Lucia Lancošová z Košic. Přestože to nejdříve vypadalo, že se snaží porotcům podlézat, když každému z nich předala vlastnoručně naskicovaný portrét, neměla s postupem do dalšího kola vůbec žádné problémy. Pro své castingové vystoupení si vybrala písničku Mercy od Duffy, kterou si získala naprosto všechny. Adela Banášová si notovala spolu s ní a v zákulisí do rytmu tancovala nejen moderátorka Barbora Rakovská, ale i zbytek štábu. Na Haberovi sice bylo vidět, že má nutkání říct několik výtek k její intonaci, ale nakonec bez komentáře Lucii pustil dál. Je totiž perfektním důkazem toho, že se talentovaná zpěvačka dá najít i mezi mládeží, která by kvůli věkovému omezení nemohla soutěžit v SuperStar.

Mezi teenagery se ostatně dalo najít více zajímavých talentů, jako například v úžasném 15-letém žonglérovi s míčkem a hokejkou na florbal (Ladislav Gaál) nebo v rovněž 15-leté gymnastce Márii Malíkové, u jejíž sestavy se stuhou diváci pochybovali, jestli má Mária v těle vůbec nějakou páteř. Podobně jako u vystoupení hadí ženy Kataríny Sebestyénové v minulém dílu si ale Adela Banášová raději zakrývala oči. Pohled na neobvykle ohnutá těla jí zřejmě nedělá vůbec dobře. Zejména muži v obecenstvu si naopak užili pohled na další tanečnici, 16-letou Alenu Ledvényiovou, která ve třech odlišných tancích postupně odkládala jednotlivé části kostýmu. Kromě toho ale její průměrný taneční výkon ničím zvláštním nevynikl. Přesto se jí se štěstím podařilo postoupit dál (stačil k tomu jen jediný hlas od Jana Krause, ostatní porotci byli proti).

Nejpřekvapivější talent se ovšem skrýval v nenápadném 9-letém Patriku Leškovi, který zaskočené porotě skromně sdělil, že umí na požádání vykrkat jakékoliv jméno, což okamžitě demonstroval na jménech porotců. Co je běžně považované za nechutné se v jeho provedení změnilo v tak zábavné číslo, že po něm publikum i porota dlouho slzeli smíchy. Jan Kraus pak už jen Patrikovi předpověděl, že by si tímto způsobem mohl ve finále vykrkat klidně i ty 3 milióny. Vzápětí ale dodal, že pokud by si slovenští diváci skutečně za svého vítěze vybrali právě říhajícího chlapce, bylo by to pro zbytek světa přinejmenším šok a „mohli by Slovensko vyloučit z Evropské unie“.

To ale předbíháme, ještě nás čeká poslední castingový díl. A pokud někomu z vás vrtá hlavou, co za písničku pokaždé zní pod závěrečnými titulky, tak je to Get the Chance od slovenské skupiny Save the Cookie, která byla složena speciálně pro show Slovensko má talent (a ke stažení je zde).

Pokracování příště

videa ke stažení

– Celá 4.epizoda v archívu TV Markíza
– Všechny epizody ke stažení

související články

Slovensko má talent (3.část)
Slovensko má talent (2.část)
Slovensko má talent (1.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (3.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)
Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
Reagovat

Krkající kluk je párádní číslo, chtěl bych to vidět v UK verzi, co by na to říkala porota :)

2
Radim
Reagovat

Je pravda, že po prvním, trochu rozpačitém dílu se sestřihy hodně zlepšily a teď už prakticky nemají chybu. Markíza opět potvrdila, že reality show umí. Škoda, že naše televize, hlavně Nova, něco podobného neumí a nechtějí se (nebo možná i nemůžou, nechci křivdit) přiučit.

3
°_m-M-m_°
Reagovat

Velmi dobrý díl. Už ten úvod… Toho krkajícího chlapce bych ale dál neposílal, protože to je typický případ čísla, které nemá žádnou perspektivu. Všechno, co mohl předvést, už předvedl. Pobavil, ale co s tím dál – ještě tak jeden, dva vlažné úsměvy u reprízy v dalším kole… A konec. Naopak ta kreslící zpěvačka byla výborná. Takový svěží závan neokázalé mladé energie – doufám, že si udrží tu sympatickou civilnost a nenabere takové ty popové manýry.

Jinak k článku – futsal je ten „malý sálový fotbal“, to co se v hale hraje s hokejkou a míčkem, je florbal. :-)

4
TK
Reagovat

V letošní (strašně nudné) řadě America’s Got Talent mohl vítěz kromě 1 miliónu dolarů získat i kontrakt na vystupování v Las Vegas. Podle toho také porota vybírala semifinalisty. Mohl to být zajímavý kousek, ale zaplnil by tím sám 1 hodinu show v casinu Las Vegas? Jestli to bylo číslo jen na 3 minuty a dost, tak mělo smůlu.

Krkající Patrik sice rozesmál, ale co s tím? Příště může vykrkat jména ministrů slovenské vlády, ale zábavné to bude čím dál míň. Sice je možné, že by mu mládež z recese posílala SMS, ale celkové vítězství (doufám) nehrozí. Možná kdyby k tomu něco přidal, třeba takový duet, v němž by Lucia zpívala a on do toho krkal… už jen ta představa vypada hodně bizarně.

Jasně, florbal, už jsem to v článku opravil. Asi jsem měl nějaké zatměni.

5
o.kovy
Reagovat

Díl byl parádní me se líbil ten sbor na konci a ta holka co zpívala ta 13 byla taky dobrá souhlas!!!

6
Ondro
Reagovat

Milujem ako Markiza dava odstranovat videa z youtube, najlepsie na tom je, ze ak clovek da vyhladat talent, najviac videi nabehne prave z kategorie tejto show, vsetko vsak zahranicne. Markiza „rulez“ and Markiza sucks

7
TK
Reagovat

Ani se nedivím, že Markíza nemilosrdně maže videa z YouTube, to dělala už při SuperStar 3. Kdyby ovšem alespoň dala více videí na své oficiální stránky namísto těch drobků…
Na druhou stranu, právě díky YouTube se přes noc stala z Paula Pottse mezinárodně známá hvězda a britské televizi ITV přilákala další milióny diváků, kteří by se asi jinak nedívali. Markíza asi nezná pojem virální marketing.

8
°_m-M-m_°
Reagovat

Přesně tak. Markíza podle mě při tom nepřemýšlí, a dělá to jen tak automaticky, „z povinnosti“, protože na to má právo. Sama ale jinak neví proč. Je to takové jednání z pozice síly, aby bylo vidět, kdo je tady pánem. Smysl by dávalo, kdyby bojovala proti zveřejňování těch celých dílů, jak jsou odkazovány i tady. Protože to je něco, co jí může kazit sledovanost – někteří lidé se třeba spokojí s tím, že si ten díl stáhnou, místo toho, aby se na něj dívali v televizi (s reklamami, na kterých Markíza vydělává). Jenže zveřejňování klipů ze soutěže podle mě Markízu nijak fakticky nepoškozuje (samozřejmě kromě formálního, papírového práva), naopak jí to dělá reklamu. Tohle je něco, co mě na Markíze mrzí, stejně jako ty pochybné hlasovací výsledky v jejích soutěžích, protože štáb Markízy tyhle pořady umí dělat báječně, ale vedení televize evidentně chybí trocha zdravého nadhledu, dobrého srdce a snad i morálky. Naše TV Nova sice ty pořady dělat neumí, ale zato, stejně jako jiné televize, má rozum a klidně ty klipy toleruje. Vždyť to jsou jen „neškodní“ internetoví fandové, nevím, jaký smysl má proti tomu bojovat…

9
peter6010
Reagovat

No neviem … podla mna sa Markiza snazi natlacit internetovym fandom prave svoje stranky na sledovanie videii z ich relacii … dobre vedia co robia a urcite su v tom prachy (propagacia vlastnych stranok, buduce prachy) … skor ich poskodzuju tie klipy na youtube kde si to pozrie ovela viac navstevnikov ako tie kompletne diely co sa daju stiahnut. Myslim, ze chcu co najviac ludi naucit na ich stranky a ovladnut tak aj co najviac internetove prostredie … asi som robil to iste co oni, ak by som chcel zarabat na vlastnych strankach.

10
TK
Reagovat

Jenom nechápu, že Markíza na oficiální stránky dává videa hlavně těch neúspěšných soutěžících a vůbec se tam neobjevují ti talentovaní, kteří zcela určitě budou v semifinále a celou show televizi v dalších týdnech potáhnou.

Že by zrovna Nova měla rozum a tolerovala umísťování klipů ze svých pořadů? Tak to bohužel není pravda (X-Factor).

11
peter6010
Reagovat

Hm, kto vie ako je to este aj s licenciami, ci Markiza moze davat na internet videa z toho co odvysiela … ale to uz su len spekulacii, ked som teraz pozrel tu ich stranku tak su tam dost odveci tie videa … potom by som sa fakt cudoval ak by Markiza bojovala za to, ze si s tym niekto da dost roboty, hodi to pekne zostrihnute na youtube a spravi im reklamu … ale nevidime im do hrca tak kto vie :-)

12
Luki
Reagovat

Lucia Lancošová má už 14 rokov :)

13
Luki
Reagovat

a tu je video Lucia Lancosova – Mercy:
http://www.youtube.com/watch?v=5cQsUYlUKm8

14
Luki
Reagovat

watch?v=5cQsUYlUKm8

Lucia Lancošová – Mercy, dajte pred to adresu youtube s lomitkom :)

15
modesta
Reagovat

ste dobry

16
Subramania
Reagovat

TAJA TAJA news haru padhna pauda yo wsibete lai dherai dherai dhanyabad nadiirahana sakdina, parantu NEW foto-haru chahi upload hun dhilai bhaye jasto lagyo ..feri pani wsibete sit sambadhdha sampurna pariwar lai naya saal ko shubha kamana ani badhai.

Přidat komentář