Panáček v reality show

Bailando – Druhá šance (8.6.2007)

8. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Bailando

Bailando tančím pro tebe Dnes nás čeká závěrečný galavečer Bailanda, ve kterém znovu uvidíme všech osm soutěžních párů soutěžit o „cenu útěchy“ nebo jak Nova říká v „druhé šanci“. Pár, který díky hlasování diváků zvítězí si odnese půl milionu jako příspěvek na splnění svého snu. Všechny páry zatančí společně valčík a představí se nám ve vystoupeních i choreografové a trenéři párů. Porota zvolí nejlepšího tanečníka a tanečnici. Pokud bych si měl soukromě tipnout, pak jako nejlepší tanečnici bych viděl Lenku Sekaninovou a nejlepšího tanečníka Daniela Šnajdra. Oba soutěžící dokázali předčit své soupeře a i když jejich páry na vrchol nedosáhly, jejich tanec byl vždy zážitkem. U Daniela bych navíc ocenil jeho výkonnostní vzestup za tak krátkou dobu.

Jak bude vypadat dnešní galavečer?

TV Nova již na svých stránkách prozradila, jaké tance uvidíme. Ladislava Dolhá a Jiří Mádl předvedou country. Rumbu předvede Lenka Sekaninová a Zdeněk Podhůrský, Jaroslav Molnár a Iva Kubelková zatančí caribic (salsu). Petr Pik a Lucie Borhyová budou k vidění v pasu-doble. Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková zatančí znovu své zřeštěné disco, zatímco Lada Kománková a Richard Tesařík by měli předvést street dance (hip-hop). Zdeněk Fiala a Jana Paulová předvedou latinskoamerickou cha-chu. Vítězný pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř znovu ukážou svou „Masku“ (muzikálový tanec). Páry, které před týdnem byly ve velkém finále tančí své oblíbené tance, ostatní páry zatančí ty tance, které by tančily, kdyby ze soutěže nevypadly.

Galavečer

Valčík Na úvod dnešního večera nastoupily všechny taneční páry společně se svými trenéry – choreografy. Jana Gonsiorová oznámila celý týden v upoutávkách avizované a tudíž očekávané, že se společně se svým tanečním partnerem Tomášem Krejčířem vzdávají boje o druhou šanci, protože jejich sen bude splněn. Velmi nenáročná choreografie a společný valčík byly úvodem dnešního večera. Časté střihy znemožnily ucelenější sledování všech párů, ale přesto jsem si nemohl nevšimnout, že Petr Pik s Lucií Borhyovou dodrželi tradici a již klasicky šli mimo hudbu. Téhož prohřešku se dopustil i Zdeněk Fiala s Janou Paulovou.

LadislavaJiříCO První přišli na parket předvést Ladislava Dolhá a Jiří Mádl své country „Don’t Be Stupid“ (chor. Jana Zelenková). Jejich vystoupení bylo rytmické, avšak prvků country bylo velmi poskrovnu. Zařazené prvky disca a dokonce break-dance byly rušivé. Celé vystoupení bylo příliš hrané, laděné do komična a vcelku vyznělo nezajímavě. Má známka by byla 6, porota ve stejném složení a pořadí udělila známky 8.5, 8, 8 a 7.5.

LenkaZdeněkRB Druzí přišli Lenka Sekaninová a Zdeněk Podhůrský předvést rumbu „One More Chance“ (chor. Eda Zubák). Lenka potvrdila svou kvalitu a předvedla celou škálu rumbových figur, které nepostrádaly nádech erotičnosti. Zdeněk měl tvrdší práci boků, jeho pózy byly příliš atletické a bohužel pohyby byly nedokončené, bez tečky. Stejně jako u prvního páru byl dodržen rytmus, což tanci jedině prospělo, avšak Zdeňkův základní krok v chůzi měl techniku značně nedokonalou. Má známka by byla 6.5, možná i 7, porota rumbu ocenila známkami 10, 9, 9 a 9.5.

ZdeněkJanaCC Třetí se rozloučil se soutěží pár Zdeněk Fiala a Jana Paulová. Dnes předváděli tanec cha-cha „One Black Magic Woman“ (chor. Jan Tománek). Jana si oblékla rumbový kostým, ve kterém dnes oproti jiným tanečnicím jen zářila. Rozhodně nejlepší kostým večera. Pomalejší skladba a jednodušší choreografie sice pomohly, ale tanec postrádal náboj, který tento pár měl u rumby. U Jany mi vadily poskoky v přeměně, ale jinak technika byla vcelku na slušné úrovni. Tanec byl proveden do hudby, ale celkově mě až tak nenadchl. Má známka by byla shodná s předchozím párem, váhal bych mezi 6.5 a 7, porota vytáhla známky 8.5, 8.5, 8 a 7.5.

LadaRichardSD Čtvrtí v řadě, Lada Kománková a Richard Tesařík ukázali svůj street-dance (hip-hop) „Survivor“ (chor. Kamila Tománková a Jana Zelenková). Jejich vystoupení bylo skoro až neuvěřitelné. Richardův přerod v drsňáka, ale i těžkého teenagerovského pohodáře byl přesvědčivý. Na začátku tance došlo k rozpadu v krocích a Richardova menší pohyblivost sice byly trochu na škodu, nicméně pomalejší skladba Richardovi pomohla v pro něj hodně fyzicky náročné choreografii stačit s dechem. Lada překvapila několika akrobatickými prvky. Má známka za tento tanec by byla 7, porota toto vystoupení ohodnotila známkami 8.5, 8.5, 9 a 8.5.

JaroslavIvaCRB Jaroslav Molnár a Iva Kubelková opustili soutež těsně pod „stupni vítězů“. Dnes tento pár přišel ukázat svou salsu (caribic) „Guantanamera“ (chor. Aleš Smolka a Tereza Bufková). Zajímavá směs salsy a čačy. Technika byla velice zdařilá, u Ivy byly trochu tvrdší pohyby, které místy byly nedotažené. Opakovaná čačová přeměna v podání tohoto páru byla hodně propracovaná a přesně tak by to mělo vypadat. Má známka by byla 7.5 spíše bych se klonil až ke známce 8, porota udělila známky 9.5, 9.5, 9.5 a 9.5.

PetrLuciePD Třetí místo obsadivší Petr Pik a Lucie Borhyová si zopakovali paso-doble „Paso Royale“ (chor. Michal Němeček). Přesto, že celkové vyznění bylo chladnější, bylo toto paso-doble provedeno precizněji než před týdnem. U Lucie přetrvávaly tvrdší pohyby, pár ale přidal na ostrosti pohybů. Napětí nechybělo, ale přesto tanci chyběl větší emoční náboj. Má známka by byla 8, porota se shodla a udělila známky 10, 10, 10 a 10.

DanielAdélaDC O vítězství na poslední chvíli přišel pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. Dnes tento pár znovu předvedl své disco „We Are Family“ (chor. Jára Kuneš). Velmi rytmické a hravé vystoupení, které bylo lepší, než když tento pár tančil disco poprvé. Ocenil bych synchronnost v páru. Ačkoliv se jak Daniel tak Adéla snažili, přesto si myslím, že jejich vůbec nejlepší tanec bylo paso-doble. Má známka by dnes byla 8.5, porota ocenila diskotékový výkon známkami 9.5, 9.5, 10 a 9.5.

JanaTomášMUS Poslední přišli předvést muzikálový tanec „Cuban Pete“ z filmu „Maska“ (chor. Jitka Šorfová-Wallischová a Lenka Sekaninová) vítězové Bailanda Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Jejich vystoupení máme ještě v čerstvé paměti. Dnešní vystoupení bylo o něco horší než před týdnem. Choreografie byla skrz naskrz napěchována akrobatickými figurami, ale celkový dojem hodně kazil fakt, že Tomáš jen málokdy šel do hudby. V této choreografii opět chyběl tanec a byla to jedna velká scénka. Má známka by byla 6, porota udělila známky 9, 8.5, 9 a 9.5.

Vystoupení choreografů

EdaZubákFL Po soutěžních párech následovala vystoupení jejich trenérů a choreografů. Eda Zubák se svou partnerkou předvedli španělský rytmus, ohnivé a žhavé Flamenco. Tento tanec překypoval emočním napětím a perfektním provedením. Edova partnerka se v závěru tance seznámila s kluzkostí taneční plochy a AlešSmolkaSD jen tak tak neupadla. Aleš Smolka se svou taneční skupinou předvedl street-dance. Velmi zdařilé a propracované rytmické vystoupení s dokonalými tečkami pohybů potvrdilo Alešovy úspěchy v tomto stylu tance. Manželský pár Kamila a Jan Tománkovi, kteří trénovali a dělali TománkoviRB choreografie dvěma soutěžním párům, zatančili rumbu. Úchvatné vystoupení nepostrádalo smyslnost a erotičnost doprovázené výbornou technikou a timingem. Jana Zelenková se svými žákyněmi předvedla show-dance. Toto vystoupení bylo hodně blízké sportovnímu aerobiku i JanaZelenkováShD vystoupení roztleskávaček. Bylo to fyzicky náročné vystoupení v rychlém rytmu. Zajímavostí je, že v tomto stylu tynečních vystoupení sbírají naše kluby jak evropská tak i světová ocenění a tomuto tanci se věnují především kluby v západních částech Čech, například v Chomutově nebo Chebu. Michal MichalJitkaTG Němeček a Jitka Šorfová-Wallischová předvedli tango. Toto vystoupení bylo velmi zdařilé, Jitka ale svého partnera předčila. Trochu mi u Michala vadilo přílišné vedení levou rukou, když impuls do otevření se předává pohybem kyčlí. Možná bych ještě přidal o trochu víc ostrosti pohybů. Třešničkou JáraPetraJI na dortu byl závěrečný jive v podání Járy Kuneše a Petry Kostovčíkové. Tento tanec byl skutečně zlatým hřebem večera. Technika na velmi vysoké úrovni, dokonalé provedení, zkrátka není nic, co by se dalo vytknout. Šlo o absolutně nejlepší vystoupení večera dvou skutečných mistrů svého řemesla.

Kdo dnes vyhrál?

Porota vyhlásila nejlepšího tanečníka a tanečnici celého Bailanda. Podle mého očekávání se nejlepšími tanečníky stali Lenka Sekaninová a Daniel Šnajdr.

V samotném závěru bylo odtajněno hlasování diváků, které rozhodovalo o půl milionu korun na splnění snu. Do užšího finále se ze sedmi párů propracovali Lada s Richardem, Petr s Lucií a Daniel s Adélou. Poměrem hlasů 52.72%:47.28% se překvapivě nad Danielem s Adélou stali vítězi Petr Pik a Lucie Borhyová. Půl milionu tak poputuje k malému Daníkovi na ošetřovatelku, aby si jeho rodiče mohli pořídit k Daníkovi sourozence.

Závěrem k „Druhé šanci“

Přiznám, že jsem dnes očekával vítězství páru Lada Kománková a Richard Tesařík, kteří tančili pro malou Karolínku. Jak již bylo mnohokráte zmíněno, Karolínka potřebuje ke svému životu u nás neschválené léky, které zastavují progresi její choroby. Mám za to, že podobně smýšlela velká část lidí, kteří Bailando sledovali. Proto byl pro mne takřka šok, když tento pár skončil v dnešním večeru až na třetím místě. Mezi poslední tři páry večera postoupily samé silné příběhy, přesto si ale myslím, že ten vítězný byl z oněch tří nejslabším příběhem. Myslím si, že záchrana života byť formou peněz na léky je přednější než peníze na ošetřovatelku z důvodu pořízení si dalšího dítěte. Nicméně diváci tak rozhodli a ve své podstatě potvrdili, jak byl tento pořad postaven na hlavu. Jak před týdnem tak i dnes zvítězily páry, které po taneční stránce rozhodně nejlepší nebyly a nebyly dokonce ani nejsilnější co se příběhu týče.

LucieBílá Konečně se trochu víc tančilo, Lucie Bílá si přišla trochu pozvednout popularitu, ale jinak celý pořad opět provázelo dlouhé čekání. Jsem zvědav na pondělí, kdy bude zveřejněna sledovanost posledního dílu Bailanda. Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že ani poslední díl nebude sledovanější než nejméně sledovaný díl StarDance. Porota se v závěrečném díle Bailanda snažila být hodně objektivní, o čemž svědčí i nižší známky pro vítězný pár, přesto si myslím, že například paso-doble Petra s Lucií bylo opět nadhodnocené, i když mělo lepší provedení než poprvé. Nerad kritizuji hudební doprovod, nicméně hudební těleso Martina Kumžáka zaostalo za svým výkonem ve StarDance. Ještě otřesnější zážitek jsem měl, když tato skupina hrála párům polku, kdy nejen muzika, ale především zpěv byl falešný.

Taneční výkony byly horší než ve StarDance, ale to se dalo očekávat vzhledem ke složení párů. Totálně zklamal základní koncept Bailanda. TV Nova celý pořad zazdila výběrem snů a především jejich prozrazením dopředu. Doufám, pokud se TV Nova skutečně odhodlá k druhé řadě, že dojde k nápravě a zatraktivnění celého pořadu.

Sledovanost galavečera byla nejnižší

Očekávané se stalo skutkem. Závěrečný galavečer Bailanda měl nejnižší sledovanost ze všech dílů. O pouhých 14 tisíc diváků se sledovanost přehoupla přes milion a ve sledovanosti večera obsadilo Bailando až třetí příčku, a tu ještě navíc Bailando před čtvrtým pořadem uhájilo jen o 29 tisíc diváků. Nejsledovanějším pořadem byly Četnické humoresky (1.098.000) následovány pořadem Uvolněte se, prosím (1.028.000).

Bailando nepřekonalo svůj stín stálého poklesu diváckého zájmu. Jedinou výjimkou bylo velké finále, kde se křivka sledovanosti vychýlila do plusu. Osm dílů Bailanda sledovalo celkem 10.445.000 diváků. Pro srovnání osm dílů StarDance shlédlo 15.661.000 diváků. Propastný rozdíl byl i mezi oběma závěrečnými díly tanečních show. Bailando, jak už bylo řečeno výše sledovalo 1.014.000 diváků, StarDance 2.295.000…

Tvrdým políčkem Nově je slovenské Bailando, které vysílala TV Markíza. Rovněž zde proběhlo o víkendu finálové kolo. Na Slovensku žije polovina lidí než v České republice a přesto se sledovanost finálového večera vyšplhala na 1.065.000 diváků. TV Nova může jen tiše závidět. Možná by stálo za to, aby se produkční z TV Nova jeli poučit k našim bývalým spoluobčanům, jak se má dělat podobný pořad.

TV Nova celý pořad zabila hned na začátku a mám pocit, že nakonec na celé Bailando zanevřela a ponechala ho jemu smutnému osudu. Nekonal se ani přesun na sobotní večer, ani žádné zatraktivnění, prostě nic, čím by se dal divák přilákat. Jedna píseň od Lucie Bílé pořad spasit nemohla. Uvažuje-li Nova o druhé řadě Bailanda, měla by se hodně poučit z chyb první řady. Diváci prokázali, že nejsou tak hloupí, jak si vedení TV Nova myslelo. Ať byl Vladimír Železný jakýkoli, takovou blamáž by nedopustil. Nám, divákům, tedy nezbývá nic jiného, než věřit a doufat, že druhá řada Bailanda bude o hodně lepší.

Ankety

V Bailandu se nám ukázalo osm tanečních partnerů. Kterého z nich byste označili za nejlepšího tanečníka?



Zároveň jsme mohli po osm večerů sledovat celkem osm tanečních partnerek. Která by si podle vás zasloužila titul „nejlepší tanečnice“?




čtenářů online:

Počet diváků ve věkové hranici 15+: 1.014.000
Fota: TV Nova (všechna větší fota u hodnocení lze zvětšit kliknutím)

související články

Mejdan Bailanda: Gondíková – nevěra / Blesk.cz
Mejdan Bailanda: Bursa – zatčení / Blesk.cz
Zdeněk Podhůrský: Líbal milence Borhyové! / Aha!
Následky bouřlivého mejdanu: Trapné výmluvy Gondíkové! / Blesk.cz
Adélo, ty si nedáš pokoj? / Blesk.cz
Zpěvák Richard Tesařík: O chlastu, tancování a holkách / Aha!
Poslední mejdan Bailanda: Místo ´chlastu´ sladké orgie… / Blesk.cz
MARKÍZA: Finále Bailanda si pozrelo viac ako milión divákov / PRservis.sk

Bailando

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Milan
Reagovat

Lenka Sekaninova – tancuje krasne a najlepsie ale hlavne s radostou.

Tanec ju bavi a to je vidiet.

Lenka je ozaj NAJLEPSIA.

2
Jana
Reagovat

Nenahraval jste si to nekdo nahohou? Ani mi tak nejde o celebrity, ale chtela bych videt hlavne vystoupeni tech profiku :-)

3
StarDancer
Reagovat

To Milan: Já bych to řekl jinak. Lenka rozhodně byla ze soutěžících nejlepší tanečnicí. Netvrdil bych, že „je nejlepší“, protože například proti Evě Bartuňkové (porotkyně ze StarDance – 3x mistryně světa v LAT), nebo Petře Kostovčíkové je Lenka tanečně táákhle malinká ;)

4
Reagovat

Kostovčíková tancuje hezky, ale mě vadí fakt, že má „hubu jak havajskej domovník“, to mi kazí celkovej dojem z tance…

5
Katka
Reagovat

podle mě sou to kecy. Petr s Luckou sou dobří tancovali kráásně a není to nejslabší příběh. Karolínu i lenku má platit pojišťovna a´t si to vyřídí sní. Ale kdo vám zaplatí ošetřovatelku. A nevím jak by se vám žilo být pořád stim malinkým chlapečkem Dádou. Nikam nemůžete jít a pořád u něho. Karolína je trochu starší a navic má vozík. Lenka je stará tak může bejt bez dohledu. Ale Mariana si chce taky třeba někam zajít.

6
Jája pro Katku
Reagovat

Milá Katuško, podle tvého přízpěvku usuzuji, že jsi ještě dítě.Takový názor nemůže mít dospělý člověk.Běž si hrát s panenkama a diskuze o tom kdo co proplácí nebo neproplácí, kdo má nebo nemá vozík a nebo kdo je mladý a starý, nech prosím tě starším.A nebo popros maminku aby ti vysvětlila tuto problematiku.Zbytečně se tady strapňuješ.A jenom tak mimochodem, na ošetřovatelku malého Danečka mají rodiče ze zákona nárok, kdežto léky ani operaci pojišťovna neproplácí, jelikož to nepovoluje zákon. A navíc bez ošetřovatelky Daneček přežije, ale Karolínka bez léků zemře.A to je možná to co náš národ nemůže pochopit a proto hlasoval tak jak hlasoval.

7
Caroline
Reagovat

K tomu kdo dostal, nebo nedostal půl milionu korun se vyjadřovat nebudu. Přála jsem je jak Karolínce, tak Dádovi. Velmi mě ale zarazila soutěž o nejlepšího tanečníka a tanečnici Bailanda. S volbou Daniela naprosto souhlasím, na něm byl vidět největší pokrok. Lenka Sekaninová je bezesporu také dobrá tanečnice, ale na ní jsem žádný pokrok nezaznamenala, jelikož tančila skvěle ještě před Bailandem. Myslím, že si tuto cenu moc nezasloužila, a měl jí dostat někdo, na kom byl vidět výrazný pokrok, a ne na někom kdo je prostě už vytancovaný.Toť můj názor. Paaa Carolinka

8
Werry
Reagovat

Katko, to si nemyslelal vážně, viď?! Neberu ti, že ti přijde pomoc pro Danečka důležitá, ale to cos napsala o Karolínce a Lence je úplně zcestný!!! Co má například společnýho to, že je Karolínka starší a má vozík s tím, že potřebuje drahé léky, aby mohla žít??? Nebo co je na tom, že může být Lenka bez dohledu, když jí hrozí úplný ochrnutí???

9
StarDancer
Reagovat

To Caroline: Mezi soutěžícími ženami těžko vybírat nějakou, která se rapidně zlepšovala. Mezi celebritami to byla jednoznačně Adéla Gondíková, ale ze soutěžících mi přišlo, že všechny tak nějak stagnují. Navíc se vybírala nejlepší tanečnice a nikoli nejvíc se zlepšující tanečnice. Já myslím, že Lence ocenění patří právem, ale tvůj názor chápu a beru.

Přidat komentář