Panáček v reality show

Bailando – 6. finále (25.5.2007)

25. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Bailando

Bailando tančím pro tebe Dnešní večer proběhne již 6. finále Bailanda, které by se dalo nazvat večerem semifinálovým. Dnes večer vypadne další pár a hlasování diváků rozhodne, zda to bude Jana Gonsiorová s Tomášem Krejčířem nebo Jaroslav Molnár s Ivou Kubelkovou. Jana s Tomášem jsou ve třetím Duelu po sobě a hlasování na stránkách TV Nova vypovídá v jejich prospěch v poměru 69:31. Bookmakeři rovněž předpovídají konec v soutěži druhému jmenovanému páru, avšak sázející jsou prý rozděleni půl na půl. V minulém Duelu vypadl pár Lada Kománková a Richard Tesařík. Oba chtěli vytancovat pro vážně nemocnou sedmiletou Karolínku léky, které u nás nejsou registrovány a které pojišťovna nehradí. Léky, které u malé Karolínky zabraňují dalšímu postupu její choroby, stojí měsíčně 60 tisíc. Zde musím ocenit solidaritu diváků, kteří na konto malé Karolínky za necelý týden poslali 104.750 korun, avšak tato částka stačí pouze na necelé 53 dny. Myslím, že každý člověk, který navštíví tyto stránky by mohl postrádat byť jen jedinou stokorunu a přispět k záchraně života malé Karolínky. Číslo účtu, kam můžete směřovat svou pomoc je 2081/2400.

Minulé kolo

Před týdnem se mi nejvíce líbil pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. Jejich street dance měl sice drobné nepřesnosti, ale po rytmické stránce tanec vyzněl vcelku dobře. Paso-doble bylo nejlepším tanečním vystoupením večera. Tomuto tanci nechybělo napětí, dramatičnost ani výraz. Technicky byl tento tanec velmi zdařilý. V dnešním večeru jsem zvědav, jak pár zvládne standardní quickstep, u salsy stejně jako u ostatních latinských rytmů by neměl být problém. Druhé místo v mých očích minulý týden obsadil pár Petr Pik a Lucie Borhyová. Street dance se více méně podobal discu, prvků hip hopu bylo velmi poskrovnu. Paso-doble bylo o dost zdařilejší, nicméně se Lucie nevyvarovala již tradiční bolesti tohoto páru – krátce se pár rozpadl. Petr by měl být ze zbývajících soutěžících nejzdatnějším standarďákem, ale je otázka, jak Lucie zvládne potřebnou sebekázeň. Salsa by měla být uvolněnější a pro Lucii lehčí. Bude zajímavé sledovat, zda tentokrát pár dodrží rytmus. Třetí post si díky svému streetovému vystoupení vydřel pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. V jejich vystoupení bylo nejvíce prvků hip hopu včetně akrobatických figur. V Duelu i když tento pár zvítězil, byl dle mého názoru párem o něco horším. Možná se na výkonu podepsal fakt Duelu, ale jejich vystoupení nebylo přesvědčivé. Dnes je tento pár opět v Duelu a pokud postoupí dále, tak předpokládám, že problémy především s technikou bude mít Tomáš v obou typech tanců. Poslední příčku nejen v mých, ale i v očích poroty obsadil pár Jaroslav Molnár a Iva Kubelková. Ani jejich street dance, ani paso-doble nebylo tím, co by mne uchvátilo. Paso-doble bylo chladné a nudné, bez náboje, bez emocí. Street dance byl rovněž nezajímavý. Pokud tento pár postoupí z Duelu, lepším tancem by měl být quickstep.

1. kolo 6.finále

PetrLucieSS Jako první se přišli na parket dnes představit Petr Pik s Lucií Borhyovou v salse „Hablemos El Mismo Idioma“ a choreografii Michala Němečka. Pomalejší skladba byla zjevně na místě. U Lucie se opět objevila stejná bolest – vysoké nášlapy, tvrdší nohy a chvilkami šla drobně mimo hudbu. Chyběl mi větší náboj, na můj vkus byl tento tanec až příliš profesorský. Opět se projevila nejistota v držených pózách, kdy se Lucie nezpevnila a málem Petrovi upadla. Za tento tanec bych udělil známku 7, porota ve stejném složení, Jozef Bednárik, Petra Kostovčíková, Jan Bursa a Josef Prouza, udělila známky 8, 8, 8 a 8.5. Dnes tajně hodnotil třetí porotce v pořadí, Jan Bursa.

DanielAdélaQS Konečně se páry dočkaly dalšího standardního tance, quickstepu. Ten předvedli Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková v choreografii Járy Kuneše na skladbu „Wonderwall“. Svižné vystoupení plné hereckých etud nepostrádalo patřičnou hravost. U Adély došlo k drobnému zaváhání, všiml jsem si drobných nepřesností v krokových variacích. Celkově měl pár příliš otevřené postavení, ale vcelku se dá jejich vystoupení považovat za zdařilé a především do rytmu. Tento výkon bych ohodnotil známkou 8, porota udělila známky 9, 9, 9.5 a 9.

Duel

Porota svým hodnocením minulý týden určila, že dnešního Duelu a tím pádem bojem o přežití do finálového kola se zúčastní taneční páry JanaJanaTomášDuelJaroslavIvaDuel Gonsiorová s Tomášem Krejčířem (chor. Jitka Šorfová-Wallischová) a Jaroslav Molnár s Ivou Kubelkovou (chor. Aleš Smolka). Minulý týden prvně jmenovaný pár zvítězil v Duelu, avšak taneční výkony obou párů nestačily na lepší umístění. Páry jako již obvykle předvedlyoba tance, kterése tančily minulý týden. Pro Janu s Tomášem to znamenalo se naučit paso-doble. Ačkoli tentokráte šli do hudby, Jejich pasu chyběl náboj a dramatičnost. Celý tanec byl vysloveně z Tomášovy strany odkrokován, technika plakala. Street dance byl tentokrát slabší než minule, jakoby se pár nemohl vybičovat k lepšímu výkonu. Má známka za oba tance by byla 6, porota udělila známky 8, 7.5, 7.5 a 8. Druhý pár měl znovu v pasu-doble slabší náboj, technika vcelku ušla, ale byla na tomto páru poznat duelová nervozita. Street dance byl odtančen zhruba stejně jako před týdnem, navíc došlo k drobnému rozpadu páru. Má známka by byla 5.5, porota ocenila výkon číslicemi 7.5, 7.5, ? a 7.5. Otazník u hodnocení Jana Bursy zároveň naznačuje, že diváci svým hlasováním rozhodli o vyřazení páru Jaroslav Molnár a Iva Kubelková. Duel vyhrál pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř poměrem 68.83%:31.17%.

Jaké bylo 2. kolo?

PetrLucieQS jako první se ve druhém kole opět představili Petr Pik s Lucií Borhyovou ve quickstepu „Hello Dolly“ (chor. Michal Němeček). Pár se znovu několikrát rozpadl v krocích – Lucie dvakrát krátce nedodržela rytmus, ve vystoupení bylo mnoho drobných nepřesností a v závěru Lucii zjevně došel dech. Kromě pár výjimek stíhala Lucie rychlejší kroky. U páru místy docházelo k nedokonalému držení. Tento tanec bych ohodnotil známkou 6.5 – 7, porota udělila nadhodnocené známky v hodnotách 8.5, 8.5, 8.5 a 8.5.

DanielAdélaSS Svou salsu předvedli i Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková ve skladbě „Chan Chan“ (chor. Jára Kuneš). Jejich salsa byla velmi zdařilá nabitá figurami salsy, technika byla na vysoké úrovni a určitě svým výkonem zastínili Petra s Lucií, pár šel do hudby a za tuto salsu by se nemusely stydět ani soutěžní páry. Nikdo se pochopitelně nemůže vyhnout drobným chybičkám, a tak i v tomto vystoupení by se jich pár našlo. Byly to však chyby tak marginálního rázu, že ani nemá smysl se o nich zniňovat. Má známka by byla vysoká, 8.5, porota udělila známky 9.5, 9, 9.5 a 9.

JanaTomášSS Jako poslední se na parketu v salse „Matylda“ (chor. Jitka Šorfová-Wallischová a Lenka Sekaninová) ukázal vítězný pár z Duelu Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Tanec obstarávala Jana, Tomáš po většinu času byl hodně statický, jeho pohyby byly tvrdší, postrádaly měkkost, tanec Tomáš hodně odkrokoval, techniku si hodně přizpůsoboval. Kladem je, že ani tentokrát pár nešel mimo hudbu. Má známka by byla 6.5, porota pár nadhodnotila a udělila známky 8, 8.5, 8 a 8.5

Jak dopadl dnešní večer?

Porota svým hodnocením určila složení příští duelové dvojice. Jako už tradičně se Duelu zúčastní pár Jana Gonsiorová s Tomášem Krejčířem a podruhé Petr Pik s Lucií Borhyovou. První pár obdržel 64 body a druhý 66.5 bodu. Poprvé tak na poslední příčce stanula Jana s Tomášem. Je velmi těžké po taneční stránce rozhodnout, který z těchto párů je lepší. Oba páry mají zjednodušeně řečeno problémy především ve svých celebritách, kdy ani Lucie ani Tomáš nevynikají v technice ani dodržování rytmu. Pokud ale jdou oba páry do hudby, pak méně prohřešků je na straně Lucie. A jaké byly celkové výsledky dnešního finále?

1. Daniel Šnajdr & Adéla Gondíková 73.5
2. Petr Pik & Lucie Borhyová 66.5
3. Jana Gonsiorová & Tomáš Krejčíř 64.0

Příští týden se budou tančit tři tance. Tango, muzikálový tanec a volný tanec dle výběru. Duelisté se tedy pravděpodobně budou muset naučit pět tanců.

Chcete pomoci splnit sen Jaroslava?

Máte-li pocit, že si vypadnuvší Jaroslav Molnár zaslouží vaši pozornost a pomoc s plněním snu, kterým je pořídit bezbariérové bydlení pro 14-ti letou Ivu, která na dovolené utrpěla úraz pádem v recepci a ochrnula na spodní část těla, můžete svou finanční pomoc posílat na číslo konta 7747/2400. Pokud chcete vidět, jak lidé Jaroslavovi, potažmo ochrnuté Ivě přispívají, můžete nahlédnout SEM.

Závěrem k 6. finále

VystoupeníCRB Tříhodinový pořad na celkem deset vystoupení je ubíjející. Nuda při čekání na další vystoupení by se dala až krájet. TV Nova tedy alespoň stihla udělat promo dvěma muzikálům. Vystoupení Petry Kostovčíkové a jejího partnera snad jejím kritikům zavřelo ústa, protože ukázala, že umí tančit. Jen je škoda, že se ukázka omezila jen na jeden tanec. Na zbývajících párech již začíná být vidět jak pokrok, tak únava. Proti prvnímu večeru se znatelně zlepšil pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. Po tanečníJackRozparovač stránce nemají ve zbývajících dvou párech konkurenci, avšak v Bailandu nerozhoduje tanec, ale hlavně sympatie, či spíše hlasovací kliky. Ke zlepšení došlo i u Lucie Borhyové a Tomáše Krejčíře, nikoli však nějak výraznému. Iva Kubelková se od prvního dílu spíše vytrácela a po právu dnes v Duelu se svým partnerem vypadla.

PetraChristianCC Zlepšení výkonů celebrit (soutěžící již byli na velmi dobré úrovni a tudíž zlepšení není tak markantní, snad jen u Dana Šnajdra), je rozhodně dílem jejich choreografů a trenérů v jedné osobě. Právě zde se ukazuje, jaké štěstí měl Dan s Adélou, že jejich trenérem se stal Jára Kuneš. Michal Němeček i Jitka Šorfová-Wallischová jsou také zdatnými trenéry, ale evidentně nejsou schopni své svěřence tak „nabušit“ jako Jára. Na druhou stranu známky, které porota uděluje jsou přehnaně vysoké, neodpovídají nasazenému kurzu na začátku a je nemožné,Angelika aby došlo k tak mohutnému zlepšení u párů. Příští týden nás čeká poslední soutěžní kolo a o týden později již posoutěžní speciál. Na podzim pak příznivce tance čeká druhá řada StarDance. O složení poroty a tančících celebrit již můžete hlasovat na stránkách ČT, které jsou věnovány přímo pořadu StarDance.

Divácký propadák

TV Nova chtěla svým pořadem Bailando konkurovat veleúspěšnému pořadu StarDance, který na podzim odvysílala ČT. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž. StarDance mělo spád, pořad byl především o tanci a možná by mu slušela délka okolo dvou hodin. TV Nova vsadila u Bailanda ve své honbě za ziskem a sledovaností především na citové vydírání. Proto vybrala do finále velmi těžké životní osudy. TV Nova spoléhala na soucit diváků, kteří budou ostošest posílat ‚esemesky‘ a přispívat na konta vyřazených párů. Tanec, ve kterém se soutěží byl upozaděn a hlavní důraz je kladen jen na příběhy. Tříhodinová délka je vražedná. Většina diváků se těšila na podobnou show, kterou bylo StarDance, ale Bailando se změnilo v nudnou a křečovitou charitativní show. Celé Bailando vyznívá značně rozpačitě a taneční soutěž, kde se tanec již prakticky nevyskytuje je nahrazena srdceryvnými záběry z rodin prokládaných reklamními bloky.

Není divu, že Bailando ztrácí diváky. 6. finále znamenalo v diváckém zájmu ohromný propad, kdy přednost jinému osobnímu programu dalo dalších téměř 200.000 lidí. Byla překonána další spodní hranice zájmu o tento pořad a dá se očekávat, že zájem nakonec klesne pod milion diváků. 6. finále sledovalo 1.092.000 diváků. Pro porovnání 6. díl StarDance sledovalo 1.850.000 diváků. Bailando sice v pátek obsadilo druhou příčku ve sledovanosti večerních programů, ale seriál Četnické humoresky sledovalo o 170 tisíc diváků více (1.266.000). Třetí příčku obsadil pořad Uvolněte se, prosím, který sledovalo 971.000 diváků. Proti prvnímu dílu ztrácí Bailando již 440 tisíc diváků a zájem spadl zhruba o třetinu. Bailando čeká poslední soutěžní večer, velké finále. Osmý týden bude následovat Speciál, ve kterém by se opět měly představit všechny páry a který bude „rozjásanou slavnostní tečkou“. Po skončení Speciálu si jistě mnozí diváci řeknou: „Bailando skončilo, zapomeňte!“

Komu byste dali v následujícím Duelu svůj hlas? Petrovi s Lucií nebo Janě s Tomášem?

Počet diváků ve věkové hranici 15+: 1.092.000
Fota: TV Nova (všechna větší fota u hodnocení lze zvětšit kliknutím)


čtenářů online:

související články

– Bailando: Angelika se utká s Jackem Rozparovačem! / Super.cz
– Spadne sledovanost pod milion?! / MediaShow
Kubelková: Dítě v horečkách! Přestane tančit? / Blesk.cz
Vypadlíci z Bailanda: Sny se plní pomalu! / Aha
Holandská televize pustí soutěž o náhradní ledviny / iDNES.cz
Bailando: Borhyovou čeká vyhazov?! / Přepni.cz
Krejčíř: Já ten dům Janičce koupím! / Blesk.cz

Bailando

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Blanka
Reagovat

jenom by mne zajímalo když už to v té naší slavné vládě se zdravotnoctvím po…. , kolik jich tomu ubohému dítěti poslalo nějakou tu korunu ze svých ubohých výplat

2
RENATA
Reagovat

JE TO SICE MUJ DOJEM,ALE MYSLIM SI,ŽE TO VYHRAJE ADELA S DANIELEM.jA BYCH TO PŘALA JANE A TOMOVI,NEBO LUCCE A PETROVI.jE TO ZREJMĚ TÍM,ŽE JSEM SILNĚ OVLIVNĚNA SYMPATIEMI A DANIEL S ADÉLOU JSOU MI SILNĚ NESYMPATIČTÍ,TAKŽE I KDYBY TYNCOVALI JAKO BOHOVÉ,NELÍBILI BY SE MI.DANIEL VYPADA JAKO DVA DNY PO SMRTI A ADELA S TÍM JEJÍCH VYTŘEŠTĚNYM ŠAŠKOVSKÝM VÝRAZEM MI UŽ SILNĚ LEZE NA NERVY.

Reagovat

Iva vypadla? Hm, špatně jsem si tipnul, že má minimálně na finále Bailanda. Škoda.

4
petr
Reagovat

přijde mi to s gondíkovou celé podezřele.Za prve jsem se dočetl,že jejich choreograf,je partner Kostovčíkové,takže se nedivím vysokým známkám.Za druhé,tam neměla vůbec tančit,když to její brácha moderuje,protože se mi zdá,že nenápadně porotu ovlivnuje a za třetí,šbajdr opravdu vypadá jako po smrti,hotovej Frankenstein.A taky by mě zajímalo,co je pravdy na tom,že si paní lenka,pro kterou tancují,způsobila své zranění sama tím,že jela opilá a způsobila vážnou dopravní nehodu,při které ochrnula.

5
StarDancer
Reagovat

To RENATA: Samozřejmě máš právo na své sympatie, či antipatie. V tanci ale nerozhoduje, zda se dotyčný tanečník usmívá, či zda má kamennou tvář jako dva dny po smrti. Adéla už silně omezila své koulení očima. Tento pár se výkonnostně hodně zvedl a zcela právem je hodnocen jako nejlepší pár. Technických prohřešků je v jejich projevu velmi málo, pár jde do hudby, vystihuje charakter tance, takže svým způsobem jim není co vytknout, leda by se jim vytýkaly chyby, které vadí přímo v soutěžním tancování.

6
StarDancer
Reagovat

To petr: Petra Kostovčíková tančí s Járou Kunešem jen občas. Petra má svého stálého tanečního partnera v Německu. Petra i Jára jsou mistři ČR každý s jiným partnerem a jejich občasné spojení v pár je čistě účelové pro ukázkové vystoupení.

Kdo z celebrit bude tančit je problém TV Nova a neřekl bych, že se Dalibor Gondík snaží svou sestru nějak preferovat. Naopak mi přijde, že se snaží porotu spíše přesvědčovat o opaku (například v otázce kostýmů pro disco).

Zopakuji stejná slova jako u RENATY. V tanci nezáleží na tom, zda se pár usmívá, či se tváří jako zombie. V tanci se hodnotí především taneční výkon, tj. technika, zda jde pár do hudby a další hodnotící hlediska. Výraz se nehodnotí a ani by neměl rozhodovat.

Co se týče snu, jsou to jen bulvární drby, kterým neradno věřit. Je zajímavé, že se nejdřív objevily informace o Zdeňkovi, pak vypukla milostná aférka“ mezi Petrem a Lucií, následně údajný alkoholismus u Richarda Tesaříka, teď zase informace proti snu Daniela Šnajdra. Je otázka, kterému páru to má pomoci v postupu. Tajný tip bych asi měl…

7
Kateřina
Reagovat

Konečně začíná být porota spravedlivá, skutečně pár Daniel a Adéla tančí přinejmenším o třídu lépe než ostatní.A to, co tam předvádí Tomáš Krejčíř je naprosto strašné.Když ho vidím tančit, stydím se za něj.Jesti někdo paradoxně postupuje, i když nemá sebemenší talent, tak je to právě pan Krejčíř.Nechápu, jak mu mohou lidi posílat hlasy.

8
StarDancer
Reagovat

To SUNíčko: Tak to je tedy humus. Holanďany jsem považoval jen za volnomyšlenkáře a oni jsou to zatím zvrhlíci prvního řádu.

9
kiki
Reagovat

já musim říct, že se jsem byla tímto dílem hrozně moc zklamaná, dívala jsem se na to ze začátku večera jen abych viděla Ivu Kubelkovou tančit v duelu, ale od doby co dotančil přechozí pár a začal duel jsem se tak strašně nudila, že jsem si pustila na dvd film a sledovala ho a bez zvuku k tomu občas koukla na bailando, jestli už iva tančí a málem jsem umřela nudou, byla to snad hodina nekonečných srceryvných příběhů.. fakt nekonečný čekání.. nechápu, jak to nějaký soudný divák může sledovat..

i když mi je tragických osudů představovaných v bailandu líto, nemohu se zbavit dojmu, že vybírání bytu apod. do taneční šou nepatří, diváky to unudí a podle mě i otupí dojetí nad těmi sny.. zkrátka máte chuť tv vypnout a poslat všechny tanečníky i s jejich sny do háje.. což je smutný a efekt by to mělo mít spíš opačný..

ona vůbec šou o tragických osud je děsivá představa.. buď to má být šou – a pak o zábavě anebo charitativní projekt o pomoci potřebným. ale spojit zábavu a tanec navíc často se smyslným až erotickým podtextem s chromými, nemocnými a postiženými je nevkusné.. nějak mi to přijde jako tančit salsu na pohřbní hostině, prostě se to nehodí, ať už to mysleli páni z novy sebelíp..

10
tereza
Reagovat

v tom s tebou souhlasím.Bud to měla být taneční show se splněním normálního snu,jako je např.dům,dovolená,kuchyn a různé věci,které by si ti lidé normálně dovolit nemohli,nebo z toho udělat pořad o záchraně životů a pojmout to trochu důstojně.

11
StarDancer
Reagovat

To tereza: Jestli se nepletu, tak vysloveně o záchraně života to bylo pouze u jediné soutěžící. Velmi nerad bych si myslel, že jsi snad zaujatá proti malé Karolínce. Hlavní problém je v tom, že si TV Nova vybrala samé těžké životní osudy, snad aby soutěž udělala atraktivnější, sledovanější a vlastně tím pádem i morbidnější. Již jsem v některém ze svých článků psal o tom, že TV Nova měla vybírat především podle tanečního umění, pouze vyeliminovat naprosto nesmyslná přání jako třeba výlet na Mars a přání vůbec nezveřejňovat do doby, než bude znám vítěz nebo jak zde někdo poznamenal do doby, dokud daný pár nevypadne.

12
tereza
Reagovat

v žádném případě nejsem zaujatá proti karolínce,naopak,podle mě tu výhru potřebovala ze všech nejvíc,ale vadí mi,jak na diskuzích ostatní pomlouvají cizí sny jen proto,že v nich nejde o život

13
StarDancer
Reagovat

To tereza: Myslím si totéž. Léky pro Karolínku měly vyhrát, avšak lidé byli jiného názoru. Možná za to může i Nova, která neustále předkládala obrázky Adélky, ale na Karolínku se dostalo snad jen dvakrát. Mám z toho pocit záměru, že pořídit domek se zahradou vyjde laciněji než léky na pět let.

14
Andjey
Reagovat

aktualizované informace – https://finrada.cz/noviny

Přidat komentář