Panáček v reality show

Bailando – měsíc poté

11. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: Bailando

Bailando tančím pro tebe Je to už měsíc, co skončilo Bailando. Potvrdila se slova před zahájením celého projektu, že Nova potřebuje vybrat soutěžící, kteří budou snadno zapamatovatelní i zapomenutelní. Roztančené reklamy se vypařily stejně jako zájem bulváru o soutěžící. Na jednu stranu je to dobře, protože soutěžící určitě nechtěli být objektem stálého zájmu, kromě „masochistů“, na stranu druhou se ukazuje, že se média v honbě za ziskem dokáží chytit kteréhokoli tématu a je-li již k nepotřebě, s lehkým srdcem se ho zbavují.

Celebrity se vrátily ke své práci a vyvíjejí-li činnost ve prospěch těch, pro které tancovaly, děje se tak čistě soukromě. Na webových stránkách v průběhu Bailanda probíhaly vášnivé diskuse, kdy se diváci přeli o to, jestli víc milují Petra Pika nebo Tomáše Krejčíře. Diskuse a hádky utichly zhruba tři dny po skončení pořadu, i když se ještě dnes občas objeví nějaký výkřik do tmy. Spory hnané až na ostří nože o to, kdo si zaslouží pomoc víc než druhý se nedokázaly promítnout do reálné pomoci soutěžícím na jejich zřízená konta.

Štědrost ochabla

Po celých osm týdnů se diváci snažili vypadnuvším soutěžícím přispět na splnění jejich snu pomocí zveřejněných transparenčních účtů, které byly za tímto účelem zřízeny. K 17.6.2007 měli soutěžící na účtech kromě sponzorských odškodnění za vypadnutí od diváků celkem 343.015 korun, přičemž nejvíce příspěvků obdržela Lada Kománková (200.288 korun). Dnes, k 11.7.2007 byla částka od diváků navýšena o pouhých 64.707 korun. I zde platí otřepané „sejde z očí, sejde z mysli“. Nejvíce příspěvků obdržela znovu Lada Kománková (cca 26.400) následovaná Danielem Šnajdrem (cca 22.500) a Janou Gonsiorovou (cca 10.100). Jeden ze soutěžících již peníze od diváků vybral. Nebudu vás dlouho napínat a trápit otázkou, kdo si myslíte, že tou osobou je a rovnou prozradím, že své konto již k 29.6.2007 vybral oblíbený rozesmátý sympaťák Petr Pik (215.710), který zároveň vytančil v druhé šanci půl milionu. Ostatní soutěžící byť v obtížnější situaci mají příspěvky od diváků stále na svých účtech. Skoro to až vypadá, že vítěz druhé šance svým úsměvem fanynky krásně lidově řečeno „zblbnul“. A jaký je aktuální stav kont?

– Ladislava Dolhá (3383/2400) – 109.461
– Lenka Sekaninová (8838/2400) – 101.149
– Zdeněk Fiala (2292/2400) – 106.367
– Lada Kománková (2081/2400) – 326.755
– Jaroslav Molnár (7747/2400) – 227.470
– Petr Pik (4474/2400) – 111
– Daniel Šnajdr (5565/2400) – 368.023
– Jana Gonsiorová (6656/2400) – 52.676

Smutná je skutečnost, že soutěžící, kteří chtěli vytančit postiženým lepší život například formou zaplacení operace stále nemají dostatek financí. Diváci zapomněli stejně rychle, jako média.

Celebrity se ucházejí o Bailando 2

Je celkem jasné, že druhého Bailanda se zúčastní další z tváří Novy. další celebritou, která se sama nabízí je finančně zkrachovalý Jiří Pomeje. Ten o sobě říká, že dvanáct let tančil závodně (já mu to věřím, avšak po taneční stránce mi jeho jméno uniklo). Manažerka projektu Bailando Johana Indráková na to říká, že až bude nasazení druhé řady aktuální, zveřejní jména zúčastněných celebrit. Jak se zdá, druhá řada je již realitou a její uvedení jen otázkou času. před tím nás ale bude čekat Super Dance.




čtenářů online:

související články

– Jiří Pomeje si troufá: Chci tančit v Bailandu! Pro sebe? / Super.cz
Peníze na operaci jí stále chybí / Novojičínský deník

Bailando

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
TK
Reagovat

Spíš než se Super Dance se asi budeme setkávat s názvem Taneční horečka, který si Nova zaregistrovala na konci června.

2
ach jo
Reagovat

Ach jo… me ty tance nebavi :-( ale holt vzdycky se bude vysilat to co chce vetsina naroda… nebo dle tv co chce vetsina…

Me by se libily show typu survivor nebo amazing race,ale tomu nikda nebude aby se toho nejaka ceska tv chytla…

3
pattrick
Reagovat

jo souhlas, takove reality show mě nebaví, mě baví kde se soutěžící vyřazují sami, kde jsou podrazy a záludnosti. Kde se najde vždy nějakej hajzlík

4
Ája
Reagovat

Pro TK: skama to furt zhišujete kdo si jakou zaregistroval známku???

5
Gorilla
Reagovat

Nemyslím si, že by Bailando 2 bylo reálné, ta spekulace o druhé řadě přišla z Blesku, kde se psalo že by to mělo být na podzim a to asi nebude. Název Taneční horečka měl být spíš pro tu druhou tanenčí show…

6
StarDancer
Reagovat

Ano, informace o Bailandu 2 přinesl Blesk, ale není důvod tomu nevěřit. Občas i Blesk píše pravdivé informace. Pro TV Nova to byl značně výdělečný podnik i přes nízkou sledovanost, tak proč si tento snadný zisk nezopakovat?

Mám za to, že se nový pořad bude jmenovat Super Dance. Pokud si kliknete na přihlášku do tohoto projektu na stránkách Novy, zjistíte, že v horní liště okna se objeví právě tento název (viz formulář)

7
StarDancer
Reagovat

To ach jo: Však se nemusíš dívat. Jiné zase nebaví RS typu VV, kde se soutěžící prakticky celý den jen opíjejí a plní leckdy stupidní úkoly. Tanec je proti tomu přeci jen zábava na úrovni, i když chápu, že někomu je tento typ zábavy odlišné od diskoték hodně vzdálený.

8
ach jo
Reagovat

StarDancer: ja nemluvil o VV,ale o amazing race a survivor!!! to je velky rozdil proti VV kteri jsou o nicem!!!v AR a S musi lidi neco dokazat a ne se prochlastat k vyhre!!!

9
StarDancer
Reagovat

To ach jo: Já jsem to uváděl jen jako příklad. VV i BB jsou asi tím nejhorším v RS, co se zde objevilo. AR ani S neznám, nemám kabelovou TV a kdo ví, zda bych si na to vůbec našel čas.

10
Rob
Reagovat

Nemyslím si, že by VV byli tím nejhorším co se kdy u nás objevilo, když je první řada VyVolených všeobecně považována za jedinou kvalitní reality show, která kdy v Česku běžela. A česká verze Survivora u nás běžela ;-)

Přidat komentář