Panáček v reality show

Bailando – velké finále (1.6.2007)

1. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Bailando

Bailando tančím pro tebe Poslední soutěžní večer Bailanda, velké finále je zde. Diváci dnes svými hlasy rozhodnou, zda Daniela Šnajdra s Adélou Gondíkovou vyzvou na přímý souboj o vítězství Petr Pik s Lucií Borhyovou nebo Jana Gonsiorová s Tomášem Krejčířem, kteří se utkají v Duelu. Dnešní večer bude ve znamení tří soutěžních tanců: tanga, které je teprve třetím standardním tancem, muzikálového tance a tzv. freedance, což je tanec dle vlastního výběru. Duelisté ještě navíc zatančí oba tance z předchozího týdne, quickstep a caribic (salsu).

Pro jaké sny se tančí?

Daniel Šnajdr – Adéla Gondíková: Dan tančí pro svou kamarádku, která je po nehodě upoutána na invalidní vozík s tím, že už nikdy nebude chodit. Danovým snem je vytančit jí peníze na operaci v zahraničí, která by ji zachránila pohyblivost rukou. Pokud by Lenka operaci neabsolvovala, ochrne i na horní polovinu těla.

Petr Pik – Lucie Borhyová: Petr tančí pro svého synovce, který trpí epilepsií a poruchou zraku. Rodiče se o malého Dana starají 24 hodin denně, ale přáli by si mít druhé dítě, které by mohlo Danovi pomoci s jeho vývojem. Lékaři dalšího potomka rodičům doporučují. Petrův sen je vytančit na dva roky ošetřovatelku pro malého Dana.

Jana Gonsiorová – Tomáš Krejčíř: Jana tančí pro svou dceru Adélku, která se narodila s mikrocefalií, dětskou mozkovou obrnou a genetickou poruchou. Adélčin vývoj se zastavil v půlroce jejího života. Dodnes nechodí ani neleze a prognóza není příznivá. Jana by chtěla vytančit bezbariérový domek se zahradou, aby Adélka měla lehčí život.

Jak jsou diváci štědří?

Každý z vypadnuvších soutěžících získal od Novy transparentní účet, kam mohou lidé posílat své peněžní dary na splnění snu. Tato charitatvní akce se prozatím až na jednu výjimku míjí účinkem. Vzhledem k počtu diváků, kteří Bailando sledují, je počet dárců mizivý. Jako první vypadla ze soutěže Ladislava Dolhá s Jiřím Mádlem. Přesto, že od vypadnutí uběhlo 5 týdnů, kromě stotisícového daru od Nadace Nova získala Ladislava pro svůj sen jen 19 dárců, kteří jí zaslali po odečtení poplatků 8.523 korun. O týden později vypadla ze soutěže Lenka Sekaninová, která tančila se Zdeňkem Podhůrským. Tato soutěžící kromě daru od Novy nedostala vůbec nic. Třetí se rozloučili se soutěží Zdeněk Fiala a Jana Paulová. Zde byli lidé přeci jen o něco málo štědřejší, ale na Ladislavu to nestačilo. Kromě daru od Novy zaslalo Zdeňkovi 13 dárců 5.443 korun. Příběh malé Karolínky, pro kterou tančili Lada Kománková a Richard Tesařík hnul svědomím u podstatně většího počtu lidí a každý den na účtu přibývají dárci i peníze. V současné době zaslalo 163 dárců částku 147.402 korun. Mezi dárci se objevil i Richard Tesařík. Před týdnem opustil soutěž Jaroslav Molnár s Ivou Kubelkovou. Na dary tak bylo u Jaroslava nejméně času. Přesto od 16 dárců byla vylepšena dvou set tisícová pomoc od Novy a realitní společnosti o dalších 15.779 korun.

Minulé kolo

Před týdnem se soutěží rozloučil pár Jaroslav Molnár a Iva Kubelková. Tento pár vypadl z Duelu právem, protože jejich velmi chladný výkon a neatraktivnost vystoupení nestačila na Janu Gonsiorovou a Tomáše Krejčíře, kteří tentokrát zatančili do hudby a i když po technické stránce byli o něco horším párem, vše nahradili svým elánem a zaujetím. Na prvním místě jsem nejen já, ale i porota, viděl pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. Jejich quickstep nepostrádal hravost, komičnost, ale zachoval si důstojnost. Technika byla velmi dobrá a celkové vyznění bylo příjemné. Salsa v jejich podání nepostrádala smyslnost, nádech erotičnosti a výborné provedení. Oba tance byly nejlepšími výkony ve své kategorii večera. Tento pár zvládá jak standardní, tak latinskoamerické tance, takže závěrečný večer by pro něj neměl být velkým problémem. Na druhou příčku jsem umístil, a tentokrát jsem se s porotou vzácně shodl, pár Petr Pik a Lucie Borhyová. Salsa byla chladnější, bez náboje, bez zajiskření. Technické prohřešky ustupují, ale přesto by se daly najít. Ve quickstepu se pár jako již tradičně rozpadl a Lucie šla párkrát mimo hudbu. Technika u tohoto páru jde pomalu nahoru a pokud dodrží rytmus, pak by jejich vystoupení mohlo být vcelku zdařilé. Na třetí příčku jsem usadil pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Tento pár od začátku celého pořadu za ostatními ve svých výkonech zaostává a Tomáš má problémy s dodržováním rytmu. Ani technika u Tomáše není skvostná, přesto si dovolím tvrdit, že i tento pár zaznamenal výkonnostní posun. V Duelu Tomáš rytmus dodržel a hned bylo vystoupení lepší. Paso-doble sice nebylo dobré, bylo silně odkrokováno, ale street-dance, i když zatančený o něco hůře než v předchozím díle, předčil druhé duelisty.

Po taneční stránce je tento pár ze zbývající trojice nejslabší, ale bude hodně záležet nejen na výkonech v Duelu, ale především na hlasování diváků. Tanečnější projev má Petr Pik s Lucií Borhyovou, ale na emoce svým snem působí Jana Gonsiorová s Tomášem Krejčířem. Duel bude hodně vyrovnaný, ale myslím si, že tentokráte už dají přednost diváci soupeřům Jany. Hlasování na stránkách TV Nova je vyrovnané. Zpočátku (v neděli večer) se Petr s Lucií v tomto hlasování dostal až na osmiprocentní rozdíl, včera se ale hlasování dostalo na paritu. Toto hlasování je ale značně neobjektivní, protože každý může hlasovat vícekrát a zde pravděpodobně zaúčinkovala „hlasovací mašinérie“. Zajímavější je tedy odhad sázkové kanceláře a sázejících. V obou případech je poměrem 3:2 preferován Petr s Lucií. Jak tedy Duel dopadne? Na to si musíme počkat do večera.

Jak bude probíhat „velké finále“?

Bulvární tisk dnes zveřejnil, jak bude vypadat dnešní poslední soutěžní klání v Bailandu. Pokud je informace pravidvá, čeká nás nuda, nuda a zase nuda. Na začátku by měly všechny tři páry odtančit tango. Následně se odbyde Duel. Okolo 21:30 mají přijít na řadu muzikálové tance a po nich bude oznámen výsledek Duelu. Bude následovat společné vystoupení všech osmi zúčastněných párů (Janu Paulovou zastoupí choreografka páru) a poté dva zbývající páry předvedou svůj volný tanec. Za pět minut jedenáct bude oznámen celkový vítěz Bailanda. Celkem by tedy mělo být dnes večer k vidění deset tanců, které zaberou zhruba čtvrthodinku z tříhodinového pořadu. Máme se nač těšit.

1. kolo velkého finále

PetrLucieTG První se přišli představit na taneční plochu Petr Pik a Lucie Borhyová v tangu „Učiteľka tanca“ (chor. Michal Němeček). Tango bylo vcelku zdařilé, u Lucie došlo k drobným krokovým nepřesnostem a mírným poskokům, u Petra mi vadilo přílišné vedení levou rukou. Ocenil bych prvky pravého argentinského tanga. Pár se tentokrát vyvaroval chůze mimo hudbu, ale výrazově bych očekával trochu víc ostrosti. Navíc pár tančil tango příliš na špičkách, chyběl základní „nízký strop“. Má známka by za tento tanec byla 7.5 – 8, porota stále ve stejném složení a pořadí udělila známky 9.5, 9, 9.5 a 10. Dnes porota poprvé hodnotila zcela veřejně.

JanaTomášTG Druzí předvedli své tango „Golden Eye“ (chor. Jitka Šorfová-Wallischová) Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Nepříliš zdařilé tango. Tomáš byl po většinu tance hodně statický, v jejich vystoupení bylo příliš scének. Chyběla mi ostrost pohybů a měkkost kolen, Tomáš předváděl toporné kroky s vystrčeným břichem, občas i zlomené linie. Jejich tanec postrádal napětí a náboj, má známka by byla 6, porota nadhodnotila známky a udělila 8.5, 8, 8.5 a 8.5.

DanielAdélaTG Poslední přišli své tango „Little Drop A Poison“ (chor. Jára Kuneš) předvést Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. Úchvatný začátek tanga, perfektně ostré pohyby, dotažené do závěrečné tečky. V průběhu tance Adéla udělala několik drobných krokových chyb, místy došlo k poskoku. Danielovi bych vytkl místy příliš otevřené držení, ale rozhodně toto tango bylo ze všech tří absolutně nejlepší, za tento výkon by se nemusel stydět ani soutěžní taneční pár. Má známka by byla 9, porota ocenila výkon známkami 10, 9.5, 10 a 10.

Duel

V Duelu se utkaly páry, které před týdnem měly nejhorší součet hodnocení od poroty – Petr Pik s Lucií Borhyovou a Jana Gonsiorová s TomášemPetrLucieDuelJanaTomášDuel Krejčířem. Oba páry předvedli ve zkratce tance z minulého týdne, quickstep a caribic (salsu). Lucie šla na začátku salsy mimo hudbu, nicméně výkon měl větší šťávu než minulý týden, technicky byla salsa na slušné úrovni. Ve quickstepu mi vadily tvrdší nohy u Lucie, ale quickstep u tohoto páru nepostrádal hravost. V průběhu tance se pár držel hudby a technika nebyla špatná. Má průměrná známka za oba tance by byla 7.5, porota udělila tomuto páru známky 8.5, 8.5, 9 a 9. Jana s Tomášem v salse opět nepřesvědčili. u Tomáše stále přetrvávají toporné kroky. Ani technika není ničím výjimečným. Pomalejší quickstep měl páru ulehčit práci. Jana se snažila, ale Tomášovy atletické pohyby a podprůměrné technické provedení nemohla svým výkonem vynahradit. Má známka za oba tance by byla 6.5, porota silně nadhodnotila a udělila známky 9, 8, 9 a 9.

2. kolo velkého finále

DanielAdélaMuz První přišli Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková na skladbu „Summer Nights“ z filmu Pomáda (chor. Jára Kuneš). Choreografie byla nabita prvky tanečních vystoupení z filmu. U Adély došlo k chvilkovému výpadku z hudby a drobným krokovým nepřesnostem a navíc Adéla ztratila rovnováhu v točce. Celkově toto vystoupení bylo dobré, má známka by byla 7.5 – 8, porota udělila známky 8.5, 9, 9 a 8.5.

PetrLucieMuz Petr Pik a Lucie Borhyová předvedli svou taneční kreaci na skladbu „Buenos Aires“ z filmu Evita (chor. Michal Němeček). Výběr kostýmů k tomuto vystoupení nebyl zrovna zdařilý, hodil by se spíše k filmu Chicago. Začátek při rozpohybování sukénky Lucie byl slibným začátkem samby, ale postupně výkon pomalu uvadal. U Lucie byla tvrdší práce nohou a kyčlí, pár se silně rozpadl v krocích (porota si opět nevšimla…) a pohyby nebyly synchronizované. Má známka by byla 7, porota udělila nadhodnocené známky 9, 9, 10 a 9.

JanaTomášMuz Skladba „Cuban Pete“ z filmu Maska (chor. Jitka Šorfová-Wallischová) a pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Tance bylo v tomto vystoupení pomálu, spíše to byla jedna velká scénka. Tanec obstarávala Jana, Tomáš se soustředil na komiku. Tomáš se tentokrát nevyvaroval krokům mimo hudbu. Jim Carrey ve filmu rozhodně předvedl lepší taneční výkon. Má známka by byla 7, porota opět hodnotila značně vysoko, 10, 9, 10 a 9.5

Výsledek prvního dnešního Duelu

Diváci rozhodli svými sms a telefonním hlasováním o výsledku prvního Duelu, jehož vítězové vyzvou na přímý souboj pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková. V průběhu dne si někteří lidé na diskusích k pořadu Bailando stěžovali, že jejich sms pro Petra s Lucií nejdou odeslat a Janě s Tomášem sms jsou normálně přijímány. Nevím, co je na tom pravdy, ale pokud se tomu tak stalo, je velice pravděpodobné, že to silně ovlivnilo výsledek dnešního prvního Duelu. Poměrem 52.96%:47.04% zvítězil pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř.

3. kolo velkého finále – druhý Duel

DanielAdélaCC Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková předvedli svůj poslední soutěžní tanec v choreografii Járy Kuneše, tanec cha-cha „Nebudeme sedět doma“. jejich vystoupení bylo lepší než když tento tanec tančili poprvé. Krokové chybičky by se našly, ale toto vystoupení mělo „grády a šťávu“ Adéla se snažila propínat kolena a celkové vyznění tohoto tance bylo velice příznivé. Má známka by byla 9, porota nechala rozhodnutí na divácích a udělila známky 10, 10, 10 a 10.

JanaTomášSW Poslední soutěžní tanec celého Bailanda, waltz „Proč nejsi tam, kde já“ (chor. Jitka Šorfová-Wallischová) a pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Tento waltz byl asi nejzdařilejším dnešním vystoupením tohoto páru. U Tomáše mi vadilo křečovité držení, tahání rameny, poskoky v postupovém kroku. Jednu chvíli šel Tomáš znovu mimo hudbu, technika byla trochu slabší. Má známka by za tento tanec byla 7, porota udělila stejně jako v předchozím případě známky 10, 10, 10 a 10.

Konečný výsledek

JanaTomášMid Hlasování diváků v druhém dnešním Duelu určilo celkového vítěze Bailanda. Poměrem 68.8%:31.2% se jím stal pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř. Troufám si tvrdit, že vítězství tohoto páru bylo nezasloužené. Pokud by se hledělo jen na taneční výkony, pak by se zcela jistě musel stát vítězem pár Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková, pokud by se brala v potaz síla lidských osudů a splnění snů jednotlivých soutěžícíh, pak zjevně nejsilnějším příběhem byla malá Karolínka, pro kterou tančili Lada Kománková s Richardem Tesaříkem. Dvakrát se objevily spekulace o nemožnosti poslání sms soutěžícím párům a fakt, že bylo možno poslat neomezený počet sms z jednoho čísla, nahrával dalším spekulacím o možném JanaTomášJitkaAdélka ovlivnění soutěže. Manžel vítězné soutěžící se navíc nechal slyšet, že investoval mnoho peněz do SMS, aby jeho manželka zvítězila. Pokud se TV Nova rozhodne dělat další pokračování Bailanda, doufám, že se z chyb poučí a udělá tento pořad transparentnější a atraktivnější.

Chcete splnit sny Petra a Daniela?

Máte-li pocit, že si vypadnuvší Petr Pik zaslouží vaši pozornost a pomoc s plněním snu, kterým je pořídit profesionální ošetřovatelku pro svého malého postiženého synovce na dva roky, aby rodiče malého Dana přivedli na svět sourozence, můžete svou finanční pomoc posílat na číslo konta 4474/2400. Pokud chcete vidět, jak lidé Petrovi a malému Danovi přispívají, můžete nahlédnout SEM.

Pokud vaši pozornost upoutal Daniel Šnajdr a chcete-li mu pomoci s plněním snu, jímž je operace bývalé sportovkyně Lenky, která je po autonehodě upoutána na invalidní vozík a bez operace ochrne i na horní polovinu těla, můžete svou finanční pomoc posílat na číslo konta 5565/2400. Pokud chcete vidět, jak lidé Danielovi, respektive ochrnuté Lence přispívají, můžete nahlédnout SEM.

Závěrem k velkému finále

Sedmé pokračování a vyvrcholení Bailanda trpělo stejným neduhem, jako předcházející díly. Málo vystoupení a příliš mnoho času. Čekání donekonečna prodlužované reklamními bloky a záběry do „rodin“ bylo unavující. Předem bylo avizováno společné vystoupení všech párů, které vypadli před dnešním večerem. Měl jsem za to, že se bude jednat o novou choreografii, ale v jejich vystoupení nového bylo zoufale máloDámyPánové a spíše to byla přehlídka toho, co už páry předvedly. V průběhu večera vystoupila i taneční skupina Impuls pod vedením porotce Josefa Prouzy. Pokud bych měl porovnat vystoupení taneční skupiny s vystoupení vypadlých párů, tak i přes to, že technicky byla na tom taneční skupina určitě lépe, daleko víc elánu, radosti a nasazení bylo vidět u bývalých soutěžících, jejichž vystoupení překypovalo energií. Určitě tomu pomohlo zařazení dvou latinských dračic, Lady Kománkové a Lenky Sekaninové do popředí. Bailando jako pořad mne zklamalo. Očekával jsem od tohoto pořadu daleko víc. Bombastická reklama, která Bailandu předcházela, možná vyvolala zbytečné očekávání.

TV Nova chtěla Bailandem porazit StarDance, ale porazila spíše sama sebe. Bailando od svého prvního večera ztrácelo diváckou podporu a s tím určitě Nova nepočítala. Sto tisícové částky věnované vypadnuvším párům byly hodně malé a navíc většinou šly z kont sponzorských firem. Zarazila mne rovněž částka pro vítěze. Milion korun od Sazky je kulatá sumička, ale dnes si za tuto sumu člověk nepořídí pomalu ani psí boudu, natož bezbariérový domek se zahradou. Doufám, že Nova splní svůj slib „ať to stojí, co to stojí“. Pokud by měl být milion od Sazky jedinou sumou pro vítěze, pak by Nova ztratila hodně z kreditu, který ji ještě zbývá.

Příští týden nás čeká poslední díl, ve kterém už o nic nepůjde a který bude jakýmsi rozloučením s touto rozporuplnou show. V příštím pátku bychom měli vidět opět všech osm soutěžních párů, prý by měla tančit i Lucie Bílá. Nápad uvést na závěr dvouměsíčního citového vydírání velkolepou, pestrobarevnou a rozmarnou show je snad až neuvěřitelný.

Pár slov k porotě

Porota se snažila být objektivní, ale často se jí to příliš nepovedlo. Přehlížení základních technických nedostatků jako nedodržování rytmů, či zjevné nadhodnoování výkonů snižovalo důvěryhodnost poroty. Zklamal mne v porotě Jan Bursa, který neměl vlastní slova a dost často kopíroval hodnocení od Petry Kostovčíkové. Pocit ještě většího zklamání jsem měl z Jozefa Bednárika. Jaho květnatá mluva a příměry byly sice osvěžující, ale jeho hodnocení postrádala věcnost a jeho kritéria hodnocení byla dosti podivná. Pokud někdo hodnotí podle barvy kostýmu, ale ještě častěji podle neskrývaných předností jedné z celebrit, navíc hodně vysokými známkami i v případě, že vystoupení bylo sotva průměrné, je špatným porotcem.

Splní Nova svůj slib?

TV Nova v upoutávkách před začátkem Bailanda prohlašovala, že vítězi bude splněn jeho sen „ať to stojí, co to stojí“. Na webových stránkách TV Nova věnovaných Bailandu se v pátek objevil článek Adélka bude bydlet v novém!. V tomto článku Nova původně naznačila, že vytančený sen nesplní. Milionová částka, která nepocházela od Novy, ale od společnosti Sazka zřejmě měla být jedinou částkou, kterou vítězná Jana Gonsiorová uvidí. V článečku se přímo psalo:

Malé Adélce zřejmě udělá velikou radost shledání s maminkou Janou, která už s ní bude trávit mnohem více času, jak tomu bylo dřív. Jana se s plným nasazením pustí do plánů bezbariérového bydlení pro Adélku. Pomůže jí v tom i vyhraný milion. Všichni víme, co takové nové bydlení stojí. Přispějete jí i vy na konto 6656/2400?

V pondělí ráno ale už byla situace jiná. Na hlavu TV Nova se sneslo mnoho rozhořčených reakcí, které televizi odsuzovaly z porušení veřejného slibu, jenž soutěžícím v upoutávkách dala. Možná se vedení TV Nova zaleklo, možná byl článek původně špatně formulován. Skutečností ale je, že článek byl v pondělí ráno pozměněn a nynější znění zmíněného odstavce je následující:

Malé Adélce zřejmě udělá velikou radost shledání s maminkou Janou, která už s ní bude trávit mnohem více času, jak tomu bylo dřív. Jana se s plným nasazením pustí do plánů bezbariérového bydlení pro Adélku. Přesto ji bylo zřízeno konto 6656/2400.

O tom, že něco není v pořádku ohledně plnění vytančeného snu, svědčí i vyjádření vítězného páru v rozhovorech. Vítězný pár Jana Gonsiorová a Tomáš Krejčíř absolvoval dnes dvě internetové diskuse. Jednu na stránkách TV Nova, druhou pro iDnes. Na dotazy týkající se právě plnění snu odpověděl pár na obou diskusích naprosto shodně, pravděpodobně na doporučení TV Nova. Další dotazy ohledně též otázky již byly odmítány.

Stránky TV Nova: Šek na milion korun, který jsme dostali v přímém přenosu, je příspěvek generálního sponzora na splnění snu – o zbylou část se postará televize Nova. Nejedná se o finanční částku v hotovosti, jde o realizaci snu.

Stránky iDnes: Šek, který jsme symbolicky obdrželi při přímém přenosu byl částkou, kterou na splnění snu přispívá hlavní sponzor (Sazka), ale samotné naplnění snu bude realizovat Nova. Nejedná se o finanční hotovost, ale o zajištění realizace daného snu.

Pod pojmem realizace daného snu se dá představit hodně věcí. Může to být skutečně uhrazení celého domku nebo třeba jen zajištění stavebních prací bez materiálu. Otazník tedy zůstává. Splní TV Nova vytančený sen nebo ne?

Anketa na závěr Bailanda

V této soutěži se představilo osm vybraných soutěžních párů. Každý pár šel do soutěže s cílem splnit sen a obětoval volný čas a spoustu energie tvrdým nácvikům, lecky pro ně naprosto neznámým pohybům. Vítěz je znám, ale každý divák měl svého favorita a ne vždy souhlasil s tím, jak kdo ze soutěže vypadl nebo jak byl hodnocen. Mé články četlo dost čtenářů, a tak si myslím, že by nezaškodilo, pokud by se každý kdo chce vyjádřil, který pár měl podle něj vyhrát:



Pokud se rozhodnete v diskusi prozradit, kdo si podle vás zasloužil výhru nejvíc, je jedno zda podle předváděných výkonů nebo podle snu, prosím o slušné příspěvky.


čtenářů online:

Počet diváků ve věkové hranici 15+: 1.399.000
Fota: TV Nova (všechna větší fota u hodnocení lze zvětšit kliknutím)

související články

– Iva Kubelková: Svému tanečníkovi dala košem! / Super.cz
– Adéla Gondíková chce vyhrát Bailando za každou cenu! / Super.cz
Gondík & Gondíková: Rozdělily je peníze! / Blesk.cz
Richard Tesařík: Dál pomáhá Karolínce / Aha!
Bailando dnes splní jeden sen! / Blesk.cz
Krejčíř má nový kšeft: Tancuje za peníze! / Blesk.cz
Gonsiorová: Je to sluníčko / Aha!

Bailando

Diskuze k článku

Počet komentářů: 37
Reagovat

To už je finále? A v pátek? Evidentně skutečně propadák, jak se zdá, po Big Brother neudělá TV Nova dvojku ani s Bailandem.

2
Charlene
Reagovat

Děkujeme za neuvěřitelnou podporu Bailanda :o)))))) To jsem se fakt zasmála :o)))))))) Ona asi ta podpora byla fakt neuvěřitelně… malá… ;o)))

3
Radim
Reagovat

Kdyby všechny kole Bailanda vypadaly jako to finální, sledovanost by byla úplně jiná. Hodně se tančilo, méně kecalo, mělo to spád, napětí. Dokonce i Gondík měl svůj den a moderoval s přehledem a bez infantilních vsuvek.

4
Moriy
Reagovat

Petr Pik a Lucka měli vygrát

5
pattrick
Reagovat

Jo souhlasim.. Měla vyhrat Lucka a Petr.. Nechápu, jak můžou posílat lidi hlasy pro nějaký dům, když třeba u té na vozíčku šlo doslova o život. Prostě přednější je lidský život a ne nějaký barak, měli už prohrát u Lady, tam také šlo o drahé léky, bych chtěl vidět novu jak platí každý měsíc léky.. :-) A částka na barák 1 mil. Kč je poměrně málo.. Jenom byt s tojí 2 mil a to bez bariérovej ..

6
Petr Novák
Reagovat

Suníčko: Doufejme. Než takovouhle reality show, tak radši žádnou. IMHO

7
StarDancer
Reagovat

To Charlene: Ano, to mě taky rozesmálo. Neuvěřitelná podpora, když sledovanost spadla o třetinu a to ještě není znám výsledek ze včerejška. Jsem moc zvědav, kolik lidí bude sledovat příští týden estrádu na zakončení, ale asi to moc nebude.

8
StarDancer
Reagovat

To pattrick: Nezlob se, ale Petr s Luciií chtěli vytancovat ošetřovatelku k malému Daníkovi, protože rodiče chtějí k němu sourozence. Pro osoby na vozíčku tančili Daniel s Adélou, Jaroslav s Ivou a Lada s Richardem.

9
pavla
Reagovat

já si myslím,že osud paní Lenky byl velice pohnutý a měla možná vyhrát,jenže to by za ni nesměla tancovat Gondíková.Je to jen můj názor,ale myslím si,dle debat na různých stránkách ,že Gondíci značně poklesli v oblibě a ty adéliny Hrůzostrašný ksichty u tanců byly někdy až strašidelný.Gondíky osobně nemusím,protože už mě opravdu s…,jak jsou všude cpáni.A pan 3najdr?Nic proti němu,ale vypadal jako mrtvola a značně nesympaticky a to dělá hodně.Sympatie.Je to jen můj názor,ale podle výsledků to vypadá,že to tak asi vidí víc lidí.

10
Mrcos
Reagovat

Ten pořad byl ubohej, reklama k němu až moc veliká a to neoprávněně, nikomu žádnou převratnou částku nedali, a přitom se při tréninku těch tanců museli nadříd jak blázen. A jak mohli vyhrát ty co vyhráli, to asi nikdy nepochopim, v jejich případě nešlo o život, ani o nic tak důležitýho, že by to spěchalo, a navíc, žijou v bytě, kde nemaj žádný schody a vede jim tam výtah, takže což. Měl to vyhrát někdo kdo to vážně potřeboval. A navíc, Krejčíř je xxxxx (autor příspěvku zde použil vulgární výraz, které si zde nepřeji, StarDancer)…..

11
pattrick
Reagovat

Pro StarDance.. ale ja to vím.. kdo je kdo.

12
adela
Reagovat

Podle mého názoru by to měli vyhrát podle hodnocení tance Adéla a Daniel, k tomu když jde o opravdu vážnou věc-zdraví! Také příběh Lady a Richarda je moc vážný a darovaných sto tisíc jim opravdu moc nepomůže…oproti například partnerky Mádla, které lázně za sto tisíc pomůžou nebo pomoc mamce Lenky Sekaninové…
Jinak tento pořad mě ze začátku bavil, ale postupné natahování pořadu ikdyž páry vypadávaly bylo unavné…ani to finále jsem nedokoukala…nojo nova no:o)

13
kyle
Reagovat

Ahojky
soutěž se mi docela líbila akorát mi přijde trochu divný že když jsem se snažila poslat hodně sms v posledním duelu páru 1 tak mi žádná nedošla ani z vodafone ani z t-mobilu.

14
Dana
Reagovat

Bailando jsem nesledovala,ale díky reklamním upoutávkám i z novin, trošku vím co a jak. Myslím, že to byl velmi nešťastný typ pořadu, kdy lidé nevěděli zda hodnotit výkony či „důležitost“ splnění snu a díky zdlouhavému a natahovanému pořadu asi i málokdo vydržel celý pořad sledovat. Lidé u nás určitě chtějí pomáhat- viz. třeba Sbírka pomozte dětem. V Bailandu kromě soutěžících podporujete hlavně sponzory a Novu vč.účinkujících-rádobycelebrit,kteří za to berou honorář.Pokud k splnění snu má posloužit milion, tak je to výsměch. Nova chtěla konkurovat Stardance i za pomoci tragických osudů, na kterých se ona sama neštítila ještě vydělávat a i tím přilákat diváky. No doufám, že už nikdy více takováto kombinace.

15
Katka
Reagovat

já jsem fandila Péťovi a Lucce byli nejlepší a tančili krásně Petr je taky hezkej a sympaťák a zasloužili si to i Daneček

16
Jana
Reagovat

pravidleně jsem Bailando nesledovala, byla každých 15minut reklama! ale z toho co jsem viděla, nejlépa tančili Adéla a Danile. Super. Bohužel diváci fandili více citově a nejvíce na city hráli Jana a Tomáš. Myslím, že kdyby tančili jen v taneční soutěži, třeba jako StarDance, vyhráli by. Tady byl tanec potlačen emocemi na druhé místo. Ale to byl asi záměr „soutěže“. Adélko, hlavu vzhůru !

17
Werry
Reagovat

Podle mě měli vyhrát Lada Kománková s Richardem Tesaříkem. Jestli to měl být pořad o splnění snu, tak jejich sen byl určitě nejdůležitější. Na léky si totiž hypotéku vzít nemůžou… Poslala jsem jim aspoň přísěvek na konto, tak snad takových lidí bude ještě hodně!!! Jinak chci moc poděkovat za tyhle komentáře k Bailandu, vždy dokázaly perfektně vystihnout i můj názor! :)

18
Alena
Reagovat

Vyhrát jednoznačně měla Adéla a Daniel po taneční stránce byli nejlepší.A samozřejmě i sen pro , který tancovali by si zasloužil výhru. Diváci se rozhodli podpořit bydlení. Je to velice smutné jaké příběhy byly vyřazeny. Až to normální člověk nemůže pochopit. Ale takovéto hlasování není objektivní, když se může poslat jakékoliv množtví sms. Ani manžel Jany se tím netajil. Na víc si myslím, že ta její lítost byla jen hraná. Vžyť na závěr pořadu se projevila. A ještě něco její velké štěstí bylo ,že dostala za partnera Krejčeříka, který získal diváky svými výroky. A jako jediný psal na diskusi o Bailando a vychvaloval paní Janu. Ale on by se choval stejně i kdyby tancoval s někým jiným. Je to karierista, kterému šlo hlavně o to se zviditelnit.

19
Marie
Reagovat

Taky se mi nelíbí že vyhráli T+J.Tanec nic moc a mediální promo bylo víc než velká.Sleduji Markízácké Bailando a můžu říct,že je mnohem lepší svižnější pohodovější nevím proč tomu tak je i LetsDance bylo lepší než StarDance.Asi si Slováci umí poradit se zakoupeným formátem líp.A potom milion nedala Nova ale Sazka.A ta má taky pohádkové příjmy tak mohla přispět všem.Pokud to nebylo o tanci ale o charitě tak ty prachy byly výsměch.Nova si nahrabala na sms a hlavně na reklamách a že by něco dala to ji ani nenapadne.

20
StarDancer
Reagovat

To Werry: Děkuji za slova chvály. Ještě je před námi poslední „bailanďácký“ večer a na podzim se budu opět těšit na StarDance.

21
StarDancer
Reagovat

To Marie: To mne také hodně překvapilo, že hlavní výhra je jen milion od sponzora. Nova slibovala „splníme váš sen ať to stojí, co to stojí“. Jen neřekla, že to bude hrazeno z kapes diváků…

22
Zouhí
Reagovat

Myslím si, že Nova jsou chudáci. Když už teda někdo na Baildando jde, tak by se mu ten sen měl splnit. Za 1 000 000 si nekoupí ani 1+1. Já bydlím v celkem ormálním bytě a ten by měl cenu 3 000 000. Tak jako co si koupí za 1 000 000? Jedině, že by prodali svůj dosavadní byt.
Co se týče Markízy, je to tam fakt lepší, ale myslím, že by se jim nic nestalo, kdyby vypadnutému páru dali 100 000Sk nebo otevřeli konto. Vypadnuvší tam dostanou cosi od UPC (asi příjem satelitu). Třeba sen Romany Dang Van stojí 150 000Sk, takže kdyby jí dali 100 000Sk, mohli jí sen prakticky splnit. Snad vyhraje Majka Lörinčíková & Paťo Švajda..

To StarDancer: Nemohl by si sem dát nějakej závěrečnej článek o slovenským Bailandu? Jestli ho nesleduješ a jestli by to šlo, klidně bych ho napsal, chtěl bych, aby si čtenáři tohoto serveru přečetli porovnání.

23
StarDancer
Reagovat

To Zouhí: Bohužel, já nechytám Markízu, takže nemůžu slovenské Bailando sledovat. Pokus se domluvit se SUNíčkem, kontakt máš v pravém sloupci vedle článku. Pokud má Markíza na svých web stránkách videozáznam, pak by ani pro mě neměl být problém udělat nějaké srovnání, ale poslední dobou mám hodně nabitý program. Možná bych se k tomu dostal v druhé polovině června.

24
Pallando
Reagovat

Hm, tak v tom článku „Adélka bude bydlet v novém“, na který se odkazuje, už není nic o vyhraném miliónu… Otázka je, jestli se Nova chytla za nos a přihodí větší peníze, nebo to prostě vyhodili, ať to tak nebije do očí… Jinak já bych to nejvíc přála Ladě Kománkové (resp. Karolínce). Bailando jsem sledovala víceméně jenom jako šum do pozadí, ani jsem neviděla všechny díly, ale pokud bych někomu fandila, tak jí. Taneční výkony neposoudím, jsem v tomhle směru úplný laik, takže od určité (nejspíš dost nízké) úrovně mi všechno tančení přijde stejné:-)). Pokud pár není vyloženě mimo rytmus nebo někdo neupadne, nevidím rozdíly:-))

Ale moc mě nepřekvapuje, že se Nova s cenou pro vítěze chová tak, jak se chová… ono taky kdyby vyhrála třeba právě Karolínka, tak by je to přišlo hodně draho, když na jeden rok přijdou léky na víc než 700.000. Celkem hodně by mě zajímalo, jak to mají ošetřeno ve smlouvě. Třeba u Zdeňka Fialy jsem jednou zaslechla, že by to měly být peníze na 10 let provozu Domu dětí (na což by mimochodem ten milion taky nestačil), jak dlouho by platili léky Karolínce?

25
TEREZ
Reagovat

JÁ JEN DOUFÁM,ŽE TED V PÁTEK BUDOU ÍT MOŽNOST HLASOVAT PRO TĚCH 500TISÍC DIVÁCI A ŽE TO NEBUDE JEN NA POROTĚ.PROTOŽE JÁ POŠLU SMS KAROLÍNCE.JE VŮBEC NEJDŮLEŽITĚJŠÍ,KDO TAM JE.JÍ JDE PŘECE O ŽIVOT A TY PENÍZE CO MÁ NA KONTĚ,JSOU TAK NA PĚT MĚSÍCŮ.TAKŽE DOUFÁM,ŽE LIDÉ SE PROBUDÍ A DARUJÍ KAROLÍNCE DALŠÍCH DESET MĚSÍCŮ ŽIVOTA.

26
Pallando
Reagovat

Teď na chatu na stránkách Novy psali, že: „Šek na milion korun, který jsme dostali v přímém přenosu, je příspěvek generálního sponzora na splnění snu – o zbylou část se postará televize Nova. Nejedná se o finanční částku v hotovosti, jde o realizaci snu :-)“ No, aspoň že jim to bydlení skutečně někdo zaplatí celé…

27
StarDancer
Reagovat

To Pallando: Díky za info, Nova zjevně změnila názor. Zmíněný odstavec už je poopraven tak, aby odpovídal reálným informacím.

28
StarDancer
Reagovat

To TEREZ: Myslím, že osud Karolínky je tím nejsilnějším příběhem. Dnes ráno jsem se díval na jednotlivá konta soutěžících a zjistil jsem, že jedna soukromá osoba poslala zatím největší dar mimo sponzorů Novy. Celých 40 tisíc na konto Jany Gonsiorové…

29
Jituska
Reagovat

Nezlobte se, ale kde mate ZDROJ, kde jste vzali fotografie?

30
StarDancer
Reagovat

To Jituska: U každého článku, kde jsou použity fotografie je nad odstavcem „související články“ zdroj fotografií jasně uveden.

31
Astrud
Reagovat

Krejčíř byl od začátku strašně nesympatický. Proti té paní Gonsiorové nic nemám, ale myslím, že tancovala ne pro bydlení pro svou dcerku, ale pro sebe. Ta dceruška má totiž vrozeně zmenšený mozek, to se jaksi už nespraví ani bezbariérovou zahradou.. Je to trošku krutě řečeno, ale je to tak. Celá ta show byla prostě strašná, nemuseli to zdržovat pseudotancem a rovnou vyhlásit dražbu o ten nejsrdceryvnější příběh a bylo by to. Ale to by se asi tolik nevydělalo na reklamách…

32
Honzoslav
Reagovat

Soutěžilo se o to, kdo dojme svým osudem nebo kdo nadchne tancem? Výsledný hybrid byl neživotný…

33
Gabiš
Reagovat

Jen trošku poopravím Astrud, Adélka se nenarodila s vrozeně malým mozkem, ale s menší hlavičkou- mikrocefálie- a ani ta není konečná, Adélka má srostlé fontanely, ale nejsou zarostlé švy na lebce, tudíž se lebka stále zvětšuje a tím roste i mozek. Takže suma sumárum Adélka není postižená jen je oproti svým vrstevníkům pomalejší ve vývoji, nikdy je nedožene, ale pomalu se stále vyvíjí dál. A lékaři řekli, že k dalšímu vývoji jak fyzickému tak psychickému prospěje větší prostor který ji bude motivovat v tom aby se sama snažila někam dolézt, proto to větší bezbariérové bydlení. A Adélka ty pokroky dělá….

34
Verush
Reagovat

jsem myslela, ze mikrocefalie je od slova cephalon, tudiz mozek.. takze logicky by to znamenalo zmenseny mozek. Precejen penize na leky mi prijdou o neco dulezitejsi… ale to uz bych se opakovala

35
Astrud
Reagovat

Pro Gabiše: asi jsem se trochu neobratně vyjádřila, ale myslím si stále to samé, totiž že to bydlení potřebují víc rodiče než ta dívenka. Jak jste sám naznačil, nikdy své vrstevníky nedožene a nezlobte se na mne, je to řečeno dosti cynicky, ale jaký je pro ni rozdíl mezi tím jestli poleze po čtyřech nebo bude jezdit na vozíku (a sama si ty rozdíly patrně vůbec neuvědomuje) a mezi Karolínkou, která zřejmě ví, že je smrtelně nemocná, ale možná jí pomůžou strašně drahé léky… Teď jsem se dočetla, že p. Gonsior investoval velké částky do SMS, takže jsme doma. Těch smsek bylo všeobecně zřejmě žalostně málo, takže věřím že každotýdenně pár tisíc stačilo a „dům se zahradou“ si Gonsiorovi zaplatili v sms. Ostatně v jedné srdceryvné upoutávce navštívili realitní kancelář, kde jim spočítali, že prodej jejich družstevního bytu + hypotéka = asi 7tisíc měsíčně 10(?) let… No pro dva mladé zdravé lidi to není nic nedostupného….

36
Jitka
Reagovat

Nejvíce jsem fandila Ládě s Jirkou,Péťovi s Luckou,Zdeňkovi s Janičkou a Danovi s Adélkou! Ti byli nejlepší!

37
Gabiš
Reagovat

Pro Astrud: Znám Gonsiorovy osobně několik let, rodiče sami o sobě bezbarierové bydlení nepotřebují, je důležité pro Adélku, hlavně větší prostor který ji donutí se pohybovat. Vezměte to podle sebe pokud máte vše kolem sebe na dosah tak se taky nemusíte zvedat z gauče….. Ona prostě potřebuje impuls aby se začala více hýbat. Pokud jsme pořad sledovala alespoň okrajově tak v jednom příspěvku mluvila i paní primářka z Dětského stacionáře který Adélka každé dopoledne navštěvuje, zkuste si to najít na stránkách Novy. Adélka si uvědomuje, že nemůže to co ostatní děti, ale pokud ji nevidíte osobně tak chápu že to nemůžete posoudit jen podle pohledu na dítě v televizi.
Samozřejmě, že Karolínka je na tom hůř, ale Jana nemohla tušit když šla do tohoto projektu, že bude bojovat za svou dceru proti takovémuto snu.
Co se týká SMS pana Gonsiora, nemůžete věřit všemu co bulvární tisk píše :)
A hypotéku si vzít nemohou protože žijí z jednoho platu, Jana sice dělá na částečný úvazek a bude moct pracovat ještě maximálně 2 roky pak bude muset s Adélkou zůstat doma. Takže Hypotéku jim nikdo nedá i když to jsou dva mladí zdraví lidé, už to několikrát zkoušeli.
Přeji všem krásný den :o)

Přidat komentář