Panáček v reality show

Jste to, co jíte (2.5.): Účastnice Miss XXL Veronika: Doktorka Kateřina řekla KONEC!

2. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Veronika. 33 let. 140 kg. Dnešní příběh nám představil složitý případ. Účastnice soutěže Miss XXL se rozhodla zhubnout, jenže jak se na konci pořadu ukázalo, snaha možná byla, ale ne tak veliká..

Veronika žije sama s třináctiletým synem, je nezaměstnaná a má pečovatelský kurs. Dříve podstoupila bandáž žaludku, což jí způsobilo zdravotní problémy. Byla také dobrovolným hasičem, dokud jí šel zapnout pásek :). Má cukrovku a dnu a jak sama říká, musí zhubnout, jinak by asi šla do kytek.. Zhubnout se pokoušela už třikrát..

Krize řeší pojídáním sladkostí, vaří, peče, smaží.. Jí snad v jednom kuse. Když ale přišla paní doktorka., to teprve Veronika poznala, co je to průvan v lednici. Při prohlídce se zjistilo, že poměr tuku ku aktivní svalové hmotě je 75 kg : 64,8 kg.

Na humus stolu, jak ho Veronika nazvala, se objevila opět spousta potravin. V nich bylo uloženo 5x více soli, 2x více cukru, 2x více tuku a 2,5x více energie než Veronika potřebuje. Jako názorný příklad dnes bylo použito zasypávání moukou, což se pak určitě hezky vymývalo.. :) Bylo jí totiž rovných 90 kilo – množství mouky, které snědla Veronika za rok!

Jídelníček se Veronice od základů změnil. Po třech týdnech sice zhubla 4 kila, ale v pase neubrala ani centimetr. Co to tedy znamená? Že dolů šly svaly a ne tuk. Proto byl přizván i David Huf, který Veroniku naučil pár užitečných cviků..

Jak týdny plynuly, mizela i kila. V sedmém týdnu ale paní doktorka nenachystala žádnou léčku od kamarádů, ale čekala na Veroniku přímo před obchodem. V nákupní tašce pak našla 5 pudingů s čokoládou, vejce, odtučněný tvaroh.. Samozřejmě všechno pro návštěvy. A také se zjistilo, že Veronika nesnídala! A to ještě doktorka Kateřina neviděla lednici.. Opět samozřejmě všechno pro návštěvy :)

Paní doktorka se tedy rozhodla poprvé v druhé řadě Jste to, co jíte rozhodla hubnutí předčasně ukončit. Veronika se ani nedočkala úpravy image, kteoru by podle mě nutně potřebovala.. Nakonec váha ukázala 131,3 kilo, což je o devětkilo méně než na začátku. Dobré je, že 7,5 kg tvořil tuk..

No a my se už můžeme těšit na příště, kdy bude hubnout 152 kilový Michal (24 let), který vychodil jen základní školu, pracovat vydržel jen dva týdny a maminka mu nic neupřela.. Máme se tedy na co těšit.. Další těžký oříšek pro doktorku Kateřinu sledujte ve středu od 21:15 na Primě.

související články

Zrádné varování před normálem / Tyden.cz

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 69
Reagovat

U toho Michala mě zajímá, co byla ta slečna s kočárkem vedle něj v záběru. Jeho žena? Neskutečné, asi láska nejen hory přenáší, ale i tuky.

2
:-I
Reagovat

Dle tvp.cz tam měl dnes být jiný abonent, nevíte někdo proč ta změna?
—————

Jste to, co jíte“ dokonale platí o dalším tlouštíkovi, který se snaží ve stejnojmenném pořadu televize Prima zhubnout pod přísným a neúprosným dohledem doktorky Kateřiny a týmu jejích spolupracovníků. Tentokrát je hubnoucím čtyřiadvacetiletý Michal, kterého zrůdná nadváha dohnala k absolutní životní pasivitě. „Míša kulička“, tak mu říkaly děti v první třídě. Byl nejtlustší ze všech a to už mu zůstalo. Michalovi je dnes 24 let, má syna (2,5), žije s družkou Lenkou. Právě dosáhl své maximální životní váhy 152 kg při výšce pouhých 176 cm. Vychodil pouze základní školu, z učebního oboru utekl po 14 dnech a dva týdny v kuse je také maximum času, po který vydržel pracovat. Oficiálně byl zaměstnán pouze jednou, ale hned se mu z té práce zatočila hlava a od té doby už rok marodí. Jeho značná nadváha se na něm zdravotně podepsala. Má problémy se srdeční arytmií, zvýšený počet bílých krvinek, dnu, sotva chodí, bolí ho klouby, záda… Jeho snem je zhubnout až o 50 kilogramů a jednou vlastnit Ferrari. Jenže s jeho pasivitou zůstane jen u snu. Dokáže zhubnout alespoň tak, aby si zachránil holý život?

Uvidíte v osmé epizodě druhé série pořadu „Jste to, co jíte“.

3
:-I
Reagovat

Aha, bude příště.
(Nicméně dle tel. programu měl být už dnes).

Reagovat

Dle mě spíše překlep tvého televizního programu, než záměr TV Prima :)

5
aljosa
Reagovat

zajimave- to je akoze bezne krmit navstevy tym, co clovek sam nemuze jist a vi, ze to skodi ?
v programu sa to opakuje dost casto.

6
cayman
Reagovat

to aljosa : to jsou jen tupe vymluvy. Cele jen to jen o psychice,ale v poradu je krasne videt ze ne kazdy na to proste opravdu ma. Hubnuti neni lehka zalezitost kdyz vezmete ze pro tyto typy lidi znamena jidlo „strasne“ moc. A kazdy z Vas kdo muze jist cokoliv a nepribrat, budte za to mooc radi.

7
dotaz
Reagovat

mam dotaz mimo toto tema, uz dlouhou dobu se marne snazim sehnat zaznamy z VV1, nemate nekdo kontakt na kdo ma tyto zaznamy?? diky zlinskej@centrum.cz

8
Liliana
Reagovat

Tak tahle holka byla sympatická ale obávám se , že to nikdy nedokáže. U ní je jídlo opravdu velmi těžká závislost.Přitom by byla opravdu hezká. Vždycky mně udiví, že pořád jedí a jedí i když mají většinou velké zdravotní problémy. veronika měla opravdu hrozné nohy, je asi otázkou času kdy se jí udělají bércové vředy. Myslela jsem, že strach z nemoci je největší hnací motor.

9
kiki
Reagovat

mě to přišlo od doktorky nefér, sice požná trochu zhřešila, nicméně by to pro erudovanou psycholožku měl být spíš podnět k úpravě její stravy a psychické pomoci a ne tak já jdu od vás, poraďte si sama.. já bych na té jejich kruté dietě taky nevydržela. když je někdo závislý na jídle a hlavně sladkém tak to má pořádně těžké už tak a o to víc potřebuje od doktorky pomoct.. navíc ta paní zhubla, a to dost a snaží se, tak nevím, proč jí spíš nepochopí a nepomůžou.. asi by potřebovala lepší jídelníček, chroupat knekebrot je des.. s dodrzovanim te jejich diety maji vicemene problem vsichni a to hlavne po nejake dobe, silne pochybuju ze takto prisnou dietu nekdo vydrzel dele nez ty 2 mesice, pak asi postupne pridavaji normalni potraviny a zacnou jist normalne, ale stridme.. mohli by zase prijit s rozhovory s temi ucastniky po roce, abychom se presvedcili kolik procent z nich stale hubne!

mě tímto doktorka pořádně zklamala :-(

10
ajda
Reagovat

Nechápu, proč vybírají do tohoto pořadu lidi, kteří už při hubnutí selhali. Myslím tím po bandáži žaludku. Pokud je někdo na tom tak zdravotně zle, že mu lékaři provedou bandáž, rozhodně se to nedělá každému, tak se předpokládá disciplína.Omezený příjem potravin. Ale když někdo dál „žere“ jak rozpáraný a i Veronika to přiznala, tak celý zákrok jsou vyhozené peníze a hlavně to svědčí o slabé vůli hubnoucího. Pokud mě ani zmenšený žaludek, bolesti a zvracení nepřinutí omezit příjem, jak to potom očekávat když mají „JEN“dodržovat dietu.
Příklad z mého okolí- po bandáži během půl roku -30kg, nyní asi 1,5roku po bandáži je tlustější než před tím.

11
LadyXL
Reagovat

Taky jsem tím rychlým ukončením byla zaskočená, ale myslím, že tam proběhlo něco víc, co se jim nevešlo (či nehodilo) do vysílání. Ne jen nález zakázaného jídla při nákupu…Myslím,že zjistili, že Veronika začíná normálně jíst, či-li hřešit a nedodržuje to.Možná by totiž za další týden měla zase něco ze schozených kil nahoře… Třeba jí tímto chtěli „popíchnout“,aby se do toho zase dala.. Ale pochybuji,že to dál dodržuje.
To Kiki: ta dieta není tak drastická, jak se zdá.Je to samozřejmě omezení,ale hlavně časové při jejím sestavování,vaření…Když to ale dodržuješ, tak nemáš hlad (dost bílkovin) a dá se proto držet mnohem déle než jiné diety, v podstatě už ti to pak přijde „normální“.Ovšem chuti na sladké a jiné dobrůtky se moc nezbavíš- bohužel to vím a mám slabou vůli :-((.
To Ajda-to už je druhá, co je po bandáži.Ale aspoň tady vidíme, že ani ta bandáž není samospasitelná.Dieta se u ní držet taky musí!! A Veronika ji dokázala „přežrat“, to je tedy síla. Obávám se, že museli tušit, že to Veronika nedodrží už při konkurzu.Možná ji i proto schválně vybrali…,jako odstrašující příklad!

12
ajda
Reagovat

to LadyXL : souhlasím,museli tušit, že dietu nezvládne, ale nepřijde mi to jako odstrašující příklad. Jen zabrala místo někomu, kdo potřeboval odborně poradit jak zhubnout a režim by dodržel, možná!? :o)

13
Liliana
Reagovat

Pořád píšete „dieta“, není to spíš změna starvovacích návyků? Já jsem to teda pochopila tak, že už nikdy nebudou jíst nic jiného než zdravé potraviny.

14
LadyXL
Reagovat

To Liliana-máš pravdu, je to hlavně změna návyků a zařazení zdravé stravy. Slovo dieta se používá už ze setrvačnosti… a také proto, že to pro nás zjednodušeně znamená, že jíme méně a něco jiného :-)
To Ajda: je možné, že chtějí mít (produkce Primy) určitý počet účastníků, kteří „nevydrží“. To proto aby to bylo víc zajímavé… A proto tam dávají tyhle typy. Jo a všimla sis Petry Slaninové (tuším,že se tak jmenuje ta zpěvačka ze skupiny Koule) v pořadu? Vůbec nevypadala, že by byla hubenější!! Spíš mi přišlo, že má vše zase nahoře….

15
Jana
Reagovat

Nechci se opakovat, ale jak to tady čtu, zase se zvedá můj tlak/ normálně 90/60/ – cukrovka, klouby, dna / nemoc šlechty z přežírání / bandáž žaludku – to jsou nemalé částky za léčení a zákrok, které byly již vydány. Já se nepřežírám, snažím se žít zdravě a střídmě, dnu a cukrovku nemám, bandáž nepotřebuju , 43 svých let jsem neměla operaci, úraz ani se s ničím neléčím, tak halt ať vezmou mé peníze a zaplatí léčení paní, která si huntuje zdraví dobrovolně a vědomě a úmyslně. Raději bych své peníze ale poskytla postiženým – nemuselo by se tančit Bailando ! Ale jsem protivná, málo chápavá k rozotomilým tlouštíkům – to jsem tu už četla :) Stejně mi to ale připadá bezohledné ke mě i ke skutečně nemocným !!

16
kiki
Reagovat

dieta je změna stravovacích návyků ze zdravotních důvodů, ovšem já myslím, že dieta se tady obecně říká jídlu, když chce člověk zhubnout.. tahle paní byla vážně nemocná, takže v jejím případě jde o dietu stricto sensu..

no ale stejne si myslim, ze je to veleprisna dieta.. muze vyhovovat nekomu, kdo rad bilkoviny.. pro me by ty hory masa co musi snist byly dost desivy a to malo ovoce a zadny cukr bych asi nevydejchala.. no ale pani byla cukrovkarka, tak si treba mohla davat aspartam, ne?

driv jsem s pani doktorkou souhlasila, ze na tloustiky se takhle musi, ale ted uz si to nemyslim.. sama neverim, ze bych tuto dietu dokazala drzet dele nez mesic a uprimne jsem presvedcena, ze bych posledni dny nemyslela na nic jineho nez na sladky.. a pokud vam po nadhernem zhubnuti nekdo rekne, ze mate jit do haje, pac jste trochu zhresila, tak je to ubohost.. to si ta pani nezaslouzila.. ta dieta je postavena spatne.. kdyz ma nekdo neodolatelnou chut na sladky, tak asi proto, ze to jeho telo nebo psychika potrebuje, a usilovne s tim bojovat nic neresi..

dobry jsou nazory spol. STOB, dle kterych musi byt ta dieta snesitelna, aby se dala drzet dele nez jen kratkou omezenou dobu, tj. par kosticek horky cokolady apod neni tak strasny.. no a hlavne kdyz si clovek uvedomi, ze si je dat muze, tak se netrapi a nasledne neprezere, takze i min hrozi jojo efekt..

nemyslim si, ze je tv prima takovy samaritan, ze dba, abýchom videli odstrasujici pripady.. spis nas chce udrzet u obrazovek strastilnymi zivotnymi pribehy, abychom se u tv nedej boze nezacali nudit a nesli si treba, jak by radila doktorka a d. huf, zabehat! :-)

17
Liliana
Reagovat

ad Jana, s tvým názorem se dá jistě souhlasit, ale uvědom si, že většina tlustých řeší nějaké i psychické problémy a léčí si je jídlem.
ad kiki- já bych teda jídelníček paní doktorky vydržela opravdu jen jako nárazovou přísnou dietu. toho masa se mi zdá také hodně. Znovu se opakuji, ale pro mně je nejlepší jíst úplně všechno ale málo a pravidelně. Měla jsem sama problémy s váhou a to hlavně proto že jsem celý den nejedla a večer jsem “ sežrala na co jsem přišla“.

18
Jana
Reagovat

Já to svým způsobem chápu – taky bych ráda zaplula do cukrárny častěji, než je zdrávo, ale „léčit“ si cukrovku jídlem notabene sladkým, je prostě sebevražda !! Tady už nejde o pouhou estetiku, ale o život !! Moje kamarádka má dvě dětičky na bezlepkové dietě – co si tyhle malé dětičky musí odepřít nikdo, kdo nezná tuhle dietu neumí představit. Jsou ale už naučené a třeba nabízené sladkosti si nevezmou, dokud maminka nezkontroluje složení – tam bych chálpala, že můžou mít slabou vůli, ale dobře vědí, že budou mít zdravotní problém, bude jim špatně a skončí v nemocnici. Paní je dospělá a takhle jednoduchou věc nechápe??

19
ajda
Reagovat

to Lady XL: Petry jsem si všimla okamžitě!!!! Hned se mi zdála daleko tlustější. A to pončo to ještě zdůrazňovalo,asi to chtěla zakrýt a nevyšlo jí to.

20
ajda
Reagovat

to liliana,kiki: mě by zase to maso nevadilo,teda kromě krůtího, to nerada.Bez šunky a uheráku se neobejdu :o))A ovoce taky můžu. Co bych ale nejedla to jsou všechny ty polystyrénové chleby a kneckebroty, celerové šťávy,brokolice,jáhly,pohanka…… no fuj!!! Já v rámci celoživotního omezování pečivo skoro nejím,ani přílohy,neprošla bych dveřma. Raději cvičím a láduji se ve velkém čokoládou a želatinovýma bonbónama. A hromada ovoce. Vím,nejím zrovna zdravě, prostě něco za něco. Aspartman je sice vhodný u diabetiků,ne dietářů.ale v posl.době jsou nějaké nové výzkumy,že snad má být karciogení.

21
LadyXL
Reagovat

Ad Kiki i Liliana – každá ta „dieta“ je udělaná na míru!Záleží, jaké máte zdravot.problémy a jaké jídlo jste dosud jedli.Bílkoviny nenaháníte jen masem (rybou) ale i sýry a hlavně tvarohem (v mém případě). Mě to osobně nevadí, že mám k obědu každý den 100-150g masa (před úpravou-ono to pak žádné velké množství není, o hovězím ani nemluvím,to pak na talíři „hledám“), lehce to sním.A věřte, že ta „dieta“ drastická není,jen dá velkou práci si to vše počítat – hlídáte totiž bílkoviny,sacharidy,tuky a ne kJ.Cukr – mám moc ráda sladké,hřeším při stresu a tak při něm ujíždím na cukrech.Když jsem OK,prostě v pohodě, tak žádné chutě nemám.Mám totiž sacharidů dost na to,aby to mé tělo ošálilo (ráno v ovocné šťávě a v müsli).Vůbec jsem zjistila, pro mne zajímavou věc, že když jím tzv.normálně (tj.blbě), tak mám hodně sacharidů, miminum bílkovin a jakžtakž tuky v normě (podle druhu jídla).Prostě cukry mám nejen ze sladkého ale hlavně z příloh a pečiva.Přitom jsem tohle zjištění udělala i u jednoho dne,kdy jsem měla vnitřně pocit, že jsem jedla velice málo.Ono to na kalorie bylo málo,málo bylo i bílkovin a tuků.Ale sacharidů bylo nadbytek :-((. Takže shrnuto – u téhle „diety“ je pro mne pozitivní,že jsem si konečně uvědomila,že mou největší chybou je nadbytek sacharidů v jakékoliv podobě a že v tom dělám největší chyby.
Jinak s dietou STOB mám spíš špatnou zkušenost- přes 10 kg dole a JOJO po 2 letech a nabouraný metabolismus!!

22
Liliana
Reagovat

ad lady XL – jo máš pravdu , když jsou zdravotní problémy tak je dieta na míru jediné řešení, ale pokud je člověk zatím jen tlustý tak je pro něj takové stravování asi hrozně těžké. Já si neumím představitm že bych si nikdy nedala řízek nebo svíčkovou. Dám si ,ale málo a vždycky nejpozději v poledne, nikdy večer a víc cvičím. Pokud bych měla zdravotní problémy tak budu asi taky držet přísnou dietu. To je mi nepochopitelné u některých účastníků. Zdraví je přednější než jídlo.

Tak jsem si našla starší článek o petře a je tam i fotka. Tak mám takový dojem, že ta holka je tlustší než byla.

23
ajda
Reagovat

http://www.flora.cz
Je tam e-kalkulačka,tak si můžete denně vyplňovat co jste snědli. Teda není tam vše,něco se musí za něco podobné zaměnit. A po sečtení vám to ukáže kolik sacharidů,bílkovin ,tuků jste ten den snědli, a zda je to v normě,nebo +/-

24
LadyXL
Reagovat

Cukrovkáři – už tam jednou byla taky cukrovkářka, pamatujete?Ta ale ani nevěděla, že ji má a stejně se dál cpala sladkým!! Myslím,že to ani nedokončila. U ní jsem si tehdy říkala, že by ji snad měli vzít někam do nemocnice, aby viděla, jak může dopadnout ve vyšším stádiu cukrovky (amputace nohou např.). Snad by tato „léčba šokem“ pomohla, víc nic ale ne…, prostě dokud nedostanou první hypoglykemický šok…. či jak se to jmenuje, nebo dokud si nebudou muset píchat několikrát denně inzulín, tak nic nepochopí. Problém je, že to už bude pozdě. Ale znám i cukrovkáře (starší muž), který sice nejí moc sladký, ale neodolá chlebu a přílohám. Omezuje se ale nějak blbě, protože ho slýchávám říkat, že má hlad. A to při dietě (a cukrovkářské zvlášť) mít nemá! Prostě má špatně rozvržený jídelníček, ale nikdo s ním nehne….
Nějak jsem tady u paní nezaslechla, že by něco brala proti cukrovce, nebo se mýlím?Že by nevěděla,že ji má? Opět se divím,že by ji její doktorka neposlala na krev už dřív?Já jsem měla taky vyšší cukr a šup, už jsem musela na diabetologii, aby si mne sledovali…,naštěstí to dopadlo dobře…

25
LadyXL
Reagovat

to Ajda – e-kalkulačku využívám každý den. Stejně mi zabere čas, to tam „nandat“ (¨nemám doma internet). Ale dobře že ta stránka je!!
to Liliana – dříve či později každý silný (či rovnou tlustý) bude mít zdravotní problémy – minimálně s pohybem a dýcháním. Já jsem o této dietě absolvovala i vánoce a Silvestr a bylo to OK. Řízek jsem měla přírodní, vánočku jsem měla jen k snídani 1 plátek.Má oblíbená rybí polévka (kterou mám jen na Vánoce) byla nezahuštěná jíškou a místo salátu byly jen brambory + restované file. Jiný den jsem měla králíka jen se zelím. Na Silvestra jsem měla jednohubky z celozrnné veky bez másla jen s nízkotuč.pomazánkami (tehdy jsem se inspirovala pořadem Jste…) + jsem si dala uzeného lososa (jen cca 5dkg).
Ale pokud nemáš opravdu žádné zdravot.problémy, tak nevidím důvod, proč si svíčkovou či řízek nedat 1x za 3 neděle…, prostě fakt sváteční oběd. Já miluji chlebíčky (přitom mi stačí třeba 2) a když jsem se podívala kolik mají kJ a tuků, tak jsem omdlela…., přitom po nich mám stejně za chvíli hlad :-(( bestie.
Já naštěstí nemám – až na cukry – moc zákazů. Já mohu i kafe, protože ho piju minimálně (1 šálek), ale kdyby mi ho zakázala, tak bych ho určitě NUTNĚ potřebovala, tak je to se vším. Co je zakázáno, to nám nejvíc chutná… ach jo. Proč já nemám ke sladkému stejný vztah jako ke kyselému – to totiž vůbec nemusím. Okurky a různé saláty na kyselo mi nic neříkají!

26
Liliana
Reagovat

ad Lady Xl – tak to tě opravdu obdivuji, že se tak držíš, i když jím málo a všechno tak mám tendenci se někdy nadlábnout a držím se zuby nehty. Je fakt, že když je člověk v pohodě jde všechno snáz, ale pokud má problémy je to horor.

27
olga
Reagovat

dost jsem si všimla, že tlouštíci v tv mají vždy doma v kuchyni špinavé nádobí od předešlých dnů. Dost to nechápu, nikoho takového neznám. a to nejsem čistotná jako některé z výměny manželek.
Včera mně bylo mladé paní líto, bylo to nějak divně ukončeno. Kuřáci a pijani taky přestávají často opakovaně a ona zhubla, možná chtěla opravdu více psychicky podržet. Pokud má jen samé takové přátele nebo přítelkyně, kteří se zabývají jen jídlem, tak je to blbé. Hubnoucí člověk by se také měl seznámit se štíhlými, kteří mu pomohou a podrží jej a ne jen takové, kteří každou snahu shodí.

28
Jana
Reagovat

Olga: Kuřáci a pijani taky přestávají často opakovaně a ona zhubla, možná chtěla opravdu více psychicky podržet.
Podle mne je to ale o důslednosti – jako ve výchově dětí. Nedůslednost se nevyplácí, dítě si myslí, že mu ledacos projde – zrovna tak u “ účinkujících “ výměny. Jsou nastavená pravidla – kdo je překročí, je vyloučen a měl by být vyloučen bez pardónu. Navíc pravidla jsou předem známá a hlavně „účinkující “ již nejsou děti !! Osobně si myslím, že vyloučení – nedokončení s takovým člověkem je správné !!

29
Mirka
Reagovat

Zhubla dost na tak krátkou dobu, skoro samý tuk, takže dobře hubla – a přesto dostala padáka. Bylo mi jí líto, myslím, že potřebovala trochu důraznější BUBUBU a srovnala by se. Mě v hubnutí nejvíc pomohlo, když jsem se namíchla lektorku ze STOB a řekla si: „Já ti ukážu, čúzo jedna, co to je pevná vůle!“ Jo, po kkurzu jsem ještě něco sundala teď už to 2 roky držím tam, kam jsem došla. Ale velmi často si vzpomenu, že s tou slepicí už nechci mít společného (to když mě honí mlsná). A na mlsnou jsou dobré žvýkačky.

30
Jana
Reagovat

Tak, tak – lektorka Vás nadzvedla, vy jste dostala vztek a šlo to :) Je totiž potřeba dostat nějaký impulz, proto někdy ty divné reakce doktorky – na každého možná taky platí něco jiného.

31
LadyXL
Reagovat

To Mirka – kterápak čůza to byla? Tedy pokud jsi chodila v Praze? Jen ze zvědavosti. Já tam totiž chodila taky…

32
primule
Reagovat

Jídlo je pro velmi obezní lidi jako je Veronika droga a určitě Veronice nahrazuje i kompenzaci lásky, citu, společenského uznání, pocitu potřebnosti pro někoho.Je sama s postiženým synem, nezaměstnaná, nezvládla zhubnout s bandáží žaludku a přejedla ji. Paní doktorce muselo být jasné, že tam jsou i psychické problémy, komplexy, mindráky, nedůvěra v sebe sama. Přesto se s nimi Veronika snaží bojovat, viz účast v soutěži XXXL. Zde byla podle mě spíše na místě pomoc psychologa, hubnutí začíná v hlavě a větší vstřícnost paní doktorky, protože provinění Veroniky v porušení diety bylo. Nebylo ale tak veliké jako v případě jiných účastníků, kteří i přes porušení diety v pořadu zůstali. Tam bylo určitě jěště něco jiného, již od počátku bylo cítit jisté napětí mezi Veronikou a paní doktorkou.Prostě paní doktorka na někoho slyší lépe a v nových dílech pořadu je to dost vidět.

33
Martula
Reagovat

Taky se mi zdalo divne, ze doktorka tak najednou ukoncila jeji hubnuti. MYslim, ze tam bylo vic lidi, kteri se prohresili a pri tom mohli pokracovat dal. Navic,kdyz na ni byl videt i vysledek toho hubnuti. Ale je fakt, ze jidlo je jako droga, ze te zavislosti se clovek jen tak nezbavi. Taky by me zajimalo, jak dopadli lide, kteri s timto poradem hubli. Jestli se vratili na puvodni vahu,nbeo dal hubnou.

34
Viki
Reagovat

Já taky používám kalkulačku na Floře každý den už minimálně rok, a je to úplně super, zhubla jsem díky tomu 15kg, a samozřejmě pohyb, ale žádná posilka, každý den se snažím co nejvíc svižně chodit, aspoň 2 hodiny. Fakt to funguje!!A je to nejlepší!!!

35
kiki
Reagovat

když se mluví o závislostech a závislost na jídle se přirovnává k záv. na alkoholu a kouření, tak je třeba si uvědomit, že naše tělo bez alkoholu nebo kouření fungovat může, ale bez jídla ne.. takže to, že obvyknout od cigaret lze tím, že už si ji nedáte do pusy a časem vás na ni přejde chuť je pěkný argument, ale jíst musíte stále, takže si chuťový buňky furt dráždíte a je to, jakoby odnaučenému pijanovi někdo stále dával čichat k láhvi nebo vyplachoval ústa slivovicí, byla by jen otázka času, kdy se napije.. a s jídlem je to stejně ošemetný, stále jíte a svý chutě provokujete, cítíte upečený sladkosti v pekárně a restauraci apod.. zkrátka ta vůle je při razantní změně stravovacích návyků potřeba milionkrat vetsi a tak by k tomu mela mila pani doktorka pristupovat a mit vic pochopeni.. to ze, nekdo selze neznamena ze je to slaboch, ktery si zaslouzi odvrzeni, ale spis clovek, ktery potrebuje pomoct a povzbudit..

36
futon
Reagovat

Jist se musi, to mate pravdu, ale ne sezrat co vidim a dostat se az na 140kg…….?

37
Jana
Reagovat

Je jedna rada – když doma nic moc není – není co, sprominutím, sežrat. Problém je jít nakupovat hladový – to se potom košík plní vrchem. Dobré je jít nakupovat dobře najezený !! Toť moje rada pro papavé :)

38
Pavlína
Reagovat

Ne že bych jí to nepřála, ale obávám se, že se nikdy nedokáže dostat ani na 100 kg. Nedokázala se udržet na úzdě ani po těch 8 týdnů, kdy jí sledoval štáb, tak co teprv poté, co skončí. Bude zase futrovat v ohromných kvantech sladkosti, tučná a mastná jídla. Kdyby se alespoň snažila spořádat toho míň, ale ona žere jako nezavřená. Myslím, že se v tomto směru asi nezmění. Pro některé lidi nejsou dostatečnou hrozbou ani nemoci na to, aby si odtrhli od huby.

39
chlad
Reagovat

Tedy paní doktorka má sama problematickou postavu.Vidět jí v minisukni s vyvalenými stehny není také krása i když jinak asi je štíhlá.Ale bohužel nesebekritická.Na pořad se dívám zřídka,protože se mi nelíbí chování paní doktorky.

40
honaz
Reagovat

již taky pozoruji druhou řadu a souhlasím s primulí ,že jsem zjistl ,že paní doktorka nemá stejný metr na účastníky a pravidla jsou tady taky zvláštní ,někdo poruší a jelikoš má za sebou rodinu a zázemí tak neviletí ,ale ten co by potřeboval větší pomoc hlavně psychickou a paní doktorka je taky psycholog tak co bychom mu podali pomocnou ruku je snažší ho ještě víc ponížit a vyhodit ho pro realiti šou je to bravo a pro človíčka zase jedna rána pod pás .Taky koukám jak všichni odsuzujete boubelky jak jsou nezřízený jak žerou ,ale já znam spoustu vychtlin a ty jsou právě vychrtliny jelikoš psi sebemenší psychické zatěži nemohou do sebe nic dostat a těmi se nikdo nevěnuje ,je pravda ,že nemají tak velké zdravotní problémy .

41
olga
Reagovat

jedna malá rada pro Veroniku a i ostatní boubelky, pokud se nějak k této rubrice dostane. Zakupte časopis FITNESS číslo 3/07 s Hankou Mašlíkovou na titulní straně. V časopise je na straně 26 a 27 užasný příběh mladé ženy, které se podařilo ze 130 kg zhubnout na 65 kg. Je to zdokumentováno i fotograficky a je vidět, že to lze. Nic není zadarmo. Možná by stálo za úvahu tuto slečnu zkusit pozvat do pořadu a podiskutovat s ní.
poslední dobou mi v pořadu chybí něco konstruktivního. Vyházená lednice, stůl hrůzy, načapání jedlíka,… pořád dokola to stejné a nic moc konkrétního nikde není vidět. Nepomohl ani jinak sympatický David, protože tam dělá jen ozdobu – křoví, ale pořádná rada není.

42
Hela
Reagovat

chlad říká: Tedy paní doktorka má sama problematickou postavu.Vidět jí v minisukni s vyvalenými stehny není také krása i když jinak asi je štíhlá.Ale bohužel nesebekritická. –

modely paní doktorky jsou jeden běs a hrůza – někdo tady psal, že by měl zasáhnout vizážista – to by tedy měl a rychle.

43
Martula
Reagovat

To je fakt, ze modely pani dokotrky jsou des a hruza,a ty sperky k tomu. Sice je stihla,ale jeji nevhodne zvolene obleceni podtrhuje jeji problematicke partie.

44
ajda
Reagovat

Asi jsem postižená profesí, ale paní doktorka a její modely mě nadzvedávají, co pořad vysílají. Nechápu, proč jí neusměrní. Zmínila se, že miluje šperky, ale míchání několika stylů, zlata, perletí a bižutérie je opravdu otřesné.Velikost náhrdelníků taky není ideální. velikost kabel to samé. K oblečení jen tolik, že vzhledem k tomu, že je malá, měla by volit zcela jiný šatník. Dělá základní chyby, co by měla potlačit, to zvýrazní…
Účes – kadeřnici by měla mít po ruce neustále. Pokud má účes splihlý, vypadá o hodně starší a tlustější. Tv kila přidává a při malé postavě i např.+3kg vypadají jako minimálně 8-10kg navíc…

45
Anonymní
Reagovat

co takhle spíše se vyjadřovat k hubnoucím, než k paní doktorce. To se tady určitě očekává více. Určitě názory na hubnutí pomůžovu více těm postiženým kily navíc, než to, co měla doktorka na sobě a jak byla učesaná. Ikdyž je fakt, že je to její slabina.

46
Jana
Reagovat

Jenže my jsme nenuceni se dívat i ns paní doktorku :) a divák chce vidět hezké lidi v případě odborníka alespoň pěkně upravené a vhodně oblečené. Osobně se nechci třeba dívat na Hlenu Vondráčkovou s šátkem na babku a v zástěře přesto, že krásně zpívá, nechci se dívat na neupravenou, splihlou moderátorku počasí – to si mohou dovolit snad jen v rádiu !! Pořad mě zajímá pro informace o potravinách, pro recepty, zajímají mne rady a vyvracení mýtů Podpora hubnoucích mne tedy nenapadla :)

47
kiki
Reagovat

Máte pravdu, že by v tom pořadu mělo být více rad, které by použil i divák v běžném životě. myslím, že na tomto problému ztrostokal postupně i pořad Vypadáš skvěle.. Zkrátka nadčení z nového formátu pořadu pominulo a postupně člověk zjistil, že nic nového mu to už nedá, tak to postupně přestal sledovat.. s tímto pořadem to bude stejné.. mění se jen tváře, ale jak píšete, stůl hrůzy, stůl zdravého, načapání, nákup atd. zůstávají.. Přibyl huf, ale ten nic nového nepřinesl a rodina Novotných je sice vtipná, ale taky nic navíc..

zkrátka by se tvůrci měli vážně zamyslet nad tím, co by diváka přivábilo.. vzhledem k tomu, že to z velké části sledují lidé, kteří se zajímají o zdravý životní styl nebo přímo chtějí hubnout, tak by měli v každém díe utrousit pár kvalitních rad, tj. ne ve dvou větách (jako to bylo v tom Vypadáš skvěle :-)) ale detailněji probrat pro se to a to nesmí jíst, nebo naopak.. zkrátka aby to člověku přinášelo něco nového a těšil se na další díly.. mě to zatím jen motivuje, abych si koupila knížku a něco si o tom přečetla, ale to je trochu málo.. :-(

48
ajda
Reagovat

Anonymus: pokud pořad radí hubnoucím i jak změnit styl oblékání, tak doktorka by neměla zůstat pozadu. Divím se,že neporadí i jí .

49
Pavlína
Reagovat

Paní doktorka, její styl a vzhled se mi líbí stejně jako způsob, jakým hubnoucí vede. Žádné „problémové partie“, o kterých se tu mluví, jsem neviděla. Jsou to jen hloupé žvásty závistivců, schovávajících se za anonymitu internetu. Škoda, že tu u každého pomlouvače není také jeho fotografie, abychom se podívali, jak on je dokonalý.

50
Anonymní
Reagovat

No neví, mně se způsob, jak se pořad vede teda nelíbí. Jestli má hubnoucí Veronice pomoct to, že se před kamerou vlní ve spodním prádle a celé republice ukazuje svoje špeky, potom je ztrapněná stolem hrůzy, kde je jakási rozpatlaná strava, kterou jí asi 80 % národa a nakonec je před kamerou posazená do necek a je jí na hlavu vysypaná jakási mouka. Takhle bych si pomoc moc nepředstavovala.
Spíš bych chtěla vidět fakt něco konkrétnějšího. Od pana Davida by bylo třeba přínosné, kdyby pomohl hubnoucím najít cestu do nejbližšího dobrého fitka, poradit jak fitko vybírat, na co se ptát trenérů apodobně. To, že Veronika dostane míč, je dobré, ale cvičení na míči je složité a takhle to jen odbýt taky nejde. Většina z nás má míč doma a maximálně na něm sedí.
Jinak ještě jednou doporučuji časopis FITNESS a hlavně teď aktuální číslo 3/07. Tento časopis a jeho soutěž „Postava snů“ je pro hubnoucí určitě daleko přínosnější než tenhle pořad.
Paní doktorka byla posledně v té čelence kolem boků místo sukně fakt na svůj věk ujetá. Ale asi se jí to líbí. není to pro tenhle pořad důležitý, alespoň pro mě ne.

51
Hela
Reagovat

No já rozhodně dokonalá nejsem – taky bych nelezla do televize v mini :). Nosím džíny č 26 ale mini obtaženou sukýnku bych si nevzal neb se mi to a/ nelíbí a b/ jsem soudná. Vážím 52 kg při 160 cm výšky – na pořad o hubnutí se dívám preventivně a také proto, že mne zajímá, co dělám špatně, co nezdravého jím, aniž to tuším / tedy někdy tuším, ale nedbám / . Klidně mi napište mail, já vám, Pavlíno, pošlu foto :) O závisti to není :)

52
ajda
Reagovat

Milá Pavlínko, závidět nemám co, hubnout nepotřebuji a doufám,že jsem i soudná v oblékání. Rifle si klidně půjčím s dcerou, ale minisukně jsou od jistého věku nevhodné.S věkem se sukně prodlužují až ke kolenům,nemusí být ke kotníkům,takovou ani já nenosím! Jenže některé dámy toho nedbají. A problémová partie p.doktorky je evidentně oblast stehen a břicha. Špíček nejde přehlédnout.Stehna může mít vysportované,sval se tam rýsuje, proto elastická mini ani těsné kalhoty nebrat!!!!! Při její malé výšce některé modely opravdu vhodné nejsou. Mimochodem, řetízek či korále na roláku jsou nevhodné.Rolák nanejvýš s broží.

53
Pavlína
Reagovat

Milá Ajdo, pokud jde o vizáž a odívání, já jsem k lidem velmi tolerantní a mám za to, že když někdo se v něčem cítí dobře, ať to klidně nosí. Nevím proč někoho kritizovat. Paní doktorka má ráda výrazné ozdoby a myslím, že jí sluší. A je-li to osoba v TV a člověk na ni nechce koukat, pak je dobré vzít na vědomí, že existuje víc TV kanálů příp. knoflík na úplné vypnutí TV. Podle tvých závěrů to na mě dělá dojem, že pracuješ nejméně jako vizážistka pro horních 10000 světa.

54
kiki
Reagovat

no ono ani tak nejde co doktorka nosi, to je vlastne jeji vec, ale spis je zarazejici ze sama evidentne nedokaze svou vahu a centimetry udrzet stejne.. a pokud nekdo uci, jak nepribrat a zustat stihly a pak ztloustne 5 nebo vic kilo tak je to zarazejici a svedci to o tom, ze s vahou muze mit problemy kazdy a mela by mit napriste s tloustiky vic pochopeni.. :-) no na druhou stranu, postavu ma porad fajn a kdyby se naucila lip obleknout, tak si ani nevsimnem, ze se spravila, takze pouceni pro nas – ze i styl oblekani dela dost a kila se daj zhubnut i opticky :-) ja to tak delam leta a kazdy mi hada tak o 7 kilo min :-) (coz je na me hodne, pac mam podvahu)

55
ajda
Reagovat

Kiki souhlas! Pavlína zřejmě nechápe o co jde. Je mi jedno co kdo nosí, nejde mi o značku ani cenu,ale o výsledek. Pokud nemáme dokonalou postavu a to má málokdo, tak je potřeba se naučit nedostatky potlačovat. A pokud v pořadu radí hubnoucím i při změně šatníku, tak proč se něčemu nepřiučit. Je to vše o tom,posoudit co si můžeme dovolit a co ne.Všichni všechno nosit nemůžou,to je bohužel fakt. Jiná móda je pro dvacítky,jiná pro čtyřicet a výš. Padesátka oblíklá jako dvacítka působí většinou trapně. Stejně tak sluší jiné věci drobným ženám,jiné sportovním typům atd. Ano Pavlíno,móda a některé aspekty s ní spojené je částí mé práce, nejsem sice vizážistka pro horních 10tis.,ale moje práce mě baví i tak. A jak už jsem tu psala, prostě profesní deformace. P.doktorce by se můj jídelníček taky nelíbil :o)) a to i přesto, že po něm dokážu zůstat štíhlá, rozhodně ne dokonalá a právě to umím potlačit správným oblečením, takže jak píše kiki, i mě se daří pár kil opticky ubrat.
Možná je chyba, že do pořadu nevybrali více účastnic s jen lehčí nadváhou, zdravé, prostě typ, kterých je kolem hodně. A na nich ukázat, jak zdravě hubnout po třicítce, v přechodu atd. A hlavně, pokud by byly zdravé, naučit i divačky cvičit, ukázat podrobně výhody a nevýhody posiloven,různých cvičícíh přístrojů, vodní aerobik, základy pilates, prostě naučit běžnou českou ženu v pohodě hubnout a pak si postavu udržet. Ono je někdy horší zhubnout 5kg než 20kg.

56
Pallando
Reagovat

No, já hlavně nechápu, proč by měl někdo nedostatky postavy (často navíc nedostatky spíše domnělé než skutečné) potlačovat. Mně osobně je teda úplně jedno, co lidi nosí, to je snad jejich věc (a zvlášť srandovní mi přijde vyčítat osobě, která nutí lidi zhubnmout, že nosí špatné oblečení. Ono to snad má něco společného?). Vadí mi jedině špinavé hadry, ale jestli má na sobě ženská něco, co zdůrazňuje její velký zadek, je snad její problém, ne? Když to má na sobě, asi se v tom cítí dobře, což je snad nejpodstatnější. Já sama mám taky hodně co potlačovat, nicméně protože mám tlusté nohy, tak nebudu v létě chodit v dlouhých kalhotech, ve kterých je mi vedro, ani v dlouhé sukni, ve které sice vedro není, ale sukně nesnáším. Prostě si vezmu kraťasy, a pokud se to někomu nelíbí, ať mi nečumí na nohy.

57
Hela
Reagovat

Ano, každý, ať nosí co se mu líbí, co je mi příjemné v čem se cítí dobře – s tím nelze než souhlasit. ALE NE DO TELEVIZE. Když se chci dívat na pořad, protože mne zajímá obsah / nebudu ho vypínat / tak mě prostě vždycky úplně vyrazí dech, co má pí doktorka na sobě – zkusím tedy, až budou záběry na ni ,zavřít oči a jen poslouchat :)
Dál si myslím, že ty tance tlouštíků,, ty rozvlněné špeky jsou zbytečné ! Nepochopila jsem, k čemu je to dobré ! Taky nechápu, že se někdo vysvleče a udělá dobrovolně vlnobití špeků pro milióny diváků. Podle mne by stačila fotka pře a po. Nezdá se Vám to ponižující ? Já s váhou problém nemám, špeky se mi nevlní, ale pro milion diváků bych břišní tance netančila! A souhlasím 100% s Ajdou – pořad potřebuje inovaci a ona napsala mnoho věcí, které tam chybí ! Jinak budou ti, co se dívají preventivně a chtějí nějaké info, jako diváci odpadat !

58
LINA
Reagovat

Život je jen náhoda-je to krásná písen,ale v životě každého z nás nic náhodou není.Každý si sebou přináší genetické vybavení a jen na každém závisí,jak s ním naloží.Dietami všeho druhu se zabývám neuvěřitelných skoro 50let a mohu říci,že mne stále něčím překvapují.Nikdy jsem nebyla éterickou bytostí,ani sportovní a s nadváhou bojuji celý život.Kdo to neprožije,tak těžko pochopí a radí se vždy velmi dobře.Přečetla jsem si vaše příspěvky a mohu konstatovat,že jsem optimistická,pozitivní,mám dobré zázemí,nikdo mi nadváhu nevyčítá,s manželem i dětmi jsem v pohodě,na stará kolena i ten internet začínám zvládat.Kouřila jsem dost a dokázala ihned přestat a to mi vydrželo už30let.V hubnutí jsem vyzkoušela asi vše a nikdy to nevydrželo,i když jsem zásady dotyčného režimu dodržovala dlouho.Jednoho dne to vždy přestalo fungovat.Po úraze,kdy jsem i přestala chodit mi kila naletěla takovou rychlostí,že jsem si toho ve snaze postavit se na nohy skoro nevšimla.Je to řečeno v nadsázce,ale to píši jen pro ty,kteří nemohou pochopit,kam až to může někdo dopracovat.Je to v každém případě složité pro každého.Tak jak se někdo trápí pro 5kg,tak se trápí druhý pro 30kg.Pořad v tvprima jsem uvítala a dívala jsem se nejdříve s nadšením,byla bych se i přihlásila,ale to poskakování v plavkách mi přišlo ponižující a naprosto nesmyslné o říkání,že jsem prase nemluvě.Nechápu,k čemu tato část má přispět,ale pochybuji,že lepší psychice účastníků.Naprosto mě ohromuje,co vše jednotliví aktéři dovedou sníst.Já toho nesním ani třetinu a stejně jsem tlustá,jsem přesvědčená o tom,že je to vše ve zpomaléném metabolismu,zkrátka špatném spalování.Překvapilo mě,že existují přístroje na rozhýbání metabolismu,ale nikdo mi nedokáže odpovědět,zda při nemocech,které mám,si to mohu dovolit.Sama jsem začala jezdit na rotopedu a co mi potom dělaly moje nohy po trombozách,tak to bych už nechtěla zažít.všechna cvičení i jogu mám zakázanou.Souhlasím s tím,že by byl pořad přínosnější,kdyby se do něho zařadilo vše,o čem výše píšete.Byla jsem vyvedena z konceptu,když někomu byla zakázána brokolice, jinému čínské zelí,atd. a vlastně nebylo řečeno,proč.Nebo jsem to přeslechla? Faktem ovšek zůstává,že paní doktorka je součástí programu,kde jí byla určena nějaká role a té se musí držet, a jak jsem pochopila,je to pořad koupený odněkud z ciziny a musí se v něm dodržovat určitá pravidla,která jsou daná licencí.Abych vám pravdu řekla,překvapilo mě i jak paní doktorku hodnotíte,já kdybych měla její kila,tak ani nepípnu a jsem štastná jak blecha a co se oblečení týče,budte tolerantní,víte,já zamlada jsem se do kalhot neoblékla ani náhodou a ted,když mám kil o mnho více,tak je nosím,protože mi zdravotní stav ani nedovoloval obléci punčochy.Tak jsem si zvykla,nosím to,co mi vyhovuje a co obleču a jestli se to druhým líbí nebo nelíbí,tak to je jejich problém,jako ostatně všechno.Já jsem začala hubnout,když jsem začala pravidelně jíst 5xdenně.Zhubla jsem 36kg.Vloni se to zastavilo a během týdne jsem přibrala 13kg.A i když jsem oběhla x lékařů,nikdo neví,co s tím.A to jsem ještě neřekla,že jím hodně zeleniny,ovoce,maso drůbeží,někdy rybu,celozrnné pečivo,piji pouze neslazené tekutiny a čas od času si dám štrůdl,jako jedinou neřest.Dá m i někdo radu kam se nasměrovat nyní.Zdavím vás a přeji vám jen dobré.

59
Pallando
Reagovat

Jo, to já taky nechápu, že se jde někdo až takhle předvádět do televize, ale když má na to nervy… ponižující se mi to zdá, ale těm lidem to asi až tolik nevadí, když jsou to ochotní udělat (resp. možná jim to vadí hodně, ale asi mají pocit, že to, co jim pořad přinese, nad tím převažuje). Jinak ještě nad tou doktorkou jsem uvažovala, jestli se vůbec obléká sama. Já se v tom nevyznám, ale není možné, že ji prostě do něčeho oblíknou?

60
Hela
Reagovat

Lina. moje kolegyně má nadváhu, bere kortikoidy a má zakázáno cvičit – chronický zánět střev. Dostává od lékaře léky na hubnutí. Tento lék jak jsem pochopila blokuje v mozku chuť k jídlu. To je myslím také řešení velké nadváhy při nemoci a zákazu pohybu. Sice jsem trochu proti takovým lékům, ale léku na nemoci se nebráníme a nadváha je vlastně také nemoc, na kterou existuje účinný lék.

61
Hela
Reagovat

ještě mne napadlo – zrovna kolegyně přijela z lázní – tam zhubla, přesto že jedla víc, než normálně – ale pravidelně! Součástí procedůr byly také linfodrenáře – ty vypudí tělem zadržovanou vodu – takže i to je možnost a limfodrenáže je možné objednat i mimo lázně. Také procházky pro „vodu k prameni“ méně stresu a pod. – to vše pomáhá nejen na střeva ale i na váhu :)

62
ajda
Reagovat

to Pallando: četla jsem,už je to dýl,rozhovor s p.doktorkou myslím v MF Dnes. Má za sebou bouřlivý rozvod,při kterém prý hodně zhubla,takže tu první řadu měla hmotnost pod svou obvyklou váhou.Navíc nyní přestala kouřit, tak se to asi společně s tím, že má nový vztah+klid,pohodu odrazilo na její váze. To vše beru, je na svůj věk kočka, ale pokud je na obrazovce,tak se opravdu některé věci projeví nelichotivě, toho si tu už všimlo víc lidí,dokonce mezi prvními muži! Obrazovka opticky přidává,je nutno volit hlavně materiály,které se moc nelesknou a neobepínají. Já si myslím,že má po ruce i vizážisty,ale když vidím, do čeho občas hubnoucí navlíknou,tak doktorka ještě může být ráda za svůj šatník.
Nejodstrašující případ byla taková ta drobná blondýna v minulé řadě- oblékli jí růžový kostým,který jí navíc ani velikostí neseděl…
Jinak je pravda,at si každý nosí v čem se cítí nejlíp, ale pak jsou tu i naše zaměstnání a tam si mnoho z nás nemůže dovolit přijít jak by chtělo.Mnoho firem už zavedlo firemní kulturu oblékání. A p.doktorka je na obrazovce taky vlastně v práci.

63
ajda
Reagovat

helo, Lina psala o trombóze a problémech s žílami,tam se lymfodrenáž nedoporučuje.Na tu musí být žilní systém v pořádku, lze je doporučit a doporučují se po operaci křečových žil,cca půl roku po operaci a nesmí být žádné komplikace.
Jinak lymfodermy a podobné masáže jsou výborné!!! pravidelně je absolvuji,ale má to vliv více na celulitidu,unavené nohy,křeče, ztrácí se minimum objemu…

64
Hela
Reagovat

Kolegyně si ale právě libovala, jak jí to pomihlo na objem :) prý z ní vymačkali vodu, takže asi záleží na tom, zda člověk onu zadrženou vodu v těle má :) Nevím, nemám ss tím zkušenosti / i když nějakej pomerančovej dolíček by se nahledal :) / ale prý je to super, ale když má paní problém se se žilami :(

65
ajda
Reagovat

Helo,je to fakt super, můžu to popsat tak, že potom máš neuvěřitelné lehké nohy.Lymfou je odveden odpad z těla,ale je potřeba po aplikaci hodně pít.Třeba tam kam chodím občas já musíš potom vypít obrovskou sklenici nápoje. Já moc nepiju,to je pro mě trest. Ale u všech procedur,které působí na lymfu je nutný zvýšený přísun tekutin a nohy potom už nezatěžovat nadměrným fyz.výkonem. Já chodím cvičit,v podtlaku,pokud do sebe tu jejich láhev nenaliju, tak bývám „seřvána“.Tak piju a piju :o))Taky je dobré natřít si nohy nějakým krémem proti celulitidě,lépe to účinkuje, i jako prevence! Samotnou celulitidu to neodstraní. Asi záleží na objemu stehen,já tam chodím spíš preventivně a opravdu zjištují celkový zdrav.stav.Je dobré absolvovat celou kůru t.j.10x. Mívala jsem křeče v lýtkách, v noci, opravdu nepříjemné a tohle mi poradili. Opravdu můžu doporučit,protože to má i léčebný účinek,nejen hubnoucí.

66
Bětuš
Reagovat

Všechny Vás zdravím!Na pořad se dívám docela pravidelně,taky jsem macatá,ale asi nejsem takovy exhibouš,abych se rozvlnila před celým národem.Přezto,jsou to pro mne cenné rady,konečně jsem se odhodlala(asi po milionté-jako každý hubnoucí),že to ještě zkusím,NAPOSLEDY,a dá se říct,že tohle je sice pomalejší,od ledna asi8kg,ale na centim.dost.Vždy to bylo tak za2měsíce 10-15kg,ale zrovna tak rychle zpět-to znáte,že?Tak ted to bude obráceně,a snad to bude fubgovat dýl.No,a když ne,tak zas za čas začnu novou,zaručenou dietu.Je to nadsázka,fakt se s tím trápím od malička a se svými kily se vždy zžívám,pak se na ně naštvu,opustí mě,ale tak dobře se známe,že se zase vrátí.Zatím totiž nemám zdr.probl.Ale chlapům se libím-oni mě taky,a hlavně jim to neva.Ale i tak,DRZTE MI PESTI

67
Lina
Reagovat

Zdravím všechny a dík za rady.Lymfodrenáž jsem poprve zkusila pred asi 15 roky.kdy u nás začínala.Udělaly mi ji špatně a od té doby nemám problémy jen s nohama,jak to bylo dosud,ale s celým člověkem,protože mi opoměly rozmasírovat po lymfodrenáži tělo a kde jsou zádrhele,tak to pak kynete jak buchta a ještě to bolí.Mám radost z toho,že děláte mnoho věcí preventivně,to za mého mládí vůbec nebylo, i když jsem si přečetla,jak již před tisíci lety číněné platili své lékaře za prevenci,a když byli zdraví a ne za nemoc a její léčení.Musíme se ještě hodně učit a hlavně se vracet k tomu starému a osvědčenému a to spojovat s tím moderním,ale dopracovala jsem se k tomu-vlastní zkušeností,že léky nejsou řešením.V jedné fázi pomohou,ale pouze zakonzervovat problém,řeší následky a ne příčinu a než k té se jeden dopracuje,tak to je opravdu běh na velmi dlouhou trat.Uvěří někdo,že si vše přinášíme z minulých životů?A hlad z minula reaguje na současné diety?Rozhodně si však myslím,že nadváha je opravdu těžká nemoc,která rozvíjí nemoce další a člověk pak neví,co má řešit dříve a hlavně se vše řeší jednotlivě.Na tomto pořadu se mi líbí,že se snaží řešit každého jako celek adostává každý individuální řešení.Na různých dietách si můžete organiymus pěkně zpotvořit,opět vlastní zkušenost.Tak se mějte fajn a pohodově,to je základ všeho.

68
kiki
Reagovat

Nevite nekdo,zda ma dr.Katerina nejake konkretni stranky o hubnuti?Jako jsou rady a podobne.Nejsem z toho poradu vubec moudra.Zadne rady,jen stale dokola totez.Potrebovala bych poradit.Diky.

69
kiki
Reagovat

Nevite nekdo,zda ma dr.Katerina nejake konkretni stranky o hubnuti?Jako jsou rady a podobne.Nejsem z toho poradu vubec moudra.Zadne rady,jen stale dokola totez.Potrebovala bych poradit.Diky.

Přidat komentář