Panáček v reality show

Jste to, co jíte 4: Dnes hubla Věra s Miloslavem. Kdo vyhrál rodinný souboj?

11. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

V dalším díle oblíbené reality show hubli dokonce dva lidé – Věra s tatínkem Miroslavem. Věra začala na váze 78 kg, Miloslav na 119 kilech. Už od začátku bylo vidět, že oba mají velké odhodlání a skutečně chtějí změnit svůj život – Věra kvůli dětem, tatínek si chtěl splnit sen o výšlapu na horu Olymp. A jak to vlastně dopadlo?

Na začátku nám jako vždy Prima ukázala Stůl hrůzy, u kterého se Věře udělalo opravdu nevolno a my jsme byli opět svědky záběrů, které by mohly zůstat vystřiženy. Naopak u Stolu plném dobrot (Miloslav tomu říkal také blivajsy) už nikomu špatně nebylo a oba tlouštíci se vydali na cestu dlouhou osm týdnů, při které totálně změní svůj styl života..

Desátý den ale přichází krize – Věřin manžel udělal palačinky a tímto „činem“ ji dočista vyhnal z domu. Až když bylo vše snězeno, mohla se vrátit :) Za pár dní ale u doktorky Kateřiny opět zvoní telefon a na displeji opět vidíme, že volá nešťastná Věra. Vůbec jí neubývají kilogramy. Doktorka Cajthamlová ale není moc příjemná – vypadá to, že Věře nevěří, že vše dodržuje podle stanovených pravidel a tak se za ní hned druhý den vydává.. Zjišťuje ale, že v pase už zhubla několik centimetrů a tak není proč panikařit..

Vypadá to, že jak otec Miloslav, tak i jeho dcera vše dodržují a hubnou. Nezlákali je ani příbuzní a známí, kteří měli za úkol od doktorky nabízet ty nejlepší pochutiny až pod nos. Co si budeme povídat – pokud sledovali první sérii Jste to, co jíte, musí jim být jasné, že většinou pátý týden přichází tajná špionáž..

Nakonec zní výsledky osmitýdenního maratonu takto: Věra má dole 7 kilo a Miloslav jich zhubnul deset. V pase ale více zeštíhlela právě Věra a tak rodinný souboj vyhrála. Dokonce prý i manžel začal žárlit a donesl jí po nekolika letech kytku. Od štábu pak dostala Věra nový stroj na cvičení, aby se neustále udržovala v kondici..

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Jindra
Reagovat

Dobrý den,
Chci poděkovat paní doktorce Kateřině, za velmi prospěšný pořad i pro ty co nechtějí hubnout před TV kamerou. Je mi 60 let a minimálně 15 let jsem brala hormonální léky. To se projevilo na mé postavě. Při svých 161 cm jsem do té doby vážila nejdříve 52 kg, tuto váhu jsem si udržela asi 15 let. Potom jsem měla dalších 15 let 63 kg bez omezování v jídle. Po nasazení hormonální léčbv šla váha nahoru a už se musím omezovat a maximum jsem měla 80 kg. Při pohledu do zrcadla jsem si byla odporná sama sobě. Právě pořad s paní doktorkou mě donutil o sobě přemýšlet a jím poloviční porce a častěji. Hlavně jím hodně zeleniny a téměř denně cvičím. Jím všechno, kromě sladkostí. Toto dodržuji asi měsíc a z 80 kg jsem zhubla na 76 kg a chci pokračovat. Ještě jednou děkuji paní doktorce Kateřině za velmi vzácné rady a moc jí tímto zdravím.

Reagovat

Jindra, nechci být prudka, ale když si vezmu vlastní případ, tak beru hormonální léky (skutečně nemluvím o antikoncepci :) již téměř 20 let a musím říci, že pokud jsem nabral, tak jedině díky svému životnímu stylu, nikoliv díky práškům. Ale jasné, každý můžeme být jiný případ. A teď zpět k debatě o odvysílaném díle Jste to, co jíte :)

3
Marie
Reagovat

Přišlo mi docela nenormální, že Věra volá paní doktorce, že nehubne to přece není možmé, aby na sobě necítila úbytek 10cm nejen při pohybu, ale i na oblečení. A její reakce při přepadovce před vraty, taky děs málem to odneslo dítě.

4
LadyXL
Reagovat

To Marie: Taky mi to přišlo zvláštní.Ale je možné,že nosila hlavně volné oblečení a tak to tolik „nepocítila“.Spíš to ale měla v hlavě zaškatulkované, že důležitá je váha.Taky jsem to tak dřív brala, než jsem vzala centimetr a zjistila, že ty kalhoty vážně nejsou vytažené…:-)). Ale Věra byla hodně na váze závislá a evidentně čekala „zázraky“ po shlédnutí dřívějších dílů… Přísnost paní doktorky mi nevadila, musela nějak vyzkoušet, zda jí Věra nelže se sestavením jídelníčku a navíc podle hovoru jí Věrka volala už dřív několikrát! Takže to chtělo už razantně zasáhnout,protože Věře už nestačilo jen ji po telefonu uklidňovat. To evidentně nepomáhalo. Moc se mi líbil i tatínek, že to vydržel. Držím oběma palečky!!

5
Thomas
Reagovat

No co si budem povidat, Věra byla tak trochu herečka, ta scéna jak ji přepadli u těch vrat s tim dítětem, byla hodna oscara…

6
Martina
Reagovat

Paní doktorka má můj velký obdiv a já s jejím postupem plně souhlasím.
Jsem vděčna za situaci, kdy se ukázalo, že ručička na váze není to nejdůležitější.
Jedna má příbuzná má anorektické sklony a každé kilo na váze navíc je pro ni utrpením. Proto moc nepije (i voda něco váží) a jí velmi málo. To, že má po sedmi letech držení hladovky úplně zničené vlasy, nehty není pro ni není důležitější než kg.
Na cvičení je příliš líná, vysílená a téměř pořád nemocná.
Možná bych uvítala i tuto problematiku v pořadu Jste to co jíte. I tady jde o poruchy chování se zdravotními následky.

7
Pedro Gonzales
Reagovat

Měl bych velmi rozčilený komentář a to vůči pořadu jste to co jíte. A hlavně na paní doktorku Kateřinu Cajthamlovou a to hlavně k jejímu přístupu k potravinám. Jestli že má z nějakého anorektického či bulimického důvudu odpor k jídlu. Nemusí oným hnusným způsobem zneuctívat potraviny že je bude hňácat a proměňovat ve zblitky na ubruse šlapat v nich a potom házet přes plot či jinak likvidovat. Nedokázu pochopit že tento „vzdělaný“ člověk si neuvědomuje co by jinde na světě za toto jídlo daly a že díky takovému zacházení jinde trpí hlady.
CO KDYBY JSTE ZABAVENÉ JÍDLO TLOUŠTÍKŮ POSÍLALI NĚKAM KDE JE HO TŘEBA a nazacházeli s ním jak prasata. Taky by mne zajímalo kolik takové znehodnocené jídlo v tomto pořadu stojí peněz.
Petr

8
Drahomira
Reagovat

Plne souhlasim s Pedrem Gonzalesem!!!!Porad se mi moc libi,ale to jak se tam jedna s chlebem je Neucta! Drahomira.

9
Martina
Reagovat

To jídlo, které vyhazuje je většinou opravdu víc škodlivé než k jídlu a chleba tam, pokud vím, nikdo nevyhazuje, spíš maso (zbytky mrtvých zvířat v rozkladu) a tuky. To je jako bych drogy zabavené narkomanovi, alkohol alkoholikovi nebo cigarety které zústanou kuřákovi, když se rozhodne pro odvykačku poslala někomu jinému, přece je nevyhodím, když to tolik stálo. Nejlépe by bylo, kdyby ty zdraví škodlivé věci nikdo ani nevyráběl a nekupoval. Jenže s čeho by náš stát byl živ?? když ne z daní takto zaplacených??? a na co ty peníze stát potřebuje?? na léčbu lidí co onemocněli, protože se neuměli stravovat!!!
Paní doktorka má dál mou podporu a držím ji palečky ať zústane důsledná.

Reagovat

Oni to dělají pro ten efekt, aby si ten dotyčný tlouštík, co hubne, uvědomil, co všechno spořádal za celej tejden. Ono mu to v tý paměti zůstane a tím si i pomůže při hubnutí..

11
ajda
Reagovat

Plýtvání taky nemusím,ale pokud člověk neuvidí co „sežere“, tak nevěří! Zdálo se mi,že rohlíky které tam tentokrát nasypali byly tvrdé,tak divně o sebe klepaly, nebyl to zvuk čerstvého pečiva.

Reagovat

Určitě nesypaly nové, čerstvé.. Vždyť i na Stůl hrůzy kupujou levný jogurty z Tesca například :) Nebo to sádlo – když ukazujou, kolik je v kom sádla, tak použijou do nejlevnější sádlo z Tesca :) Uznávám, že jídlo by bylo potřebné jinde, ale tohle je fakt pro ten efekt a musí to být.. :)

13
Pedro Gonzales
Reagovat

Dobrý den,

Vaše rozčílení celkem chápu, avšak ani paní doktorce z počátku nebylo úplně po vůli toto dělat. Jenže pořad je licencován zahraničním majitelem

A je třeba dodržovat jeho podmínky – tento nápad pochází z tzv. vyspělé Evropy.

S pozdravem Jiří Výška

14
Thomas
Reagovat

Pedro Gonzales: přál bych Vám 1 týden pracovat v obchodě, kde se prodávají potraviny, tam byste se s vým názorem o plýtvání potravinami doslova trpěl….tam se toho vyhodí, kolikrát ještě dobrého, ale bohužel jsou dána nějaká pravidla….čeho je dostatek, toho si lidi neváží….

15
Pedro Gonzales
Reagovat

Ano já vím v sítích Evropských supermárketů jsou toho tuny. Na celou Evropu deně určitě. Ryby, maso mořské plody, jogurty, cocacoly, prášky na praní, jogurty jiné věci a potraviny co se vyhazují do velkooběmových kontejnerů. Viděl jsem to na vlastní oči.
Petr

16
LadyXL
Reagovat

Taky jsem se chtěla přidat k názoru, že akce s potravinami je daná licenčně, takže se toho Prima musí držet… to shromáždění potravin je potřeba k tomu,aby účinkující viděli, co snědli. Napsané je něco jiného než viděné! A co pak s potravinami? Vždyť v jednom pořadu je vezli do zoo a tam to taky vše nechtěli. Jsou to nezdravé potraviny, většinou je v tom hodně koření, soli a to zvířata nemohou. Myslím, že i občas použijí prošlé potraviny…. A je fakt, že v hypermarketech se toho vyhodí daleko víc….
Jo a to smíchání dohromady? To přeci má navodit situaci, jak vypadá potravina v žaludku!! Kdysi dávno to takhle pan Pech uváděl ve svém pořadu o etiketě chování a jezení. Pamatuji se matně, že nějaké jídlo (víc druhů) smíchal ještě v mixeru s vodou, abychom viděli, jak to vypadá v žaludku, když se to jí najednou a zapíjí limonádou po každém soustu…. Fakt to bylo nechutné… i tehdy …

17
Irena
Reagovat

Proč do toho pořadu cpou ty Novotné?! Jsou to provařené ksichty, které jsou všude, a nechápu, proč bych je měla vidět i v tomto pořadu. Když už ten rádobybavič dělal reklamy na všelijaké hubnoucí pilule, tak ať se necpe sem.

18
Pallando
Reagovat

No, myslím, že argument „jak hnusně to vypadá v žaludku“ je dost slabý, rozmixovaná kuřecí šunka, celozrnný chleba a zelenina bude taky dost humus… Jinak obecně pořad ráda sleduju.

19
aknadar
Reagovat

Ráda bych v pořadu shlédla i opačný případ-když někdo nemůže přibrat. Mám kamarádku a ta při výšce 170 sm váží pouhých 44 kg.Podotýkám, že nikdy netrpěla ani netrpí žádnou porucho stravování! Jí naprosto normálně. Má potíže se štítnou žlázou. Prostě se jí nedaří přibrat.Možná to bude obtížnější než zhubnout!

Přidat komentář