Panáček v reality show

Jak se staví sen: Ložnice rodičů a království pro chlapečka (14/12), rekapitulace

10. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Dětské pokoje jsou v pořadu Jak se staví sen divácky žádané téma a zvláště řešení panelákových pidi místností. Mladí manželé toužili po lepším bydlení pro sebe i svého malého chlapečka, kterému plánují bratříčka. Výchozí situace je velmi podobná jak u Nehasilů z předminulého dílu a tak budeme moci srovnávat. Tentokrát má plnění snu na triku dvojice Strouhalová + Mačák a kromě rébusu co, jak a kam, by se měli také vypořádat s tím, že v rodině je alergik a dítě trpí atopickým ekzémem. Jaké řešení designeři zvolili tentokrát? ANKETA Recenzi z technických důvodů najdete v samostatném článku

[singlepic id=4016 w=420]
Mladý pár manželů Simona (27) a Jan (28) Skipalovi bydlí v paneláku v pražských Vokovicích a mají syna Honzíka (1,5 roku). Byt o velikosti 68 m2 zakoupili před dvěma lety, dodělali sádrokartonové podhledy a novou koupelnu, nově si zařídili obývací pokoj, kuchyň zůstala v původním stavu. Doladili barvy na stěnách, jídelní kout a další detaily. Ložnici a dětský pokojík však poskládali z toho, co zatím měli.




[singlepic id=4018 w=420] Honzíkův pokoj je malá úzká nudle, zařízená jen provizorně levnou válendou a šatní skříní, zřejmě na míru. (deformace skříně, je zřejmě důsledek použití nového objektivu, do kterého se evidentně autor fotografické dokumentace bláznivě zamiloval – doufejme, že jej to časem zas přejde)

[singlepic id=4017 w=420] Stávající ložnice je prý pro mladý manželský pár zbytečně prostorná a zařízená provizorním, nepraktickým a nemoderním nábytkem prý v rustikálním stylu (přemýšlím kde pro autora PR textů rustikál končí i začíná – já vidím akorát nejlevnější nábytkářskou produkci univerzálního „moderního“ typu a zhůvěřilost v podobě rádoby starožitně romantizujících dveří)

Designérskou dvojici čeká kromě vyřešení technických detailů – např scházející parapety, loupající se výmalba či údajně extrémně stará podlaha schovaná pod koberci rozhodnutí o prohození místností. Rodina chce totiž v blízké době pořídit druhé dítě a pokojík by tedy měl být podle jejich přání koncipován rovnou pro dvě dětičky.

Co se týká stylu, Skipalovi mají rádi čisté linie a jemné odstíny. Potrpí si na útulnou atmosféru a byli by rádi, kdyby jejich nová ložnice působila dojmem prostoru, kde se relaxuje. Mají rádi přírodu a tudíž by si přáli ladění do přírodních tónů béžové a hnědé. V dětském pokoji by naopak uvítali hravé, pastelové tóny a dostatek úložného prostoru.

37 minut o plnění snů

První únorové neděle se hezky z ostra spouští akce Tobrucká. Rodinka je před barákem přivítána vtipnou otázkou jak dělá klokan Skippy a oni kupodivu vědí. Asi pamatují verzi 1992, kterou už zas neznám já, zas ale znám moc dobře místo ještě v době, kdy Arabárnou“ končil svět a začínala pole.
[singlepic id=4048 w=420]Předmětem proměny je ale čtvercová (víceméně) ložnice 11m2 a úzká nudle vedlejšího dětského pokoje 8m2.

Obsah se bude prohazovat, to vymyslela už sama rodina. S+M zas pěkně naučeně deklamují co s tím udělají. Kvli alergii koberce nahradí antistatické plovoucí podlahy, vestavnou skříň zachovají, doplní parapety, pokojíček udělají rovnou pro dvě děti s důrazem především na bezpečnost a rozvíjení fantazie. V sedmé minutě se tedy vystěhuje a dekotým se pohostí. Pak se názorně rozděluje práce a téměř po deseti minutách vysílání se konečně začíná pracovat.

Strhává se staré lino, lije nivelačka, sádrují a penetrují stěny a v obou místnostech se maluje. Komentář nás informuje, že záměr myslel při výběru laminátu na podlahu na opakování téhož na korpusu postele a designeří předvádějí u Quick stepu výběr dvou patřičných dezénů a navzdory minulému dílu ve 4.patře pokládají na kročejovku s průměrnými hodnotami pro roznášení zvuku konstrukcí. [singlepic id=4049 w=420]
Dvanáctá minuta je věnována osvětě. Osamu Okamura (architekt) představuje pozitivní asijské vlivy v architektuře (ve východní asii se prostor nepřehlcuje), ovšem chybět nesmí ani všehomíra znalý bratr Tomio, asi aby Prima měla spřízněné duše na nejvyšším místě, kdyby do té Hradní kandidatury fakt šel.

O minutu později už k Vokovickému domu přijíždějí barevná prkýnka a montují se hlavní části v dětském pokoji. Buduje se radostný dětský interier, plný zábavy, fantazie a interaktivního prostoru pro hry. [singlepic id=4050 w=420] V ložnici se dokončila podlaha, znovu se sestavuje původní vestavná skříň, vidíme tmavý stolek i to, že postel ikeácký Malm v barvě bříza, tož se to se záměrem zopakovat podlahový ořech tichomořský i na posteli nějak nerýmuje. Nevadí, hlavně, že je podlaha i pod skříní. Děkujeme Zuzko vřele za radu, jednoho by nenapadlo, že se najde vůbec někdo, kdo to takhle neudělá. [singlepic id=4051 w=420]
17. minuta je také povedená aneb „nelíčené“ překvapení nad nabídkou doplňků a hraček před výlohou krámu pana Mačáka. [singlepic id=4052 w=420] Copak o to, hračky nabízejí pěkné, divné je, že by lehké křesílko z recyklovaného polystyrenu mohlo být i zcela bezpečné. Modřinu na koleni sice neudělá, ale copak asi po převrhnutí hlavička? (vyzkoušet jsem se tam ale ještě nedostala)

Po reklamní přestávce se jako vybírají dekorační látky. ortiment Spazio designer Italiano představuje difrent teksily , jéé grásný teksily i trošku buázen teksily ital jednatel Fabio Baldassari, [singlepic id=4053 w=420] záhadně podobný jmenovci, řediteli technických služeb Magellan hospitality, jež je původním povoláním geodet.

Pak nám pan designer Mačák ukázal výrobu textilních obrázků. [singlepic id=4054 w=420]
22. Minuta – to se tuží vztahy v kávové universitě – pan Jan je barista.

V Tobrucké se potom třicet vteřin povlíkají peřiny a už zase jedem edukaci aneb Geosan a občanská vybavenost.

Hotovo a proměněno je v minutě 24, ovšem tím pořad samozřejmě nekončí. Záclony už sice visí, ale Spazio má k dispozici další reklamní čas, nastupuje hezká holka, kolegyně jednatelka a o chvilku později se zviditelní Partyšovic Gábinka a čističky vzduchu Zepter i médii oblíbená MUDr. Blanka Haindlová.

Minuta 29 – konečně. Napřed nový půdorys (já mám pro srovnání oba), švenkování před a po a zase naučená deklamace dělali jsme to a to a taky rejstřík. Celkem utratili 251.885,- (palanda a skříň 85.tis) [singlepic id=4055 w=420]
Výsledek proměny si prohledněte tu i tady.
[singlepic id=4060 w=420]

[singlepic id=4059 w=209][singlepic id=4061 w=209]
[singlepic id=4057 w=209][singlepic id=4058 w=209]

Rodina byla spokojená, teď už prý nic početí druhého dítka nebrání, vše je pěkné a pro klučíka bezpečné. Co si ale o tom myslíte vy?

Na závěr jedna dobrá zpráva. Čističku vzduchu Zepter á 28.990.- Skipalovým tým od JSSS nakoneček dovalil =dáreček. [singlepic id=4056 w=420]

obutá – neobutá, královna Koloběžka I. aneb co je platné, že je to pěkný, když je to pitomý

Času mám víc než málo a síly mi došly už minulé úterý, ale slíbila jsem vám recenzi a tak se ji pokusím nějak splácat. Většinu výtek, které padly už v diskuzi sdílím a tak přidám jen pár dalších vysvětlení mého osobního pohledu na tuto proměnu.

Panáček odmítá spolknout najednou tolik textu a hlavně obrázků a tak je dnes recenze v samostatném článku, který najdete strong> tady

Zdroj obrázků : PR odd. FTV Prima, iprima, primaPlay, bydleni.iDnes,





okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Nee
Reagovat

Dívala jsem se na výsledek týhle přestavby na iDnesu a asi jsem to konečně pochopila – lidi dlouho přemýšlí, jak mít to, co by chtěli, i když toho naprosto objektivně nejde dosáhnout, …usoudí tedy, že jsou jen „hloupí“ a neví a že architekti z JSSS by to určitě vymysleli. I přihlásí se do pořadu a doufají v zázrak. No a architekti z JSSS přijdou a udělají to, co by majitel bytu nikdy neudělal, neb by to považoval za naprostou pitomost. A je to uděláno… a ta úleva z toho, že už se nemusí přemýšlet a trápit se, neb dokonáno jest, vede k nadšeným úsměvům na konci pořadu. No a pak jsou z toho nepřístupná okna, zastavěné radiátory, neukliditelné prostory, nebezpečné dětské pokoje, které mají životnost tak pět let a stejně bude muset být všechno jinak, neb děti rostou. No a pokud možno se použijí takové barevné kombinace, že to snad musí negativně ovlivnit duševní vývoj dítěte.

2
gaira
Reagovat

taky jsem neodolala a koukla se na Idnes….aspoň vím že koukat se na ten pořad je absolutně zbytečné.
Takže abych se pobavila tak si přečtu recenzi a NIKDY opravdu NIKDY se nepřihlásím do JSSS :-))
nemůžu uvěřit že postavili palandu 1,5 starému dítěti :-o

3
okkvp
Reagovat

1+2 :-)))

4
MK
Reagovat

A mimino, až se narodí., bude kde ?

5
okkvp
Reagovat

4 v té skřínové skrývačce pod schodíky

6
Kapi
Reagovat

Kde na Idnesu najdu ten pokoj- nemuzu to najit, dekuji!

7
Kapi
Reagovat

6 – uz jsem nasla, omlouvam se

8
Alena
Reagovat

Tak koukám, že to bude stejný byt, v jakém jsem bydlela, nebo dosti podobný, ta úzká nudle má zřejmě rozměry 2,5×5,2m, šílený prostor.

9
artepa007
Reagovat

Když jsem tu dnešní oměnu viděla, tak jsem se fakt už vytočila. Pro tak malého klučíka palanda s nebezpečnými schody, na které na 100% pořád poleze? Hrůůůza! Další šílenost jsou ty poličky s obázky, které přímo vybízí k lezení. A to jako má to malé dítě spát na té spodní posteli, která je stejně vysoká a tudíž nebezpečná. Vždyť malé děti nespí přece v klidu.
A moc lituju tu paní, až s břichem poleze přes tu vychytávku – stolek za postelí, aby otevřela okno. No a co říkáte tomu roští u šatní skříně (neoblékat žádné jemné materiály, silonky, svetry – no radši zůstaňte v pyžamu! A klučíkovi dějte ochranné brýle).
Děkuji pánu na nebesích, že jsem se nikdy nepřihlásila.

10
artepa007
Reagovat

nějak se mi u proměny ztratilo „pr“, no však to PR….můžu využít jinde a lépe při hodnocení :-)

11
okkvp
Reagovat

9 – posun postele v ložnici tak, aby se kolem prošlo k oknu lépe je celkem dobře možný – to bych nijak zvlášť neodsuzovala, zvlášť když to tam fakt nijak jinak lépe opravdu nejde (viz díl 12). Posunout ji lze jak ke stěně, tak i směrem od okna (kousek). Šouní u zdi je pitomé, protože jej někdo brzo zboří (alespoň zčásti), ale jde o dekoraci, tudíž opět nijaký závažný problém.
Pokud se zadaří, tak tam stejně brzo bude trůnit postýlka, protože čerstvé mimino asi hned vedle do pokoje nedá žádná matka.

12
kanárek
Reagovat

Tak nevím, ten trend nechat dětem udělat pokojík, který by se měl řešit až za 5 let? Pokud se teda páru to druhé zadaří hned. Zatím to tam můžou zamknout, schůdky nahoru nějak zadrátovat, dítko může spát v postýlce v ložnici místo roští a do pokojíčku chodit jen jako do herny.
Kupodivu se mi ten dětský pokojíček vcelku líbil barevně a tentokrát byly na horní postel pěkné schůdky. Těch kovových žebřů s úzkými šprušlemi, kdy každé vylezení i slezení bolí, tu už bylo viděno dost.

13
Rena
Reagovat

Tak dnes rozhodně lepší, než poslední ložnice – dětský pokoj a také než poslední od Simony F. Ložnice – pokoj je malý, vyřešili to lépe, než posledně, jen nevím, jak je to s topením – to ho nepoužívají? Mají před ním ten peřinák, ne? Dětský pokoj také slušný, pohodlné schůdky, schovka se dětem bude líbit a pak z ní udělají další úložné místo. Do nějakých 10 let staršího může pokoj sloužit, možná i déle… Dala bych 2-3

14
Rena
Reagovat

1 – 2 – 9 – 12 – OKKVP – jak vlastně zařídit ložnici a dětský pokoj pro dvě děti (do 5 let, školáky, studenty), aby se dal ohodnotit za 1?
Myslím, že dnes je to taková střední cesta pro 3 – 11ti leté je to použitelné, pak holt musí rodiče investovat znovu…
Ložnice taky asi udělat jinak nejde…

15
Ivča
Reagovat

A co teprve ty úžasné zdířky ve skrýši! To je taky fantastický nápad do dětského pokojíčku.

16
okkvp
Reagovat

Ivča má u mě veliký plus bod :-)

17
okkvp
Reagovat

OT – krizovka u nás doma stále trvá, čas rekapu je tudíž opět trošku ve hvězdách, ale alespoň po chvilkách se něm snažím fofrovat.

18
koc
Reagovat

17 – radeji si pockam na rekap nez se trapit u sledovani celeho dilu

19
Kapi
Reagovat

Bude tu i nejaky rozbor autorky? chybi mi tam nejake vetsi postrehy atd jako vzdy. Dekuji!

20
okkvp
Reagovat

19 – recenzi ještě smolím, krizová situace s mým vytížením na jiné frontě stále trvá (tož nejen minimální volný čas, ale i moje síly už skoro na nule)

21
Kapi
Reagovat

20- v pohode, hlavne ze bude :) Tesim se :) At se dari v krizi!

22
okkvp
Reagovat

OT – recenze je napsaná a na cestě, ale střeva panáčka opět stávkují (moc obrázků) a zatím nevím, zda se mi podaří celá narvat, nebo bude samostatně.
Tak přes všechnu snahu to sem neprocpu – k recenzi hledejte odkaz například konci textu. Omlouvám se, ale jinak to nejde.

Přidat komentář