Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska: tým Pepy Vojtka a jeho šance

15. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=3770 w=420]

Na konci článku nezapomeňte hlasovat v anketě, kdo je váš největší HLAS v týmu Pepy Vojtka. Děkujeme.

Hlas Československa jede v poklidném tempu, a tak si můžeme postupně představit jednotlivé týmy talentovaných zpěváků. V každém týmu jsou velmi kvalitní zpěváci, ale také slabší kusy. DJ Vlado Vám včera bravurně načrtnul šance svěřenců Michala Davida. Dnes je na pořadu tým Pepy Vojtka. Tenhle český pivní rocker mě bavil při mém dospívání se skupinou Kabát a tudíž jsem rád, že můžu pitvat jeho ovečky. Pojďme na to.

Myslím, že koučové by měli při výběru svých soutěžích brát v potaz už spoustu faktorů a nejen hlasový projev. Měli by brát v potaz budoucí look zpěváka, trochu kalkulovat jak a čím by mohl zapůsobit, samozřejmě by měl mít skvělý hlas, dále by měl zpěvák či zpěvačka přinést do našich vod něco nového. Prostě by se měli rozhodovat na základě spousta faktorů nejen na hlasu.




Jan ,,Panda“ Danda

[singlepic id=3673 w=420]

Honza se zdá být velkým sympaťákem. Davida, Rytmuse i Vojtka přinutil otočit svá křesla, když vcelku na pohodu odzpíval svoje vystoupení. Věřím, že si vystoupení užil, ale pár chybiček udělal. Občas přetáhnul délku tónu. Jinak byl jeho hlas velmi čistý až téměř profesionální. A chraplavé rockové tóny dal taky dobře. Otázka tedy zní jestli je právě Honza něčím výjimečný? Po několika shlédnutích nemůžu přijít na to, čím by Jenda obohatil federální hudební průmysl. Hlas má sice čistý, ale nejsem si jistý, že je natolik rozpoznatelný, abych si hned při prvních tónech songu řekl, ha to je Danda. Přízeň diváků by si mohl získat pořádným vystylováním, ale to až v případě, že by ho Pepa posunul dál. V souboji musí předvést impozantní výkon, protože nejlepším článkem týmu není. Označil bych ho za černého koně nebo černou pandu?

Šance na postup: 30 %

Veronika Vrublová

[singlepic id=3543 w=420]

Tady se nabízí srovnání s Bárou Vaculíkovou, protože obě dvě zpívali song Poison. Já neváhám říct, že podání Veroniky se mi líbilo víc. Bylo dynamičtější, uhlazenější, vyrovnanější a celkově profesionálnější. Verča ve svém hlase něco má. Těžko v 16ti letech přesně definovat nebo škatulkovat. Je mladá, hezká, citlivá a sympatická. Hlasově není špatná, ale není nejlepší. Mohla by postoupit. Hodně bude záležet jak si povede v soubojích, od toho by se mělo Pepovo rozhodnutí odrazit. Otázka je, co s Veronikou dál? Nezapadne jako náctiletá hvězda?

Šance na postup: 40 %

Libor Zajpt

[singlepic id=3676 w=420]

Do Libora bych určitě na první pohled neřekl, že je hudebně vyznáním rocker. A já na něj měl ještě tvrdší metr, protože skladba Sex On Fire je moje srdeční záležitost a jen málo performerů ji dokáže obstojně odzpívat. Ta písnička má neskutečný švih a drajv. Myslím, že to Libor svým vystoupením přinesl, rozpálil publikum, napůl se mu to povedlo i s koučema a rozhodně přinesl do natáčení energii. Hlasově není Libor vůbec k zahození. Dokážu si ho představit v nějaké pořádné kapele, která bude mít skvělý sound. Zajptův hlas mi zní velmi světově. Hlavně v rámci dnešních světových rockových kapel. Pokud se sejde s dobrým týmem lidí mohlo by to fungovat. Když v souboji předvede svůj standard a minimum k němu přidá tak by mu jeho hlas mohl stačit na přesvědčení koučů. Věřím, že by v soutěži ukázal pár dobrých vystoupení.

Šance na postup: 75 %

Bára Blahová

Bára je další krásnou dívkou v Pepově týmu. Nejenže je krásná, ale umí dobře zpívat. Jak jsem psal v posledním rekapu. Její vystoupení šlo od lepšího k horšímu. V nižších polohách projevila krásný a výjimečný hlas, který je pro mě naprosto ojedinělý. A tu ojedinělost doložila i tím mečákem, do kterého postupně přecházela s vrcholem songu. Ač se mi to zdálo zprvu neposlouchatelné tak ve finále musím říct, že právě ten mečák způsobil to, že si Báru pamatuju. On by mohl být pro ni specifický a mohl by ji pomoct v budoucnu. Jak lépe bych Báru v rádiu poznal než přes ten její mečák? Na první pohled se ještě zdá jako křehká dívka, která nemá moc ostré lokty a ty jsou dnes potřeba. Ale třeba se v ní skrývá ďáblík a všechny mé obavy rozcupuje. Hlasově na postup má a bude opět jen záležet nakolik zaboduje v souboji.

Šance na postup: 95 %

Martin Truhlář

[singlepic id=3678 w=420]

Osobně bych k jeho hlas nepřiřadil jeho tvář. Martin má tak zvláštní sound. Jeho jsem snad poslouchal nejvíce krát a jsem na vážkách. Některé pasáže jsem si užil a bylo mi příjemné je poslouchat a zase něco mi vyloženě vadilo až mě to otravovalo. Na druhou stranu jsem si po jeho vystoupení říkal, co by ještě mohl předvést? Mám u Martina dojem, že má na víc a s potřebným klidem a bez nervů by mohl odzpívat skvělé vystoupení. Jenže domněnky nestačí. Absolutně nevím kam by zapadl do hudebního průmyslu. Myslím, že není ani moc výrazná osobnost a upadnul by do zapomnění. Kde bych si ho snad dovedl představit je nějaký muzikál. Nemyslím to nijak hanlivě. Tam by se o něj tým lidí postaral a svůj hlas by mohl vybrousit a mohl by se živit na divadelních prknech jako muzikálový herec. Na větší sólovou kariéru to nevidím.

Šance na postup: 5 %

Bára Vaculíková

[singlepic id=3462 w=420]

Bára se asi minula týmem. Nejenže nemá vůbec rockové předpoklady, ale ani sama neholduje rocku. Drsnější písničku podala v takovém jemnějším podání a když jsem si ji pouštěl na počtvrté tak jsem si vybavil trutnovský festival. Zaposlouchal jsem se do jednotlivých pasáží a říkal jsem, že to je styl pro ni, to jsou pódia pro Báru. Multi žánrová vystoupení by mohla být její parketou. S jejím hlasem bych ji ale neviděl jako vyloženě sólovou zpěvačku. Nemá dostatečně silný hlas, aby utáhla celé vystoupení a ten hlas není sám o sobě tak výjimečný, aby bavil dejme tomu hodinu a půl. Jak jsme se dozvěděli, sama v podobné kapele zpívá. Jediná šance na zvednutí ceny Bářiných akciích v soutěži je sázka na poněkud jemnější vystoupení. Lehké skladby, které mají smysl a pohladí na duši při poslechu. Skladby, kde svým lehkým zpěvem předá city nebo je vyvolá. V soubojích se bude muset hodně snažit, protože dámská konkurence je v týmu Vojtka vysoká. Nemluvě o tom, že diváci by ji v pozdějších kolech nepochybně vyčítali, že je dcerou známé osobnosti a že je protekčním dítkem. Tedy hlasově si myslím, že to bude mít velmi těžké.

Šance na postup: 10 %

Marek Motalík

[singlepic id=3537 w=420]

Marek se do zpěvu nezamotal a na castingu předvedl hodně dobré vystoupení. Jeho hlas se mi moc líbí. Zdál se mi jako hotový hlas, který Marek perfektně ovládá. Myslím si, že by byl schopen odzpívat hodně věcí. Já osobně bych ho viděl v pozici cukrouše, co bude zpívat výrazným hlasem a bude se v klipu plném slunce vlnit někde u bazénu s tlupou bikinářek. Markovo cílové publikum budou slečny. S dobrým tvůrčím týmem by mohl zabodovat. Hlas na to určitě má a když se přidá dobrá propagace a dobrá písnička tak nevidím problém, který by mu mohl bránit v úspěchu. Na výhru v soutěži bych to ale neviděl. Postup by si měl v ringu vybojovat.

Šance na postup: 65 %

Markéta Poulíčková

[singlepic id=3538 w=420]

O tom snad není nikde pochyb, že by tahle dívčina měla postoupit. Hlas má úžasný, nechybí ji sebevědomí, je to kus ženský a ač je blonďatá tak se nezdá na nějakou blbku. Omlouvám se všem blondýnám, které čtete tento odstavec. Odjakživa mám kolem sebe v rodině asi 4 blondýny a mužská část rodiny si nikdy neodpouštěla vtípky na jejich adresu. Markétino vystoupení patřilo z Hlasu k jedněm nejlepším a podařilo se jí zanechat dobrý dojem. Sice vystoupení nebylo úplně bez chyby, našla by se nějaká, ale celkově jsem se u jejího vystoupení bavil. Markéta by měla svým hlasem v souboji udolat každého soupeře.

Šance na postup: 100 %

Daniel Mrózek

[singlepic id=3464 w=420]

Pokud se dobře pamatuju tak Daniela nám produkce představila jako vůbec prvního zpěváka v Hlasu. Takhle by se měla otevírat show. Apologize Dan vystřihnul skvěle. Možná ke konci měl jedno zaváhání, ale celkový dojem je skvělý. A jestliže jsem u Marka psal, že by mohl být cukrouč tak u Daniela o tom nemám pochyb. I se vším, co jsem psal u Marka . Akorát u Daniela by to mohlo být o level dva lepší. Hodně dobře vypadá, hlasově si je jistý, je skromný, sympatický a své příznivce by mohl získat ze všech táborů. Všechny ovšem překvapil, že je duší rocker, a tak nejsem asi jediný, kdo bude zvědavý na jeho souboj a co v něm bude zpívat. A může to mít jen dva následky. Buďto potvrdí úlohu skvělého zpěváka nebo v rockové poloze propadne. Ta nejistota, že nevím mě užírá. Ale po castingu věřím, že by ho finále nemělo minout. A v celkovém hodnocení by se mohl dostat daleko.

Šance na postup: 100 %

Michaela Husárová

[singlepic id=3583 w=420]

Míša má excelentní hlas. Strašně moc mi připomíná Ghábu Al Dhábu z ČHS 2. Její cédéčko mám doma a poslouchám ji dost často. Takováhle barva hlasu je myslím stále originální a neokoukaná. Nabízí se podobnost s Amy, ale věřím, že Míša má na to být originálem. Úspěch by mohl vést třeba přes vyprávění hlasem. Textům by kvalitou svého hlasu dodala potřebný náboj a možná naléhavost a jejímu vyprávění by se mohlo pěkně naslouchat. Slušel by ji song třeba od dua Horáček/Hapka. Jako slečna se silným hlasem by mohla zaujmout mnoho diváků.

Šance na postup: 85 %

Matej Koreň

[singlepic id=3679 w=420]

Po mnoha zpěvácích fanynky házejí na koncertě podprsenky či kalhotky. A Matej má bohužel zákeřnou cukrovku, a tak by se mu mohl lehce stát, že povinnou výbavu posluchačů jeho koncertů bude mimo lístku i 500g cukru, který by se v případě potřeby házel na stage. Co kdyby oblíbeného zpěváka vyčerpala ta ošklivá nemoc? To byl jen vtip. Teď vážně. Matej je určitě člověk plný energie. Jeho vystoupení rozparádilo celé studio, ale donutilo otočit křeslo jen jednoho kouče. Matejovo vystoupení mi přišlo živé a energické, ale myslím si, že hlasově nebude moc všestranný. Prostě jako jednorázové vystoupení ok, ale jako budoucí interpret, který má oslňovat davy? To si nedovedu představit.

Šance na postup: 5 %

Kristína Zakuciová

Kristína mě zaujala nejen svým zpěvem, ale hlavně její mimikou při zpívání. Mám rád, když zpěváci prožívají svá vystoupení a jí se to povedlo v rámci nepřehrávání emocí uhrát na snesitelné vlně, která byla pro mě koukatelná. Celkově její osobitý přístup je zajímavý. Hlasově je velmi dobrá, i když se mi zdálo, že jí vydatně pomáhalo hlasové udělátko v postprodukci. Nezapře širší rozsah a její silnou zbraní by mohlo být rockové chrčení či vrčení. Možná mi to stylem připomínalo Gunčíkovou. Nejsem si jistý jestli by se Kristína uchytila. Má k tomu jednou nohou našlápnuto. U ní se rozhodne až na základě souboje.

Šance na postup: 50 %

Jakub Pohle

[singlepic id=3465 w=420]

Tenhle týpek má především osobnost. Ví co chce, svůj hlas tlačí tak jak chce a je především pro mě velmi výrazným člověkem. Odhaduji, že jeho velký rockový hlas by se mohl většinovému publiku zalíbit a když se Pepovi povede z něj odstranit nálepku kopie Bon Joviho tak by Jakub mohl prodat svůj přirozený hlas a s ním se probojovat na vysoké příčky v soutěži. Na čem bude určitě záležet tak to bude výběr songu v ringu. Základní premisou pro jeho postup bude dobře zvolený song. Pokud jemu sedne tak by Pepa neměl váhat. Jakub by se mohl stát i hvězdou, která se může dostat do podvědomí publika.

Šance na postup: 85 %

Bára Švidraňová

[singlepic id=3573 w=420]

Bára mi byla po prvním shlédnutí nesympatická. Těžko popisuju čím, ale něco mi na ní nesedělo. Hlavně pěvecky. Pak jsem nelenil a znovu jsem zasednul k oťasu, nasadil sluchátka a několikrát jsem si její vystoupení naposlouchal. A musím změnit názor. Bára má hlas, na kterém se dá hodně zapracovat, myšleno tak, že není špatný, ale dá se vcelku dobře formovat. Navíc své vystoupení gradovala, kdy se od slabšího začátku dostala až k dokonalému konci. Věřím, že Bára umí i mnoho kudrlinek a umí si s kvalitním dámským songem hodně dobře pohrát a vytvořit spoustu poslouchatelných pasáží. Hezky vypadá a s kombinací trefně zvolených songů by se mohla v soutěži prosadit a s kvalitním týmem za zády by posléze mohla prorazit.

Šance na postup: 90 %

Merťasovo shrnutí týmu Josefa Vojtka

Pepa má silný tým, kde hrají prim převážně dívky. Sám nevím jestli koučové své týmy poté staví tak, aby byla polovina kluků a polovina holek. U kluků by mělo být rozhodování jednoduší. Daniel Mrózek by měl určitě postoupit, svou šanci za pačesy by měl chytnout i Jakub Pohle a mužskou trojici by měl doplnit Libor Zajpt. Do finálové šestky může ještě maximálně promluvit, za předpokladu dobrého výkonu v souboji, Marek Motalík nebo Jan Danda, ale to je myslím v rovinách teorie. To u dívek je to tvrdší oříšek. Tady by byly na postup rovnou čtyři holky. Markéta Poulíčková myslím postup udělá určitě, Bára Blahová doufám taky uspěje a já bych bral i Báru Švidroňovou a Michaelu Husárovou. Nejslabším článkem je dle mého Bára Vaculíková. Do konečného pořadí postupujících však může ještě promluvit Kristína nebo Veronika. No nebude to mít Pepa Vojtek jednoduché.

Merťasův tip na postup?

Markéta Poulíčková, Daniel Mrózek, Bára Blahová, Jakub Pohle, Michaela Husárová, Libor Zajpt

Zítra se opět můžete těšit na DJ Vlada, který si tentokrát vezme na paškál Daru Rolins a jejích 14 oveček.

ANKETA: největším HLASem týmu Pepy Vojtka je?



Související články

Hlas ČeskoSlovenska: tým Michala Davida a jeho šance

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
RAINMAN
Reagovat

Markéta Poulíčková je jednou z pěti nejhezčích holek letošního Hlasu. (zdroj: super.cz)

2
yeey
Reagovat

rozhodne i jedna z 5 nejlepsih zpevacek!

3
Rena
Reagovat

Tak nevím … kdo mě u Vojtka opravdu zaujal je jen Daniel Mrozek a kdo vůbec ne – Bára Vaculíková a Koren. U ostatních mi je postup jedno…

4
mila
Reagovat

1- hezka mozna, ale nemela by byt tak zarputile snaziva….

5
yeey
Reagovat

4 na tom ze je snaziva prece neni spatnyho..:-) doufam ze spolu s Danielem dojdou co nejdal, to samy plati i pro moji „cernou kobylu/klisnu“ Veroniku Vrublovou :D

6
KLM
Reagovat

Co máte všichni s tím Mrózkem? Mě zatím nijak zvlášť nezaujal, víc mě baví Jakub Pohle, je to rocker a je takovej víc uvěřitelnej….Mrózek mi přijde až moc šampónovitej a nemyslím si že je to až tak úžasnej zpěvák jak se z něj dělá. Hlas má, ale rozhodně není zase tak dobrej aby to musel vyhrát, jsou tam fakt lepší.

7
Paul
Reagovat

Pohle a Mrozek mi přijdou dobří oba.

8
Langic
Reagovat

Takže jsem studoval,co se kde šustlo,projížděl obrázky a zachytil jsem několik dvojic
Michal
Petr Kutheil a Martin Hrabal
Alžběta Pažoutová a Ester Wiesnerová(pokud me zrak neklame
Arpád Csete a Brunno Oravec
Pepa
Martin Truhlář s Janem Dandou(Na obrazku s Martinem je ta jeho čepice)
Marek Motalík a Daniel Mrozek

Bára Vaculíková a Markéta Poulíčková
Jakub Pohle a Libor Zajpt
Matej Koren a Barbora Švidránová
Dara
Katarina Demská a Nándor Polgáry
David Bisek a Norbert Petický
Rytmus
Kristýna Daňhelová(opět mě možná klame zrak) s Renatou Čonkovou
Imrich Tengeri a Juraj Zaujec
Adam Koubek a Patrik Havelka
Anna Veselovská a Lucie Dobrovodska

Tot vse,co jsem vypozoroval

9
Don Quijotte
Reagovat

Líbí se mi, jak lidi žerou to, co Nova nastavila jako „favority“ soutěže. Abych použil slova autora článku: „Čím by přispěl k českému hudebnímu průmyslu?“ Jak může někdo po jednom vystoupení hodnotit, co ten člověk umí nebo neumí? Kolik z těch lidí si dokáže postavit kapelu a napsat písničky? A kolik z nich se poveze na vlně průměrnosti, neoriginality a budou jim psát písničky Davidové? Odpověď – skoro všichni, a především ti, kteří postoupí dál.

10
Merťas
Reagovat

9 – Nehodnotím, co kdo umí nebo neumí. Hodnotím hlavní první dojem, který soutěžící zanechají po svém vystoupení. Ono ta soutěž je hlavně o tom, zanechat první dojem pokud sis nevšimnul. A jestli máš jiné favority, které NOVA nenastavila tak sem s nima. A s trochou podvědomí o našem a slovenském hudebním průmyslu se musíš trochu zahledět do budoucna. To pak tyto soutěže chrlí jednoho jednotvárného blázna za druhým a originalita je fuč. Proto se snažím hledat originalitu a ne mainstream. Druhá věc je, že prostě musíš přijmout to, že jinak se v našich krajinách neprosadíš než že budeš nějakou dobu neoriginální. Udělej si pověst, buď komerční a pak to půjde skoro samo. Jinak se z klubů a všemožnejch jinech zařízení budeš dostávat horko těžko a bude tě to stát mnoho sil a mnoho peněz. Může se stát, že získaš ,,lokální“ popularitu, ale když chceš víc musíš se taky něčemu podřídit, všechno nejde tak jak si to nalajnujeme.

Za další mi tvůj příspěvěk přijde šíleně negativní (Nechci bouřit hádku nebo tak, jen normálně říkám svůj názor a čekám se vyjádříš také) a sálá na mě postoj, všechno české a slovenské stojí za hovno, ničemu nedám šanci a pak jenom o tom remcám, jak je to špatný, komerční a jak nikdo nic neumí. To pak ovšem nechápu, proč člověk s takovýhle postojem se o takovou soutěž vůbec zajímá a jen koutkem oka ji sleduje a ve finále znovu nadává jak je to špatný.

Sorry, ale takovéhle příspěvky mě zvedají ze židle. Pokud mám nějaký životní postoj, který zastávám vůči této zábavě tak se ho držím a nekoukám na to a neprudím s tím někde na webu. Omlouvám se za délku příspěvku, nechť hoď kamenem ty po mě.

11
Jackolo
Reagovat

Náš názor na potenciál Pepova týmu: hlasceskoslovenska.net/clanek/98-pepa_vojtek_je_hlaskar_je_to_ale_vitez

12
Lila
Reagovat

Podle mě jsou dobří Markéta Poulíčková a Daniel Mrozek.

Přidat komentář