Panáček v reality show

Casting na Hamleta ovládli účastníci všech možných soutěží (+ video)

11. Leden 2012 | napsal(a): | reality show: Robin Hood - Cesta ke slávě, SuperStar 2020, X Factor, ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=3171]
Včera se v divadle Broadway konal doplňující casting do dnes již legendárního muzikálu Hamlet z dílny Janka Ledeckého. Toto kultovní dílo se v Česku bude hrát již potřetí, historicky poprvé to však nebude na prknech divadla Kalich. A jelikož byl tento casting veřejný i pro novináře, tak jsem se na něj vypravil, protože mě zajímalo, kolik účastníků všech možných soutěží se na casting dostavilo. A věřte, že jich bylo opravdu hodně.




Prim hráli pochopitelně účastníci show Robin Hood – Cesta ke slávě, kterých dorazilo hned sedm a z toho pět finalistů. Hned ráno dorazila Radka Pavlovčinová, která už v soutěži zpívala duet Neztrácej čas přímo se samotným autorem muzikálu Jankem Ledeckým. Kolem poledního přišla Eliška Ochmanová a krátce po ní i její přítel Ladislav Korbel. Dále je následoval Petr Novotný a až z Bratislavy dorazila i Andrea Gabrišová. Ze soutěžících, kteří se v této show nedostali do finále, se na castingu objevili Petr Šudoma a Pavel Vrána. Výrazné zastoupení měl i X-Factor z nějž dorazili hned čtyři účastníci (nebo vlastně pět, neboť přišel i Ondřej Ruml, který má dnes již jistou alternaci hlavní role Hamleta) . V jejich čele pochopitelně stála Kamila Nývltová, kterou je již dnes možno považovat za ostřílenou muzikálovou matadorku. Dále se zde objevili muzikáloví herci Oldřich Smysl, známý z formace All X, a Ondřej Izdný, kterého si můžeme pamatovat z tria Za 5 dvanáct. Posledním účastníkem X-Factoru byl Jan Čechovský, který v kategorii 15-24 tehdy skončil před branami finále. Pozadu nezůstal ani Talent, z nějž vedle výše zmiňované Andrey Gabrišové dorazily i finalistky Veronika Stýblová a Eva Burešová. Překvapením byla účast vítěze loňské SuperStar Lukáše Adamce a také jeho kolegy a kamaráda Martina Kurce. Ze starších řad SuperStar se zde objevil semifinalista ČHS3 Jan Kopečný, v tuto chvíli známý především jako Romeo v Divadle na Hluboké (kde hrají i výše zmínění Ladislav Korbel a Eliška Ochmanová). V podvečer dorazila i vítězka show Elán je Elán Viki Matušovová, kterou v současnosti můžeme vídat v Městské divadle Brno v muzikálu Jekyll a Hyde v roli Lucy.

Samozřejmě nemůžu nezmínit ani porotkyni první Česko Slovenské SuperStar zpěvačku Martu Jandovou, která už má v tuto chvíli jistou roli královny Gertrudy. Z herců, kteří už v Hamletovi v minulosti hráli a objeví se v něm opět, se včera přišli na casting podíval veteráni Josef Laufer a Richard Tesařík.

Jak vidíte, účastníků všech možných soutěží se včera na casting dostavilo opravdu požehnaně. Jestli si však někdo z nich opravdu zahraje v muzikálu Hamlet, o tom rozhodnou až následující kola castingu. V minulosti se už v hlavní roli tohoto muzikálu objevil Petr Bende, který coby Hamlet skutečně zazářil, o čemž se ostatně můžete přesvědčit v následujícím videu (i když to není vystoupení přímo z muzikálu, ale z jednoho charitativního televizního pořadu):

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Robin Hood - Cesta ke slávě, SuperStar 2020, X Factor, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
klARAJIROUSOVA
Reagovat

JÁ CHCI VIDEA

Přidat komentář