Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: Bohéma, Brno (2. díl) + video

9. Září 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=2347 w=420]

Může vás zajímat, že 8. září na TV Joj začíná i slovenská verze Áno, šéfe s Jaroslavem Žídkem.

Dle tiskových materiálů TV Prima nás čeká ve čtvrtek 8. 9. 2011 jeden z vrcholů 4. řady Ano, šéfe. Zdeněk Pohlreich se na natáčení dalšího dílu ve znovuotevřené restauraci Bohéma, která se nachází v Brně v budově Janáčkova divadla, skutečně těšil. Očekával, že Bohéma splní jeho předpoklady o tom, jak to má v restauraci chodit. Jenže se vše vyvinulo zcela jiným směrem než očekával a tak nás čeká první díl Ano, šéfe, kdy Zdeněk Pohlreich nedokončil svoji gastro vzdělávací misi.

SLEDOVANOST Ano, šéfe: Oblíbeného Zdeňka Pohlreicha v akci sledovalo 950 tis. diváků. V cílové skupině D15+ to představuje podíl na trhu 27,70 %. U mladších diváků (D15-54) byl pořad ještě úspěšnější – 33,30 %.

Restaurace Bohéma Brno, Potěmkinova vesnice




Restaurace Bohéma v Janáčkově divadle v Brně vloni znovu otevřela. Je to rozlehlý podnik v centru města, který působí vkusným a decentním dojmem. Kožené klubovky, černobílé fotografie, tlumené osvětlení. Ale zdání klame. Uvnitř se odehrává větší drama než na operním jevišti. Poměrně dost bohémský přístup mají oba majitelé Josef Zounar a ing. Kristián Kučera k vedení vlastního podniku a především k placení zaměstnanců. Fluktuace v Bohémě je tudíž značná a kuchaři tu zůstávají hlavě proto, aby se vůbec dočkali své výplaty. Jsou už skoro partnery, nebo sponzory? Majitelé personál balamutí, že až vydělají, tak zaplatí. Měsíčně prodělávají 200 tisíc, jezdí bílým BMV a na menu dávají až 65% slevy!

Bohéma: bilinková omáčka a objednávky ze slevomatu

Vítejte v Bohémě, v restauraci, která si hraje na hogo fogo, vaří bilinkovou omáčku s měkkým „i“ a v kuchyni má naštvaného kuchaře Láďu. Ten je tu teprve krátce, denně ho bombardují objednávky ze slevomatu a nestíhá. I kuchař Láďa soudí, že: „Bohéma je po Brně úplně propálená a nikdo sem nechce jít vařit“

Kuchyně se snaží být světová, ale cenou a kvalitou to nesedí. „V téhle době lidi nebudou chodit na mraženou zeleninu a smradlavý ryby,“ ujišťuje Zdeněk majitele.

Přitom by to šlo levněji, efektivněji a výdělečněji. Zdeněk Pohlreich na trhu koupí sezonní chřest s čerstvým špenátem a v kuchyni předvede, že to jde levněji a mnohem lépe. Šéf ale tuší, že s takovým managementem, který velí Bohémě, je to marnost.

Restaurace Bohéma, model český restauratér

Dle Zdeňka v Bohémě funguje tzv. „Model českýho restauratéra – on si vozí prdel v BMW a kuchaři nemají kde chladit jídlo. Přijde v bílých polobotkách a v takový káře a řekne vám, že nemá peníze? To bych si připadal jako úplnej… To už se v týhle zemi všichni zbláznili?“ zlobí se Zdeněk v tomto díle Ano, šéfe, který oba majitele považuje minimálně za diletanty.

[singlepic id=2366 w=420]

Určování slev jako vožralý milionáři

O vysokých slevách jim také řekne své: „Když určujete slevy, tak se chováte jak vožralý milionáři, a pak koupíte bednu shnilejch rajčat – to je ekonomická sebevražda! Klasický model podnikání po česku. Ta hospoda je v posledním tažení.“.




V bohémském Ano, šéfe se ještě dočkáte

Další zaměstnanec, který si zbytečně přišel pro svou mzdu. Trpěliví zákazníci, kteří se ani po dvou hodinách nasucho nedočkali večeře, limetka v koktejlu i s nálepkou. Číšník šílí a majitelé se tomu v kuchyni smějí. Nebo se smějí sami sobě? Proč skončil Láďa v cele? Je to hodně smutné představení i zajímavá rošáda, šéf však na oponu nečeká. Nechce s majiteli spolupracovat, dokud nezaplatí své lidi.

Hlášky na které se můžete těšit ve 2. díle

„To chutná jak na židovský svatbě: pytel česneku a k tomu přehlídka mražený zeleniny.“

„Oni ti dluží už tolik peněz, že je z tebe partner.“ (ke kuchaři)

„Tady je nějaký varieté? Kdybyste se vy dva naučili jezdit na dvoukolce, tak jste samý prachy.“ (k majitelům)

Video 2. díl Ano, šéfe 2011

Dnešní 2. díl Ano, šéfe z brněnské Bohémy najdete na http://www.iprima.cz/anosefe a to ve zvukově zcela necenzurované verzi.

Související články s dnešním dílem Ano, šéfe

Ano, šéfe: Bohéma Café Restaurant zažila zátěžový test / Panáček v RS
Brněnská restaurace Bohéma lépe vypadá, než chutná / Lidovky.cz, recenze krátce po otevření podniku z podzimu 2010
Diskuze o slevových poukazech do Bohémy na Fajnšmekr.cz

Mimochodem, víte, co je v restauraci kuvér? Platíte jej?

Dovolím si doplnit info Ano, šéfe o upozornění, že v pátečním magazínu Lidových novin vychází již několik týdnů články od Matouše Petráně. V nich se můžete dozvědět mnohé o provozu restaurací, ale také se mnohé naučit z pohledu hosta. Víte třeba, co je to vlastně kuvér? Ne? Začtěte se.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 123
1
Amy
Reagovat

Tak to bude teda maso. U každého dílu si říkám, že nic horšího snad už přijít nemůže…omyl :-D To už snad není ani k smíchu :/

2
Viktorie
Reagovat

Asi tak nějak.:-/ (navíc jako Brňačka tohle beru trošku osobně, ale ono je to asi jedno, hovada jsou všude). Podle všeho to asi vypadá, že Bohéma šla do kytek, celý léto měli na lunchtime.cz nějaký kecy o tom, že mají přes léto zavřeno, ale že majitelé voucherů o ně nepřijdou, teď jsem se koukla a z lunchtime už zmizeli a vlastní stránky taky nejedou.:-/

3
Katka
Reagovat

a je to tak. s pány majiteli jsem měla tu „čest“ – jsou to prostě dva …. v naleštěných polobotkách a s nagelovanýma vlasama, arogance z nich jen srší, ale myslím, že ani nedokončili základku, a to nejen podle gramatických chyb. Svým zaměstnancům ani dodavatelům neplatí (on jim vždy nějaký blbec naletí), spousta věcí z nabídky je prostě podvod, konzumujete něco úplně jiného, než vám tvrdí. A s těmi dluhy – doufám, že skončí za mřížemi…

4
Viktorie
Reagovat

Tak na Bohémě je cedulka Z technických důvodů zavřeno (pracuju celkem nedaleko, tak jsem si udělala místo oběda zdravotní procházku.:-D). A když se dívám do úplnýho výpisu z obchodního rejstříku na firmu, která Bohému měla provozovat (tuhle ceduli ještě nestihli sundat), tak byla cca před šesti týdny prodaná. Tož tak.:-/

5
Belisana
Reagovat

tak to bude asi zajimavej dil :-)))
Viktorko zdravim

6
Viktorie
Reagovat

Taky zdravím.:-)Přes léto jsem si dala pauzu, ale už jsem zase tady.:-D

7
Belisana
Reagovat

koukala jsem, ze pises u talentu, ale k tomu nemam co rict nejak, to asi nebude porad pro me :-)

8
koc
Reagovat

konecne sem nasel vyhodu v tom ze Prima nestreamuje porady .. nemusim se zitra rozhodovat na ktere Ano sefe mam koukat .. vyhraje to jasne SK verze a to z vyse uvedeneho duvodu .. Primo dekuji
PS : Zdenda by nejspis zvitezil

9
Maxx
Reagovat

koc – V životě by mě nenapadlo rozhodovat se mezi CZ a SK Šéfem. Zaprvé Zdenda je lepší a zadruhé mě zajímá logicky osud našich hospod. Btw. slovenskej Šéf běží taky ve čtvrtek ve 21.20?

10
koc
Reagovat

9- jj take asi ve 21:15 ci nejak tak .. pokud bych mel moznost sledovat najednou oba dva tak bych se opravdu rozhodoval .. preci jen to bude zacatek nove rady a to by vyvazovalo Zdenduv humor a drsnost

11
honza
Reagovat

Prostě Brno,tam to nezklame.Ať už jim někdo sebere hlavně nálepku „město“dyť je to díra.Pracovně jsem tam šest let dojížděl,vim o čem mluvim.

12
tomas
Reagovat

Nemyslim,ze je Brno zase takova dira,ziju tu peknou radku let a co napr. Tyce vyberu restauraci tak se situace za posledni 3 roky zlepsila a urcite jsou mista kam se jde jit vyborne najist,clovek ale musi vedet.

13
Viktorie
Reagovat

Podla našeho milovaného primátora MBA jsme dokonce největší město v republice, protože Praha jde podle něj kraj.:-DD
Dobře až výborně se tu dá najíst rozhodně, ale to jsou místa, který si logicky Zdendu nemají důvod zvát.

14
Viktorie
Reagovat

13 – Je kraj, ne jde kraj, sakva.

15
honza
Reagovat

Brno je díra,stojim si zatim.Možná ,kdyby se furt nevymezovali vůči Praze a starali se sami o sebe jako jiný města bylo by líp.Ale zas co chtít od lidí,který si dobrovolně volej Onderku.

16
honza
Reagovat

:-( oprava „za tim“

17
koc
Reagovat

uz jsi dlouho nehanil plzenske :) ..

18
Imtheman
Reagovat

to honza: jsi Stoupa.
jinak Bohéma, no comment, příšernej zážitek z degustačního menu, hlavně pólevka Gaspačo…se už nedivím Rimmerovy z Red Dwarfa, že to slovo křičel v okamžiku jeho annihilace:-)

19
honza
Reagovat

17-Naposled včera,ale jinde.18-Stoupa jako Brno? :-)

20
honza
Reagovat

Ale tak ať má Koc trochu radosti.Když Prazdoroj tvrdí, že pivo značí dle evropských směrnic názvem ,,ležák,, a stupňovitost neuvádí, proč tedy jí uvádí na svých pivech Master? Jsou to podvodníci! Když vidím toho jejich vypasenýho sládka-zaprodance, tak se mi otvírá kudla v kapse.

21
Bobby Brown
Reagovat

20 – tak bacha, abys na ní při dosedání nezapomněl, aby sis ho neufik

22
okkvp
Reagovat

21 – možná už zapomněl ;-)

23
okkvp
Reagovat

bílý špičatý kůň ladně vystupující z bílého bavouše mi způsobil bouli na čele :-))))

Reagovat

Marné, ten díl je už nyní marný, už jen o hledání peněz. Chápu však, že stopáž je nutno dodržet. Majitelé jsou fakt dementi.

Reagovat

Jooooo tak tohle je takova dnesni klasika. Podnik v prdeli, majitel zadluzenej, ale vozi si prdel v BMW a zamestnanci jsou jen otroci, ktere ma na haku :)

26
okkvp
Reagovat

Ti hoši jsou mafiózovi s dlouhými prstíčky

Reagovat

RadstaR (25) a to se na něj nedá vypsat exekuce, nebo jak sakra? Fakt děs a hrůza, ten dnešní díl. Zajímalo by mě, jak se dnes těm bývalým majitelům žije.

29
Míša
Reagovat

moje řeč, dneska je to fakt bohužel běžný, a nejhorší na tom je to, že ty lidi v té debilní situaci zůstávaj, protože věří, že jim bude zaplaceno a takový kecy… kdyby prostě odešli a to všichni kde se s nima takhle jedná, tak by se nedalo jinak než že se prostě úroveň zvýší, ale to je asi jen velmi naivní představa, protože tohle ty lidi prostě neudělaj. Radši budou dělat zadarmo, dobrovolně.

30
okkvp
Reagovat

A jste si jistí, že jsou majitelé zadlužení celkově – tzn i v tom nočním klubu?

31
honza
Reagovat

Tak dnes to ani nemá smysl komentovat.

32
koc
Reagovat

neni mozne .. dnesni dil vypada ze uz je v archivu .. zatim mi to tedy pustilo jen dvakrat reklamu .. uz to jede :)

Reagovat

koci (28), třeba tam nikdo zítra nebude čekat 3 hodiny, jako v dnešním díle. A majitelé se jen tlemili a tlemili.

Reagovat

SUNíčko (27): Ono to tak jednoduchy neni. Kazdopadne mel jsem kdysi taky tak trosku podobnyho sefa a i kdyz teda zrovna nebyl problem s vyplatama, tak celkove mel podobne chovani a neslo s tim v podstate delat nic.
okkvp (30): Joo to je zajimava otazka i kdyz je to celkem jedno. Tady bylo evidentne videt, ze oni sou pani a zamestnanci jen podradnej odpad a taky jim to davali pekne najevo.

35
T.
Reagovat

Když už ne kuchaři, tak aspoň Slevomat a Zapakatel si namastili kapsu.

Reagovat

T. (35), jj, dnes to šlo nazvat, vaření se slevovými weby.

37
RAINMAN
Reagovat

Měl hlas jak Donutil.

38
anja
Reagovat

30 okkvp, taky jsem měla stejnou myšlenku s otazníkem na konci

podle všeho mají ještě nějaký bordel a ten jim sype, jen se jim asi nechce lepit dluhy v bohémě z výnosu v bordelu

byl to HC díl, bohužel mi moc nebylo do smíchu, ale jak si pan podnikatel sám stvořil scénář s tím Knight riderem a pytlem brambor to jsem byla skoro pod stolem :D

39
Lumiere
Reagovat

kde najdu prosím dnešní díl českého ano šéfe???díky

41
Tomáš Neubauer
Reagovat

Tento díl úplně přesně vypovída o úrovni podnikavců v ČR 90% kuchařů pracuje za minimálku, zbytek do 12-15.000 na ruku, ( a to pouze v tom lepším případě) za 250 hodin měsíčně. Mám osobní zkušenost z více restaurací, ale až na ojedinělé excesy se s tím ani Páni majitelé netají.
Příkladně Provozovatel restaurace LEGUANA bývylý Silmaril provozuje další dvě restaurace a má OFICIÁLNĚ POUZE JEDNOHO ZAMÉSTNANCE. BTW: Pan POLREICH FAKT JEDE!!!! Toť komentář k tomuto dílu.
PS: nemúžu si odpustit reagovat na Honzu alias „Pražskýho Pepíka“ Jak jste pane Čecháčku mohl pracovat 6 let v takové díře jako je Brno?.. a navíc jste dojížděl??? imho předpokládám, že z Prahy asi ne.. Tak si doma vykydejte suché WC a otírejte si svou namyšlenou maloměštáckou prdel o jiné město.

42
Lumiere
Reagovat

ještě tam není, kua… :( já ho chci videeeet

43
koc
Reagovat

42 – je tam .. sak ho sleduju :o

Reagovat

koc má pravdu, já ho vidím i na http://www.iprima.cz/anosefe

45
Lumiere
Reagovat

ok díky už to mám :)

46
Viktorie
Reagovat

(tak teď mám brouka v hlavě, kdo je ten oficiální jediný zaměstnavatel je.:-D Leguanu trošinku znám, i když my spíš chodíme do pivnice. Ale to je trošku OT.:-D)

47
honza
Reagovat

41-měl jsem tam přítelkyni a abych se tam nenudil,otevřel jsem si tam pobočku firmy.Mimochodem,sehnat brňáka co chce dělat a ne bejt jen zaměstnanej je dost šichta.P.S.Jsem z Prahy až po prarodiče.

Reagovat

Dete se s tema Prazsko-Brnenskyma kravinama vycpat!

49
honza
Reagovat

48-To mi šlo první 3 roky na to kašlat,pak už jsem si z nich dělal pr*el.Je zajímavý,že zbytek republiky je v poho,jen ty brňáci se furt vymezujou vůči Praze.Příklad-kamkoliv přijedu zeptaj se jak se máš/máte,ale v Brně-tak jak je v Praze.Stačí?

50
okkvp
Reagovat

49 – Pepíků se ptávám stejně i já (a nejsem z Brna)

51
Radek Velechovský
Reagovat

Tak to co sem dnes viděl je hodně velký kafe a parodie na podnikání. Já obdivuju Zdeňka Polreicha co všechno musí projít a zkusit a vidět. každopádně to tak funguje na mnoha místech v téhle republice. Každopádně děkuji tomuhle pořadu za to že lidem ukáže do jakých podniků chodí jíst a jak by to mělo i nemělo vypadat. Čest vaší práci.

52
Lantana
Reagovat

Přátelé – soda, soda, soda. Masírky – na přes hubu, zaměstnance jsem upřímně litovala. Vztek mnou cloumá ještě teď, protože předpokládám, že ti vystajlovaní dobytkové budou opět vysmátí a personál neuvidí ani korunu. btw. Doufám, že se „vajt nájt rajdrovy“ děti nepotatí…

53
K.
Reagovat

Mimochodem, všimli jste si ženy pana white? Když se děsně smál tomu jak mu Zdenda vynadával, tak ona se moc nesmála, asi tuší, která bije

54
Martin
Reagovat

Dokud bude český člověk natolik hloupý,že bude makat zadarmo,tak takovým podnikatelům pšenka jen pokvete.Kolik výplat čekají na zázrak?Kdyby se jim na to vy….hned,mohou pánové zavřít,ne si mastit dál kapsy a rodiny zaměstnanců nemají na nájem.Chyba zaměstnanců!!!!!!!

55
K.
Reagovat

joo, a ta jeho věta za kuchařem, kterej si přišel pro peníze „idiot vole, drogy bere“ skoro smrdí žalobou

56
LadyXL
Reagovat

Při pohledu na tu káru a „stajling“ jednoho z pánů majitelů, jsem si říkala, copak to mají za druhý kšeft, který je živý? A tušení nezklamalo… Bo,tu v Práglu je podobný podnik a majitelé si vozí to svoje pozadí v podobných hustých kárách, podivných barev a se stejnými špicami na botách (kupodivu i tady letí bílá!).
Tak si ještě říkám,zda-li pak jim Bohéma neslouží na snižování daně? A právě proto není záhodno, aby si moc na sebe vydělávala?

57
lexa
Reagovat

Ta restaurace je (byla) otevřená asi rok a do rekonstrukce prostoru pánové dali 5milionů.

58
Katynka
Reagovat

Myslela jsem si, že po tolika řadách Ano, šéfe už nemůže nic překvapit. Ale troufám si tvrdit, že toto byl vrchol všeho hnusu.
Majitelé namachrovaní aniž by měli z čeho. Zaměstnanci zoufalí v podmínkách nehodných kvality práce. Přitom interiér byl velmi příjemný, vždyť to bylo vidět i na prvotní reakci pana Pohlreicha. Ale pak to chování a to jídlo, nic moc. Bylo mi ho líto, že to musí podstupovat (ač to je jistě velmi dobře zaplacené, zkažený žaludek za to jistě nestojí a proto se není čemu divit, že to nejedl).
Obdivuji ho i v tom, že se velmi rychle dokázal zorientovat v té situaci, která tam vládla. A že ač sám podnikatel, byl na straně zaměstnanců a v podstatě je sám nabádal, aby tam nedělali, protože přeci to nejde dělat bez mzdy.
Já osobně se ale nedivím postoji těch lidí, že tam zůstávali. Jak jinak vytřískat prachy, co jim dluží, že? Tento stát nahrává jen samým takovým nepoctivcům, kteří umí najít skuliny pro své nekalé praktiky, které zajistí ta fára. Takže doufám, že se jim to brzy vymstí a majitelé Bohémy půjdou bručet. A nebo ne, přála bych jim obecně prospěšné práce pěkně zametat chodníky, sbírat odpadky apod.
Byla to navíc promarněná příležitost, protože ta restaurace vypadala moc hezky, ale to zákulisí „smrdělo“.

Jo a ještě k těm zaměstnancům – někdo tady psal, že by všichni, co nejsou placeni měli ze svých míst odejít a tím by se dalo najevo, že je to nesprávné a možná by došlo k nápravě. Jenomže v této ekonomické situaci v ČR většina zaměstnavatelů řekne: „Jdi si, na Tvé místo čeká 100 dalších, kteří budou rádi dělat za pakatel či čekat, že nějaký pakatel dostanou.“ Smutné a opět k blití. Ach jo.

59
okkvp
Reagovat

Představa, že setrváním v jáme lvové se lze domoci nějakých peněz je pěkný blud. Na podobné umělce většinou platí vyrazit se vypovídat na právní oddělení příslušného pracáku (jako první platí mít na zaměstnání alespoň nějaký papír, byť třeba vlastně právně neplatný) Na rozdíl od vlákem k polišům, tímto směrem to u podobných firem“ošetřeno“ nebývá.

60
Lantana
Reagovat

lexa (57), takže navrch „megahuj“ a vespod (kuchyně, chování k zaměstnancům, poměry)… Vsadím se, že na „luxusu“ nešetřili (nepřemýšleli), dělali haury a potom se sprostě hojili na zaměstnancích (většině).
Kvůli takovým namistrovaným vyčůránkům („…potáhneme spolu tu káru dál“ – řekne zaměstnanci!, kterému ještě dluží, bože…) je slovo „podnikatel“ používáno pejorativně.

61
Dor
Reagovat

Jinak dobra finta s tim kavovarem…to se jim fakt povedlo… nekomu dam do zastavy za prachy kavoar (nic mu nedam pisemne) a az si ho odnese, tak na neho zavolam polici… je to nechutna svinarna, ale je to v podstate genialni…

63
Lantana
Reagovat

okkvp (59) (ahoj;-) ), celkem mě mrzí, že něco podobného nezaznělo tam – já vím, ten pořad není poradna. Ti zaměstnanci vypadají jako pitomci, že tam zůstávají, ale vezmi si, že nastoupíš do nové práce, měsíc denně makáš, v den výplaty ti majitel nastíní situaci „že se to jako rozjíždí a teď zrovna a bl, bla“, dá ti jen pár korun a když jsi před tím třeba nějakou dobu nemohla sehnat práci – zůstaneš. Jsou z toho dva měsíce, začneš řešit, že když s tím sekneš už nic neuvidíš a nechceš si připustit, že to dopadne naprosto stejně, když tam zatím zůstaneš. Myslím, že takhle nějak se asi lidé do těch „slibových pastí“ dostávají, dle konkrétní osobnosti a jejich situace bude různě dlouho trvat, než jim dojde trpělivost, jak odchod bude vypadat, i co bude následovat – někdo to totiž, k radosti „zmetků“, nechá být, protože soudům nevěří, nebo nemá na právníka, další může třeba zmetkovi rozbít držku. Určitě si ale všichni s odstupem nadávají.

Reagovat

Lantano (63), nejsou náhodou nějaké páky na neplatícího zaměstnavatele skrze Úřad práce? Mám nějaké takové povědomí. Tedy doufám, že tato instituce neslouží jen k vyplácení dávek a jakože hledání práce :))

65
okkvp
Reagovat

63 – [ahoj:-)] – jj, já jsem podobnou situaci zažila, nastala plíživě cca po celkem bezproblémých dvou letech. Taky mi ta víra, naděje a rozhodování trvaly nějaký měsíc.

66
koc
Reagovat

65 – natáčelo se to 19-21.5. – kuchar hovoril o tom ze je tam od 18.4 – bud se tam plati tydne a nebo nevim o cem to kuchar hovoril

67
Katynka
Reagovat

63 Přesně tak. Je to smutné, ale bohužel tady v tomto státě platí všechny zákony jen na obyčejné lidi, kteří berou jen pár korun, tak tam se všichni hned ozvou a exekutoři hned lítají, když jeden měsíc člověk nezaplatí. Ale jakmile jde o podnikatele, jejich větší majetky a nedej bože o výše postavené lidi (politici a pod.), kteří všichni ty peníze mají, ale syslí si to pro sebe, tak tam ta exekuce nějak nefunguje. A přitom by to byly daleko větší sumy a lépe by se ty dluhy platili. Tady se prostě stejným měřítkem neměří a je to hnus. Viz Kožený a spol. Všichni ví, že ti lidi mají domy, auta a td. , ale nemůžou na to přijít, jak jim to zabavit. Ale obyčejný člověk nezná různé machinace a tak se na vše hned přijde a za pár korun mu berou vše. Nezažila jsem to teda na vlastní kůži, ale stačí kouknout kolem sebe. Kdyby to platilo pro všechny stejně, byly by dluhy státu mnohem menší. Politici řeší blbosti, ale důležité věci jim unikají. A sebe sama považují za nějakou extra vyjímku. Tak to prostě bohužel je.

68
anja
Reagovat

66 aha, koci, to je divné, padlo tam taky, že kuchařovi dluží „několik desítek tisíc“ což za měsíc to imho nedělá „několik“, ale tak dvě desítky max….. ovšem mně to vyznělo, že mu dluží tak aspoň 50, když několik

pak tam taky padlo, že „sto deset za dva dny neudělám“, z toho se lze domnívat, že celkově dluží zaměstnancům 110 tisíc?

jinak souhlas se všema, jsou to hajzli, a dobře jim tak, že je v tv tak propláchli, teď jakože jestli mají aspoň trocha studu v sobě, by neměli vystrčit nos z toho svého najt klubu

69
koc
Reagovat

aha tak je mozne ze tam delal i pred tim ale sefkuchare dela az 18.4

70
LadyXL
Reagovat

Problém ve vymáhání mzdy bývá taky ten, že berou např. tu minimální mzdu a pak na ruku nějaký peníz, který si domluví – pro ně bohužel – ústně. A to jim třeba mají platit týdně, kdo ví. Ale právě tyhle peníze pak z nich těžko dostávají, když to nemají písemně. A mít to písemně, to je zase sebevražda pro podnikatele. To je daňový únik.
No každopádně podle toho článku už dojeli, aspoň v Bohémě.
Jo a pracáku taky nevěřte, zvlášť v menších městech, tam jsou taky praktiky – ruka ruku meje… Znám několik podniků (a ne malinkých), kde Zákoník práce rozhodně neplatí a Úřad práce to ví, sociálka taky… a nic (návštěva lékaře se napracovává, nebo se dává půl dne dovolené, norma práce je taková, aby se to nedalo stihnout a vy si museli vzít práci domů a měli tak vůbec plný plat, nařízené pracovní soboty ob týden atd.), jinde zase nedodržují limit přesčasů a navíc je vůbec neproplácí …. Když to slýchávám, tak šílím, že se proti tomu nepostaví, neprásknou to. Jenže trh práce je všemocný a pracovních míst někde velice málo. A „potížisty“ nikdo nechce.

71
koc
Reagovat

restik je udajne zavrený a tady se kupon nabizi vesele dal – http://www.slevajakbrno.cz/sleva/79

Reagovat

koci (71), vždyť je tam napsáno, že již se neprodává :) Je to nabídka z dubna.

73
anja
Reagovat

zvláštní je, že číšník si nestěžoval, toho asi vyplácel týdně nebo denně, a na kuchaře mu už nezbylo

74
Katynka
Reagovat

73 Ten tam říkal, že dostane vždy zaplaceno. Byl to asi nějaký jejich kamarád, taky docela machírek frajírek:-((

75
koc
Reagovat

72 – aha tak rano to vypadlo trosku jinak :)

76
koc
Reagovat

mi bylo divny ze je tam nabidka jarniho menu :)

Reagovat

Katynko (74), zajímavé, že se tam neptali toho druhého, staršího číšníka, jestli ten dostává peníze. Jinak to, že se jeden z pánů podnikatelů nechal napsat jako bezdomovec na magistrátu, je dobrá osírka, aby nemohli exekutori na jeho majetek.

Reagovat

Mimochodem, dobře za sebou pálí mosty. Tohle je jejich další podnik, tedy spíše byl (opět doména bez obsahu)

79
Katynka
Reagovat

78 To už se asi nedozvíme, proč se toho druhého číšnika nezeptali. Ale mám dojem, že jsem zaslechla, že tam nebyl dlouho a tudíž se mu ani zatím neblížil termín výplaty. Zaznělo tam něco jako – je tam druhý den a už je z toho…píp.

Jo a to hlášení na Magistráty to mají v merku jak bezdomovci, tak hlavně ti, co nemají na své dluhy. Znám jednoho týpka, který hrál na automatech, dělal v rodinném podniku a když už dlužil kam viděl, vyrazila ho matka jak z domu, tak z práce. No a nakonec byl hlášen jako bezdomovec a na magistrátu měl adresu. S takovými lidmi se pak nedá udělat už vůbec nic.

80
Maxx
Reagovat

Taky jsem měl podobnýho šéfa – dojížděl z Prahy, kde měl ještě vedlejší kšeft, jako tihle pánové, prdel si vozil v BMW, lidem neplatil, byl arogantní, točily se tam drogy. Proto jsem si tehle díl maximálně užíval. I když ten náš byl k lidem přeci jen celkem vstřícnej, dokud byli loajální. Pak už se to rovnalo aroganci těhle Brňáků. Jinak k té diskuzi – asi není potřeba řešit, že Brňáci jsou mnohem příjemnější lidi a vždycky radši strávím víkend u nich v Brně než ve smradlavý Praze s nepříjemnýma lidma. Btw. OSTRAVA!!!

81
mari
Reagovat

Číšník se narozdíl od kuchaře dostane k tržbě, takže si zřejmě svoje vždycky ohlídal.

82
Katynka
Reagovat

Teď koukám na jeden pořad, kde je reportáž o rodině, kterou opustil tata, který jim způsobil dluhy a mamka to nezvládá všechno splácet. Tak jim odstřihli elektřinu a žijí tak již několik let. Paní se do této situace dostala velmi špatně a velmi nechtě, ale ty vykuci z Brna to dělali vše naprosto vědomě. Netuším, co by museli odstřihnout těm rádoby podnikatelům z Brna.

83
lišák
Reagovat

Ještě si myslíte,že je lepší dělt na soukromníka než na stát? Jestli ano,pak rozumím chřestění klíčema v 89

84
anja
Reagovat

81 mari, hehe to je dobrá poznámka, takže tam asi funguje takové to turecké hospodářství, každý si urve něco pro sebe a ve výsledku je bordel :D panebože kam to spějem

když se já podívám zpět na celé své podnikání, tak jsem asi dost světlá vyjímka, že nikomu nedlužím ani korunu, ani státu, ani jednotlivcům, ovšem za celých těch 20 let když bych spočítala sumu, kterou jednotlivci a firmy dluží mně, vyšlo by mi to na fungl nové auto vyšší třídy, a to jsem jen takový malilinký živnostníček

85
anja
Reagovat

80 Maxxi, ale tož, nerozdmýchávej tady vášně :) já znám příjemné lidi i od Brna i z Prahy i z Plzně

a doslova mě šoklo, že jsi z Ostravy, bo ja tež :) anebo vlastně ne až tak docela, ale Ostravu mám tady kousek vedle skoro :)))

86
sofa
Reagovat

My měli koupenej voučr s Jarním menu. Když jsme se na Panáčkovi dozvěděli, že se natáčí a co píšou blogeři, s hrůzou sme se jali objednat si místo. Dovolat se do Bohémy nešlo. Dva dny. Na žádný číslo. Tak jsem se tam vydala osobně. Z nešťastnýho pana provozáka táhl chlast a že mi rezervé nedá, že mají plno – hospoda byla v tý době prázdná. Vlastně byla prázdná furt, chodím okolo z práce. A že mi dají rezervé na říjen. :-D Tak jsem řekla, že jako děkuju a že chci vrátit peníze. A oni zase, že musím přes slevajakobrno. Když jsem volala do slevajakobrno pán si jenom vzdychl, když slyšel slovo Bohéma.

Reagovat

sofa (86) by mě právě zajímalo, jak se k vracení peněz staví ty slevové weby. Zda je vrátily, či dělají drahoty.

88
sofa
Reagovat

SUNíčko: vrátili a ještě se omluvili, že jsme s tím měli problémy. Nebyli jsme ani první, ani poslední – evidentně.

Reagovat

sofa (88), tak to je fajn, co jsem však včera zaslechl, tak tam padaly jména řady českých slevomatů. Pán v BMW holt měl asi fakt geniální nápady, jak tu restauraci pozvednout ze sra*** :)

90
Kapi
Reagovat

Děkuji za přidávání odkazů na online epizody k článkům!

Ta restaurace si pozvala Zdenka s tim, ze bud jim udela reklamu nebo na to zvysoka kaslou – nechteli do toho dat ani ťuk snahy nebo penez navic.

91
anja
Reagovat

89 no jeho genialita začínala a končila u toho jak sladit boty s barvou auta

92
Belisana
Reagovat

pffffffffffffffffffff dosla mi rec, co vsechno je tady mozny…

93
Belisana
Reagovat

ja hlavne nehapu, ze si ti dva pozvali TV. Co od toho cekali krome ostudy jak Brno? :-)

Reagovat

Belisana (93) no dle toho moc chytří nebudou. Proč se asi tak rychle zbavili té své firmy. Kolik takové Ano, šéfe muselo sledovat lidí z finančního úřadu. Hned bych se k nim vydal na kontrolu. O jiných úřadech nemluvě :))

Samo, elegantně se tím zbaví i dluhů.

95
linda
Reagovat

Belisano, ty máš teda informační akční rádius, v tomhle s tebou poprvé za posledních asi pět měsíců souhlasím. Takoví „podnikatelé“ jsou lidský odpad. jestli sedí, tak jim to moc přeji

96
okkvp
Reagovat

SUN- oni si zřejmě slibovali přesně to, co říkali na prvním setkání – že případné jeho požadavky na dovybavení by nějak splácají, Zdenda zacvičí personál a způsobí vlastně reklamu. Akorát ve své bílopolobotkové nabubřelosti „kapánek“ podcenili Zdendovu inteligenci.
Podle ŽL a OR ti hošani takhle „pěkně“ podnikají už od roku 2003 a 2006

97
Belisana
Reagovat

zajimavej clanek z druhy strany

98
Belisana
Reagovat

Sunicko 94, oibavam se, ze se stane to co obvykle – NIC :-)

99
Belisana
Reagovat

lindo 95 no tak na Zdenecka ja trpim, jen jsem netusdila, ze se o tom nekde plka :-)

100
Kapi
Reagovat

Prima udelala i reportaz do Zprav ted vecer o vcerejsim Ano sefe! :)

Mel to ten sefik cely v bilem opravdu pod tim bilounkym trickem cerny stahovaci pas?? Videno pri tom jak se natahoval k tomu odsavaci nekdy ze zecatku :D

101
Viktorie
Reagovat

96 – Ale reklama to byla fakt pěkná, to zas ne že ne.:-D Kdo ve štatlu do včerejška nevěděl, kdo ti dva jsou a kterým hospodám se má radši vyhnout (pokud už nejsou taky zavřený, jako třeba Reduta, kde brali ten chlaďák), tak už to ví.:-D Že to možná až tak úplně není ten druh reklamy, kterej si ti dva bordeltátové představovali, to je věc druhá.:-D

102
koc
Reagovat

Brněnská Bohéma aneb chudý White Knight Rider
Fraška o podivnostech českého podnikání, páru bílých bot a ztraceném kávovaru.
Osoby a obsazení:
Pražský Pepík – Zdeněk Pohlreich
Brněnský Lojza / Michael Knight – Josef Zouhar
Brněnský Lojza II / doplňovač na WC – Kristián Kučera
Personál restaurace – zmatený personál restaurace
Šéfkuchař Láďa / zloděj kávovaru – bývalý kuchař se záhadnou věštbou
Pán se splátkovým kalendářem – bývalý šéfkuchař Pavel Sotolář
Čerstvý losos a mrtvý ptáček

103
Lantana
Reagovat

Včera ta reportáž, kterou jsem sice slyšela jen napůl, byla výživná. Podělali kde se dalo, co se dalo, ale nedělám si iluze, že se neoklepou a nebudou v tom pokračovat dál. Bohužel.

104
Belisana
Reagovat

koc :-DDD

105
Příznivec obecný
Reagovat

FU většinou mají jiný starosti podle toho, co jsem slyšela na školení jednoho daňaře. Ten už je tak vytočenej, že se snaží mít skupinu s dalšími vytočenými daňaři. FU jde tam, kde jsou cítit prachy a zkouší vyskakovat do doby, dokud nezjistí, že firma má silný právníky a nebo i tak zkouší a doufají, že je podrží prohnilé jejich nadřízené istituce. Ono jít až k soudu do EU stojí velký nervy a peníze a když si finančák na Vás zasedne, to je síla. Naše zákony jsou tak zmatené, že chyba je ein-zwei. Podle slov toho daňaře na různých vískách FU jen hlídají, aby někdo nepřekonal konkurenčně jejich firmy, potažmo firmy jejich maminek, tatínků, brater serster a jejich kamarádů. Když je zle, jdou prý FU tu firmu utahat kontrolama. Když se tohle říká na školení, opakovaně, tak to už je na pováženou. Tady totiž je to možná tak akorát na puč.

107
kaja
Reagovat

Je to pořád jako v době českého“postsocialistického kapitalismu“ v 90-tých letech minulého století.Majitel(zaměstnavatel)-většinou“náhlý“zbohatlík,jako neomezený Pán nad“nevolníkem“-zaměstnancem.Pracuj pro mě do úmoru,a možná dostaneš i něco zaplaceno.Stejně jsi pro mě jen“chamratˇ,svoloč a lůza jedna nemajetná!

108
Jonatána
Reagovat

Tak to byla síla, obzvláště mafián Josef v bílých polobotkách…Já myslela, že snad v r. 2011 už něco takového není, že to stihlo vymřít během posledního desetiletí minulého tisíceiletí.

109
free
Reagovat

S poctivostí brzy pojdeš…smutný to příběh této země…na 12hodin do fabriky bych je zavřel..potit se,potit se,potit se!až blondák v polobotkách zčerná…

110
martin
Reagovat

Pánové si otevřeli další restauraci, tentokrát „Italská kuchyně“ v Kuřimi – město cca 15 km od Brna, s názvem La Bufata (nevím přesně, jak se to píše), kdo se chce pobavit nad neskutečnou arogancí obsluhujícíh číšníků, vidět na živo „pány podnikatele“ a najíst se ne zrovna dokonalého a předraženého jídla, tak doporučuji.

111
Viktorie
Reagovat

110 – Tohle? http://www.labbuffata.cz/ Panenkomarja podsrpenská, oni mají tu drzost tam tahat Ridiho.:-/

112
Unnamed
Reagovat

Priznivec obecny: S pucem musim absolutne souhlasit, dit se todle v mene vyspele zemi, napr. v Africe, tak jsou jiz vsichni vyse postaveni popraveni a ukaamenovani. V tomto state uz to krici po necem tomuto velice blizkemu!

113
EPA
Reagovat

JETO MOC PEKNE

114
Pekna kachna :D
Reagovat

l’abbuffata nepatří tem blbečkům z televize stačí se podívat na provozovatele Good 24 a jednatele. Nejdřív si zjistěte fakta uchylové a pak pouštejte takové trapné fámy!

115
Pekna kachna :D
Reagovat

No jak je vidět závist v ČR nebere konce,
tato restaurace nemá s Bohémou a jejím majitelem naprosto nic společného, restaurace je velice pěkná, jídla velmi chutná, obsluha příjemná, pokud by to tak nebylo tak dost pochybuji že by se pan Ridi upsal pod něco takového a v restauraci dělal degustační večer,
je to ubohý pokus místní rádoby konkurence ( samá paluša a hospoda 4 kategorie ) , která příchází o klienty a zisky a to jen díky tomu že v Kuřimi je konečně restaurace na úrovni.

116
zz
Reagovat

Chtei jsem si bufatty objednat pizzu v patek vecer. Pan hlasi pizza nejede… tak jsem si objednali testoviny jedny peperoncino…. vubec nepalily a v druhych bylo misto klobasy natrhane skorosyrove mlete hovezi :-))))) to ze je dobra restaurace… podle jidel jeste horsi jak Bohema….

117
Pro zz
Reagovat

Skoro syrové hovězí maso? :-) :-)
Vážený pane tomu se říká Salsicia :-D
Opět příspěvek od gurmána ,který rozumí Italské kuchyni :D . Já jsem v restauraci nedávno byl a byl jsem spokojen jak s kvalitou pokrmů tak personálem. A srovnávat tuto restauraci s Bohémou? To už tady jednou bylo a jak se nakonec ukázalo byl to výmysl krachující konkurence.
Česká povaha, pomlouvat, pomlouvat a pomlouvat.
Každý si může udělat obrázek o kvalitě restaurace sám, stačí jí navštívit.

118
jana
Reagovat

Obsluha je velmi příjemná, posezení u vína vřele doporučuji. Personál je příjemný ochotný a profesionální. Na jídlo jdu dnes tak uvidíme, ale ohlasy známých byly velmi dobré.

119
Tom
Reagovat

Také jsme dnes s přítelkyní l’abbuffatu navštívili a mohu tuto restauraci všem doporučit.
Příjemná obsluha, jídlo opravdu perfektní a to jsem už v mnoha dobrých italských restauracích jedl, prostředí klidné, jednoduše to nemělo chybu :)
I kdyby to bylo od pánů z Bohémy, mám z dneška skvělý zážitek.

120
Pro TOM
Reagovat

Buďte si jistý že L’abbuffata není rozhodně pánů z Bohémy :-)

121
Honza
Reagovat

Tak L’abbuffata je už i v Brně, na ulici Kozí,
včera jsem navštívil a musím doporučit

122
Petr
Reagovat

Honza má iq tykve kvůli jedné provařené knajpě a dvoum superpičusům není Brno díra!!!!!!!!!!!!!!!!

123
honza
Reagovat

TO Petr:
Prosím?
Kde jsem psal že je Brno díra ? :D
Psal jsem pouze že Labbuffata je již v Brně a rozhodně jí mohu doporučit, a rozhodně s Bohémou nemá nic společného :D :D

Přidat komentář