Panáček v reality show

Bankovní účet pro Marcelu z Manželských etud po 20 letech objeven

5. Únor 2006 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Tak rozesílání e-mailů na nejrůznější strany se nakonec vyplatilo a číslo bankovního konta pro Marcelu Haverlandovou z předposledního dílu Manželských etud po 20 letech, stejně jako zakladatel této kampaně, vykouklo na světlo boží.

Česká televize na můj e-mail ani po týdnu neodpověděla (jiným však, jak se zdá, ano). Oproti tomu paní Helena Třeštíková odpověděla takřka obratem. Navíc se zdá, že příběh Marcely i bankovního konta je natolik zajímavý, že se o něm objevil článek v sobotní MfDnes, a to, věřte nevěřte, na titulní straně. Takže bylo opravdu odkud čerpat informace.

E-mail rozesílán od schránky ke schránce

Zaměstnanec jednoho pražského vydavatelství Martin Janda byl ten, kdo zahájil charitativní akci na internetu. Od mluvčího ČT získal číslo účtu Marcely Haverlandové a rozeslal e-mail formou klasického hoaxu, ovšem založeného na skutečných realiích. Dopis tak má dle Mf Dnes kolovat po celé republice, bohužel ke mně ještě nedorazil. Má ho někdo ve své e-mailové schránce? Může jej přeposlat?

„Obvykle takovéto e-maily nevytvářím, ale osud paní Haverlandové se mě hluboce dotkl. Je to normální člověk snažící se spořádaně žít, stejně jako se o to snažila její dcera. Nejedná se o někoho, kdo by k neštěstí přišel vlastní hloupostí nebo například závislostí na alkoholu či jiných drogách,“ uvedl Janda pro Mf Dnes.

Jak tento zájem vidí sama Marcela?

Sama Marcela Haverlandová, která podle svých slov občas pomýšlí na sebevraždu, je zájmem o svou osobu naprosto šokovaná. „Je to úžasné, nikdy jsem nic takového nečekala. Vždyť jsem jenom obyčejná ženská, jak můžu někoho zajímat?“ ptá se rozechvělým hlasem a během hovoru se dojetím rozpláče. „Nevím, co na to říct. Vždycky jsem byla na všechno sama. Teď mi lidé volají, zastavují mě na ulici, posílají krásné dopisy a chtějí mi pomoct. Ani nevím, jak mám všem poděkovat,“ říká. Její situace je o to horší, že je nyní na dlouhodobé nemocenské, takže práci pomocné síly ve školní kuchyni ani nemůže vykonávat.

A asi nikoho nepřekvapí, že nebyla schopna díl Manželských etud schopna sama sledovat. Necítí se ještě natolik silná.

číslo bankovního účtu zní…

Než zveřejním číslo bankovního účtu, po kterém se řada z Vás ptala, tak upozorním, že nejde o nějaký nově založený účet, ale jde o osobní účet Marcely Haverlandové, takže se asi netřeba obávat, že by peníze doputovaly někam jinam, než je dárce určí.

Bankovní účet Marcely Haverlandové je: 103227056/0300, v.s. 111.

Související články

Lidé chtějí pomoci hrdince unikátního dokumentu / mfdnes.cz … odkud to nejspíše po víkendu zmizí do jejich bezplatného archívu

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
RAINMAN
Reagovat

Nejsmutnější na tom všem je, že hlavními hrdiny každé reality show jsou naprosté nuly (viz Manželské etudy).

Reagovat

RAINMAN, hm … zajímavá myšlenka, otázkou je, co to znamená nebýt nula? Každý asi má jiná kritéria, pro mě třeba člověk, který prožije 40 let po boku někoho jiného rozhodně není nula, ani kdyby neměl někde pomník. Navíc, třeba v takovém českém showbyznys rybníčku, tam je nul nepočítaně :)

3
Eva
Reagovat

Přispívat na účet paní Marcely je opravdu výborný nápad, všichni s ní soucítíme a přejeme jí v životě už jenom všechno pěkné. Chtěli bychom se něco dozvědět o jejím dalším osudu.

4
Kocour
Reagovat

RAINMAN,
naprostá nula je u mě člověk, který celý život čeká, co mu kdo dá a kdo se o něj postará aniž by sám hnul zadkem a zkoušel se postavit na vlastní nohy.
A tohle rozhodně případ paní Marcely není. U mě je jednička.

5
Pepíno
Reagovat

Nikdy jsem od té paní neslyšel jedinou stížnost nebo prosbu, aby jí někdo pomohl (například ve srovnání s předchozím dílem). Uznávám, že Marcela není žádný lumen, ale je to slušná ženská, která se snaží dělat to, na co má síly. Být celý život sama na dvě děti, z toho jedno postižené, to hned tak někdo nedokáže! Leckdo s několika diplomy v kapse by to nezvládl, ale Marcela tu sílu měla! Už proto si jí musím strašně vážit a rád jí aspoň tu ticku pošlu.

6
lord
Reagovat

Jsem chudý,nemocný ,nemám práci ,tak mi kurva taky pošlete ňáký prachy na cigára a chlast!!

7
Dagmar
Reagovat

K Rainmanovi:
A vy, pane , jste take nula? A nebo vubec ne? A pokud ne, jak se to pozna, ze nejste?
A kdybyste byl, umel byste to o sobe rici?
A navic – nuly nepotrebuji pomoci? Mozna prave i vic, nez ostatni… A myslite, ze treba hvezdy naseho show byznysu nejsou nuly? Jen proto, ze je zna cela CR? Zajimala by mne vase kriteria pro stanoveni „nulstvi“.

8
ajda
Reagovat

lord: mazej makat, chudej jsi možná jen duchem, nemocný neochotou pracovat, a odhlaš internet, bedeš mít na chleba :o))

rainman: nula od nuly pojde, tak si nějakou najdi, ať je od tebe pokoj………jinou nulu tu nevidím, p. Marcela je naopak jednička! A ostatní účastníci reality show jsou také občas hezké čísla :o)))

9
Já Petr Zvěřina
Reagovat

Příští rok bude o ní paní Třeštíková natáčet pokračování. Bude o jejím těžkém životě v malém domečku, který si koupila vedle domu pana Krejčíře na Seychelách poté, co si tam převedla těch 57 milionů, které jí nenadále přibyly v únoru 2006 na jejím tehdejším českém účtě. Všechny pěkn ě pozdravuje.

10
Já Petr Zvěřina
Reagovat

Pozdravovat bude zejména pracovníky finančního úřadu, kterým tímto krokem ušetřila práci s kontrolou jejího daňového přiznání. Vždyť platit daně z příjmu není v módě, a ona stejně nevědela, jak to měla udělat.

11
Martina
Reagovat

pro:Já Petr Zvěřina

Ubožák zůstane ubožák a tvůj nick mluví za vše.

Myslím že příběh paní Marcely není ojedinelý,jen ho ukázala tetevize a tím se zviditelnil.Je to příběh člověka který nikdy neměl miliony a z toho vyplývají jeho starosti.Ono žít zjedné výplaty k druhé není žádna sranda.A ona ani není z těch co by měla přijít k lépe prace praci,protože ji to vzdělání neumožní.Zloději s miliony mají prostě jiné starosti,třeba jak ty miliony schovat.Obdivuji ji že nepropadla alkoholismu jako jiní ji podobní.Někomu se prostě lepí smůla na paty celý život a to je i její případ.Moc přeji paní Mercele štěstí a doufám že pomoc těch kteří jsou na tom trochu líp jak ona jí trochu ulehčí život.

12
nasin
Reagovat

Můžete tu někdo zveřejnit číslo účtu na paní Marcelu?

Reagovat

nasin, ach jo … číslo účtu je zveřejněno na konci článku pod který jsi napsal svůj příspěvek. Stačí jen pozorněji číst, než se člověk zeptá.

14
Geta
Reagovat

Jsem ráda, že konto té paní je známo. Ihned tam poukážu nějaké peníze.
Kéž by jí naše příspěvky dokázaly alespoň částečně nahradit dosavadní nepřízeň osudu. V porovnání s jejím životním příběhem se cítím trapně bezstarostná a bohatá. Peníze sice nejsou všechno, ale dokáží člověka osvobodit, minimálně od dluhů.

15
Dana
Reagovat

Soucítím s Marcelou, prošla jsem taky těžkým životem, mám pro ní pochopení, moc ji lituji. Poslala jsem jí 1 000Kč, jsem nezaměstnaná, pečuji o těžce nemocnou maminku, ale mám vlastní byt. Přála bych Marcele, aby finanční celková částka byla postačující pro koupi bytu v Praze. Svůj těžký kříž si na svých bedrech ponese, ale bude o něco lehčí, začne život v novém prostředí. V Českém Brodu by více viděla Ivanku. Bude hodně zaměstnaná s výchovou Tomáše.
Díky paní Heleně Třeštíkové za myšlenku natočení Manželských etud! Vždyť právě na samém závěru příběhu Marcely, došlo k té tragédii-ztratila dceru Ivanu, na které byla citově poutaná. Ivana byla v letech, kdy s ní mohla mluvit o všem. Silné vzájemné pouto s Ivankou pomáhalo Marcele překonat těžký a dost smutný život. Nyní je to tragédie!
Je to výzva pro nás všechny! Doufám, že pomohou i některé nadace, případně i sponzoři. Copak lidé z reality show-VyVolení a podobně, jsou hodnotnější? Mají třeba hezčí tvář, ale svým chováním někteří ukazují zkaženost a mravní hodnoty 0.
Marcela je bezelstná, obyčejná žena, která chtěla žít v úplné, normální rodině. Zůstal jí syn Tomáš.
Vím, že je asi více lidí, které zasáhl tragický život.
O Marcele však víme, máme možnost ji pomoci postavit se na nohy, aby mohla splnit svoji mateřskou povinnost, vychovat Tomáše.
Dejme jí sílu, přispějme finanční částkou na zakoupení bytu v Praze! Když se to podaří, každý z nás bude mít hřejivý pocit, může si říci: „To je dobře, že jsem jí pomohl(a), je to i moje zásluha!“

16
krkavec
Reagovat

Neagituj tady !§Má zdravý ruce a nohy tak ať jde makat.

17
Havran
Reagovat

Paka, i kdyba si postavila tucet vil tak jí to dceru nenahradí tak nebuďte rádoby drsný a radši pomožte

18
Ondrej T.
Reagovat

Dnes jsem pani Marcele preposlal symbolickou stovku. Az si overim ze se jedna skutecne o jeji ucet, rad ji dal vypomuzu… nemate nekdo mail na Helenu Trestikovou??? poslete mi kontakt na tujda(a)seznam.cz dekuji O.T.

19
marcela cechurova
Reagovat

pro marcelu cau asi si mozna na me nepamatujes ale chodily sme spolu do skoly v kladrubech nad labem vzpominam na ty casy bylo to dobry tak se drz
pa Čechurka Marcela

20
marcela cechurova
Reagovat

Pozdrav pro Marcelu Rosolovou posila jeji spoluzacka s Kladrub nad labem

Marcela Čechurova

21
Marek
Reagovat

Klobouk dolů před paní Marcelou!!! Dnes 2.9.2010 jsem sledoval reprizu.

22
Tereza
Reagovat

Také jsem včera viděla reprízu a ještě teď mi běhá mráz po zádech. Nevíte někdo nějaké podrobnosti o aktuálním osudu paní Marcely? Pomohly jí finanční příspěvky? Je účet stále aktivní pro případnou další fin. pomoc? Držím pěsti a přeji hodně sil do života.

23
Alice
Reagovat

Dobrý den,
Osud této paní mě velice zasáhl. Ráda bych jí přispěla. Nevíte, zda je účet stále aktivní?
Děkuji velice. Alice

Přidat komentář