Panáček v reality show

On the Lot: 2.část – 24 hodin

26. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

36 semifinalistů si ani neodpočinulo a už na ně čekalo zadání dalšího úkolu, se kterým by měl možná problém i slavný agent Jack Bauer. Mají 24 hodin na to, aby vymysleli, natočili, sestříhali a ozvučili vlastní 2,5 minutový film. K dispozici dostali filmařské vybavení, herce a tři lokace. Protože měli pracovat ve trojicích, každý ze tří režisérů měl natočit jednu sekvenci, za níž potom měl být hodnocen. Porota pak ze soutěže vyloučí dalších dvanáct neúspěšných filmařů.

Dramaturgové reality show On the Lot se z velkého počtu třinácti týmů zaměřili hlavně na tři skupinky, jejichž osud mohli televizní diváci sledovat, od jejich hádek nad tvorbou společného scénáře, přes vzájemné konflikty při natáčení jednotlivých scén. Když totiž měli spolupracovat tři odlišní režiséři, kteří se do té doby neznali, ne vždy se dokázali shodnout. Navíc je tlačil neúprosný čas, všechny scény museli natočit do setmění, pak se vrátili do hotelu, kde celou noc na laptopech stříhali svůj film. Někteří tak od začátku show nespali už 48 hodin, protože nejzazší termín pro odevzdání hotového filmu bylo 6 hodin ráno.

Druhý den ke slovu přišla porota, v níž tentokrát kromě herečky Carrie Fisher a režiséra Bretta Ratnera zasedl i režisér Jon Avnet (Smažená zelená rajčata). Porota spolu s ostatními soutěžícími v hledišti kina shlédla všechny snímky a pokaždé samostatně rozebrala scény natočené jednotlivými režiséry. Nebyl tak hodnocený celý film, ale jak jsme posléze viděli, vyřazení ze soutěže čekalo třeba jen jednoho člena z týmu za svůj segment.

Na to, že na natočení filmů měli soutěžící šibeniční termín, byly některé snímky docela vydařené. Největším překvapením byl Zach Lipovsky, o němž určitě ještě v soutěži uslyšíme. Tento mladý střihač vizuálních efektů z Kanady zaskočil castingovou komisi už svým promo videem, které zaslal spolu s přihláškou. V něm dokázal v krátké hrané scénce jen tak mimochodem z oblohy sestřelit obrovské UFO (rozhodně si pusťte toto video). Trojice Zach, Sam a Adam si pro úkol „čytřiadvacítky“ vymyslela film, který byl také plný vizuálních triků (dva živí herci se v něm ocitli v prostředí, kde se najednou zastavil čas, lide i věci zamrzli uprostřed pohybu). Všichni tři filmaři natočili pečlivě své scény v terénu a zbytek už byl na Zachovi, který měl jen pár hodin na to, aby vykouzlil všechny speciální efekty. Jakmile jejich výsledný snímek „Time Out“ viděla porota a ostatní soupeři, doslova jim spadla brada až na zem. Není divu, že všechny tři porota bez váhání pustila do dalšího kola. Ne každý byl takto úspěšný, porota opět podobným stylem jako v SuperStar oznámila jména dvanácti filmařů, pro něž soutěž skončila.

Ostatní šťastlivci si vyslechli zadání dalšího úkolu, který nyní budou plnit samostatně. Každý dostal jednu stránku ze scénáře a mají 1 hodinu na natočení celé scény. K dispozici budou mít opravdové hollywoodské studio s profesionálním štábem a herci. Podaří se jim zorganizovat celou práci na place a natočit svou část scénáře behem 60 minut? Uvidíme v příštím díle.

videa ke stažení

Všech třináct 2,5 minutových snímků, které soutěžící natočili v této epizodě, si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách. Panáček vám doporučuje zejména tyto:
– Wilted
– Reverse
– Random Acts Of Kindness
– Sponsored By

související články

On the Lot: 1.část – Spielbergem snadno a rychle

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Ondra
Reagovat

díky za komentář ohledne tady tohoto…sem stáhl první díl a hned me to chytlo:)

2
Mgb
Reagovat

Zajímavá RS. A některé filmečky jsou moc povedené. Na to, že spolu pracovali 3 neznámí lidé a měli jen 24 hodin.
Jenže nikde nemůžu sehnat třetí díl. Našel jsem až čtyřku. Nemá někdo tušení, kde ho sehnat? Díky za pomoc

3
Nick Flyer
Reagovat

konečně dobrá RS … .kdy tady bude pokračování?

4
Ondra
Reagovat

trojku najdes na mininova.org…taky sem to dlouho hledal

Přidat komentář