Panáček v reality show

Chůva v akci: Jurinovi (3. 10. )

3. Říjen 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

V dnešním díle uvidíme malou princezničku Sarah, nejmladší členku ryze ženské domácnosti, kolem které se točí veškeré dění. Do Ostravy se rozjela chůva Ivanka a o zábavu bude stoprocentně postaráno.
Jurinovi jsou sympatická pětičlenná rodina, kterou tvoří matka a čtyři dcery. Všechny dcery pocházejí z jediného manželství paní Ivety, které skončilo teprve před několika lety. Největším problémem rodiny je nejmladší dcera Sarah, která je o více než deset let mladší než ostatní sestry. Sarah vládne jejich rodině a všechno se točí kolem ní. Je rozmazlená víc než je zdrávo a stejně tak je i panovačná. Maminka už zřejmě ztratila odhad a kontakt s realitou, protože se od ní nechá terorizovat. Je až neuvěřitelné, co si tříletá holčička dovolí.

MAMINKA IVETA (39 let): Paní Jurinová se vdávala ve svých 20 letech. Postupně přivedla na svět dcery Sandru, Samanthu a Saskii. Její manžel byl Chorvat, ale trvale žil v České republice. Ze začátku bylo manželství až idylické. Postupně se ale začaly objevovat problémy. Manželé si pak přestali rozumět úplně. Posledním pokusem za záchranu manželství bylo čtvrté dítě. Bohužel ale ani to nepomohlo, takže manželé se před čtyřmi lety rozváděli.

Paní Jurinová je teď bez partnera, s manželem je v kontaktu, dokonce k ní někdy chodí na návštěvu a přespí tam. Dcery ho ale moc rády nemají a snaží se mu vyhýbat. Paní Jurinová je na mateřské dovolené, a tak má někdy problém všechno finančně utáhnout. Musí jí pomáhat její maminka, která bydlí nedaleko. Maminka nemá žádnou autoritu, holky ji neposlouchají, když už chce něčeho dosáhnout, musí je “podplatit”, nic jiného na ně neplatí. Holky si z ní dělají legraci, už nemá ani sílu na ně křičet, tak jim raději všechno dovolí. Paní Jurinová je puntičkářka, je vysazená na úklid, všechno musí být doma na správném místě, jinak je zle. Svoje holčičky nenechá nic udělat. Uklízí po nich oblečení – vyrovnává jim oblečení ve skříních do komínků, umývá po nich nádobí, podstrojuje jim. Holky samy doma neudělají skoro nic. Maminka je moderní žena, která zastává názor, že se svými holčičkami by měla mít otevřený vztah, který je založen na pravdomluvnosti a důvěře. Výsledkem je to, že jim všem toleruje kouření a otevřeně se baví o tom, když mají dcery „poměr“.

SANDRA (18 let) – vystřídala tři střední školy, teď je znovu v prvním ročníku (na obchodní škole) hodná, nejvíc doma pomáhá, nemá ráda tatínka a když je potřeba, postaví se mu.

SAMANTHA (17 let) – raubíř – chodí do prvního ročníku – do stejné třídy se Sandrou – je povahově jiná než starší sestra – v pubertě, nezodpovědná, zlobivá – nechce se jí doma nic dělat, nejvíc ji baví běhat za klukama – je živá, po návratu ze školy se hned chystá ven, nechce se učit ani si dělat domácí úkoly – má svůj svět, odmítá hlídat malou sestřičku (ta s ní taky nechce trávit čas) – nejvíc ji baví počítač – odmlouvá a je líná – maminka by chtěla, aby byla ochotnější, víc pomáhala a chovala se zodpovědněji – hodně času tráví na internetu – chatováním – je v pubertě – kouří – Samantha jí jenom krupičku! Tu si umí sama udělat, jinak se do ničeho nehrne

SASKIA (14 let) – ještě chodí na ZŠ, učení jí jde výborně, je vzorná, domů nosí samé jedničky – hodná, pomáhá mamince (s hlídáním, v kuchyni atd…) pomalu se dostává do puberty, takže někdy je s ní také těžké vyjít.

SÁRA (4 roky) chodí na 4 hodiny denně do školky – ve školce si ji chválí, tam je vzorná – doma ale zlobí – je panovačná a nekompromisní, cokoliv se rozhodne, že získá, tak to také dostane, všichni jsou zvyklí jí ustupovat (např. starší holky jsou ve vaně, ona se rozhodne, že chce jít taky, tak začne hystericky brečet a dosáhne toho, že ji do vany pustí) – pokud něco chce, spustí hysterák a všichni jí ustupují – toto chování už to trvá 2 roky – maminka uznává, že ji rozmazlila – problém s usínáním – musí tam s ní být maminka a škrábat ji na zádech a bříšku dokud neusne (třeba i dvě hodiny) – usíná na zemi, prostě se rozhodla, že nechce spát v posteli – je závislá na matce – vadí jí, když máma telefonuje, musí položit telefon, když jde maminka na návštěvu, klidně se sebere a dojde si tam pro ni…
pokakává se do kalhotek (před 4 měsíci byla v nemocnici se zácpou a od té doby trvdí, že se bojí na nočník na velkou, plínky také nosit nechce a tak se normálně pokakává do kalhotek – i několikrát denně)

PROČ ZAVOLALI CHŮVU? – byl to nápad matky (její příbuzná je Andrea Bařinová, u nich už dokonce Chůvy točily) – už si sama neví rady, Sarah nezvládá a neví, jak s ní pohnout, sama to nedokáže, nevydrží být důsledná – dokonce chodí k psychologovi a rozebírá s ním rozvod a vztahy – maminka se potřebuje trochu sebrat – doktorka jí nasadila lehká antidepresiva

SARAH OSTATNÍ PROBLÉMY usínání, vybíravost v jídle, oblékání – převlékání /několikrát za den/, panovačnost… Chůva by měla přijít na to, proč na sebe Sarah takhle hodně upozorňuje.

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
sasa
Reagovat

Včera jsem po delší době viděla kousek dílu Chůvy v akci..nevěřila jsem vlastním očím a uším, co vše je možné dát na obrazovku. Copak si opravdu nikdo z tv štábu neuvědomil, jaká pastva to bude pro úchyly? Mám na mysli scény, kdy roztomilá blondýnka sedí nahá na nočníčku a snaží se vytlačit „hovínko“. Sedí na záchodě a pokouší se o totéž. Scéna se několikrát opakuje, vrcholem byl záběr, kdy maminka s dotazem „už tě to tam tlačí?“ nahlíží do mísy skrz roztažené nožičky své dcerky. To už jsem ale tv vypnula. Samozřejmě, problém s vyprazdňováním se musí řešit, ale je nutné až tak detailně to zabírat a probírat? Předvést něco jen trochu podobného na obrazovkách v USA, asi by televizi zrušili. Nejsem puritánka, ale tohle vážně překročilo všechny hranice vkusu a omluvitelnosti. Dovedu si živě představit, jak se pedofilové hrnou v úterý večer ve 21 00 k obrazovkám a těší se na to svoje „porníčko“.

2
BF
Reagovat

Ja jsem mel tak trochu podobny pocit jako vyse, a napadlo me jak se na to bude divat ta holcicka asi tak za deset let…
Urcite by neskodilo trochu vkusu a decentnosti, ono vydet jak moc naturalne dela (spise nedela) holcicka potrebu je uz trochu hodne.
Jinak celkem zajimavy pohled do babske rodiny, mel jsem silny dojem, ze tam vyrazne chybela pevna (chlapska) ruka. Takovy hornik co nechodi daleko pro pohlavek by vubec neskodil :o)).
BF

3
lobb
Reagovat

Heh, předpokládám, že „pedofilní porníčko“ vypadá jinak. Navíc by se k obrazovkám, alespoň podle popisu, museli vrhat pedofilní koprofilové. A těch moc nebude :-D

4
Step
Reagovat

Zastávám podobný názor…..nedovedu si představit až ta malá holčička bude velká slečna a někdo jí bude připomínat ja onehdy kakala…..a ja se kvůli tomu všichni radovali….

5
ajda
Reagovat

Malé slečně to dají děti pocítit už ve školce! Ale lituji ty 3 starší,ty si to určitě vyžerou od spolužáků až do dna! Prostě scény s vyprazdňováním,kdekoli a kamkoli jsou nevhodné kdykoli a kdekoli. Trochu citu a soudnosti by režisérovi neškodilo.
Všechny díly až na výjimky se týkaly soc.slabých rodin.Nechápu,že odměna je zrovna zájezd. Myslím,že lepší by bylo nechat je vybrat,zda zájezd, nebo raději vybavení domáctnosti,staré auto, oblečení……..a to do výše 100 tis. Dovolenou jim nezávidím, není pro mě vzácností,ale myslím,že pro některé rodiny bude docela problém na ni vyjet- oblečení,kufry…to vše je potřeba

6
Matess
Reagovat

Myslim, že tohle byl jeden z nejlepších díl Chův v akci!! Fakt jsem se bavil a hlášky o hovínku mám furt v paměti :))

7
Eva
Reagovat

Já se zase paní Ivetě klaním. Vypadá jak sestra svých dcer, hezká a její postava po 4 dětech je super. K tomu všemu je vidět, že je pracovitá a má snahu o řádnou domácnost. Každá máma potvrdí jak je to těžké vychovávat děti a už vůbec tak pěkné holky v jankovitých letech. Malá je sice rozcapená, ale tak to většinou bývá, když je velky věkový rozdíl sourozenců. Vím to z vlastní zkušenosti. A že malá má problémy s chozením na nočník, tak asi to jsou ještě následky z nemocnice, kde byla s travícími potížemi. Užila si asi bolesti a má strach. Já to vůbec neodsuzuji a holčička za nějaký čas bude úplně v pohodě. Není třeba se nad kakáním dítěte pohoršovat. Mně se tato rodinka líbila a vy co odsuzujete si uvědomte co je hrůzných případů týrání dětí v našich rodinách. S chutí se zasměju problémům se „sranděním“ malé princezničky, která žije v láskyplné rodině než abych ustrnula hrůzou nad utýraným dítětem. Mějte se krásně holky Jurinovy

8
ajda
Reagovat

to Eva:
Ale tady nikdo neodsuzuje rodinu Jurinovu, ale nezlobte se na mě, problémy s vyprázdňováním snad takhle v přímém přenosu vidět nemusíme!!! Ať byla příčina problému jakákoli,omluvitelné to není. A taky nesouhlasím,že rozmazlenost holčičky byla způsobena velkým věkovým rozdílem. Holky péče o benjamínka obtěžovala, nechtěly jí posluhovat, ale maminka prostě neměla ani u jedné autoritu. A ten prcek pevnou ruku potřeboval! A potřebovala by už i logopeda, je zajímavé,že v tak velkém domácím kolektivu velice špatně mluvila,skoro jí nebylo rozumět. To byl podle mě větší problém než nějaké hovínko,pardon :o)

9
sasa
Reagovat

Eva absolutně nepochopila, co jsem vlastně kritizovala. Rodinu jako takovou neposuzuju, pořad jsem neviděla, jenom tu zmiňovanou část. Je to chyba tv štábu, možná úmysl, a opravdu to bylo naprosto zbytečné.

10
was
Reagovat

vidíte co všechno rozpoutalo to, že se neřeší, že neřádi nemají co dělat a otravují a mydlí se? Konečně nějaká změna. Pedofilům asi oblečená holčička na nočníku chuť neukojí. To by si smlsnul na záběrech nahotiny ve vaně, ale těch se stříhači snažili vyvyarovat. Vyznavači kokin mají taky svoje zdroje na netu a pododně. Takže mě tam nic nepohoršilo. Možná jsem divnej, ale napsat HOVINKO do veřejné diskuse se taky nebojím (jestli to „pardon“ bylo u tebe Ajdo za ten výraz). Konečně se ukázalo, e problémy jsou i ve spořádanějších rodinách. A jestli se spoluýác budou těm třem Saxanám smát, tak jsou hloupí. Holky se s tím určitě poperou.

11
ajda
Reagovat

to was: pardon, byl více méně za opozici vůči Evě!
A nesouhlasím s názorem,že holky se s tím u spolužáků poperou. Jednu takovou mám doma a vím co děcka dokážou…… prostě jeden malý fracek co cvičí s rodinou.Ale měla jsem pocit,že matka z toho měla i srsndu a byla na to svým způsobem hrdá, jak s ní ten špunt zametal.

12
was
Reagovat

jj. Flacek s nimi pěkně cvičil a matce to připadlo strašně směšný. Holky dělaly, že jim to škrabání apod. vadí, ale přitom se ptaly kde ještě chce poškrábat a škrábaly a škrábaly. Je to jejich princezna. Posměch ve škole asi bude. Vzhledem k tomu, jax se posmívaly mamce, když je obskakovala tak mi to ani nevadí. Zesměšňovat matku před kamerou jim blbý nebylo. Zesměšňování třídy budou muset zkousnout. I když puberťáci a jejich posměšky jsou strašní a bolí. Dík žes mi nenadala, že jsem se do Tebe trochu navezl, sory, nemyslel jsem to zle. Tlačení v TV mě nepohoršilo (až na to lovení ve vaně a splachování…) a přišlo mi srandovní jak všichni tancovali. Mr. Henký ze Sausparku by měl radost. A jestli ta holčička měla psychické problémy, proč ho nedokázala vytlačit, tak takové pozbuzení hodně pomůže. A ti co mají podobné problémy najednou ví jak na to. Daní za to je ten posměch…

13
ajda
Reagovat

to was : Proč bych ti nadávala???? :o))) Nebyl důvod! Moje dcera měla podobné problémy s kaděním , tak nepochopím,proč ji tak stresovali. A tanečky se u nás už před mnoha lety prováděly taky. Byla brzo bez plen,pak přišla nemoc a problémy. Chce to dítě motivovat a časem se to dostalo do běžných kolejí.
Teď je v pubertě a proto vím,jak dokážou být na sebe ve škole zlí pro mnohem menší důvody.
Jinak já u tv vždy nadskočila a párkrát být maminkou, volím studenou sprchu, děcko v hysterickém záchvatu absolutně nevnímá.
Chování holek k mamince bylo chvílema děsné. Já jsem taky zastánce volné výchovy,ale určité mantinely tam musí být. Děcka neznají míru a často ji přeženou,pak je potřeba usměrnit…..hezký den přeji!

14
Lucka
Reagovat

Myslím, že této rodině šlo hlavně o zájezd.

15
iveta
Reagovat

mate stejne jmeno jako ja adivim se ze to zvladate.mama je z nas na nervy a ma jenom dve dcery a vy ctyry.naschledanou Iveta

16
San.4
Reagovat

No tak vidím že o nás už se baví opravdu všude:-)No ale co…Takovy je život.Chtěla bych vám jen řídt že k vuli zájezdu to opravdu nebylo protože každý rok jezdíme k moři, nám šlo hlavně o to aby nám to neco dalo do života a pomohlo to.Myslím si že je lepší když se mamka k nám chová jako kamarádka než aby nám všechno zakazovala my se jí ze vším takhle mužeme sveřit a veříme jí!Jinak co se týče toho že nekdo píše o dětském pornu..no tak to sem se musela zasmát:-)Kde vy Češi na tp chodíte…To je ten český národ…Jen pomluvi a závist:-)

17
fiala
Reagovat

Hovno, vana,hanba,sračka ,ostuda

18
ajda
Reagovat

to San.4: Je skvělé,že máte mamku jako kamarádku. Z její strany určitě,ale vy toho zneužíváte už přes míru,alespoň z pořadu to vyznělo. Prostě i kamarádka mamka je autorita!!!!!!

19
Lenka
Reagovat

Připojuji se k Vaší debatě.jak to vidím já.Ivety je mi líto že je sama na děti ale podle mne to neznamená,že se děti musejí rozmazlovat.Dnes je velmi moderní říkat o svým ditěti že je hyperaktivní/ viz naše tzv.celebrity/ ale dřív to byl nevychovanej fracek.Myslím že chybí trochu pevná ruka a hlavně rodiče se musejí svým dětem věnovat. Udělat si dítě umí každej blbec, ale pak ho v neděli brát na výlet do supermarketu,to je taky velmi výchovný.A finálně si pozvou chůvu,aby jim poradila co s problémem. Myslím si že chtějí bý mediálně profláknutý.Nebo se pletu?

20
Lucka
Reagovat

Naprostý souhlas s Lenkou.

21
Evča
Reagovat

Teda opravdu zírám co může lidi napadat. Pobavení pro úchyly atd… Lidé mají schopnost (alespoň v naší republice určitě) z čehokoli udělat časovanou bombu.
Podle mě je jediná chyba v tom, že maminka si nechala holčičku přerůst přes hlavu. Pak už ji nezvládla. No a proto pozvali chůvu.
A že pojedou na zájezd? Ať jedou, vždyť ukázat své soukromí v TV chce opravdu notnou dávku odvahy. Osobně bych nikdy nic takového neudělala právě proto, že si dovedu představit co by lidé dokázali třeba i z úplně nevinné blbosti vydedukovat.

22
Lenka
Reagovat

Dobře Evčo, názor Ti neberu,asi je nás víc kdo by před obrazovku nevlezl
a nechtěl mediálně ukazovat své soukromí, ale kde teda vidíš Ty ten problém? Tobě se nezdá že těch dětí, který přerostly rodičům přes hlavu je čím dál tím víc a že to je spíš problém moderní doby?Dávám Ti za pravdu v tom,že lidi uděleji tzv. z prdu kuličku a že bys do TV nevlezla, já taky ne ale můj názor je ten, že spousta lidí se ráda v TV vidí a řeší tam i to co je vysoce intimní záležitost.A když rodiče selžou, tak se odborníci snažte!

23
Evča
Reagovat

Ale ano Lenko, to je další téma k diskuzi, že dětí co rodičům přerostly přes hlavu je čím dál víc a s tím co jsi napsala výše taky souhlasím (dříve to byl nevychovaný fracek, dnes je hyperaktivní dítě a hotovo, tečka.
Jen jsem prostě shrnula případ právě téhle holčičky, abych „vytěsnila“ takové nápady jako je téma pro úchyly.
V každém případě vždycky všechno začíná u rodičů od početí dítěte a zodpovědnost za něj (za to početí) až po výchovu a vlastní příklad, aby dítě mělo vzor.
Vím, že to není tak jednoduché shrnout do jedné věty, ale i v pořadu je to vlastně vždy o tom samém – rodiče musí změnit postoj k dítěti a následně dítě mění svůj zaběhnutý řád.

24
Lenka
Reagovat

Už několikrát v tomto seriálu bylo vidět, že chůva rodičům poradila jak mají v rodině zlepšit komunikaci jednak mezi sebou a druhak mezi sebou a dětmi.A o tom to všechno je.A věř tomu, že když se rodina bude spolu bavit tak i cizí pomoci bude zapotřebí čím dál tím méně.Vím že to nejde zevšeobecńovat, ale já tomu věřím.Ahoj.

25
Anonymní
Reagovat

nehorázně pěkná rodinka.I maminka :o) ale hlavně dcery (3) Ch!CkeN (Ostrava)

26
jája
Reagovat

ty hvězdo!!!,jurinovská!!!každý kdo vás zná ví jaká jste rodinka.no coment!ostuda ostravy.

27
Anita Jurina
Reagovat

Hello!

My name is Anita Jurina, I´m living in Austria. Iveta Jurinova is my aunt and I would like to contact them but the problem is that I and my Familiy don´t know where they are living now and how to reach they. My father ist the brother of Ljuban Jurina (the man of Iveta Jurinova). We tried more times to contact them….
I would be very very happy if someone can write me, how is it possible to contact the „Jurinovi“.
I don´t have seen they since 10, 12 years. I saw Sandra, Samantha and Sofia when they were litle girls.
Greetings from Austria Anita + Josipa Jurina

Přidat komentář