Panáček v reality show

Chůva v akci: Koblihovi (1. díl 29. 3.)

29. Březen 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

V prvním dílu nové reality show Chůva v akci jsme mohli sledovat rodinu Koblihových z Jihlavy. V rodině žije maminka Radka (30 let), která už má dva syny, Patrika (11 let) a Dominka (8 let) z prvního manželství, a současný manžel Karel (26 let). Radka s Karlem se znají už 4 roky, z toho dva jsou manželé a v manželství se jim narodila dvojčata Kristýnka a Karel (1,5 roku). Na pomoc jim přišla jedna ze tří chůviček Chůva Eva, která má už čtyřiatřicet let praxi ve výchově dětí.

centrala
Patrik
facka
chuva Eva
společná večeře

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 43
1
aljosa
Reagovat

zaujimave, akurat som lutovala tie decka, na ktore jeden z rodicov reve a druhy ich rovno mlati- a este si to nedokaze odpustit ! neviem ci ten zasah do rodiny bude mat nejake dlhie trvanie.

2
don
Reagovat

Takou píčovinu jsem dlouho neviděl!!!!

3
broonia
Reagovat

JO jo, je to těžké vychovávat děti. Myslím že maminka Radka ve snaze důsledně vychovávat dostala sebe a celou rodinu do bludného kruhu- zlobení, řvaní, výprask. Přítomnost chůvy pro ně určitě bylo velmi přínosné, ukázala jim cestu jak z toho kruhu ven. Jenom si nejsem jista, jesli je pro ty děti dobré že jsou v takových citlivých intimních situacích ukazováni v televizi. No nic, přeju Koblihovým hodně pevných nervů a sil aby se postupně nevrátili do starých kolejí.

4
Lila
Reagovat

Myslím, že to byl slabý odvar Výměny manželek a že přijde Radě x žalob a pokut :)

5
Stripped
Reagovat

Hezký způsob jako na sebe upozornit sociálku. Každopádně to všechno vypadalo tak neuvěřitelně sladce a hlavně ta přímo dojemná scéna na konci pořadu nabádala ke smíchu.

6
lelyla
Reagovat

já bych se tady spíše vás všech zeptala zda máte někdo děti, když to takhle odsuzujete, dle toho, co píšete nemáte, protože opravdu nevíte o co jde….

7
lelyla
Reagovat

Lelyla: Souhlasim:-)
Me se porad libil, bylo mi lito asi nejvic toho 26tileteho otce, protoze jehop veta: Neumim si predstavit, ze bych nepouzival fyzicke tresty..je proste vazne perlicka.

8
Chilli
Reagovat

To, že chtěla tahle rodina účinkovat v tomto pořadu, byl jejich výkřik o pomoc. Toho si na nich cením, a toho, že jejich situaci chtěli řešit! Kolik hrozných a mnohem horších rodičů zůstává za zavřenými dveřmi a jejich děti je vůbec nezajímají. Já Koblihovým fandím!

9
Jan
Reagovat

Bohužel z tohoto pořadu nejde moc poznat do jaké míry je všechno nahrané pro kamery. a produkce si tudíž může chod domácnosti a úlohy rodiny měnit pro potřeby pořadu.

10
aljosa
Reagovat

2 leyla: 4 decka su dost na kazdeho- ale to neznamena, ze si budem svoju neschopnost ich vychovavat vybijat na nich, ci uz revom alebo bitkou. ale ako uz bolo poznamenane- tak je tu aspon nejaka snaha o sebareflexiu zo strany rodicov. PS- bolo to zostrihane dost, lebo niektore dramaticke momenty prehravali i niekolko krat, takze rodina vyznela divokejsie, ako mozno v skutocnosti je.

11
Anonymní
Reagovat

Naprosto nesouhlasím s tímto pořadem a nechápu jak školená rodinná terapeutka může dovolit něco podobného. Ano, terapie je potřebná, ale není možné vystavit děti tomu, že jejich spolužáci a ostatní vrstevníci uvidí situace, které jsou v pořadu předkládány – výprask, řev, emocionálně vypjaté situace. Je to nehoráznost nedomyslet jak dalece může tento sestřih poznamenat děti z rodiny, kde se rodiče ( snad oba) rozhodli veřejně řešit svou výchovu. Nejstarší chlapec rodiny Koblihových se přibližuje věku kdy je velice citlivý, ale nemůže pochopit čemu je právě vystaven. Pokud toto nedomyslí ani rodiče, měla by zde být odborná veřejnost a rada pro TV vysílání, která tomu zabrání. To, že se někdo přihlásí do vily, nebo točí porno je jeho rozhodnutí a následky si nese sám, ale děti nemají možnost se bránit. Jste v tak težké fiananční situaci že pácháte tento druh zábavy a je Vám jedno co se bude dít v této rodině dál. A paní tereapeutky mají tak nízké profesní svědomí, že za získanou popularitu jdou tak daleko. Je to hnus.

12
Stripped
Reagovat

Lelyla: Děti mám a tak vím, o čem mluvím.

13
Petr
Reagovat

A nakonec se všichni objali a plakali ,plakali………něco tak debilního jsem dlouho neviděl!!

14
alimokujin
Reagovat

Lelyla: Myslim, ze kdo nema decka tak by ho to tezce nezajimalo.

15
alimokujin
Reagovat

:)

16
Jana - anonymous
Reagovat

Odpověď na dotaz zda mám děti, ano mám dvě dcery a vím jak umí být děti zlé v kolektivu vůči sobě, a proto bych nikdy neměla odvahu své děti něčemu podobnému vystavit. Nelze spoléhat na pedagogův dozor a pokud rodina tímto způsobem řeší například svou finanční situaci a schovává se za snahu děti lépe vychovávat, tak je to pro mne málo, ale to už je podsouvání, to samozřejmě může být jinak. Téma ohrožené děti je ale nevyvratitelné a tento pořad je podle mne žalovatelný….

Reagovat

Podle mě je to obrovská volovina. Tenhle pořad nebude mít slouhého trvání. Nemá to šmrnc.

18
Honza
Reagovat

Sestříhaný mi to přišlo hrozně. No uvidíme na dalších dílech, kam se to pohne. Obávám se, že to bude na jedno brďo – sedněte si spolu, popovídejte si o problému, věnujte pozornost oběma dětem stejnou …
Bylo by fajn, pokud by články k tomuto pořadu vždy obsahovaly shrnutí rad, které rodina dostala.

19
Deletor
Reagovat

Hlavně co se mě na tomto pořadu nelíbilo, že několik dnů po nástupu do rodiny stále chůva stále jen sledovala a samotné výchově rodiny věnovala zhruba jen 3 dny. Dle mě by je měla vychovávat minimálně týden, aby to mělo dlouhodobější účinek chtěl bych tuto rodinu vidět tak za půl roku, jestli to tam nebude vypadat podobně, jako před návštěvou chůvy

20
Kocour
Reagovat

Je pravda, že v televizi může celý pořad vyznít tak, že je jen šikovně sestříhaný a s rodinou se manipujuje, ale věřím tomu, že takové výchovné metody, jaké používali Koblihovi existují v mnoha českých rodinách.
Bohužel je nereálné, aby všichni lidé, kteří plánují potomky procházeli složitými a nářočnými psychotesty,tak jako ti, kteří by si rádi adoptovali dítě,protože takhle by čeký národ dozajista brzy vymřel.
Ale aspoň by mohl mít každý rodič snahu přečíst si pár knížek o výchově dětí, kde je spousta návodů a rad jak se chovat v krizových situacích a děti vychovávat jinou cestou, než formou trestů, výprasků a řvaní.
A ten řád, který chůva Koblihovým vypracovala a který si pak vyvěsili na lednici, by měl být otčenášem, pro všechny rodiny ( i ty bezproblémové ) .

21
lelyla
Reagovat

No já jsem každopádně zvědava na další díl:-)

22
lelyla
Reagovat

:-)

23
Krtek
Reagovat

Jsem ráda, že nejsem sama, komu ten pořad připadal šílený. Je mi líto těch dětí, rodičů, všech… Jak může někdo dobrovolně ukázat v televizi takovou dávku vlastní neschopnosti a ubohosti? Každá rodina má něco, ale toto mi připadalo na hranici s týráním dětí…a manžela. Jako pozitivní vidím to, že se skutečně pokusili něco s tím dělat…a že ti, kdo doma nemusí celý den poslouchat křik a snášet bití, si uvědomili své štěsí. Jako já. Díky Bohu, těším se z práce domů!!!

24
jerryMcSorly
Reagovat

Celý pořad je hovadina.Chlapec evidentně trpí LMD.Práce s těmito dětmi je běh na dlouhou trať a žádná,sebelepší chůva s tím za týden není schopna nic udělat.Přínosné by bylo seznámit rodiče s „nemocí“,vysvětlit jim(což považuji za správné),že křik a bití celou věc pouze zhoršuje.Dále však doporučit návštěvu specialisty,dětského psychologa.

25
Honmej
Reagovat

Ze začátku jsem si nedokázal představit jak chcou někoho změnit během jednoho týdne?! Říkal jsem si ,že i kdyby je nechali vyhladovět atd. tak se nají a budou na tom stejně jak na zčátku. Ale po zhlédnutí prvního dílu jem změnil názor jdou na to fakt chytře. Rady, rady a rady. A tak se začínám těšit na druhý díl.

26
Miška
Reagovat

Naprosto souhlasím s vaším názorem. Myslím si, že děti ponesou nepříjemný dopad vysílaného pořadu, jak ve škole tak venku. Faktem je, že si myslím, že křik a výprask, nic nevyřeší. Neříkám, sama občas sáhnu k tvrdším metodám a dítku jednu lupnu, ale z vlastní zkušenosti mohu posoudit, že pokud s děckem hovoříte, domlouváte a vysvětlíte danou situaci či chvíli, dostanete se k mnohme lepšímu výsledku. Nevím zda je to tím, že jsem byla vychovávána podobně, či že jsou mé děti „klidnější“ než ty druhé, ale rozhodně křik a výprask vyřeší jen danou situaci a to je chvilkový moment, který pomne.

27
Miška
Reagovat

Naprosto souhlasím s vaším názorem. Myslím si, že děti ponesou nepříjemný dopad vysílaného pořadu, jak ve škole tak venku. Faktem je, že si myslím, že křik a výprask, nic nevyřeší. Neříkám, sama občas sáhnu k tvrdším metodám a dítku jednu lupnu, ale z vlastní zkušenosti mohu posoudit, že pokud s děckem hovoříte, domlouváte a vysvětlíte danou situaci či chvíli, dostanete se k mnohme lepšímu výsledku. Nevím zda je to tím, že jsem byla vychovávána podobně, či že jsou mé děti „klidnější“ než ty druhé, ale rozhodně křik a výprask vyřeší jen danou situaci a to je chvilkový moment, který pomne.

28
Radka Retrová
Reagovat

Poněkud normální rodinka až na to pužívání ruky přes zadek. A k tomu křik. téhle rodině jsem věřila íc než těm ostatnm.

29
Zora
Reagovat

Přišlo mi, že rodiče považují své starší syny za vzduch. Jejich malé děti jsou pro ně střed vesmíru, ale těm starším nevěnují moc pozornosti. Děti se nudí, proto někdy trošku zazlobí. Já jsem hlavně litovala tatínka. Protože ten to měl těžší. Jeho synové Patrik a Dominik nebyly jeho vlastní potomci. Matka uměla být moc přísná a dost často používla výprasky. Chůva měla pravdu v tom, že problém je hlavně v ní. I já občas dětem jednu fláknu, ale nikdy sem nepoužila vařečku. Myslím si, že fyzické tresty nejsou vždy nejlepším řešením.

30
ahojky
Reagovat

no me se ten dil libil super,patrik byl dosti zlobivy,ale jinak uplne v poho:)

31
Jan
Reagovat

Myslím, že udělali dobře, když jim dali na zadek. Já kdyby můj syn Lukáš mě takhle zlobil tak by dostal tak 25 páskem a kdyby pořád tak třeba na holou. Je mu 13 a je v pubertě takže dostává dost často. Má přísnou disciplínu. Zrovna včera přišel pozdě domů a tak jsem řekl, že musí nést následky a on poslušně se ohnul přes koleno, řekl že chce dostat páskem a měl 45 přes kraťasy a 10 přes boxerky aby si zapamatoval že má být poslušný!

32
Frajer
Reagovat

Když je dítě neposlušné, tak má dostat na zadek a třeba i na holou. Já jsem tvrdý chlap a mám doma třináctiletého kluka, který je v pubertě takže dostává dost často, znáte to že. Zrovna včera přišel pozdě domů. A to už věděl, že je průšvih, protože za každou neposlušnost musí nést následky. Já se zeptal : Čím chceš dostat Lukáši. A on : řemenem. Jasně, dostaneš 45 přes kraťasy, 15 přes boxerky a 5 rukou na holou. Ohnul se přes kolena a dostal. Pak 10 min. klečel v koutě a udělal 20 kliků. U mě je disciplína. Za jejich zlobení by měli dost tvrdý trest.

33
Tomáš
Reagovat

Já bych je seřezal, že by si měsíc nesedly.

34
Azer
Reagovat

Frajer: Nemas to zbytecne delat na etapy, mas ho drapnout, ohnout ho pres koleno a vysazet mu rovnou na holou. A nechat klecet hodinu.

35
Karel
Reagovat

Souhlasím,kdyby matka nebo otec popadli řemen, servali jim kalhoty a vysázeli tak 50 na holou, byl by pokoj, nepotřebovali by žádnou chůvu a vystavování se. Je jasné, že malinkatá dvojčata potřebují více péče a pozornosti, než velcí kluci, pokud to nechápou a dělají takový virvál, tak je potřeba zbytečně neřvat, ale konat. Mí synové vřeští a svíjejí se pod prutem dost často a rozhodně je nešetřím, vždy na holou a tak důkladně, že často čůrají pod sebe, doma je klid a jsou vzorní, mají samé jedničky, vždy je ze všeho zkouším, dokud to neumí nazpaměť, pokud škrábou, opisují celé články třeba celý víkend. Jakmile zanadávají na učitele, beru do ruky prut a už to jede. Tvrdá disciplína musí být.

36
Kikinka
Reagovat

Jak si to mám pustit?

37
john
Reagovat

Nemá někdo tento díl uložený v počítači?

38
lukáš
Reagovat

jestli nekdo vyte kde sehnat tento dil pošlite na email

40
Patrik
Reagovat

jsem Patrik z chůvy nyní (18)let je tu hodně zajímavých komentářů ale hodně trapných docela koukám že lidi závidí čím dál více nechce se mi k tomuto ani nijak moc vyjadřovat ale spíše jsem kvůli seriálu dostal venku ponížení a ztrátu kamrádu no nyní bydlím v Humpolci kamarády mám ale stejně lituji toho že v té době jsem nechápal že mohu prosadit nesouhlas k natáčení .. kdybych mohl vrátit čas zpět udělal bych to .. ažádné natáčení by neproběhlo.. :)

41
Tomáš
Reagovat

Ahoj Patriku , chtěl bych se zeptat jak to u Vás vypadá tedka po těch letech pomohla Vám chůva tak jak jste si přáli? Vas dil byl velice specificky , bylo mi Vás líto věřím , že jste to měli velice těžky. Nektere díly mi prisli i velice drsne , nehrala v tom trochu i televize aby to bylo zajimave pro divaky? dekuju za odpoved

42
Nelča
Reagovat

Proč to nefunguje?? Hledám to hrozně dlouho, teď jsem našla tyto stránky, ale nejede to…kde se to pouští?? Nevíte, kde je možné se na tenhle seriál kouknout online??? Předem díky za odpověď, Nelča

43
Lucie
Reagovat

Muzete mi prosim nekdo poradit,jak se daji pustit veskere dily chuvy v akci?Marne to hledam i v archivu tv prima a nemuzu na to narazit..diky moc!

Přidat komentář