Panáček v reality show

Chůva v akci – 2.5.2006

3. Květen 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

Do Liberce se vydala milá chůva Ivana, aby opět pomohla s výchovou dětí i rodičů. Maminka Andrea (31) rodila už čtyřikrát. „Za svobodna“ v sedmnácti syna Lukáše (13), s prvním manželem má Jirku (9), s druhým Dominika (5) a se současným přítelem Milošem (32) má syna Ondřeje (3). Nejobtížnější vztah k Milošovi má devítiletý Jirka, který tvrdí, že je Miloš mlátí. Totéž při představování říkal i nejstarší Lukáš, ale nezapomněl dodat, že jen když má důvod, jinak je fajn. První dojmy chůvy Ivany jsou: chaos, anarchie, zmatek.

Chůva: Tak vás vidím já

Lukáš se uzavírá do světa virtuálních her, Ondra je fixovaný na otce a mámu neposlouchá, Dominik hraje na plejstejšnech a Jirka je zatrpklý, panovačný, uráží se, kope a bije sourozence i rodiče. Členové rodiny se navzájem nevnímají, děti ani nejsou zvyklé na mluvené slovo, nevšímají si křiku maminky. Chůva dál konstatovala, že v rodině chybí tolerance a respekt. Maminka si je vědoma vlastní nedůslednosti.

Pravidla

Hned další den chůva vyjmenovala pravidla, podle nichž se má rodina řídit:

1) Umění komunikace
-nepoužíváme vulgarismy
-mluvíme tiše
-vzájemně si nasloucháme
2) Naučíme se hrát si
3) Denně si projevujeme lásku
4) Rodiče nevydíráme slzami
5) Neubližujeme si
6) Rodiče respektujeme, děti tolerujeme
7) Dodržujeme pravidla, jinak následuje trest – 1 den bez videoher

Naprosto nečekaně se po seznámení se s pravidly maminka zvedla a odešla s tím, že potřebuje jeden den pro sebe. Mimojiné navštívila i kadeřníka, domů se vrátila až pozdě odpoledne, což tatínka naštvalo, takže odešel taky. Chůvu to přivedlo do rozpaků.

Později při rozhovoru maminka uznala, že cítí vinu, při každém problému se hned rozzlobí a tzv. „vylítne“. Tatínek je pesimistický a nevěří, že chůva rodině pomůže.

Třetí den

Mmainka je ráda, že se Ondra (3 roky) šel sám vyčůrat. Na pokyn chůvy spali dva nejmladší kluci poprvé spolu, takže ani rodiče nemuseli spát odděleně. Tatínek si sedl ke hře s Jirkou a poprvé se objali.

Čtvrtý den

Na další poradě s rodiči chůva tatínka pochválila a opět konstatovala, že hlavní problém je v mamince, měla by přestat neustále křičet. Tatínek už je důvěřivější a přeje si, aby klid v rodině zůstal i po odchodu chůvy.

Loučení

Poslední den se odehrával v obvyklém duchu, z obrazovky čišela idylka, chůva rozdala dárky a odjela a nejdojatěji vypadal, kupodivu, tatínek.

Dovolím si jeden osobní postřeh – v žádné ze zatím navštívených rodin nebyl skutečný problém v dětech, vždy je to především neschopnost rodičů domluvit se, naslouchat, najít si cestu k sobě navzájem. Chůva je nucena úlohu nejen výchovnou, ale i suplovat manželskou poradnu, což bylo obzvlášť v tomto díle dobře patrné.

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Jirka
Reagovat

Tu kravu znam.Ty deti by ji meli vzit,je to ostuda!!a ne to davat do televize!!

2
Jirka
Reagovat

TU KRAVU ZNAM.Ty deti by ji meli vzit a ne to davat do televize!!Jsou to bily cikani!!

3
Adina
Reagovat

Vztah mezi paní Andreou a přítelem asi není zvlášť dobrý a od toho se všechno odvozuje. Ostatně žít se ženou, která už má 3 děti z předchozích vztahů a k tomu další společné dítě je tak trochu odvaha. To dítě čurající u hlavního jídla do nočníku mě nadzvedlo z křesla. Když to ale rodičům nevadí a připadá jim to normální, tak proč ne. Jaké si to uděláš, takové to máš!
Velmi podobná rodina, jakou jsme včera viděli, vedle nás prožila letní dovolenou u moře. Stejný chaos, věčný křik, ječíčí děti, které se celý den rvou do krve a křičí na sebe i na rodiče. A táta s mámou, kteří neví co dělat a tak raději nedělají vůbec nic. Oni si „užívali“ a my jsme „přežívali“ . Maminka dokonce nechala to nejmenší vykakat před hotelem do trávy, místo aby udělala pár kroků na záchody v hotelu.
Všechno je o přístupu rodičů. Ale je potřeba děti vychovávat od malinka a ne začít s výchovou, když mě dítě poprvé kopne, nebo kousne do nohy a ukazuje mi „fakáče“. To už je myslím trochu pozdě.
Obdivuji všechny tři chůvy a smekám před jejich trpělivým a profesionálním přístupem. To vyžaduje opravdu léta praxe.

4
ajda
Reagovat

Bylo by skvělé, kdyby Prima skrytou kamerou sledovala rodinky na dovolených. Nezvládnutelné dětičky, omezení rodiče, zničený personál a spolubydlící, to by byla ta pravá realita. Bez chůvy v zádech……. rodiče nezvládnou dětičky v bytě, co pak třeba na pláži :o))))…… topící se, vřeštící, kopající……..

5
mada
Reagovat

jstl myslis tu dovolenou kterou dostavaji za ucast, tak tam by uz snad meli byt prevychovani! :)))

6
dita
Reagovat

no právě,měli,ale já nevěřím ,že určité zlozvyky se dají odnaučit za týden,ty chůvy víc dělat nemůžou,ale to co říkají je všeobecně známé,sama bych některé rady použila,ale v praxi skutek utek

7
Lenka
Reagovat

Souhlasím s Adinou, že jaké si to uděláš,takové to máš. Za výchovou dětí je obraz jejich rodičů. A pokud někde vidím děti jak z pekla,je mi jasné,že zatím vším je selhání mámy a táty. Každé dítě se rodí čisté, co z něj vyroste je věc rodičů.

8
Honmej
Reagovat

ajda: Jo ta skrytá kamera by byla fajn, ale boužel je to nelegální pokud by měla být skrytá. A ten pořad nefunguje jen jako show pro diváky, jako jsou někteří rodiče,,blbí(nezkušení)“, ale hlavně jako pomoc rodinám, které své ratolesti nezvládají!! Někdy za to nemohou, mají to v povaze. A proto přichází chůva. Taky se mi líbí těch 100 000 na dovolenou. Mně osobně by se moc nelíbylo, kdyby nějaká ženská přišla do mého bytu a začala mi vykládat, co dělám špatně a ty peníze jsou dobrá motivace. Ale nadruhou stranu věřím, že když to zajde opravdu daleko a nechci dát své dítě do polepšovny, tak bych to bral i zadarmo a klidně bych si za to i zaplatil.

9
Honmej
Reagovat

Ty se hlavne nauc psat spisovne,a ne jak negramot!!

10
RadstaR
Reagovat

Me to prijde stejne cely naprd. Po par dnech jsou vsichni jak andele, ale verim, ze sotva chuva + stab opustej byt, tak zacina vse nanovo. Vubec tomu neverim.

11
ajda
Reagovat

RadstaR: já tomu taky nevěřím.Myslím,že vychovat by potřebovali skoro vždy hlůavně rodiče. Omlouvat to vadami dětí, to je nesmysl. Klidně se vsadím,že mnoho rodičů nakonec dětičky strčí babičkám a odjedou na dovolenou sami. Rozhodně tu dovolenou nikom nezávidím, ale myslím si, že by to měla být forma odměny, ne pravidlo. Tím je honorář, dovolená je bonus navíc…….a když to porovnám s Výměnou manželek, tak mi to přijde neúměrné.

12
haillie
Reagovat

kdy bude pokračování?

13
Abraxis
Reagovat

haillie: brzy ;-)

15
mickey
Reagovat

Myslim, že by ty děti mely trochu poznat realitu. Teprve když si to díťě uvědomí, co děla tak to dělat přestane. Je však otázkou rodiču jak na dítě působí. Rodič by měl být nejlepší přítel, ale zároveň autorita! A jak se takovým člověkem stát ? Každopádně rada všem takovým ročičům, co máte doma takovouto ratolest. Dítě si jasně musí uvědomit, kdo je v domácnosti pán a co si může dovolit. A teď k tomu nejdůležitějšímu a to jaký zvolit trest ?
Zmálit ditě do bezvědomi asi nejlepší řešení nebude !!!!!!!!!!!!! I když chápu, že dítě které doma své rodiče napadá musí být fyzicky potrestáno to jinak nejde !! ale všechno rozume ! Věřte mi, že každé dítě má něco na co se těší, něco co má rádo. Když něco poruší vemte mu to a naopak když něco udělá dobře hned odměňte. A chce to dát dítěti nějakej cíl. Ten mu pak pomůže najít cestu. Možná, že se v řadě věcí mílím, tak mě tady nekamenujte, řekl jsem jenom svůj názor.

16
Lukas vlcek
Reagovat

Nevadi vam ze mluvite o mne xDDDDDD

Hej lidi potrebuju vydeo poslete mi ho na meil :D

18
Denny
Reagovat

Dobrý den, Zajímalo by mě zda se dá někde sehnat tento díl.
Zkoušel jsem ho hledat ale marně, Proto bych byl rád kdyby ho někdo měl nebo věděl kde se dá najít a poslal mi odkaz na můj Email.
Předem děkuji i když si to asi po 9 letech asi nikdo už nevšimne.

http://www.sirkulus@seznam.cz

19
Denny
Reagovat

@Denny:
sirkulus@seznam.cz
Pardon moje chyba.

Přidat komentář