Panáček v reality show

Chůva v akci: Babička terorizuje celou rodinu zdravou výživou! Maminka žije v jejím stínu!

12. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

Úterní díl Chůvy v akci bude hodně zajímavý! V jednom malém bytě žije dcera s dvojčaty a svou matkou. Maminka je vzteklá, babička zase přepečlivá, vyžaduje klid a celou rodinu terorizuje zdravou výživou. Děti už svou maminku vůbec neberou jako autoritu, protože neustále žije v babiččině stínu. Ta dceři do všeho mluví a celý život ji pronásleduje. Tatínek dvojčat s nimi nežije a neposílá vůbec žádné peníze. Situace v rodině je velice složitá. Jak maminka, tak i babička si prožili velice těžké životní období. Na chůvu Evu čeká u rodiny Bláhových hodně práce.

Pro pochopení situace v rodině je důležité pochopit životní příběh maminky i babičky

Babička Zdeňka – nemoc, rozvod, pronásledování dcery a následné zničení její autority

Babička Zdeňka (53 let) je v invalidním důchodu. Vážně onemocněla a její druhý manžel se s ní přitom rozvedl a vyhodil ji z družstevního bytu. Po rozvodu se nastěhovala do bytu své dcery Ivety. Má často zažívací potíže, bývá jí špatně, potřebuje klid, který doma nemá. Někdy odjede i na 3 měsíce do nemocnice, kde je na kapačkách. Svou dceru neustále pronásleduje – když dělala střední školu v jiném městě, odjela za ní. Když Iveta odjela pracovat do Itálie, odjela za ní taky. A to byla poslední kapka k tomu, že se Iveta rozešla se svým přítelem, s kterým má dvě děti. Doma má babička hlavní slovo – děti ji poslouchají. Vadí jí, že dcera je ve výchově nedůsledná a že neudržuje pořádek. Chtěla by se odstěhovat.

Maminka Iveta – žije ve stínu babičky, která jí potopila autoritu

Šestadvacetiletá Iveta odjela po maturitě pracovat do Itálie jako servírka. Našla si tam novou známost a vedlo se jim dobře. Pak ale otěhotněla a šla na mateřskou dovolenou, což byl konec. Její partner se začal nudit, utrácet peníze, našel si pochybné kamarády a začal brát i drogy! Nakonec ho vyhodili z práce. Když se narodila dvojčata, bylo vše ještě horší. Do Itálie navíc přijela za dcerou její matka Zdeňka, což pro Ivetu znamenalo ještě méně času na partnera a vztah se ocitl ve vážné kritické situaci. Záchraným kruhem mělo být přestěhování do Čech. Otec dvojčat si ale našel dealery i tady, Ivetu podvedl s šestnáctiletou dívkou a nakonec ji opustil. Vrátil se zpět do Itálie. Na děti vůbec nepřispívá, ačkoliv se dohodli na 200 euro měsíčně.

Iveta je trochu vznětlivá, netrpělivá a hysterická. Na děti pořád jen křičí. Uvědomuje si, že děti poslouchají hlavně babičku (vznikají z toho spory). Přála by si, aby se babička Zdeňka odstěhovala a ona mohla žít konečně sama. Má přítele.

Děti Azzurra a Michael

Azzurra je čertice, zlobí, navádí brášku a je lakomá. Zároveň je ale chytrá a bystrá. Když je opravdu hodně zle, umí poslechnout. Michael si klidně nechá od sestry namlátit. Je mu jedno, co si obleče, skoro nebrečí a pořád nadává a vyhrožuje pěstí.

Řešení problémů – co bude chůva Eva řešit?

Roli maminky a roli babičky. Dále usínání před televizí (děti koukají na telku až do 23 hodin!). Terorizování Michaela Azzurrou. Povahu maminky. Roli babičky v rodině. Samostatnost maminky a budoucnost složitého soužití.

Jak vše dopadne? Poradí si chůva Eva s tak složitou rodinnou situací? To vše uvidíme v úterý ve 21:25 na Primě!

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Vasass
Reagovat

Těším se na roli BANČIKY,jak to ta chůva zvládne.

2
Matess
Reagovat

:D jejda :) sorry… hned opravím na „babičky“ :))

3
Motylek
Reagovat

Tak to se podívám… Je to těžké říct některé věci naplno své matce když jí asi taky za mnohé vděčí a navíc je matka nemocná… Je správné, pokud to té matce řekně někdo cizí – třeba si to konečně uvědomí… Jinak se takový život nedá vydržet..

4
Matess
Reagovat

jj, určitě se dívej :)

5
Motylek
Reagovat

:-)) Podívám… a pak napíšu, jaké to bylo..

6
Miška
Reagovat

Tak Vám nevím, nemám pocit, že babička je v rodině tyranem. Je přísnější, to ano, ale spíš mi připadalo, že převzala roli otce – autority v rodině. Děti byly při příchodu chůvy opravdu neposlušné. Nadávky typu „debile, blbečku“ vlastní mámě, mi od čtyřletého prcka přídou docela šílené! To že to chtěla Iveta vyzkoušet vždy po dobrém je jen dobře, ovšem nelze vždy vše vyřešit v klidu. Někdy se musí zvýšit hlas a někdy se musí i jedna plácnout, aby dítko pochoplo, že přes určité mantynely nemůže (nadávání mamince, mlácení). Ano, určitě tam nějaké neschody mezi babičkou a maminkou byly, ale na stranu druhou, nešlo o žádný EXTRÉM!!! TV udělala z babičky čarodějnici na koštěti a z maminky Pannu Marii a to se mi nelíbí. Mamča by si měla přiznat, že to s tou výchovou až tak „dokonale“ nezvládla, když vše je tak jak určí děti. Babička si zase musí přiznat to, že do jistých věcí nesmí zasahovat a pokud chce nastolit ten raznější dopad, měla by začít slovy „Ty jsi neslyšel(a), co ti maminka řekla?!“ Zdůraznit prosbu či příkaz jejich matky, nepotkopávat jej…

7
Dana
Reagovat

No mně dost překvapilo, že na začátku byla hned chůvy pochvala. Zírala jsem, co si dovolí čtyřleté děti k vlastní mámě. Je to otázka výchovy-celoživotní, bylo na mámě vidět, jak hraje „překvapenou“, co ty její děti dokáží a co vypustí z úst. A stolování? Tohle omlouvat tím, že mají částečný italský původ, mi připadá dost mimo. Nikdy bych to nenechala dojít tak daleko, děti to zkouší a ta mamina už neměla vůbec žádnou autoritu. A kojenecku láhev snad ani nebudu komentovat!

8
Hel girl
Reagovat

Bohužel jsem v otázce výživy dětí musela souhlasit s babičkou, od té maminky mi „Pojď, dáme si brambůrky a kolu“ přišlo vyloženě jako provokace.
Naopak se mi líbilo, že maminka četla pohádku italsky, vypadá to, že děti ovládají oba jazyky?

9
Dana
Reagovat

Ovládají oba jazyky, vždyť mluvily s tátou po telefonu italsky.

10
uko
Reagovat

Nemá niekto nahraté diely Chůva v akci alebo slovenskej Pestúnky, neviem to nikde zohnať tak dúfam že sa nájde niekto kto to nahrával…

Přidat komentář