Panáček v reality show

Chůva v akci: Smetanovi (24. 10.)

25. Říjen 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

Smetanovi jsou osmičlenná rodina s velmi zamotanými vztahy a spoustou problémů. Ve velkém brněnském bytě žije hned několik generací dohromady. Manželé Smetanovi se svými 4 dětmi (z prvního a druhého manželství) a děti nejstarší dcery Petry (tedy vnoučata paní Smetanové). Nejstarší dcera Petra porodila tři děti a odešla od nich na jeden rok. Nechala je na krku mamince. Petra se stále chová trochu zvláštně, i když se snaží o své děti starat, nikdy by to bez pomoci maminky a celé rodiny sama nedokázala. Po jejím odchodu zůstaly v rodině nevyřčené a nevyjasněné některé věci. Paní Smetanová neustále žije v pochybnostech a nedůvěře. Získat zpátky ztracenou důvěru je těžké i pro dceru Petru, sama neví, co si se svým životem počít, sotva zvládá starat se sama o sebe, natož o své 3 děti.

Taková normální rodinka

MAMINKA HANA SMETANOVÁ (41 let)
velmi charismatická žena, která na to, kolik toho už v životě zkusila, vypadá neuvěřitelně, je pozitivní, nehroutí se, je to velká bojovnice. Nechodí do zaměstnání – pečuje o osobu blízkou (syn s bezlepkovou dietou) a je současně na mateřské dovolené (s dětmi dcery Petry, které jí jsou svěřeny do péče). Je podruhé vdaná – z prvního manželství má dcery Petru a Lucku, se svým druhým manželem má syna Martina a Honzu. Rodina je na tom finančně špatně – pohybují se na hranici životního minima. Paní Smetanová se bojí, že Petra zase zmizí a ona se bude muset starat teď už o její 3 děti. Maminka přiznává, že i ona dělá chyby, není důsledná.

TATÍNEK PETR SMETANA (51 let)
Je to jeho druhé manželství, se svou bývalou ženou má dvě dospělé děti, ale už od rozvodu se s nimi vůbec nestýká. Pracuje jako řidič těžkých strojů, přes týden vůbec není doma, jezdí po celé republice po stavbách. Je hlavou rodiny, všichni ho respektují, podle něj nejvíc zlobí Honza. O dcery, které vyženil, se stará od dětství, chová se k nim jako kdyby byl jejich pravý otec. Jeho manželka ho obdivuje za to, že vzal za vlastní i Petřiny děti a podporuje manželku v péči o ně.

DĚTI:

PETRA KADLECOVÁ (22 let)
Nejstarší dcera. Je v rozvodovém řízení. Studovala obchodní školu, rovnou z ní šla na svou první mateřskou dovolenou, od té doby nikdy nepracovala. Každé její dítě má jiného tatínka. První dítě se jí narodilo v 18 letech – tehdy byla vdaná, s manželem žili u rodičů, ale vztah moc dlouho nevydržel, manžel odešel, dítě jí zůstalo (Michal 4 roky). Potom se jí narodila Anetka (2 roky). Zůstala s dětmi doma a pak se jednoho dne bez varování ztratila. Mamince řekla, že si jde něco zařídit a už se nevrátila. Rok byla nezvěstná, nechali ji hledat policií, neměli o ní žádnou zprávu. Paní Smetanová se starala o obě její děti – soud jí je předběžným opatřením svěřil do péče. Když se Petra pod dohledem policie vrátila, zjistilo se, že je těhotná a že celou dobu byla v přítelem v Rousínově (tomu ani neřekla, že utekla od dvou dětí, krátce po návratu domů se s přítelem rozešla – nechtělo se mu pracovat, byl agresivní na její rodiče a z bytu tedy rychle odešel. Petru nechal celé těhotenství samotnou, krátce po porodu se ale objevil v porodnici . Před několika týdny porodila Terezku, se kterou je teď doma. Její maminka si myslí, že si Petra zkazila celý život. Obě děti říkají „mami“ babičce.

LUCIE (20 let)
Je bezproblémová, studuje obchodní školu, je svobodná, chodí na brigády, hodně doma pomáhá. Nemusí se se sestrou Petrou – nemůže jí zapomenout a odpustit to, co rodině udělala.

HONZA (13 let)
Chodí na základní školu, do 7. třídy. Neposlouchá, dělá si co chce, nosí náušnice. Hraje s bráchou fotbal, chodí na kolo, baví ho počítač. Učení ho moc nebaví a taky mu moc nejde. Trpí hysterickými záchvaty – vzteká se, když nemůže jít ven, ve škole i doma se pere (jakýkoliv zákaz se snaží si vykřičet, odporuje, otravuje ostatní, většinou mu to vyjde a maminka nakonec povolí). Bráchovi Martinovi doma umí ublížit, ale když mu někdo ubližuje venku, chrání ho. Má rád malé děti, hraje si s nimi.

MARTIN (7 let):
Chodí do první třídy, ve 2 letech onemocněl salmonelou, od té doby je hodně „umazlenej“ – pořád chce od někoho chovat, je citlivý. Po salmonele u něj propukla celiakie, je divoký, hyperaktivní (kvůli tomu dostal odklad do školy)
Mluví velmi hlasitě, nejde utišit, neuvědomuje si, že mluví nahlas. Ve školce byl šikovný, zapojoval se do všech akcí, nezlobil. Bydlí s pokojíčku s bráchou Honzou. Je pracovitý – rád chodí někam pomáhat (třeba šel pomáhat na opravu školy, nebo pomáhá dělníkům za desetikorunu na zmrzlinu)

MICHAL (4 roky):
Syn Petry, ale v péči babičky. Je lítostivý, když se na něj zvýší hlas, začne natahovat, taky se dokáže urazit. Často brečí. Vydrží si hrát sám, umí se zabavit. Hraje si i s Anetkou, mají spolu hezký vztah.

ANETKA (2 roky):
Divoška, je jak pytel smíchu, každému rozkazuje, směje se, je takový malý generál.

babička s dcerou chůvu Miladu neotrávila

Chůva Milada celý týden působila až neuvěřitelně klidně a to se i podařilo přenest i do opravdu chaotické rodinky. Babička přestala na každého křičet a řešit malicherné spory dětí, které si můžou vyřešit sami a hlavně každý v rodině dostal přesné instrukce, kdo je vlastně čí maminka, babička, strýček atd. a jak se správně oslovovat. A taky na spíži zmizel klíč a každý z rodiny dostal svou vlastní krabičku na sladkosti.

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
BF
Reagovat

Tak to byla teda skutecna sonda do zivota a realita byla trpka a horka …
Mam pocit, ze tato rodina by potrebovala dlouhodobou terapii, ale za oceneni urcite stoji snaha s tim neco udelat.
BF

2
hel girl
Reagovat

Poprvé jsem viděla v akci chůvu Miladu, moc se mi líbilo, jak řešila problémy v téhle zamotané rodince.
Paní Haně moc držím palce, ať jim to zlepšení vztahů vydrží, nemá to lehký.
Tenhle díl mi přišel moc smutnej, Petra s krásnýma očima si pěkně zamotala život, Honza měl pocit, že ho nikdo nemá rád, rozkošný Anetky si nikdo pořádně nevšímal, a to miminko muselo pořád dýchat smrady z cigaret – nešlo by ho dát do kočárku a poslat s některým ze starších dětí ven?

3
Nick Flyer
Reagovat

Já jsem sice viděl jen konec, ale ta nová chůva se mi moc nelíbila. Nebyla moc příjemná a zdála se mi moc drsná, že jakoby ani s dětmi a rodiči neuměla mluvit příjemně
Ale je to jen podle mne. Vy co jste to viděli celé, tak promiňte, pokud máte jiný názor.

4
Stripped
Reagovat

Někdy nevím, co si mám myslet. Když taková rodina vleze na obrazovku, ukáže své slabé místa, tak mám pocit, že si říkají o návštěvu sociálky. Sledoval jsem jen úvod do rodiny a pak už ne, no zapamatoval jsem si jen nepřebernou řadu tatínků a tři kouřící osoby v bytě, kde je spousta dětí.

5
barča
Reagovat

ta rodina byla fakt hrozná, a ten byt byl taky roznej…prostě humus…v takové domácnosti mět děcka a aby tam dýchali kouř z cigaret to je hrozný

6
janicka
Reagovat

neumi se chovat sprti jedni !!!!!!!!!!!!!!!!! jana

7
Maggie
Reagovat

Ten 13.letý parchant byl strašnej hajzl a velká chcíplotina. Jeho mladší bratr byl andílek. A on mu ubližoval, proto to je chcípák a zlosyn.

8
Maggie
Reagovat

hovno, prdel, kozy to jsou naše vozy

9
spoluzak
Reagovat

ten 13 letej chodi do stejne skoly jak ja,akorat o 1 tridu vys a muzu potvrdit,ze je to parchant.vsechny mlati a jednomu spoluzakovi rozbil hubu.

10
zabka
Reagovat

Zkuste se do té rodiny podívat opět. Bude to stát za to.

11
dgfhj
Reagovat

hej spoluzaku na jakou skolu chodi ?????? ten honza

12
janis
Reagovat

do komina

13
Katka
Reagovat

Anetku a Terezku mám teď ve školce a jsou to malí chudáčci.

14
honza
Reagovat

prosimvas nemate nekdo video nebo aspon upoutavku o smetanovich? dekuji predem

15
Hanys
Reagovat

ten 13 letej se chova sice děsně ale pokud ma sestru co kašle na své děti a uteče tak prominte lidi ale ten kluk to tgaky cití jinaak a kdyžtak je to fyxované řeknou vam mimo kameru co mate dělat a na kameru jen hrajete a dostat za tuhle pičovinu 100 000kč na dovolenou proč ne

16
evzen
Reagovat

je to jedna z nejhorsich rodin.miluje jezdeni na bejkovi
neuci se a ma spinavy spodky

Přidat komentář