Panáček v reality show

Chůva v akci: Valentovi (19. září)

19. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Chůva v akci

Chůva Eva se v dnešním díle rozjela na pomoc rodině do Liberce.
Vejvodovi jsou pětičlenná rodina, maminka Petra (31 let), její partner Martin (35 let) a tři děti (7, 2,5 a 1,5 roku). Paní Vejvodová se už 4 roky snaží rozvést se svým manželem, který se o rodinu nezajímá. Má ale už několik let stálého partnera Martina, který je také otcem nejmladšího dítěte. Paní Vejvodová koncem července prodala byt a nastěhovala do podnájmu, kde bude bydlet pouze rok. Mezitím budou stavět rodinný dům, kam se pak přestěhují. Největším problémem rodiny jsou kluci Adam a Aleš.

Oba se snaží spolu soupeřit, jeden předhání druhého ve zlobení a provokacích. Pokud je Adam ve škole, Aleš skoro nezlobí, ale jakmile se kluci dostanou k sobě, začne peklo. Maminka nechce všechno přizpůsobovat dětem!
Ačkoliv je pan Martin jen jejím druhem, děti ho berou jako otce. Říkají mu tati a vůbec neřeší svého biologického otce. Maminka sama o sobě říká, že někdy je na děti až moc přísná. Paní Vejvodová zároveň přiznává, že je také hlavou rodiny. Přes týden je doma s dětmi sama – partner jezdí za prací do zahraničí a domů jezdí jenom na víkendy. Paní Vejvodová je z mateřské dovolené už trochu unavená, vadí jí, že na sebe nemá čas a že je pořád jenom s dětmi doma. Má dobrý vztah se svou maminkou, která ji chodí navštěvovat a když je potřeba, děti také pohlídá. Děti chtějí hlídat i další členové rodiny, problém je ale v tom, že je nechtějí hlídat všechny dohromady, ale jenom postupně. Všichni se bojí toho, jak Adam s Aleškem (když jsou spolu) umí zlobit.

Maminka sama přiznává, že možná dělá řadu chyb. Chtěla by od chůvy slyšet, jak by to měla změnit. Tatínek Martin Vlas (35) pracuje jako slévač je zodpovědný má klidnou povahu, moc se nerozčiluje přes týden pracuje, doma bývá jen o víkendech děti ho mají rády na děti není tolik přísný, spíš je rozmazluje o víkendech partnerce s dětmi pomáhá nedělá v nich žádné rozdíly.

Děti:

ADAM (7 let) chodí do druhé třídy v poslední době byl vystresovaný špatně snášel rozchod rodičů, při usínání zlobí pošťuchuje se s mladším bráchou ve škole se prý snaží.

ALEŠ (3 roky): největší zlobidlo rodiny dělá si, co chce, vůbec neposlouchá když na něj maminka mluví s různými příkazy, vůbec je neplní ani ji neposlouchá tak trochu funguje jako likvidační komando – každý den něco zničí (zdi, voda, nábytek, věci…) má velké problémy s usínáním – usíná někdy kolem 21:30, do té doby sedí v obýváku u televize. Neodhadne své možnosti a je na děti dost agresivní – třeba se rozjede s plastikovou motorkou po svojí sestřičce Anetce – maminka ho musí pořád pozorovat, nemůže ho nechat ani na chvíli samotného, jinak by si mohl i ublížit.

ANETKA (1,5 roku) bezproblémová hodná, zlatíčko rodiny někdy je až ustrašená, příliš fixovaná na maminku

ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ – NÁVRHY:

Dominance Matky – sama si ji uvědomuje, role rodičů jsou nevyvážené, chůva by měla najít správnou míru

Otec, co není doma – To, že partner není celý týden doma rodinu ovlivňuje, vyjasnit si role, neměl by být hodný, když se vrací, důslednost obou rodičů

Aleš – Jak zabavit nezvladatelného ďábla!

Denní režim – Naučit maminku zvládat děti, domácnost, ale taky by o sebe měla dbát

O tom jestli se toto chůvě Evě povedlo se můžete sami přesvědčit dnes večer od 21 hodin na Primě.

Chůva v akci

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!