Panáček v reality show

Beauty and the Geek 3 (1.část)

7. Leden 2007 | napsal(a): | reality show: Beauty and the Geek

„Tohle není obyčejná seznamovací reality show, ale sociální experiment!“ Tak těmito tradičními slovy začala ve středu 3.ledna už třetí řada mimořádně zábavného pořadu Beauty and the Geek. V ní se opět vytvořily páry z osmi nádherných (ale ne zrovna moc bystrých) dívek a z osmi inteligentních šprtů, kterým zase nic neříká společenský život, chození na večírky, mnozí z nich dosud nepozvali žádnou dívku na rande. Cílem je, aby se obě skupiny jedna od druhé něco navzájem naučily. V každém díle soutěž opustí jedna dvojice a na tu nejlepší pak na konci čeká odměna 250.000 dolarů.


V první (mimořádně dvouhodinové) epizodě se nám všichni účastníci nejdříve představili. Co se týče dívek, opravdu to je jedna kočka vedle druhé. Máme tu na výběr několik modelek, jednu miss Missouri 2005, dívku Playboye (cybergirl
měsíce února 2006) nebo servírku z vyhlášeného řetězce Hooters (modří už vědí…).
Za stranu vysokoškolsky vzdělaných šprtů se nám tu letos sešel opět pěkný výkvět: Mario (který doma vlastní sbírku 25.000 komiksů), Drew (fanoušek Star Treku), Nate (který zpívá v kapele vlastní písničky na motivy Star Wars), Matt (matematický génius, dokáže zpaměti odrecitovat Ludolfovo číslo na 180 míst), Scooter (pět let strávil vymýšlením vlastního receptu na ochucení popcornu), panic Sanjay (který o sobě tvrdí, že umí imitovat zvuk jakéhokoliv domácího spotřebiče) a další.

Po jejich příjezdu do honosné vily,
v níž budou po celou dobu ubytovaní, nastala klíčová fáze: rozdělení do párů. To je mimořádně důležité, protože to, jakého partnera si soutěžící sám k sobě vybere, může ovlivnit jejich šance na vítězství.
Narozdíl od minulých sezón se tentokrát nemohli rozhodovat podle vzhledu, ale podle poslechu prezentací jednotlivých uchazečů. Utvořené dvojice se okamžitě po vile rozeběhly zabrat ty nejlepší pokoje, v nich kromě manželských postelí (!) nechybí ani skryté kamery pro noční vidění (díky nimž nám jistě nic neunikne).

Drew velmi záhy zjistil, že jeho partnerka Erin pro něj asi nebude ta pravá,
vůbec totiž nezná Star Trek! Dokonce ani neví, jestli se tento fenomén nazývá Star Trek nebo Star Track, Andrewa dokonce označila za Trekkieho, což považoval přímo za nejhorší urážku, správně je to přece Trekker! Ve zpovědi na kameru pak dokonce prohlásil, že kdyby si měl vybrat mezi dívkou a seriálem, tak by se rozhodl pro Star Trek…

Podobně zábavný dialog se rozvinul mezi Sanjayem
a jeho novou partnerkou Tori, kterou zaujalo jeho panictví, ptala se ho, jestli skutečně ještě nikdy neměl sex („getting some booty“). Sanjay vypadal zmateně, protože tuhle frázi zatím slyšel jen ve spojení s piráty (booty=kořist). Hned si to šel ověřit u Natea a Piaoa, ale i oni si vybavili pirátské příběhy. Tori začala litovat, kam se to přihlásila…


Další den už je ovšem čekal v městské knihovně první soutěžní úkol. Děvčata si vytáhla z kartotéky tři kartičky a měla s pomocí Deweyho desítkového katalogizačního systému najít v policích příslušné knihy.
Mladíci nad jednoduchostí tohoto úkolu jenom kroutili hlavami „To jsme se učili už ve třetí třídě!“. Dívky ale buď na této hodině chyběly nebo do knihovny moc často nechodí (to spíš), protože jim úkol dal trochu zabrat. Nejdříve si s tím poradila barbína Cecille a předala tak štafetu svému partnerovi Nateovi.

Kluci pak pokračovali ve své části úkolu na ulici. Měli přesvědčit náhodné kolemjdoucí,
aby jim namazali natřeli na záda opalovací krém, z libovolné dívky měli vymámit její telefonní číslo, půjčit si od někoho mobil a zavolat na číslo moderátora. Pro ostýchavé šprty nic moc příjemný úkol. Díky mírnému náskoku to stihl nejrychleji Nate (fanoušek Star Wars, který vypadá tak trochu jako George Lucas) a zajistil si tak pro sebe a Cecille cennou imunitu.

Normálně by se navečer ve vile konalo první vylučování,
ale tentokrát si moderátor Mike Richards připravil překvapení: vilu opustí jen ten pár, který se tak sám dobrovolně rozhodne a odnese si menší finanční odměnu. Nyní se ukáže, kdo šel do soutěže čistě jen kvůli penězům, a kdo naopak má zájem o změnu svého života.
Uspořádal tak dražbu, přičemž první vyvolávací cenou bylo 5.000 dolarů. Nikdo neměl zájem, tak postupně přihazoval, až na konečných 20.000. To už trochu zviklalo missku Andreu a Matta, zvlášť když ve hře jenom vítězové obdrží 250.000, poražení nedostanou ani cent. Přesto odolali a v domě zůstávají všichni.

Proto si také druhý den všechny páry mohou od moderátora vyslechnout zadání dalšího úkolu.
Dívky si procvičí vedení inteligentní konverzace na aktuální ekonomická témata, kluci si vyzkoušejí opačný žánr, budou vystupovat ve skutečném komediálním klubu jako stand-up komici (viz pořad Na stojáka na české HBO). Mají celý den se na tento úkol pečlivě připravit, dívky mají k dispozici studijní materiály a navzájem si v párech mohou předávat rady a zkušenosti.
Kluci, zděšení z toho, že budou vystupovat před obecenstvem, zatím přemýšlejí, jaké vtipy použít. Například matematika Matta napadla „vtipná“ balící hláška, kterou hned vyzkoušel na partnerce Andree: „Kdybych tak mohl být sinem na druhou a ty cosinem na druhou, tak by naším spojením vznikla dokonalá jednička!“ Myslíte, že s touto větou u nádherné missky uspěl???

Přesně podle očekávání bylo jejich živé vystoupení hodně…zvláštní.
Někteří mládenci si tak museli vytrpět trapné ticho v sále, když jejich neobratné pokusy o vtip publikum vůbec nepochopilo, Piao zase zaskočil diváky (a televizní zvukaře) tím, že do svého výstupu zahrnul spršku vulgarismů. Zdaleka nejlepší tak byli Nate a Mario, publikum pak hlasováním rozhodlo, že je nejvíce pobavil Nate, který tak zaznamenal další vítězství.

Dívky si svou část úkolu přišly splnit do televizního studia,
kde si mohly zahrát na hlasatelku zpráv. Jejich výkon pak v režii hodnotili dva zkušení hlasatelé. V první části měla dívka přečíst text zprávy ze čtecího zařízení, pak přivítat spoluatora knižního bestselleru Freakonomics Stephena Dubnera
a vést s ním interview o jeho knize. Knihu sice měly k dispozici ve svých studijních materiálech, ale většinou je ani nenapadlo ji otevřít, podle toho taky interview vypadalo. Například Tori se ji snažila prolistovat na poslední chvíli při připínání mikroportu… Jedině Sheree byla pečlivě připravena, měla na hosta skutečné dobré otázky a po zásluze tuto soutěž vyhrála.

Na vítězných párech z obou úkolů (Nate a Cecille, Sheree a Piao) tak je, aby z ostatních párů nominovali dva na vyřazení, vyšlo to na Tori & Sanjaye a
Erin & Drewa (který si na tuto slávu oblékl dokonce uniformu ze Star Treku!). Tyto dvojice se nyní utkají ve vědomostním kvízu, přičemž dívky si budou losovat dvě otázky z ekonomie a kluci dvě otázky z oblasti zábavy (ale v předchozích sezónách to byly vždy tři otázky). Kdo bude mít méně správných odpovědí, ze soutěže okamžitě vypadává.

Jako první začínaly dívky a jejich kvízové otázky si můžete vyzkoušet také. Správné odpovědi najdete na konci článku:
1. Ve kterém roce se konají příští volby amerického prezidenta?
2. Jak se jmenuje japonská měna?
3. Co znamená zkratka NYSE na burze na Wall Street?
4. Jmenujte alespoň jednoho autora knihy Freakonomics.

Erin odpověděla správně na obě otázky, kdežto Tori (která se na samostudium vykašlala) neznala ani jednu. Stav je tedy 2:0 a Sanjay se musí hodně snažit, aby odpověděl na své dvě otázky, jinak pro něj hra končí:

5. Jak se jmenuje televizní sitcom komika Chrise Rocka?


Víc otázek už jsme neslyšeli, protože Sanjay odpověděl špatně. On a Tori tak ze soutěže vypadli a museli vilu okamžitě opustit.

Pokračování příště

videa ke stažení

Sanjay se představuje dívkám (YouTube)
Typické dívky z Beauty and the Geek 3 (YouTube)
Úkol v komediálním klubu (YouTube)
Cecille vzpomíná na natáčení 1.epizody (YouTube)

Správné odpovědi:
1. v roce 2008
2. Jen
3. New York Stock Exchange (Newyorská burza)
4. Stephen Dubner (druhým byl Steven Levitt)

5. Everyone Hates Chris

Beauty and the Geek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Agnus
Reagovat

Tak to vypadá dost dobře :-)

Reagovat

Tak tento článek jsem jedním dechem zhltnul, řekl bych, že podobná rs musí být radost sledovat, ale na českém trhu pro ní není místo. Zkrátka Amerika je nejen v počítačích daleko před námi, bohužel.

3
Kopretina
Reagovat

Bezva – komentář a určitě i soutěž – kterou bohužel nemohu sledovat. Moc prosím – nešlo by k fotkám soutěžících alespon ze začátku přiřazovat jména – pro lepší orientaci. Nebo je to pojmuto jako IQ test pro čtenáře těchto stránek?

4
TK
Reagovat

SUNíčko: dovedl bych si představit, že by se tato show natočila i u nás. Vždyť blondýnek a podivínských šprtů by se tady také našlo dost. Po úspěchu v USA se tato show natáčela loni také ve Velké Británii, Norsku, Itálii a Estonsku. Ale možná by stačilo, kdyby třeba americkou verzi nějaká česká televize nadabovala a zařadila do programu (což by mohli udělat i s jinými pořady, např.Fear Factor) a vyšlo by to levněji. Takhle to udělali v Polsku, kde se od ledna vysílají první sezóny BatG.

Kopretina: správná připomínka, popisky obrázků jsem dodělal.

5
gorog
Reagovat

prvni dvojepizoda…

6
VlaVla
Reagovat

DÍKY. Super článek!
Měl bych taky malou prosbičku, když už to jde s těma popiskama, nešlo by je dávat i jako TITLE, takhle je jako ALT Firefox neukazuje:-((

7
Scalex
Reagovat

TK: Popisky obrázků jsi sice dodělal, ale zcela špatným způsobem, který nevyhovuje standardům HTML a tudíž v řadě browserů nefunguje. Použil jsi tag ALT, což je ale „alternativní popisek pro lidi, co mají vypnuté obrázky“. Správně má být použit tag TITLE (a klidně můžeš tentýž text vložit do tagu ALT i TITLE). Protože třeba v browseru Opera se po najetí myši nad fotku bublina s textem neobjeví – což není chybou Opery, ta se chová přesně podle standardů.

8
TK
Reagovat

VlaVla a Scalex: díky za upozornění. Nějak zapomínám…

9
Emmet_RAY
Reagovat

brr, představa, že by tenhle krásný koncept dostala do rukou Prima…

10
Hooper
Reagovat

Tohle vypadá, aspoň na papíře, hodně dobře. Nadabovanou verzi bych bral, koukal bych. Ale v dohledné budoucnosti se asi nedočkáme.

11
johny
Reagovat

Ta Tori je huste tupa, to se jen tak nevidi :)

Přidat komentář