Panáček v reality show

Beauty and the Geek 5 (1.část)

16. Březen 2008 | napsal(a): | reality show: Beauty and the Geek

Divácky oblíbený „sociální experiment“ Beauty and the Geek si pro svou pátou řadu přichystal zásadní změnu. Devítka šprtů a devět krásných dívek už totiž nebude jako obvykle soutěžit v smíšených partnerských dvojicích, ale obě skupiny budou navzájem bojovat proti sobě (proto má také tato řada upravený název Beauty vs. Geek). Jak tento nový formát funguje a jak jej přijali televizní diváci?

Úvod každé řady patří příjezdu soutěžících do vily, v niž budou po celou dobu ubytovaní. Tentokrát byli ale šprti vyklopeni z rozvrzané dodávky v jednom letištním hangáru a mohli se po jednom představit divákům. Opět tu máme přehlídku vysokoškolsky vzdělaných mladíků, kterým ale společenský život moc neříká a rande s dívkou je pro ně neznámý pojem. Nechybí ani podivíni, jako třeba Tommy, nadšený sběratel pletených vest („Doma už jich mám kolem třiceti“) nebo John, uzdravený závislák na Microsoftu („Díky bohu už jsem posledních 10 let čistý, žádný produkt od Microsoftu!“). Dívky měly nástup podstatně stylovější, přiletěly soukromým tryskáčem, který zaroloval až přímo do hangáru. Jako první z něj vystoupila Jillian Beyor, modelka Playboye, následována dalšími osmi překrásnými dívkami (většinou také modelkami). Štáb dal všem soutěžícím možnost navzájem se seznámit na uvítací párty v hangáru. To je vždy klíčový okamžik, protože se každý snaží najít si k sobě do dvojice takového partnera, se kterým by měli největší šanci úspěšně projít až do finále a získat hlavní cenu 250.000 dolarů. Nikdo ovšem netušil, že jim vzápěti moderátor Mike Richards oznámí, že tentokrát je vše jinak, žádné dvojice nebudou, bojovat proti sobě bude tým krasavic a tým šprtů.

Po příjezdu do vily si tak oba týmy rozdělily pokoje (takže už žádné smíšené dvojice v jedné posteli? škoda) a začaly spřádat společnou taktiku, jak vyzrát na soupeře (kluci si k tomu nezapomněli zvolit bojový pokřik z filmu 300). Greg (první šprt-gay v historii tohoto pořadu) se ořividně necítil mezi kumpány moc dobře a azyl našel u dívek, které si tohoto citlivého mladíka hned oblíbily.

Druhý den ráno oba týmy přivítal moderátor Mike Richards se zadáním jejich prvního úkolu: oba týmy se večer vydají do klubu plného neznámých lidí a jejich úkolem bude oslovit je a během 15 minut získat od nich telefonní čísla. Kluci hned namítali, že tento úkol není fér, protože sexy dívky mají oproti nim očividnou výhodu. S tím ale štáb počítal, a aby podmínky trochu srovnal, připravil si pro dívky fyzickou přeměnu, ovšem ne zkrášlující, ale naopak zošklivující. Stylisti jim připravili ty nejnemožnější šaty a vizážisti se na nich chystali co nejvíce vyřádit, špatnými vlasy počínaje, umělými křivými zuby a pletí posetou bradavicemi a jizvami od běďarů konče. Od hollywoodských maskérů také například dostaly latexové křivé nosy, a dvojité brady. Výsledek jejich práce stál opravdu za to. Když je šprti viděli, nemohli je málem ani poznat a zalykali se smíchy, což dívkám moc seběvědomí nezvedlo.

Večer v klubu se totiž nemohly spolehnout na své tradiční ženské zbraně a rozhodně nebyly připravené na to, že od nich kluci v baru budou odvracet zrak, natož aby takovéto „Ošklivce Katce“ dali svá telefonní čísla. Ale aspoň věděly, jak navazovat rozhovor s neznámými lidmi, protože šprti v tomhle směru v klubu bezmocně tápali. Možná by se trapným chvílím při seznamování vyhli, pokud by se zúčastnili jiné reality show, The Pickup Artist.

Není proto divu, že po konci časového limitu (a ověření, že všechna telefonní čísla jsou skutečná a ne vymyšlená) se povedlo více čísel sehnat přece jen dívkám. Jejich privilegiem bylo vybrat jména pěti z devíti šprtů, kteří se zúčastní vyřazovacího kvízu. Při svém společném výběru na to šli odzadu, vzájemně se shodly na tom, které kluky by nechtěly vidět odejít (a Greg byl samozřejmě jeden z nich).

Vyřazovací kvíz v pěti lidech je také novinka této řady a jak správně poznamenal moderátor, byl také daleko rychlejší. Šprti se postavili za pultíky a po zadání otázky odpovídal ten, kdo nejrychleji stiskl tlačítko. Když odpověděl správně, mohl se vrátit do svého pokoje, v soutěži zůstával. Takhle to šlo dál, až zůstal jen jeden, který ve hře skončil. Otázky pro tento kvíz se týkaly postupů při oslovování neznámých lidí, ale nebyly moc zajímavé, aby stálo za to je tady uvádět. V tomto kvízu stejně rozhodovala hlavně pohotová reakce, na což nakonec doplatil John, který skončil poslední a před svým definitivním odchodem z místa natáčení ještě štáb pořádně vystrašil, když málem zkolaboval.

Před infarktem ale mohou být i šéfové televize CW, protože tento premiérový díl Beauty vs. Geek, sledovalo téměr o polovinu míň diváků, než premiéru předchozí řady (jenom 1.9 miliónů diváků, tedy pokles o 47%). Jednou příčinou může být to, že šel v televizi ve stejný čas přímo proti American Idol, který tradičně válcuje všechny ostatní pořady (29.3 miliónů diváků). Dalším důvodem ale může být nezájem diváků o tento formát, kdy šprti a dívky stojí proti sobě (čili to samé, co se děje v jejich běžném životě) namísto aby se ve smíšených párech snažili navzájem něco od sebe přiučit. Význam tohoto pořadu byl dosud hlavně v tom, jak šprti naleznou více sebevědomí a krásné dívky s překvapením zjišťují, že na první pohled nezajímaví šprti jim mohou také hodně co nabídnout a nezřídka po skončení natáčení zůstávají velmi dobrými přáteli. V tomto případě jsou ale soupeři a těžko očekávat, že by si navzájem pomáhali. Ovšem nepředbíhejme, uvidíme, jak se děj bude vyvíjet v dalších dílech.

Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody Beauty and the Geek ke stažení

Beauty and the Geek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!