Panáček v reality show

Beauty and the Geek 4 (10.část)

9. Prosinec 2007 | napsal(a): | reality show: Beauty and the Geek

Ve čtvrté řadě „sociálního experimentu“ Beauty and the Geek se objevilo hned několik nových twistů (např.vůbec poprvé se show přenesla do zahraničí, do Mexika, poprvé se mohli zapojit diváci, kteří vybírali jeden ze soutežních úkolů). Tím nejzásadnějším twistem ale bylo prohození rolí. Kromě devíti šprtů-kluků se hry zúčastnila i šprtka Nicole a do skupiny devíti modelek se zařadil i jeden kluk-Sam. I přes značnou neoblíbenost mezi ostatními soutěžícími se této dvojici docela dařilo, z osmi soutěží o imunitu vyhráli rekordních pět, dvakrát se úspěšně vrátili z vyřazovacího kvízu. Nutno dodat, že Sam to v některých úkolech neměl moc obtížné (narozdíl od dívek se třeba nebál držet v ruce pavouky, byl také technicky zručnější při stavbě modelu rakety). Jeho cesta do finále tak nebyla moc obtížná.

Zato druhá finálová dvojice, David a Jasmine, už to tak snadné neměla, oba museli na své přeměně hodně zapracovat. Finálový kvíz obvykle důkladně prověří, kolik se toho o sobě každá dvojice naučila za celou dobu natáčení. Tentokrát jim dal štáb ale možnost poznat se ještě z jiné stránky, dal jim výjimečně opušťák a mohli se vrátit do svých rodných měst, aby představili svého partnera/partnerku sým rodinám a kamarádům. Dave tak pozval Jasmine do Somerville blízko Bostonu a seznámil ji se svými přáteli, se kterými se věnuje LARPingu (live action role playing, neboli hraní fantasy příběhů v reálném světě). V praxi to vypadá tak, že se partička šílenců oblékne do historických kostýmů s dřevěnými meči a uprostřed městského parku se mezi vyděšenými civilisty začne šermovat a vymýšlet vlastní fantasy příběh. A jeden takový si připravili i pro Jasmine, které svěřili úkol kouzelné víly. Nezdálo se, že by to Jasmine zrovna dvakrát bavilo, ale Dave byl při hraní ve svém živlu. Jak prozradil, největší bomba to je, když se takhle osm hodin šermuje padesát nadšených larpistů!

Do Bostonu odletěli i Sam s Nicole, protože tam Nicole studuje hudbu. V koncertním sále mu zazpívala jednu árii od Claude Debussyho a seznámila ho se svými spolubydlícími na koleji (vtipně ho představila jako svého „snoubence“, aby jí holky pohledného svalovce záviděly). Sam ji zase naoplátku pozval k sobě do Davisu v Kalifornii a seznámil ji se svým bratrem a nejlepším kamarádem. Spolu s tímto kamarádem pak Nicole předvedli svůj oblíbený Matrix Dance, kdy se dokázali zaklonit tak, až se málem dotkli zádama země (podobně jako Keanu Reeves v prvním díle Matrixu, jenže ten na to potřeboval speciální triky). Respekt!

Po návratu z výletu už ovšem přituhlo, přiblížilo se velké finále.
Obě dvojice se pečlivě připravovaly, obvykle totiž finále probíhalo jako kvíz osobních otázek ze života partnera. Jenže je čekalo další obrovské pekvapení, žádný finálový kvíz nebude, poprvé v historii této soutěže měli o vítězi rozhodnout televizní diváci, kteří mohli až do pátku 30.listopadu hlasovat telefonicky a na internetu pro svou nejoblíbenější dvojici.

Výsledek hlasování se oznámil až ve speciálním Reunion díle, ve kterém se jako obvykle v televizním studiu sešli všichni účastníci a vzpomínali na natáčení. Po dlouhé době se tak mohli setkat Sam a Rebecca, kteří v průběhu pořadu prožili románek a i teď potvrdili, že k sobě stále něco cítí. Moderátor Mike Richards ve studiu trochu potrápil Jasmine, když jí přinésl obávanou tarantuli, stejný šok čekal na Joshuu, když se ve studiu objevila i jeho maminka, která svého synáčka před diváky neustále chválila. Moderátora také zajímalo, jak se změnil život soutěžícím po skončení natáčení. Někteří kluci potvrdili, že jim soutěž dodala sebevědomí a nyní konečně mají přítelkyně a chodí na rande, některé dívky se zase rozhodly, že si doplní vzdělání půjdou dál studovat. A pak už došlo k dlouho oddalovanému vyhlášení výsledků diváckého hlasování a předání šeku na 250.000 dolarů. Odnesli si ho Dave s Jasmine, u kterých diváci ocenili skutečně viditelnou přeměnu. Krasavec Sam sice dominoval celému pořadu, ale ne všem asi bylo jeho chování sympatické. Každopádně se už teď můžeme těšit na pátou řadu Beauty and the Geek, která se na obrazovky vrátí na jaře příštího roku.

videa ke stažení

– Všechny epizody Beauty and the Geek ke stažení

související články

Beauty and the Geek 4 (9.část)
Beauty and the Geek 4 (8.část)
Beauty and the Geek 4 (7.část)
Beauty and the Geek 4 (6.část)
Beauty and the Geek 4 (5.část)
Beauty and the Geek 4 (4.část)
Beauty and the Geek 4 (3.část)
Beauty and the Geek 4 (2.část)
Beauty and the Geek 4 (1.část)

Beauty and the Geek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
TK
Reagovat

A opět pro pořádek v číslování, v tomto článku jsem shrnul recapy ze dvou epizod, Beauty and the Geek S04E12 a S04E13.

2
momo
Reagovat

No tak u nás se v branži píše, věnuje LARPu.
Jinak tohle shrnutí je nejslabší ze všech, ale možná se tam toho dějově skutečně moc nedělo.
Jinak dík za seriál, pokud šlo o přeměnu tak Sam vyhrát fakt nemohl, protože viditelně zdokonalit se už snad ani nemohl.

Přidat komentář