Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (12. díl)

1. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsDvanáctá a předposlední epizoda jedenácté série bude především o snaze probojovat se do finálové trojky. Svoji cestu za dalším pitstopem odstartovaly jako první Dustin s Kandice. Ve čtvrt na tři ráno je čeká shánění letenek na exotický ostrov Guam ležící jižním Pacifiku. Všechny týmy si zabookovaly letenky s přestupem v Tokiu a příletem o v 9.50 večer, jen Oswald s Dannym měli na přestup pouhou třičtvrtěhodinku.

Tento šibeniční čas se nakonec ukázal jako dostatečný, takže byly rozdíly před cestou na americkou vojenskou základnou na Guamu smazány. Zadání dalšího úkolu na dvojice čekalo na vrcholku letecké věže, na kterou musely vystoupat po schodech. V obálce se ukrýval Detour, takže na týmy čekal buď Care Package (naplnění obrovské krabice 225 kg humanitární pomoci a shození balíku padákem mezi místní obyvatele) nebo Engine Care (očištění motoru obřího bombardéru B52). Dustin s Kandice se pustily do čištění letadla, kdežto Charla s Mirnou začaly neorganizovaně a hrubě házet pytle s rýží, plyšáky a rádia do krabice, za což je voják pokáral. I Eric s Danielle a Oswald s Dannym zvolili stejnou úlohu jako missky a mydlili bombardér. Dvojice by se na základně nejspíše neuživily, neboť všechny zvládly úkol až na druhý pokus. Nejprve to zvládly missky, následně Eric s Danielle a do třetice Oswald s Dannym; Charla s Mirnou si sice v bombardéru zažily stav beztíže, ale propadly se na poslední místo.

Na další americkou základnu na první pozici doputovaly Dustin s Kandice a jedna z nich se už může těšit na vzrušující Roadblock. S GPS navigátorem v ruce musí lokalizovat ukrytého pilota, který jí přístroj přeprogramuje. Jakmile se poté dostaví na novou pozici, dýmovnicí si přivolá záchranářský vrtulník a ten jí dopraví zpět, můžou pokračovat v honu o milion dolarů. Problémy s orientací měla Charla, která nejen, že porušila pravidla a mačkala všechna různá tlačítka na GPSce, ale také se dle ní neuměla zorientovat, čímž ztratila dost času. Považuji za důležité ocenit trpělivost vojáka, který ji po celou dobu doprovázel, neboť z jejích řečí by každý druhý během několika minut zešílel.

Blonďaté krásky Roadblock splnily a cestou do 17 km vzdáleného pitstopu ve Fort Soledad si o něm vášnivě povídaly. Za první místo každá z nich vyhrála terénní čtyřkolku. I zbývající tři týmy úkol již splnili, takže to vypadá, že se celý závod uchyluje k „foot race“, ačkoliv na Oswalda s Dannym čeká 30minutová penalizace za poslední místo v minulé epizodě. Do finálové trojky se z druhého místa nakonec probojovali i Eric s Danielle a ze třetího místa i všemi oblíbené sestřenice. Na vtipálky Oswalda s Dannym tak čekalo vyloučení ze závodu – ostatně – jak už si sami předpověděli v autě směrem k pitstopu.

Fakta z dvanáctého dílu

Trasa: Macao, Čina → Fort Soledad, Guam
Detour: Care Package: Dvojice se nejprve dopravily do skladiště humanitární pomoci na místní základně. Tam naplnily krabici 225kg krabici, kterou posléze z letadla sledovaly, jak padá dolů k obyvatelům okolních ostrovů.
Engine Care: Tři týmy (Oswald s Dannym, Dustin s Kandice a Eric s Danielle) vyfasovali smeták s kyblíkem a měli za úkol umýt část obrovského bombardéru B-52.
Roadblock: Vybraný člen týmu obdržel ruční GPS přijímač, pomocí kterého měl za úkol najít vojáka ukrytého v džungli. Ten následně přeprogramoval přijímač a po opětovném nalezení správné lokality na člena týmu čekalo pouhé přivolání helikoptéry a odlet za parťákem.

Konečné pořadí týmů

1. Dustin & Kandice
2. Eric & Danielle
3. Charla & Mirna
4. Oswald & Danny (vyřazeni ze soutěže)
x. Uchenna & Joyce
x. Joe & Bill
x. Ian & Teri
x. Rob & Amber
x. David & Mary
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (11. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (10. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (9. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (7. a 8. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (6. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (5. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (4. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 5
    1
    me2d
    Reagovat

    když jeden z chacháků řek když viděl Charlu, „o můj bože, Teletabies jdou do války“ tak to byla podle mě hláška série.

    2
    Petr Novák
    Reagovat

    Oswald s Dannym měli vůbec super komentáře. Ještě tento týden chci vydat článek speciálně o hláškách z této sezóny.

    3
    me2d
    Reagovat

    a kterej byl Ozzy? ten hubenější, vyšší a mladší?

    4
    Lhurgoyf
    Reagovat

    „Za první místo každá z nich vyhrála starodávný vláček.“

    HAHAHA, tak dobre som sa uz davno nepobavil. Starodavny vlacek? To snad nemyslis vazne… Uznavam, ze „old train vehicle“ a „all terrain vehicle“ moze zniet podobne, ale predsalen ta absurdita… starodavny vlacek… lol

    5
    Petr Novák
    Reagovat

    Já si říkal, že je to nějaká kravina. :-)

    Ve spěchu jsem zapomněl mrknout na oficiální stránky, kde jsou výhry napsané.

    Přidat komentář