Panáček v reality show

The Amazing Race 13 (1. díl) – cesta za „snem“ začíná

4. Říjen 2008 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

První díl třinácté série reality show „The Amazing Race“ začíná snášejícím se pohledem na Phila Keoghana, jenž provází soutěžící již od první řady této reality show. Dále můžeme vidět příjezd soutěžících klasickými automobily do slunného losangeleského Memorial Colisea, do jediného stadionu na světě, ve kterém se konaly dvakrát Olympijské hry, a to v letech 1932 a 1984. Odtud týmy vyrazí do první etapy 13. řady „The Amazing Race“.

Představení týmů Amazing Race

Terence & Sarah – PÁR

Terence je pětatřicetiletým běžeckým trenérem, Sarah je jednatřicetiletá analytička na Wall Streetu. Oba pochází z New Yorku.

Marisa & Brooke – KRÁSKY Z JIHU

Marisa je 22-letá studentka, Brooke 24-letá grafička. Obě jsou z Jižní Karolíny.

Andrew & Dan („Tým Superbad“) – BRATŘI

Zatímco Andrew je dvaadvacetiletým studentem z Arizony, Danovi je třiadvacet let, pochází z Delawaru a zaškoluje se na manažera hotelu.

Aja & Ty – PÁR NA DÁLKU

Aja je ve svých pětadvaceti letech ctižádostivou herečkou z Los Angeles. Ty, který je stejně starý jako jeho partnerka, je bankéřem z Michiganu.

Mark & Bill – NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ

Jednačtyřicetiletý Mark je pokladník a jen o rok starší Bill studentský poradce. Mark & Bill pochází z osmého nejpočetnějšího amerického města, a to ze San Diega.

Dallas & Toni („Tým Motherboy“) – SYN/MATKA

Ačkoli tomu jména příliš nenasvědčují, tak je Dallas 22-letým studentem a Toni 51-letou účetní. Jak Dallas, tak Toni žijí v Kalifornii.

Nick & Starr – SOUROZENCI/NEJLEPŠÍ PŘÁTELÉ

Nick je dvaadvacetiletý herec žijící v New Yorku, Starr je jednadvacetiletá bývalá roztleskávačka z Texasu.

Arthur & Anita – MANŽELÉ VČELAŘI

Arthur je jednašedesátiletým údržbářem hřiště, Anita třiašedesátiletou zasloužilou matkou v důchodu. Oba bydlí v Oregonu.

Kelly & Christy – ROZVEDENÉ

Kelly je 26-letá obchodní zástupkyně, Christy stejně stará finanční projektantka. Obě jsou z Texasu.

Ken & Tina – MANŽELÉ ŽIJÍCÍ ODDĚLENĚ

Ken je 51-letá bývalá hvězda amerického fotbalu, nyní pracuje jako stavař na Floridě. Tina je 48-letá prezidentka farmaceutické společnosti žijící v San Diegu.

Anthony & Stephanie – PÁR

Anthonymu i Stephanii je dvaatřicet let. Anthony pracuje jako hypoteční poradce, Stephanie jako obchodní cestující. Oba pochází z Los Angeles.

Let do Salvadoru

Poté, co Phil seznámil soutěžící s pravidly, odstartoval symbolickým mávnutím ruky start závodu kolem světa o 1 milion dolarů. Týmy doběhly ke svým batohům, kde na ně čekala obálka s nápovědou, v níž stálo, že jejich prvním úkolem bude dostat se do Salvadoru v Brazílii jedním ze dvou předem určených letů s omezeným počtem míst. Týmy měly na výběr let společnosti United a American, který přistává o tři hodiny dříve. Všechny týmy se tedy vydaly na letiště LAX. První let společnosti American s mezipřistáním v Riu de Janeiru obsadili Mark&Bill, Ken&Tina, Terence&Sarah, Nick&Starr, Kelly&Christy a Aja&Ty, kteří na letiště přijeli jako první, ale po chybě u přepážky mohli být nakonec rádi, že se do dřívějšího letu vůbec dostali. Druhý let společnosti United s mezipřistáním v Sao Paulu obsadilo zbývajících pět týmů.

Zápolení s vozíky

Oproti původním předpokladům přistálo letadlo společnosti American s jeden a půl hodinovým zpožděním. Ihned po přistání zamířily týmy do obchůdku se sendviči „O Rei Do Pernil“, kde na ně čekal pár brazilských prodavačů s nápovědou. Jako první do obchůdku dorazili Mark&Bill, kteří se dozvěděli, že mají za úkol přepravit cukrovinkami plně naložený prodejní vozík úzkými uličkami Salvadoru až na náměstíčko známé jako Praca Da Sé, kde ho vymění za další nápovědu. Jako druzí se vydali plnit úkol Terence&Sarah, kteří díky dobré znalosti portugalštiny brzy předběhli Marka&Billa a vystřídali je tak na čele závodu. Výměnou za vozík získali nápovědu, ve které stálo, že se musí dopravit taxíkem na vojenskou základnu, kde se zapíší na jeden ze tří ranních odjezdů a přenocují. Na první ranní čas v 9:00 se zapsali Terence&Sarah, Mark&Bill, sourozenci Nick&Starr a Ken&Tina. Na druhý čas v 9:30 se zapsali Aja&Ty, Kelly&Christy a Andrew&Dan. Poslední čas 9:45 zbyl na Marisu&Brooke, Anthonyho&Stephanii, Toni&Dallase a Anitu&Arthura.

Boj o první místo

Po rozednění se čtveřice vedoucích týmů vydala na cestu do historického centra města Pelourinho, kde na ně u kostela čekala schránka s nápovědou. Terence&Sarah, Mark&Bill a Nick&Starr, kteří se ke kostelu dostali ve stejnou dobu, zjistili, že nápověda ukrývá vůbec první Detour závodu, v níž si mohou vybrat mezi dvěma úkoly. V “Hard Way Up” měli soutěžící za úkol dostat se ke schodišti v těsné blízkosti katedrály Ecsaderia do Passo, tam museli “po čtyřech” zdolat všechny schody. Když se dostali na samotný vršek, byla jim bubeníkem položena utajená otázka, na kterou museli správně odpovědět, v případě špatné odpovědi museli schody vylézt znovu. V “Soft Way Down” měli soutěžící za úkol slézt 73metrovou síť z vrcholu známé Elevador Lacerdy.

Ačkoli se sourozencům Nickovi&Starr podařilo jako prvním zdolat síť, tedy úkol, jenž si vybrali, pověsili se jim na záda Ken&Tina, kterým se podařilo síť bleskurychle slézt. Po přečtení nápovědy a zjištění, že se mají vydat do Pit Stopu v pevnosti Forte Sao Marcelo, mohl začít zběsilý úprk. Kenovi&Tině se sice povedlo chytit taxi, ale Nick&Starr se od místních lidí dozvěděli, že jsou přímo u lodi, která je doveze do pevnosti. Chyba Kena&Tiny napomohla sourozencům k vítězství v první etapě závodu a zisku luxusní cesty pro dva do Belize od Travelocity.

Vyřazení

Stejný úkol, jako předešlé dvě dvojice, si vybrali i v cíli třetí Terance&Sarah, čtvrtí Mark&Bill, pátí Kelly&Christy a šestí Toni&Dallas. Na sedmém místě dorazili do cíle Andrew&Dan, kteří jako jediní neslézali síť, ale lezli po schodech. S tímto úkolem se museli potýkat nadvakrát, protože napoprvé nedokázali správně zodpovědět otázku bubeníka, po kolika schodech vylezli nahoru. Při druhém pokusu již správně odpověděli, že schodiště čítá 53 schodů. Těsně za Andrewem&Danem dorazili na osmém místě Aja&Ty. Dramatický závěr přinesl rozuzlení o prvním vyřazeném týmu třinácté řady The Amazing Race. Stali se jím manželé včelaři Arthur&Anita, kteří se po celý závod nacházeli v zadní části soutěžního pole. Anita&Arthur zhodnotili svou účast v závodě slovy: “Víme, že jsme dali do závodu vše, co jsme mohli, a to je to nejdůležitější. Byla pro nás čest, že jsme se zúčastnili tohoto závodu spolu s deseti dalšími týmy.”

Pořadí v cíli

1. Nick&Starr (výlet pro dva do Belize od Travelocity)
2. Ken&Tina
3. Terence&Sarah
4. Mark&Bill
5. Kelly&Christy
6. Toni&Dallas
7. Andrew&Dan
8. Aja&Ty
9. Anthony&Stephanie
10. Marisa&Brooke
11. Anita&Arthur

Amazing Race

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
Reagovat

Super, konečně někdo píše rekapy. Pro příště by to chtělo ještě screenshoty ze závodu – čím víc, tím líp. :-)

2
fb
Reagovat

Jo uz bylo na case, na gorile nic, jeste titulky by bodly, louskat to jako orechy je sice sranda, alen eni to vono no :)

Přidat komentář