Panáček v reality show

Amazing Race v Praze: Rekap

12. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Když jsem loni v červenci přistával v Praze na Ruzyni, tak jsem si tak v duchu říkal… to by bylo něco, kdyby se tady zrovna natáčela Amazing Race! Kdybych tehdy býval věděl, že se tak stane… o deset dní později. A nejen, že soutěžící z asijské verze do Prahy zavede jedna z etap, ale zároveň, že se na letišti setkají s některými americkými týmy, které zde při mezipřistání čekaly na svůj spoj…

Týmy z jihokorejského Soulu letěly nejprve do německého Frankfurtu, kde měly za úkol najít budovu Staré opery. Všechny lety do Evropy byly již plně obsazené, což přišlo nejvíce vhod Terri a Henrymu, kteří byli nominováni na vyřazení a navíc neměli k dispozici jediný dolar. K jejich smůle však nesehnali lístky do plně obsazených letadel a přiletěli později. K budově Staré opery dorazili jako první Mark a Rovilson – obálka je zavedla na Karlův most, kde byla umístěná další schránka. Do Prahy se měly dle instrukcí dostat vlakem, na který si však museli soutěžící („Aááh, my nebudeme ve Frankfurtu a jedeme do Prahy?“) počkat. Mark s Rovilsonem si mezitím zašli k tyči do frankfurtského klubu vydělat pár eur k dobru.

Obálku pečlivě schovanou za jednou z soch našli jako první opět Rovilson s Markem a mohli se tak vydat do malého obchůdku na Karlově ulici č. 3… který otvírá až v 11 hodin. Čekání bylo pro vtipné chlapíky doslova utrpení – vidět za výlohou kýžené obálky a přitom sledovat, jak je dohánějí další a další týmy. Zbývajícím párům dělala stále potíže obálka na Karlově mostě – to nikoho nenapadlo hledat i uvnitř sochy?

Roadblock

Dvojice na čelních pozicích si mezitím v krámku s veteší pro turisty vyzvedly obálku (někteří si i nakoupili) a pěsky vyrazili k Kinskému paláci na Staroměstském náměstí. Tam už na jednoho soutěžícího čekal roadblock – musel si navléknout rytířské brnění a na jednom z balkonů na Staromáku najít princeznu, která mu následně spustila pergamen s další lokací.

Nejrychleji úkol dokončili Rovilson s Marcem – mohli tak vlakem vyrazit na nádraží do Berouna [čti berůn], a poté nasednout do přistavené Felicie a s ní dojet na tamější náměstí, kde měli za úkol najít člověka s Nokií a svojí fotografií na displeji telefonu. Posledními týmy v tento moment byla Vanessa s Pamelou (zrovna plnili roadblock na Staromáku) a Terri & Henry (právě dorazili na holešovické nádraží).

Detour

Jako první našli na namásté… namésťé… teda na náměstí tu správnou Nokii Marc s Rovilsonem a mohli si tak prohlédnout videovzkazy od jejich blízkých a vydat se plnit detour, jež týmy zavedla do vesničky Nižbor. V ní měly na výběr ze dvou úkolů – Blow (v Rückl Crystalu vybrousit do skleněné vázy daný vzor) nebo Bow (trefit kuší malý terč). Nejvtipnější tým si vybral střelbu z kuše, u které byla instruktorka Helena (neznáte ji? :).

Pitstop

Úkol zvládli velmi rychle a mohli vyrazit do dalšího pitstopu – na hrad Karlštejn. Chvíli za nima vyjeli i Adrian s Collinem – svedou s nimi boj o první místo?

Mark s Rovilsonem byli sice ke Karlštějnu nejblíže, ale razantním způsobem je zdrželi závory, u kterých si pár minut počkali. Nakonec přece jen dorazili do pitstopu, kde sice byli přivítáni v tradičním mužském kroji – ale určitě ne „in Prague, Czech Republic“. Za první místo v etapě každý z nich vyhrál kreditní kartu s 5000 dolary a dle vlastních slov se vrátí do České republiky a koupí si stejný kroj, jako má český „vítač“ :) Jako druzí přiběhli kamarádi z posilovny – Adrian s Collinem, jako třetí slyšely „ahoj“ Ann s Diane.

Jako poslední do Kárlstedžnu dorazili Terri s Henrym, ale protože se jednalo o etapu, v níž se nevylučuje, byli stále v závodě. Příště ale musí dorazit první, jinak obdrží 30 minutový trest.

PS: Víte, co je lepší, než etapa Amazing Race v Česku? Dvě etapy Amazing Race v Česku – již ve čtvrtek. :-)

Fotogalerie

Nezapomeňte si také prohlédnout fotky z celého dílu – tak, jak šel za sebou!

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

Amazing Race

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Tiggz
Reagovat

Už zbývá jen, aby se tu Američani zdrželi také déle. A rád bych je viděl třeba i v Českém Krumlově.

Reagovat

Mám takové tušení, že v jedné z následujících dvou řad to vyjde. :-)

Reagovat

Petr Novák, očekávej, že časem tento článek objeví bulvár typu iDNES a hned z toho udělají bombu do revue.idnes.cz – Slavná reality show v Praze :))

4
Ondra
Reagovat

tak sem si myslel ze TAR Asia bude jakymkoliv jazykem jen ne anglicky :D heh asi zacnu stahovat i tuto serku. jinak ta cast v cesku na karlove moste jak hledaj ty sochy to je good :D

5
TK
Reagovat

Celá epizoda je ke stažení zde, pustit se dá ale i na YouTube tady.

Reagovat

TK, díky za tip na super stránky! Dobrou polovinu reality show ani neznám!

Přidat komentář