Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (10. díl)

16. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsNaděje na zisk jednomilionové výhry (půl milionu pro každého) si můžou dělat už jen čtyři týmy – Dustin s Kandice, Charla s Mirnou, Oswald s Dannym a Eric s Danielle. Pitstop v minulé epizodě soutěžící zavedl až do malajského Kuala Lumpur, odkud se také vydají na cestu. Jako první tak 28 minut po půlnoci učiní missky, které se už mohou shánět po letenkách do Hongkongu.

Všechna družstva se na obstarání si lístků vrhla rozličným způsobem – Oswald s Dannym do letecké společnosti zavolali z hotelu, Eric s Danielle použili internet a obě dámské dvojice daly přednost očnímu kontaktu u stánku. Oswald s Dannym si lístky v China Airlines koupili bez problémů, kdežto na Dustin s Kandice, Erica s Danielle a Carlu s Mirnou zbyl pouze waiting list.

Oba ženské týmy se následně setkaly u stánku malajských aerolinek a jak bylo zmíněno v ukázkách – pohádaly se. Mirně se podařilo přemluvit zaměstnankyni aerolinek, aby je na waiting listu posunula směrem nahoru, což jim bezproblémově zajistilo letenky. Krásky si náladu zlepšily o stánek dál, kde pro změnu předběhly Erica s Danielle, kteří si musejí chvíli počkat. Oswald s Dannym mezitím přilétli do Hongkongu a v místní prádelně si vyzvedli nápovědu ukrývající i akční Fast Forward. Jízdu na boku auta si vychutnali a navíc mohli vyjet přímo do pitstopu – hongkongského Jockey Clubu.

Charla s Mirnou Fast Forward přenechaly mužskému týmu a vydaly se plnit Detour. Vybrat si mohly tradičně ze dvou úkolů: Kung Fu Fighting (po bambusové konstrukci vylézt do jedenáctého patra paneláku a přitom dávat pozor na poletující kaskadéry) nebo Lost In Translation (po 7kilometrové cestě městem musí dvojice najít totožnou pouliční ceduli, jaká je na fotografii). Sotva missky se smíchem splnily úlohu, čekal je výlet trajektem na Hong Kong Island a následná cesta taxíkem do Old Police Headquarters.

Na poslední pozici jsou v tento moment Eric s Danielle, směřující k kungfu Detour; třetí sestřenice krmí na trajektu ryby; druhé Missky sedí v taxíku a jedou ke staré policejní budově a Oswald s Dannym bez dolaru v kapse směřují k Philovi do pitstopu. Filmový duch celého dílu nebyl opomenut ani v Roadblocku – zvolený člen družstva měl za úkol po vzoru akčních hrdinů vykopnout co nejrychleji ty dveře, za kterými se skrývala žlutá obálka s nápovědou.

Oswald s Dannym mezitím přiběhli s reklamním trpaslíkem v ruce do cíle a za první místo získali luxusní zájezd právě do Hongkongu, kde mimo jiné oslaví čínský Nový rok. Zbývající tři týmy zatím čekala cesta do Victoria Parku, kde si musely na jezírku přitáhnout tradiční čínskou loď s trpaslíkem a finální obálkou. MiniCharla se do Roadblocku pustila s plnou vervou, takže obálku hledala i v záchodové míse. To, že to byla ztráta času zjistila až zhruba u dvacátých dveří, za kterými byla obálka nalepená na stěně.

Vládu nad Hongkongem převzala noc a Phil trpělivě čekal v pitstopu na příjezd posledních dvou týmů. Charla s Mirnou postoupily automaticky ze třetího místa, ale Erica s Danielle zachránil až fakt, že se jednalo o etapu bez vyřazování. Za cenu nominace na vyloučení (v další etapě musí dorazit první, jinak budou penalizováni 30 minutami) se tak i oni zachránili v boji o jeden milion dolarů.

Fakta z desátého dílu

Trasa: Kuala Lumpur, Malajsie → Hongkong, Čína
Fast Forward: Oswald s Dannym si na menším letišti usedli do auta, připoutali se a zkušený kaskadér po najetí na plošinu převrátil celý vůz na bok, po kterém se několik metrů klouzali.
Detour: Kung Fu Fighting: Na ulici Tonkin Street musely všechny tři týmy vylézt na jedenáctipatrový panelák pokrytý bambusovým lešením. Cestu vzhůru jim komplikovali prolétávající kaskadéři.
Lost in Translation: Tento filmový úkol se nezdál dostatečně lákavý ani jednomu týmu. Ten by v opačném případě musel jet do města Kowloon a na ulici Nga Tsin Wai najít mezi stovkami cedulí s čínskými znaky stejnou, jejíž fotka byla přiložena v obálce.
Roadblock: Zvolený soutěžící musel postupně vykopávat dveře – a to až do té doby, než za nimi nalezl obálku s nápovědou.

Konečné pořadí týmů

1. Oswald & Danny (vyhráli zájezd na Hongkong)
2. Dustin & Kandice
3. Charla & Mirna
4. Eric & Danielle (epozoda bez vyřazování)
x. Uchenna & Joyce
x. Joe & Bill
x. Ian & Teri
x. Rob & Amber
x. David & Mary
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (9. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (7. a 8. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (6. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (5. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (4. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 0
    U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

    K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!