Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (11. díl)

24. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsČtyři poslední týmy v závodě – blonďaté missky Dustin s Kandice, uhádaná až otravná Charla s Mirnou, smíšený pár Eric s Danielle a komici Oswald s Dannym – odstartují v Hongkongu předposlední etapu závodu kolem světa o milion dolarů. Ve 3:41 ráno se jako první mohli směrem k turbotrajektu mířícímu k čínskému ostrovu Macao vydat Oswald s Dannym. Na vrcholu již zdáli spatřitelné věže se krom obálky s další nápovědou ukrýval Yield. Otevírací doba Macau Tower začínala až v 10.00, takže missky stačily udělat s Oswaldem a Dannym oboustranně výhodný obchod. „Životní partneři“ již byli bez peněz, takže dvěma kráskám Yield prodali (Eric s Danielle budou muset počkat, než se písek z hodin přesype).

Po splnění dohody na vrcholku obrovské věže přišel na řadu adrenalinový Roadblock. Jedna celebrita z každého týmu má za úkol vystoupat až na nejvyšší plošinu věže, obejít ji a poté skočit volným pádem dolů (samozřejmě, že jsou jištěni). Vysmáté missky dokončily zadání jako první a mohli sledovat další stopu – tentokrát do parku Lou Lim Ioc Garden, který skrývá další obálku. Škodolibé povahy v tuto chvíli musel pobavit podruhé přibrzděný Eric, který Oswaldovi s Dannym poslal hned několik urážlivých slov a gest.

Obálka v zahradě skrývala Detour, ve kterém si nejprve Oswald s Dannym musejí vybrat jeden z úkolů. Noodle (příprava těsta a nakrájení dvou špalíků nudliček) nebo Dragon (běžet necelý kilometr do místního skladiště, tam si vzít jednu z dračích hlav s bubnem a připevnit jí ke správné lodi v místní loděnici). Nechápavý taxikář způsobil propad Oswalda a Dannyho až na předposlední místo; missky v tuto chvíli již měly dokrájeno a čekala na ně jízda miniautíčky; Charla a Mirna (neúmyslně) vtipnými pohyby hnětly těsto a Eric s Danielle stahovali tvorbou těsta náskok vedoucí trojice, co to dalo. Ztracený Oswald s Dannym na svém výběru pekelně prodělal, neboť krájení nudlí bylo několikanásobně rychlejší a fyzicky méně náročné. Do Pitstopu v parku „Triho de Taipa Pequena 2000“ dorazí určitě až po Dustin s Kandice, které se k němu rozjely ve svém minijeepu.

O pár minut později se stejným směrem vydali také druhý Eric s Danielle a třetí Charla s Mirnou. Oswald s Dannym splnili svoji úlohu v rekordně pomalém čase, takže pokud chtějí postoupit, musejí přidat a alespoň jednu dvojici předehnat. Třeba právě Charlu s Mirnou, které mají obrovské problémy s řízením čínského auta.

Problém trochu jiného rázu budou muset řešit Dustin s Kandice – za své vítězství v etapě si totiž každá vybojovala vodní skútr. Druhým týmem u Phila na podložce sice byli Eric s Danielle, ale kvůli poslednímu místu v minulé nevyřazovací epizodě musejí přetrpět 30 minut čekání. To jim zkrátily missky pohádkou „Jak to bylo s tím Yieldem“. Na třetím místě přiběhly sestřenice a po vypršení trestu bylo na třetím místě přijato i potrestané duo. Poslední přiběhli Oswald s Dannym, kteří museli být pořádně překvapeni. Ani tento díl totiž nebyl vyřazovací, takže byli „pouze“ nominováni na vyřazení!

Fakta z jedenáctého dílu

Trasa: Hongkong, Čína → Macao, Čína
Yield: Oswald s Dannym pozdrželi Erica s Danielle.
Roadblock: Vybraný soutěžící se musel projít po vyhlídkové plošině Macao Towers a poté z 200metrové skočit dolů volným pádem. Při seskoku byl samozřejmě jištěn.
Detour: Noodle: Po tříkilometrovém běhu si týmy zvolily své pracoviště a nejprve vyválely a poté i nakrájely dva balíky čínských nudlí.
Dragon: V 1,5 kilometru vzdáleném skladišti Oswald s Dannym sebrali dračí hlavu a buben, se kterým běželi dalších 500 metrů k lokálním dokům. Jakmile tam nasadili hlavu na správné čelo lodi, mohli dále pokračovat v závodu.

Konečné pořadí týmů

1. Dustin & Kandice (každá vyhrála vodní skútr)
2. Charla & Mirna
3. Eric & Danielle
4. Oswald & Danny (epizoda bez vyřazování)
x. Uchenna & Joyce
x. Joe & Bill
x. Ian & Teri
x. Rob & Amber
x. David & Mary
x. Kevin & Drew
x. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (10. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (9. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (7. a 8. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (6. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (5. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (4. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 6
    1
    me2d
    Reagovat

    je dobře, že cha-cháci nevypadli, tahle série je fakt asi nejzajímavější, jen je škoda, že tam nejsou víc vtipálci jako byly hippiies, myslim, že v 9.
    jo nejsem si jistej, že danny a ozzy jsou homouši, protože jsou až moc vtipný.

    2
    Petr Novák
    Reagovat

    Taky bych místo John Vita s Jill viděl radši Hippiesáky. Tyler v tu dobu natáčel film v Íránu (I Ran Iran), takže zřejmě proto se soutěže nezúčastnili.

    A neváhal bych se vsadit, že ve 12. sezóně (první, byli soutěžící vybíráni po vysílání devítky) bude tým á la Hippies.

    3
    me2d
    Reagovat

    je fakt že jon vito byl fakt nevýraznej jako hovno v trávě, ani nevim v který sérii byl.

    k těm hippiesákům, je divný, že může američan natáčet v Iránu, to už asi v US nebude moc blahořečenej.

    takže 12 série už je natočená?

    a fakt to spíš chce vybírat víc cestovatelskej pohodářů, který si to cestování fakt užijou, než moc ambicionistů. Ch a M jsou sice hnusně ambiciózní , ale ve svý nedokonalosti jsou komický.

    4
    Petr Novák
    Reagovat

    Natáčet se to bude někdy v rozmezí červen – srpen, ale soutěžící by měli být vybraní každým dnem – do půle ledna mohli posílat přihlášky, poté následovala dvě kola castingů a koncem dubna přišel na řadu ten finálový.

    Spekuluje se, že by jednou z dvojce měli být soutěžící z US Big Brothera.

    5
    me2d
    Reagovat

    tak to abych ještě začal sledovat US BB, to bude zase sežranýho času, mě to nevadí, ale objektivně to asi není dobrý

    6
    Feji
    Reagovat

    Tady asi moc lidí nemá rádo Charlu a Mirnu. Podle mě je to ten nejlepší tým co kdy v TAR byl a říkejte si co chcete

    Přidat komentář