Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: kostky jsou vrženy, kmeny jsou sloučeny!

8. Duben 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Nemožné se stalo skutečností a Kalinga poprvé poslala dosud neporažený kmen Manobo na kmenovou radu. Tam se potvrdilo, že černou ovcí „rodiny“ Manobo je Bára, která byla kmenem odsouzena na Ostrov vyhnanství. Soutěžící tuší, že by mohlo přijít sloučení a oba kmeny již připravují taktiku a vymýšlí různé scénáře. V problému by se mohla po sloučení ocitnout kvůli početní nevýhodě Kalinga, jež Manobo plánuje postupně vyřadit. Soutěž má však pro hráče několik překvapení, které můžou zamíchat kartami. Jak proběhlo sloučení a která z dívek se vrátila z Ostrova vyhnanství? To se dozvíte v rekapitulaci.

Den 15

Manobo je po návratu z kmenové rady stále plné dojmů. Pro vypadnuvší Báru mají snad ještě méně pochopení než před kmenovou radou. Blanka se podle Martina ještě po návratu snažila zahrát do outu odhalení její imunity Bárou, ale moc se jí to nedařilo. I když Blančina imunita nemá žádnou reálnou moc, Báře se povedlo ji zlegitimizovat a udělat tak z Blanky hrozbu. Sama Blanka ale pořád spoléhá na to, že si díky její falešné imunitě najde nějaké spojence. Na to ovšem nemůže spoléhat do nekonečna. Později Dominik začíná rozjíždět svůj plán na postupném vyřazení Kalingy a společně s kmenem se baví o tom, koho by vyhodili jako prvního. Většina se shodla, že jednoznačnou taktickou hrozbou je Radim.

ro_kalinga

V Kalinze se řeší další postup. Petr se rozhodl udělat krok k lepším zítřkům a směle oslovit Martinu s nabídkou mini aliance, kdy by si vzájemně kryli záda a předávali informace. Přestože už má Martina těsné spojenectví s Katkou, tak Petrův návrh ze stolu nesmetla a myslí na zadní vrátka. Je jí totiž jasné, že podobně těsnou alianci má Katka také s Radimem. Z této situace vychází nejlépe Katka, se kterou chtějí jak Radim tak i Martina dojít co nejdál. Martina se oprávněně bojí, že by Radim mohl Katku zmanipulovat proti ní. Katka stojí nohama na zemi, kdyby na to došlo a cítila se být Radimem ohrožená, neváhala by ho napsat. S Petrem a Bizonem později Radim plánuje taktiku po sloučení, chtěl by udržet pevnou pětku Kalingy a dále oslovit zejména ženskou část Manoba, která je na okraji. případně oslovit ještě Martina.

Na Ostrově vyhnanství se uskutečnil poslední souboj, dvě soutěžící hru opustí a vítězka se vrátí do hlavní hry. Janina a Nikol byly překvapené, že jejich soupeřkou bude zrovna Bára. Cílem hry bylo házením kostek rozbít dlaždice své barvy. Janina brzy potvrdila, že fyzická aktivita není její šálek kávy a hra byla ke konci vyrovnaná mezi Nikol a Bárou. Rozhodující vítězný hod však předvedla Bára, která se tak smykem vrací do hlavní hry.

ro_bara

Den 16

A je to tady, sloučení kmenů! Oba kmeny přijely na svou novou pláž odstartovat další fázi soutěže, nyní už bude hrát každý za sebe. Produkce si ovšem přichystala před sloučením twist. Jeden soutěžící se na nový ostrov nepodívá. Každý musel bez předchozího taktizování napsat na tabulku jednoho soutěžícího, kterého vyřadí. Zde se ukázalo, že Kalinga z častých návštěv kmenových rad vytěžila více než Manobo s vyhráváním. Původní pětka Kalingy napsala jednomyslně Dominika, který byl jejich cílem. Radim dostal 4 hlasy a další hlasy původního Manoba, včetně Jardy, šly do vlastních řad. Blanka i Jarda napsali Zinu, Terry Bizona a Martin překvapivě nevolil s ostatními ze své aliance a hlas dal Blance. Podtrženo sečteno, hlavní hru opouští Dominik a přesouvá se na Ostrov vykoupení, ze kterého bude mít možnost návratu.

ro_dominik

Zatímco se jedlo a pilo, zároveň se i přemýšlelo nad strategií. Manobo se muselo rychle srovnat s nastalou situací, že přišly o Dominika a zároveň tak jeden hlas proti Kalinze. Stále počítají, že kluci a Terka budou mít pořád nad Kalingou převahu. Čáru přes rozpočet jim udělal návrat Báry z Ostrova vyhnanství. Takovému Ondrovi se to vepřové maso zpříčilo v puse, když Báru viděl. Bára ihned deklarovala, že nikomu z Manoba nevěří a rozhodně s nimi nechce být ve spojenectví. Nikdo z hlavní aliance Manoba však neprojevil zájem získat si Báru zpět na svou stranu, i když jim evidentně bylo jasné, že bude potenciálním spojencem soupeřů. Tím se otvírá okno pro Kalingu, Radim již dříve mluvil s holkama z Manoba, když si k nim přisedl a návrat naštvané Báry se mu hodí do karet. Katka počítá také s hlasem Blanky, pro kterou však Bára nemá vlídného slova. Zde by mohly vznikat třecí plochy. Blanka se sice spojenectví s Bárou nebrání, hlavně když jí to zajistí setrvání v soutěži, nicméně i tak Katku varuje o její povaze a nevyzpytatelnosti.

Radim je všeobecně považovaný za velkého taktika a manipulátora na ostrově, který myslí na dva tahy dopředu. Neváhal tedy a v podvečer oslovil Báru s cílem uzavřít s ní dohodu o spojenectví. Báru už před tím odpoledne zpracovával Bizon a tak by se dalo říct, že to byla pro Radima už pouze formalita. Ovšem pro mě z nepochopitelných důvodů Radim kolem Báry přešlapoval a navzájem si potvrdili, že se ani v něčem neshodnou. Bára téměř 100% rozhodnutá jít proti Manobu, vyloženě čekala na nějakou slušnou nabídku, která by ji přesvědčila úplně, ale ta ne a ne přijít. Radim sice Báře prozradil jeho hratelný plán, kdy Bizon za něj na kmenovce zahraje svou dědičnou imunitu, čímž získají většinu hlasů, nicméně Báře jako momentálně cennému hlasu nedává nic na oplátku. Přitom stačilo bystře zareagovat na to, že by sama odstranila Jardu nebo Ondru a přislíbit vyřazení jednoho z nich. Tím by si Báru koupil na delší dobu než jen jednu následující kmenovou radu. Kdyby Bára nebyla tolik zhrzená svým kmenem a otevřená novému spojenectví, nejspíš by Radima poslala rovně, takto se k původní Kalinze nejspíš přidá i tak, ale na jak dlouho? Radim ví o čem hra je a jde mu plánování strategie, ale ve vyjednávání a manipulaci trochu plave, což se lehce může otočit proti němu. Stane se mu to osudným?

zdroj obr.: nova.cz, voyo.cz

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 115
1
Prochor
Reagovat

Můj tip na první imunitu: Petr/Jarda
První vyřazený: Ondra/Radim
Koho tipujete vy?

2
Lukša
Reagovat

@Prochor: Podle ukázek to dnes bude o kombinaci síly a chytrosti, tipuju Jarda/Katka. Prvního vypadnuvšího si ještě netroufnu odhadnout, až podle toho, co se ukáže dnes. Pokud hráči uvažují aspoň trochu logicky, měli by se zaměřit na Radima, jak je ale známe, může to být kdokoli.

3
Prochor
Reagovat

Mně by pobavilo, kdyby imunitu získala Bára protože Ondra, který pořád tvrdí jak je Bára k ničemu, by Bářinu imunitu těžko vydejchával:-)
Jinak z taktického hlediska jestli je Kalinga chytrá, tak bude vyřazovat Manobo aby získala rozhodující převahu. A vnitřní problémy jako je Radim nebo Martina mohou řešit až potom až budou členové Manoba bezmocní. Jenže takhle bych to hrál já- jak se rozhodne Kalinga je ve hvězdách.

4
Hooper
Reagovat

@Prochor: Ano a ano. Jenže udržet několik kmenovek takhle širokou alianci je hodně těžké, spíš si myslím, že se tak nestane.
Zaujalo mě, co jsi psal o Petrovi. Pro mě osobně nejvíc nečitelný hráč soutěže, dost neviditelný. Jeho vyhazov by nikoho moc nebolel a myslím si, že fyzicky na tom není kdovíjak dobře. Zrovna na něj jsem ve sloučení hodně zvědav.

5
Hooper
Reagovat

Zina opět nacvicila los a nehraje.

6
Lukša
Reagovat

To snad ne!!! Těším se, co nám po dvou týdnech předvede Zina, která snad jen jedinkrát „pomáhala“ při hře u kůlů, a ona zase nehraje??? Aspoň že si vybrala Radima a nezíská další mini imunitku. Ondra a Bizon naopak zvolili logicky dobře.

7
Hooper
Reagovat

Přeji si, aby si Bizon imunitu nechal.

8
Hooper
Reagovat

Pozor, Zina má myšlenku!

9
Lukša
Reagovat

Bizon dá Radimovi svou imunitu. Takže ten tak bude mít v kapse už dvě? Jsem v těch imunitách už solidně ztracenej.
Hra výborná, Radim překvapil, Martin ukázal drápky, Zina neukázala nic…

10
Lukša
Reagovat

Zina začíná hrát. Mohla by jednu ze svých imunit dát Radimovi, aby ho zachránila…
Pěkně se nám to míchá. Bojím se, aby Bára zase nedoplatila na svou averzi k Ondrovi a opět nezahodila jeden hlas. Nečitelná je i Blanka, obecně dámská část ostrova může překvapit. Jisté názory má snad jen Katka a Martina.

11
Monika
Reagovat

Budu doufat, ze si Bizon necha imunitu. Byl by totalni cvok se ji zbavit, prijde doba, kdy ji sam bude potrebovat.

12
Prochor
Reagovat

Radim překvapil v soutěži ale jako stratég dost selhal. Kalinga potřebuje mít jistotu, že Bára napíše stejné jméno z Manoba. A Radim jí staví před hotovou věc ať napíše Jardu. Najednou se diví, že Bára chce napsat někoho jiného z Manoba. Měl se jí zeptat koho chce Bára napsat a přizpůsobit se. Přeci teď na začátku jde o počty a je jedno, kdo z chlapů z Manoba vypadne. Jde hlavně o to aby Bára hlasovala s Kalingou stejně. Na druhou stranu i Báře by mohlo být v téhle fázi jedno kdo z Manoba vypadne. Jenže moudřejší ustoupí a čekal jsem, že jako moudřejší se zachová Radim.

13
Libor
Reagovat

@Prochor:

Jo, takže zbývajících 6 by se mělo přizpůsobit 1 osobě, a to Báře. Aha…
Jarda je silnější a tudíž logičtější volba než otylý Ondřej.

14
Prochor
Reagovat

@Libor: Ano měli by se v rámci úspěchu při hlasování přizpůsobit Báře. Na první kmenové radě jde výhradně o převahu v hlasování hlavně proto, že Manobo má pořád velký počet hlasů. Na Jardu můžou zamířit příště až budou mít jasnou převahu.

15
Hooper
Reagovat

@Prochor: Vyhození Martina (či aspoň pokus o něj) holt musí počkat. Z toho, co se nabízí na vyřazení, je Jarda asi nejlepší volba.

16
Hooper
Reagovat

@Lukša: Taky v těch imunitách plavu. Už aby kmenovka proběhla, po ní se počet imunit zredukuje. Radim má nějakou vlastní?

17
limbora
Reagovat

@Lukša: Zina totiž spěje ke světovému prvenství, vyhraje titul aniž by se byla zapojila do pořádné soutěže. V minulém životě ji bylo pravděpodobně hodně ubližováno a tak nazrála éra, aby si ji osud udobřil a aby se ji karma vybalansovala. Nabízí se i jednodušší varianta, že jí prostě někdo vlivný ve štábu protěžuje. Ale tomu by nikdo z nás nevěřil:–)

18
Prochor
Reagovat

Jedno je jasný. Jestli Kalinga napíše Jardu a Bára vyplýtvá hlas na Ondu (jako už jednou), tak to má Radim a Kalinga nahnuté. U Blanky je klidně možné, že napíše Radima a veškerá převaha Kalingy je v luftu. O vyhození Jardy si budou moct leda nechat zdát.

19
Lukša
Reagovat

@Hooper: Já už fakt nevím, snad jí našel, ne? A i kdyby ne, tak má Bizona v malíku, když si řekne, dostane ji.
@limbora: Přitom na Zině není nic tak strašně zajímavého, občas z ní něco vyleze, ale takové Petře nesahá ani po kotníky. Těžko říct, proč tak bezproblémově proplouvá.
@Prochor: Že by Radim měnil kvůli Báře celou strategii, páč si holka usmyslí, že by radši napsala někoho jiného? Logické to sice je, její hlas se počítá, ale představ si, že teď dalším x lidem musíš vysvětlovat, že měníš plány. To se na tebe buď vykašlou úplně, nebo minimálně začnou pochybovat o tobě samotném. A to je nebezpečné.

20
SarA
Reagovat

Když bude mít Radim většinu hlasů a zahraje imunitu, copak se děje? Díky za odpověď 😀

21
Lukša
Reagovat

@SarA: Vypadává druhý v pořadí s největším počtem hlasů.

22
Kami
Reagovat

No dopr…. tak Zina zase drepela na prdeli, to je ale naaahodicka!

23
Prochor
Reagovat

@Lukša: Možná, že tak to dopadne i při rovnosti hlasů což je další důvod proč napsat Ondru, který má jeden hlas od Báry, který by pak nebyl „vyplýtvaný“.

24
Lady XL
Reagovat

Myslím,že na to jdou ohledně Báry blbě (tedy podle toho co vidíme…). Proč jí nevysvětlí, že momentálně vyhodit slabšího Ondru je blbost, když Jarda může příště získat imunitu. Tím, že ho vyhodí, tak musí bojovat s Dominikem (a asi dalšími) o návrat. A že Kalinga příště napíší na vyhazov Ondru, to že jí mohou slíbit. A pokud ona chce stále napsat Ondru, tak ať si uvědomí, že mu (Ondrovi) tím nijak neublíží, bude to prázdné gesto. Proč se podle ukázek nechají Bárou zviklat…, vždyť bude mít Radim imunitu, tak stejně by se hlasy pro něj nepočítali a tak získá Jarda většinu a odejde. Už to podle ukázek překombinovávají. A Zině bych nevěřila nic a hlavně jí neříkala, koho chtějí vyřadit,protože hrozí, že to Manobu vyžvaní… V této radě může Bizon použít imunitu a pak až při počtu 6. Ale jsem zvědavá, jak se bude tvářit, až zjistí, že má Radim imunitu taky? A pochybuji, že on by mu ji někdy dal.
Při rovnosti hlasů se hlasuje znovu jen o těch dvou, takže i ta Bára by se pak musela rozhodnout, komu ten hlas dá, když ne Ondrovi…..

25
limbora
Reagovat

Hned na začátku pondělního dílu me zaujalo, jak Radim fikaně poukázal na fyzickou zdatnost Petra, že je větší hrozba než on. Ovšem nechápu, že kameraman nic nenamítá, když ředitel v penzi Dominik mluví o své novostavbě zády na kameru, hlavněže pak v některých částech místo napětí a informací jsou záběry, které chtějí z robisonova Ostrova udělat přírododpisný dokument. Je to hezké, avšak National geografic to pořád není. A ani na tom u těchto pořadů tak nezáleží, chce to spíše zajímavější obsah a v závěrečných titulkách možná i přehled imunít:-)

26
Lady XL
Reagovat

Kolik má vlastně Zina imunit? Já myslím že už jen jednu, tu úkolovou. Sice něco kdáká o nalezení skryté, ale to podle mne mlží, aby nezjistili, že má tu imunitu za splnění úkolu (Jarda mimo kmen). Zaujalo mne, jak Ondra říkal v tom „Jak to vidí…“, že by Radimovi škodil, kdyby si ho stihl vybrat do dvojice. Obávám se, že si fandí, že by to Radim brzy zjistil, že mu dává blbý informace. A udivilo mne, že se pomocníci (např. Zina) nepodívali vedle k soupeři, který byl rychlejší a neradil barvu těch příček, které měl už soupeř zasazené :-). A jak jel Radim jako fretka, tak mne napadlo, zda vážně občas ty souboje v Kalinze schválně nekazil…., zvlášť, když si byl jistý, že nepůjde domů… Jinak by bylo zajímavé, kdyby těm „pomocníkům“ řekli, že když ten jejich partner nepostoupí přes 1.kolo, že ztratí např. hlas při kmenovce, to by bylo jiné vzrůšo při pomáhání!
Jo a podle mne nehledejme za tím, jak se hrálo (3 nehrající) něco extra. Naši prostě mají hodně hráčů ve hře a hra je postavená pouze na 10…. Trochu nechápu, proč ji tedy nedali v době, kdy tam bude 10 hráčů. Ale možná by nebyla volná :-D.

27
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Uznávám, že jsem nedomyslel, že při rovnosti hlasů (Bára vyplýtvá hlas na Ondru a Blanka hlasuje pro Jardu 6:6) se hlasuje znovu a Bára určitě napíše raději Jardu než Radima (6:7). Ale stejně si myslím, že Kalinga mohla lípnout jeden hlas na předchozích radách Jardovi aby neměl čisté konto a Radim měl při případné další rovnosti hlasů výhodu. Každopádně se zdá, že rozhodující kartou bude Blanka, které by Kalinga měla vysvětlit, že je lepší vyhazovat chlapi z Manoba protože jsou silnější než chlapi z Kalingy. Jestli se ale Blanka přikloní na stranu Manoba (7:6) tak může Kalingu zachránit jen to, když Zina zvorá hlasování a zahodí hlas (6:6).

28
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Z tvého komentáře mi připadá, že si myslíš, že v kmenové radě má horší pozici ten, který získal už kdysi hlas…. Ale tak to podle mne není. Je fuk, zda měl, či neměl nějaké hlasy. Ty dřívější se nezapočítávají. Kdysi to dělali v počátcích US verze. Nyní už ne. A já pořád počítám s tím, že na této kmenovce, pokud se nestane něco jiného, nečekaného, dá Bizon svou dědičnou imunitu Radimovi. Gól by ovšem byl, kdyby se Zina zbláznila a v tu chvíli dala svou imunitu např. tomu Jardovi (což tedy nepředpokládám). Při takové variantě by taky mohl vypadnout např. ten Ondra, který by měl hlas od Báry.
Ondra mi začíná jít dost na nervy, nebude mi vadit, když brzy vypadne…. Radim sice dobře taktizuje, ale mě prostě jako člověk nesedí a jeho úsměšky, chichotání – uff, nějak to nepobírám.

29
Michaela
Reagovat

Nevím, jak Vám, ale mně strašně vadí „vztah“ Blanky a Katky … :( Myslím si, že Katka měla s Kalingou držet, přetáhnout Báru a na Blanku se vykašlat.

Blanka je křivá a holčičí aliance, jak si ji ona představuje, nemůže existovat, vždyť ona sama nechce pokračovat s Bárou a hraje to na Manobo.

Raději využít Báru než zkoušet cokoliv s Blankou.

Myslím si, že dvojice Katka a Radim pomalu končí, začínají si pít krev. :D

Lidičky a Bizon doopravdy neví o Radimově imunitě? Ale z toho, že mu Bizon nabízí svou, to vyplývá. To by od Radima nebylo hezké, vlastně by to bylo křivácké.

A k soutěži o imunitu. Martin je pro mě zatím stále hodně nečitelný. Překvapil mě Radim, že označil toho Petra, mohl zmínit Jardu, Mirka …

30
Monika
Reagovat

@Michaela: U Martina take nevim, ale on je velmi inteligentni a i zdatny v soutezich, takovy schovany favorit. Nejvic mi pripomina prvniho viteze. Absolutne neverim, ze napsal Blanku a nevedel co dela, jeho ucelem bylo vyradit vudce Dominika, zadne zmatky, mel to promyslene.

31
Michaela
Reagovat

@Monika: Pokud by toto byla jeho strategie a někde meziřečí to řekl do kamery, bylo by to hodně zajímavé a hned by v mém žebříčku hodně stoupnul. Čekám, zda bude i nadále tak zdatný a zda udělá nějaký strategický krok, o kterém budeme vědět. :D :D :D

Mám ho v prostředku.

Ale na druhou stranu Radim na to strašně tlačí, dělá si na zádech obrovský terč a obávám se, že v takovém tempu nemůže vydržet až do konce.

32
VojtaP
Reagovat

Jen se potvrdilo, co jsem psal na konci rekapu, že Radim to má možná dobře promyšlené, ale lidi přesvědčovat moc neumí. Nejspíš mu trochu stouplo do hlavy, že to zatím šlo podle jeho představ. Kalinga potřebuje hlavně získat převahu. Jak už tady padlo, mělo by mu být jedno, jestli půjde Jarda nebo Ondra, ani jeden není v jeho alianci. Pokud chce přesvědčit Báru, ať s nima hlasuje a získat si také její důvěru, má jí přislíbit vyřazení jejího cíle (nejlépe už teď než později). Ani jednou tam však od něj na Báru taková nabídka nepadla. Radim je cíl a on potřebuje Báru, ne naopak. Bára bude minimálně na této radě v pohodě a může si vybírat koho napíše.

33
Lukša
Reagovat

@Michaela: Martin je černým koněm soutěže. V Manobu nijak nevyčníval, proplouval, zároveň ale zdárně monitoroval situaci. Moc nám toho neukázal, ale hned při první soutěži o individuální imunitu dokázal, že logika mu jde, Blanku psal cíleně, cítil šanci vyhodit nejsilnějšího protivníka (a to se povedlo). Na rozdíl od Radima má obrovskou výhodu, může opravdu tahat za nitky, to o Radimovi už všichni aspoň trochu tuší, že je taktik a dávají si na něj pozor.

34
Hooper
Reagovat

@Lukša: Kdepak černý kůň, velký favorit to je. Přirovnání k Markovi z jedničky sedi jako zadek na hrnec.

Radim ma tu nevýhodu, ze jsou v kmeni fyzicky zdatnější. A navíc herní rozchod s Katkou je nevyhnutelný.

35
ola
Reagovat

Trochu si myslím, že favorité jsou Martin a Ondra. Už podle toho, že oba mají své pohledy na soutěž na youtube. Že si tak v podstatě získávají oblibu u diváků. Ale moje předčasná úvaha.

36
Lady XL
Reagovat

@Michaela: O Radimově imunitě Bizon ví. Ale ta imunita od Bizona lze použít jen teď (13 hráčů) nebo pak až při 6 účastnících.

37
Lukša
Reagovat

Vypadá to, že Zina své kroky k podpoře Kalingy (Radima) míní vážně. Ono se není čemu divit, když si z ní dva týdny v Manou dělali srandu a teď v tom pokračují. I když nic nepředvedla ve hrách, mohla by alespoň pořádně rozvířit vody teď před kmenovkou.
http://robinson.nova.cz/clanek/novinky/video-zina-tercem-posmechu-komu-tuto-potupu-vrati-i-s-uroky.html

38
Honzad
Reagovat

Vše podstatné už tady bylo řečeno. Jen bych snad doplnil, že Ondřej opět ukazuje, že mu to herně absolutně nepálí. Nezdá se vám, že je Manobo až podezřele v klidu na to, že jim absolutně nesedí počty? Čert vezmi, že nemůžeme odhadovat, jak se příště Bára s Blankou opravdu zachovají. Ale i kdyby jedna z nich zůstala s Manobem, pořád má Kalinga díky návratu Báry převahu. A i kdyby Bára svůj hlas vyplýtvala, pořád je to jenom šest na šest. Nemluvě o tom, jak nejistý element je pro ně Zina.

Ale Ondřej si místo nějaké strategie spolu s ostatními hoví v moři a říká „Pohoda, mým cílem je teď udržet Manobo a vyházet Kalingu. Však co, je nás šest.“ Aha, to seš teda taktik, šestičlenná aliance je ve hře o třinácti hráčích fakt klíčová… Bože. Ale platí to i pro další členy Manoba – proč se s tím nesnaží nic dělat? To vážně spoléhají na to, že se ani jedna z děsivé trojice Zina/Blanka/Bára nepřidá k soupeři? Chápe to někdo?

39
Honzad
Reagovat

@Honzad: Opravuju se, původních členů Kalingy je jenom pět, ale na vyznění komentáře a podivném klidu Manoba to nic nemění.

40
Lukša
Reagovat

@Honzad: To je ta absence kmenovek. Kalinga nikdy neměla možnost být v klidu, proto jsou neustále připraveni nějak reagovat na nové situace. Manobo naopak šlo na jedinou kmenovku, kde bylo téměř jisté, že vyhodí Báru. I proto bych byl pro vyhazov někoho z Manoba, což by jim ukázalo, že v bezpečí fakt nejsou a že musí taktizovat, ne jen spoléhat na nějaké výpočty.

41
Michaela
Reagovat

@Lady XL: Tak to mam radost. Zatim jsou oni 2 ti, kteri me nejvice zajimaji.

Bizon navic take hodne premysli strategicky a je silny.

@Honzad: Ondrej je ztraceny. Nehraje takticky, nema strategii, je fyzicky slaby a jeste ma hloupe reci, strasne neprijemny hrac.

42
VojtaP
Reagovat

@Lukša: tady jde vidět další krátkozrakost Manoba. Evidentně si v ní Ondra, Jarda a spol našli po Báře další terč, jak ventilovat svou frustraci nebo si snad i léčit ego. Zina je sice exot a pro podobné vtípky snadný terč, nicméně pořád představuje hlas. Na tu jejich falešnou mantru „jsme rodina a nejlepší kmen“, podle které si pořád myslí, že mají v soutěži převahu, nemůžou spoléhat. Nejspíš už s vtípky zašli za čáru, kdy se už ani sama Zina nesměje a možná jim to nemile vrátí. :)

43
Prochor
Reagovat

Každopádně se můžeme shodnout, že nastávající kmenová rada bude klíčová pro další průběh. Pro mně osobně je to zatím nejzajímavější moment ve hře. Hlavně jsem zvědavý jak se zachovají svým způsobem neřízené střely Zina, Bára, Blanka a Katka. Na Katku bylo zatím celkem spolehnutí ale co si jí vzala Blanka do prádla tak se Katka tváří dost zmateně.

44
Kami
Reagovat

Jasne, ze Radimuv napad vyhodit nejdriv Jardu je lepsi nez zbavit se Ondry, o tom zadna. Ale u Bary jakozto nevyzpytatelne osoby a hlavne solisty to mel podle me udelat jinak. Nejdriv za ni prijit, nahackovat ji do Kalingy, podporit ji a vykopnout koho chce ona, at je to kdokoliv. Dulezite je, aby hlasovala s nima a vypadl nekdo z Manoba. Kalinze spadl do klina trumf a oni misto aby byli stastni ze jsou vsichni + Bara zacinaji kombinovat a delat blbosti.

Hrozne by me zajimalo, jestli treba nase diskuze z Robinsonu nekdo cte..ti se muzou dobre bavit jak tu spekulujeme, kdyz vedi co se stalo.

Na druhou stranu nam se to asi rika, kdyz vidime vsechny ty pletichy a oni maji jen kuse informace a sliby na ktere nevi, jestli je spoleh.

45
občasný návštěvník
Reagovat

@Kami: Oni se jistě baví i tím, že vědí, že mnoho a mnoho se děje i mimo kamery (ano, něco se někde děje, kameraman(ka) tam (možná) běží, ale pak už je třeba domluveno, a už se jen „hraje“ – je tisíce věcí a možností, co a jak je možno si nechat pro sebe), a produkce/režie je i nutí něco opakovat nebo „přehrávat“ („tak jsme domluveni, vstáváme a jdeme už tedy zpátky do tábora…“ (i když jen volně pojato z nějakýho předchozího dílu) – řekl by to tak někdo?!), a i to je pak (i kdyby se chtělo) už o něčem jinym.

I z tohoto důvodu mám mnohem radši kontejnerovky (a to i hodně svérázně pojatou „kontejnerovku“ VV4 CZ) a online. I tam se dá hrát habaďůry jak na štáb, tak na diváky (ale samozřejmě i opačně: štáb na ně i na diváky), ale přece jenom rozdíl záznamů a střihů, a 24h online je asi jako mezi tratí Praha – Brno a Země – Alfa Centauri (minimálně).

„Na druhou stranu nam se to asi rika, kdyz vidime vsechny ty pletichy a oni maji jen kuse informace a sliby na ktere nevi, jestli je spoleh.“
– Ale to, pokud chtějí, můžou komentovat v „Jak to vidí…“ (pořád jsem neviděl ani jeden díl, stále nebylo dění, co by mě k tomu „donutilo“).

46
Monika
Reagovat

@Michaela: Ondra je nesympatickej jako svina, vlastne me irituje nejvic, becka sadla, co si prijela jen uzit dovolenou. Prevaluje se na plazi, strategie ani taktika zadna, slabej v kazde hre, at uz jde o rychlost, silu nebo inteligenci. na druhou stranu je skoda ho vyhazovat, takoveho slabeho hrace udula i kdejaka baba. Z pohledu divaka se na nej koukat nechci, ale z pohledu hrace na ostrove bych si ho tam nechala jako slabej clanek.

47
Michaela
Reagovat

@Monika: Blbe je, ze on si o sobe doopravdy mysli, ze je zdatny, inteligentni a jeste v dobre pozici. Nechapu.

Klicove bude, jak zahlasuje Blanka a Bara, co vymysli Zina a komu vyhovi Katka.

Libilo by se mi, kdyby zbytek Kalingy neblaznil, napsal Jaroslava nebo Ondreje podle Bary, Manobo bude mirit na Radima, Radim dostane imunitu od Bizona nebo pouzije svou a na Ostrov vykoupeni pojede jeden z Manoba, at tam ma Dominik kamose.

Radim to bude mit ale tezke i dale, protoze jediny jeho spojenec je Bizon, Katka s Martinou se proti nemu klidne obrati.

48
Prochor
Reagovat

@občasný návštěvník: No jo, ostrov bez Petry je jako Star Dance bez Pavláska:-)

49
Prochor
Reagovat

Je pravda, že to, co Kalinga ztratila v soutěžích tak teď dohání lepší sociální hrou. Manobo asi opravdu spoléhá na početní převahu (kterou možná fakticky nemá). Měli by začít hrát. Jestlipak někoho napadlo, že by mohli oficiálně útočit na Radima a na kmenovce napsat někoho jiného z Kalingy? Byl by paradox kdyby třeba Bizon zahrál svou imunitu za Radima a hned na to by Bizon vypadl:-))) Jenže Manobo přeci nepotřebuje taktizovat – no uvidíme.

50
Michaela
Reagovat

@Prochor: Myslíš, že by nakonec všichni napsali Bizona??? To by bylo zajímavé a byl by to velmi dobrý tah … No, uvidíme dnes. :D

Já nechci, aby dnes vypadl Radim, Bizon, Martin a zatím pořád Katka … U Báry, Terry, Martiny, Petra mě to zamrzí, ale přežiji to.

Ostatní ať jdou třeba všichni.

51
Hooper
Reagovat

@Michaela: Martin může dnes vypadnout?

52
Lukša
Reagovat

@Hooper: Dnes ne, má imunitu.

53
VojtaP
Reagovat

Myslím, že na konci nebo na záčátku minulého dílu byla v ukázkách vidět Terry v slzách na kmenovce, takže možná nakonec půjde její kámoš Ondra. Takovou reakci by ale mohl vyvolat odchod kteréhokoliv kluka z Manoba, přeci jen s nimi měla dobré vztahy. Uvidíme, no.

54
Hooper
Reagovat

@Lukša: To vysvětluj Michaele.

55
VojtaP
Reagovat

to bude sranda ta kmenovka, možná nebyl špatný nápad dát do hry tolik imunit :D

56
Michaela
Reagovat

@Hooper: Nemyslela jsem dnes, ale celkově! :D

Tak kdo sleduje??? Kdo podle Vás vypadne?

Bude to Ondřej, Mirek, Jarda nebo Radim?

57
Lady XL
Reagovat

Já už se v těch domluvách ztrácím… Proč zase dávají Jardu, když už jsem se smířila s Ondrou? … To to bude 5/5 ne? No a co když dají imunitu Jardovi? To by mohl vypadnout Míra nebo s 1 hlasem Ondra, coz by byl velký fór!

58
VojtaP
Reagovat

@Michaela: vypadá to na Mirka, záleží, jak se zahrajou ty imunity.
Jinak by mě zajímalo, jestli se fakt Blanka své imunity zbavila. To by ji mohlo sundat terč ze zad, ale nejspíš to udělala kvůli Zině a ne třeba za nějakou laskavost při hlasování. Škoda, že to tam nebylo nebo to Blanka nekomentovala, místo toho jsme opět viděli pana Úžasného na Ostrově vykoupení, jak tam nedělá vůbec nic zajímavého.

59
VojtaP
Reagovat

@Lady XL: no, když půjde Kalinga po Jardovi a Manobo po Radimovi a pro oba se zahrají imunity, tak 3 hlasy pro Mirka to rozhodnou a půjde, no…

60
Hooper
Reagovat

Kmenovka megalol

61
Libor
Reagovat

Tak po dnešním dílu se posunuje na pozici nejhloupější osoby v soutěži před Karla Zina. Blahopřeji.

62
Michaela
Reagovat

Takže Jarda!!!

A kdo už ví, kdo vyhraje imunitu příště??? Já ano. Asi nebudu jediná. To to neumí nějak lépe sestříhat, trochu zklamání.

A úplně jsem věděla, že ta Bára bude naštvaná, že jí takhle zkoušeli.

63
Michaela
Reagovat

Myslíte, že to i příště Radim ustojí?

64
Michaela
Reagovat

@Libor: No, dle mého je nejhloupější střihač nebo kdo chystá ty ukázky na příště. :D

65
Lady XL
Reagovat

Fíha, to byla kmenovka. Nečekaně (pro mne) dostal imunitu Míra… Jo, dopadlo to fajn, pan Úžasný si bude moct pokecat :-). Ale naprdli Báru, to neměli dělat :-). Jo a kdo to ještě hlasoval pro Míru? Myslela jsem, že hlasují pro něj jen Blanka se Zinou…

66
Monika
Reagovat

ja jsem zvedava ted na Baru, vsichni se na ni vykaslali, vypadala jako pitomec, jestli se zas necha opit rohlikem, tak je fakt blba…Jinak nechapu to co nekdo psal vyse, ze se vubec nesnasi puvodni kemn Ziny, Bary, Blanky ziskat je na svoji stranu, kazdy hlas se pocita, uplne se na to vykaslali. No ja nemam radost, radim me vytaci, prala jsem si jeho vyhazov. Hrozna skoda.

67
Lady XL
Reagovat

Zina má cenu Pátka… fakt nepochopím, co udělala s imunitou.
Já nepostřehla, kdo příště vyhraje :-(…

68
Michaela
Reagovat

Já Radimovi fandím, spolu s Bizonem asi nejvíce, ale myslím si, že to v takovém tempu nemůže vydržet moc dlouho.

69
Prochor
Reagovat

Vypadá to, že Kalinga dělila hlasy mezi Jardu a Mirka čímž vyřešili imunitu. Manobo dalo všechny hlasy Radimovi a zase tahali za kratší konec provazu. Zajímavé by bylo kdyby i Manobo dělilo hlasy třeba mezi Radima a Bizona.
Dále uvidíme, jestli má Dominik na to aby měl vůbec šanci se vrátit a vyřadí Jardu.

70
VojtaP
Reagovat

Tak kmenovka teda fakt megalol. Dešť imunit a malý blindside k tomu. Taky se těším až Jarda dorazí za Dominikem, to bude hodně dojemný duel. Nejdřív je od sebe odtrhli, potkali se až po vyloučení a jeden bude muset druhého vyřadit. To je hotový námět na román. :D

@Michaela: to byla možná chyba, měli jít po Ondrovi a Báru by si koupili pro další rady. Radim by musel hodně dobře zmáknout kontrolu škod, aby byla šance, že s nimi příště půjde. Podle toho gesta na konci to pro Radima nevypadá moc dobře.

71
Michaela
Reagovat

@Lady XL: V ukázkách na příští díl všichni sedí na kmenovce a ten, kdo vyhrál imunitu tam sedí nádherně s náhrdelníkem … Nevím, zda to tu mohu napsat. :D

72
Lady XL
Reagovat

Čekám, kdy všem dojde, že Blanka nepoužila pro nikoho „imunitu“…. a zda ji furt má (a kdy zjistí, že neexistuje).. :-)

73
Lady XL
Reagovat

Já akorát mrkla :-D …

74
Michaela
Reagovat

@VojtaP: Celou dobu jsem říkala, že super, že nakonec zahlasují s Bárou, dávalo by to smysl a doopravdy by si jí získali na svou stranu a Radim to nakonec změní … Měli nechat Ondřeje a to by bylo tuplované vítězství …

75
Monika
Reagovat

S tim Ondrou to asi je jedno, Bara bude stejne totalne blba a necha si od nich navykladat pohadky.

76
Patrik
Reagovat

Tak a příští imunitu vyhrává Petr , prosím zlikvidujte toho střihače nebo už nevím

77
Lady XL
Reagovat

Taky nepochopím,proč se základní pětka Manoba vůbec nesnažila kontrolovat myšlení zbylých členů kmene. Úplně je ignorují a tím nahrávají tomu, aby se přidali na druhou stranu…

78
Michaela
Reagovat

@Patrik: Aneb jak ja jsem to tu nechtela naspoilerovat … :(

79
VojtaP
Reagovat

@Michaela: Hlavně na výsledku by to nic nezměnilo, šel by ven člověk z Manoba bez většího taktického hraní. Ondra o nějaké taktice mluví, ale nemá moc přehled. Jarda žádnou taktiku asi neměl a o hře neměl ponětí. Jediné co mu šlo, bylo dělat si srandu ze Ziny, spíš taková dovolenka pro něj. Myslím, že Dominik ho porazí nebo to nakonec pro něj Jarda zahodí, myslím, že je toho schopný.

Každopádně tam teď má Kalinga na krku naštvanou Báru a tím i problém na další kmenovku. Jsem zvědavý, jestli Blanka opravdu dala Terry ten její fake a jestli bude zahraný. To teprv bude lol. :)

@Michaela: radši nepiš i když to ukázali. Kdo bude chtít spoiler, najde si díl v archivu.

80
Michaela
Reagovat

@Lady XL: No, s Barou oni uz pocitat nechteli, Blanka jim ve vode rekla, ze hlasuje s nimi, jen Zina rekla, ze uvidi a zahlasuje si podle sebe.

81
Michaela
Reagovat

@VojtaP: No, bohuzel, snazila jsem se to nechat na ostatnich, at si to najdou sami …

A zacina me stvat ta Martina, ta tam take nedela vubec nic a jen proplouva.

S Barou udelali chybu.

Priste to bude asi jeste vetsi masakr, bude tam nastvane Manobo, nastvana Bara, Blanka, Zina … Jsem zvedava, kdo bude mit nejvetsi terc. Opet Radim???

82
VojtaP
Reagovat

@Michaela: no tak už nic. :)

@Patrik: nechci z toho dělat zbytečné haló, vím, že to tam ukázali, ale příště radši bez spoilerů, spousta lidí si třeba ani nemusela všimnout :)

83
Michaela
Reagovat

@VojtaP: Ale pekne nam to tim zkazili. :(

84
Libor
Reagovat

Tak ono se to z našeho pohledu diváka lehce hodnotí, protože vidíme „všechno“, tj. že Barbora je po celou dobu hry emocionálně labilní a nestabilní a pokud něco není podle jejích představ, tak se prostě zašprajcne a dokáže bleskurychle nasměrovat svoje emoce hněvu jiným směrem, ať už to je jakkoliv tvrdohlavé a neracionální. Takže je klidně možné, že tím, že Radim se od ní nenechal ochočit, jí naštve, i když ve své logice by jí to mělo být jedno, zda půjde pryč Ondřej/Jarda. Takže my diskutéři se tu můžeme opájet svoji genialitou, že se k ní měl Radim takticky vlísat a v tomto kole ji ustoupit, že pro další průběh hry by to bylo pro jeho alianci prospěšnější… Jenže každý jednotlivý hráč ve hře vidí jen kus svého obrazu, takže tak – chtělo by to od některých diskutujících větší pokoru.

85
VojtaP
Reagovat

@Michaela: taky si myslím, že pořád půjdou po Radimovi. Pokud bude dobře předvídat, měl by za sebe zahrát imunitu a nechat poslat všechny hlasy Ondrovi. Manobo bude nejspíš tušit, že Kalinga půjde po Mirkovi, takže Ondra se jeví jako vhodný cíl.

86
Prochor
Reagovat

Nechápu proč si Bára myslí, že jí Kalinga podvedla. Radim jí neslíbil že budou hlasovat pro Ondru. Naopak jí jasně řekl, že chtějí hlasovat pro Jardu. Ale přesto si myslím, že bylo lepší Báře vyhovět a mít jí na své straně než jí teď něco vysvětlovat a přemlouvat.
U Ziny mám podezření, že vyžvanila někomu z Manoba, že Kalinga jde po Mirkovi a proto Mirek dostal imunitu. Ale to si jen domýšlím. Každopádně od Radima bylo prozíravé že jí řekl jiné jméno než Jarda. Zině se podle mně pro její jednoduchost a naivitu nedá věřit a dávat jí nějaké informace.

87
Lukša
Reagovat

Se zpožděním, ale přece jsem tu. Kmenovka masakr, slejvák imunit, které ještě navíc byly zahrané (překvapivě) pro správné osoby. Všechna čest Radimovi, ukočíroval to hodně dobře. Jen si proti sobě poštval Báru, ale to už by chtěl asi moc. Báru nejdřív vyvrhlo Manobo, teď Radim, mohla by se z ní stát neřízená střela. I když, ona stejně bude zas hlasovat pro Ondru. Vypadnutí Jardy beru vcelku pozitivně (a on asi taky jen co zjistí kam se dostane). Jen pak bude muset jeden druhého porazit…
Btw zarážel mě naprosto pasivní přístup Ondry k taktizování. Kolem se divoce jedná, on si je ale sebou tak jistý a jen se válí na písku. Já tu Báru a její nelibost k němu čím dal víc chápu.
Konečně se nám také vytratilo pár imunit. I když to co provedla Zina jen tak nepoberu.
Příště hra o imunitu i kmenovka, co víc chtít. Kdyby se Manobo semklo a přivzalo zhrzenou Báru, mohli by vyrazit Radima. I když ten by mohl využít svoji imunitu. Spíš to vidím na dalšího vypadnuvšího z řad mužů Manoba.

88
Michaela
Reagovat

Me jeste napada trochu moznost, ze se to tam malinko zblazni a pujdou po Bare nebo Zine, pak to bude zase utok na nekoho z Manoba Ondra/Mirek/Martin (asi na Martina, i kdyz mu tam Radim slibuje, ze by to nemusel byt on) a pak utok na Radima (nebo ted zkusi vyradit necekane napr. Bizona?).

89
Hooper
Reagovat

@Michaela: Báru by vyhazovali spíše kvůli otravnosti, pokud si chce exKalinga pomoci, tak půjde nyní po Mirkovi, Martin má ještě svou imunitu.

90
Hooper
Reagovat

@Michaela: A ano, na pozici Ziny v kmeni jsem zvědav, když už nemá imunitu.

91
Honzad
Reagovat

Tak se potvrdilo to, co jsem tady psal už posledně. Manobo je takticky naprosto primitivní, jeden do druhého se koukali, jak si je Kalinga rozebírá. Že větší míru taktiky projeví dobrák Bizon, to by mě opravdu nenapadlo. Vlastně buďme rádi, že Zina předvedla svou nelogičnost s imunitou, jinak by to bylo naprosto předvídatelné. Jsem zvědav, jak tohle budou hráči v nějakých post rozhovorech vysvětlovat, tohle se totiž jinak než odevzdáním se nazvat nedá. Jejich slavná velká rodinka měla tři problematické body a jak se k nim zachovali?

Ze Ziny si raději v den kmenovky dělají srandu a absolutně nijak se nepokusí utvrdit její hlas. Blanku automaticky berou jako parťáka Koubiče, však co, že s nimi trávila čtrnáct dní na pláži – opět se absolutně o nic nepokusili. A nepředvídatelnou Báru nechají, ať si hraje svou hru, minimálně se mohli Míra nebo Martin pokusit odklonit její pozornost k někomu jinému. Nadával jsem sice na Dominika, ale předpokládám, že ten by se minimálně s tou situací pokusil něco udělat…

Ze strany Bizona byla imunita zahraná rozumně, vzhledem k jeho dobrosrdečnosti možná opravdu nepředpokládá, že by byl ve hře i v šestičlenném počtu, takže bylo škoda imunity nevyužít. A vlastně s jeho budoucností souhlasím, dříve nebo později se jej budou ostatní obávat, s oblíbeným hráčem bych ve finále sedět nechtěl. Radim hraje dobře, baví mě a zbytek Kalingy zatím projevil dostatek rozumu na to, aby držel při sobě – zbavit se Radima mohou opravdu kdykoliv (a beztak to udělají).

92
Honzad
Reagovat

Jinak souhlas, nestalo by se vůbec nic, kdyby Kalinga vyhodila Ondru podle Bářina přání. A měli by o problém méně. Myslím ale, že v tomhle zahrála svou roli nejistota a nedůvěra, zřejmě opravdu nevěděli, co od ní čekat. I když bude naštvaná, s Manobem, které obklopuje Ondřeje, se znovu stejně nespojí.

A pak mám teda podezření, že Martin zatím takticky jede tak na půl plynu, možná méně. Vlastně neměl důvod, vyhrál imunitu, druhou měl v kapse, tak proč se namáhat? Minimálně se tím zbavil dalšího velkého soupeře, stejně jako to udělal při zdánlivě hloupém označení Blanky, po kterém letěl Dominik. Takže Martinovi vlastně hraje do karet, že ze hry postupně odchází Manobo. Když mu zůstane aspoň pár věrných (Terry, Ondřej), nebude pro něj problém si ochočit neřízené střely (Blanka, Bára, Zina) a k tomu ještě třeba Martinu, aby se zbavili naopak silných hráčů z Kalingy, tedy Radima, Bizona nebo Petra. A cesta pro nenápadného, ale velmi chytře a úsporně hrajícího vítěze může být otevřená… Uznávám, že dost fabuluji, ale jeho inteligence napovídá, že se zatím spíše prostě jen nesnažil.

93
Michaela
Reagovat

@Honzad: Ja si porad nejsem Martinovou takticnosti jista. Neverim tomu, ze se chtel zbavit Domimika.

Myslim, ze zazmatkoval, kdyz si myslel, ze ma Blanka imunity a absolutne mu nedoslo, ze on bude jediny, kdo pro ni bude hlasovat.

94
Prochor
Reagovat

@Honzad: Ale že se ta Zina Manobu řádně pomstila: za trest jim odevzdala svojí imunitu:-))) Co dodat?

95
Lady XL
Reagovat

Docela ne překvapila Bára, jak nastoupila na Radima ohledně hlasování pro Ondru. Nevím, zda byla povzbuzena kamerou, ale byla docela ofouklá :-). A asi bych v tu chvíli taky nehlasovala pro Ondru, jak ona chtěla. Měla tím hezky nakročeno k tomu, že bude poroučet, koho vyhodit příště. Ale stejně se divím, že s ní víc neprobírali, proč teď vyhodit spíš Jardu/Mirka coby silné soupeře, než líného Ondru (tedy možná to probírali, vidět to ale nebylo…). Já bych co nejdříve vyhodila nejen Radima ale i toho Martina (toho obzvlášť) :-). Ale je fakt, že spíš za vítěze „snesu“ Martina než Radima…

96
Prochor
Reagovat

Ještě mně napadlo, že v době kdy Manobo vyhrávalo jednu soutěž za druhou a měli drtivou početní převahu si nikdo ani v nejčernějším snu nepředstavoval, že po sloučení budou v tak špatné pozici jako teď.

97
Lady XL
Reagovat

@Prochor: stále nemohu pochopit, proč to udělala… a zvlášť s ohledem na tu „pomstu“ Manobu…. :-)

98
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Já myslím, že snažit se pochopit Zinu nemá cenu protože její myšlenkové pochody jsou úplně mimo dosah našeho chápání. Zina působí jako nějaký faktor X v téhle soutěži se který se nedá vypočítat.

99
Honzad
Reagovat

@Prochor: Souhlas, myslím, že hledat tam jakákoliv vysvětlení je v jejím případě úplně zbytečné. Z jejich strany by ale nemělo smysl ji teď posílat domů – sice je nejistý element, ale dokud jsou ještě aliance aspoň trošku pevné, je třeba jich využít na větší hrozby. Ale je to paradoxní, Zina se bezmyšlenkovitě rozhodne libovolně darovat imunitu, aby následně hlasovala pro Mirka, jehož hlasy byly kvůli oné imunitě anulovány :-))

100
Michaela
Reagovat

Zina vcera jen ukazala, jak k nicemu tam vlastne je, naprosto mimo vsechno chapani.

Ona, i kdyby nejakym zazrakem proplula do finale, nevyhraje.

101
Wally
Reagovat

@Honzad: Zina ale nevěděla, že Mirek imunitu od Martina dostane.

102
Kami
Reagovat

Tak Bara, ac jako outsider mela me sympatie, o ne docela rychle prichazi. Radim ji rekl, ze chteji hlasovat pro Jardu. Sice s ni mohli hlasovat pro Ondru a meli by pokoj, na druhou stranu je mozne, ze by si Bara zacala diktovat a stejne by se jednou nastvala.
Zina – wtf?
Blanka – podtrzeny Mirek = opravdu je na strane Kalingy.
A evidentne nekdo pustil, ze se bude hlasovat pro Mirka, docela me prekvapilo, ze mu dal Martin imunitu. Ale tim lip, aspon ji nedal Jardovi, to se jim povedlo ututlat perfektne.

103
Lukša
Reagovat

On Martin taky nebyl v nejjednodušší pozici. Předpokládal, že je dostatek hlasu na vyřazení Radima, ten ale získal Bizonovu imunitu. A co teď? Hlasy se nedělily, je tedy téměř jasné, že půjde někdo z Manoba, nejspíš Jarda nebo Mirek. Když imunitu nezahraje, jeden vypadne a druhý (a možná i zbytek Manoba) se na něj naštve, že se jí nepokusil zahrát. Takhle zachránil alespoň jednoho, sice ztratil imunitu, ale získal si další plusové body u svých spoluhráčů. Ostatním ale opět ukázal, že mu to myslí. Schválně, jestli mu příští kmenovku přistane nějaký hlas.
ad Bára, jak jsem jí ze začátku bránil a považoval ji za vcelku inteligentní, svými osobními výpady vůči Ondrovi (ač ho taky nemusím) a absencí jakékoliv konstruktivní spolupráce a hry se mnohdy dostává na mentální úroveň Ziny…

104
Hooper
Reagovat

@Lukša: Jestli má imunitu fakt jeden z Kalingy, tak se vysloveně nabízí zkusit vyhodit jeho nebo Mirka. Lepší příležitost už být nemusí.

105
Prochor
Reagovat

@Lukša: Tak Bára je pořád potencionální spoluhráčka. Teď se chce hlavně pomstít Ondrovy za jeho útoky a ovládají ji emoce. Ale až bude Ondra venku, tak asi začne uvažovat víc racionálně.
Kdežto Zina nepřestane přemýšlet jinak. Nebo zkráceně – Zina nezačne přemýšlet.

106
limbora
Reagovat

Podle mne Zina spoléhala na bystrost Radima, také řekla, že počítala s tím, že se přihlásí jako první. Chtěla ho zachránit a já teď vlastně, ač nerada, musím Zinu pochválit, že to myslela dobře. Zřejmě.

107
Majka
Reagovat

Mne teda pripadalo, ze Martin ani nemel v planu tu imunitu pouzit, ale ze Mirek ho k tomu tak jako vybidl, takze mu nic jineho nezbylo.
A Radim a ty jeho kecy .. urcite jsi jeden z hracu, se kterym hodlame v budoucnosti spolupracovat :-D . Nepracuje v personalni agenture, podnikatel?

108
Bugina
Reagovat

Tak tentokrát rozhodně nejzajímavější kmenovka!
akorát si myslim, že Radim tim „testovánim důvěry“ důvěru spíš naboural.

109
Bugina
Reagovat

@Majka: jojo, Radim podniká. Dle netu „jednatel ve společnosti Schools United“ a „jednatel ve společnosti Svítící tenisky“.

110
Prochor
Reagovat

@limbora: Jestli chtěla aby měl imunitu Radim tak mu ji Zina mohla dát rovnou a hlavně tajně aby to Manobu nevědělo. Vůbec si myslím, že je chyba, že se netají skryté imunity (jak už název naznačuje mají zůstat skryté). Prozrazením ztrácejí svoji hodnotu a navíc ohrožují držitele.

111
Lady XL
Reagovat

@Bugina: Jo s Radimem jsi to trefila, taky mi to tak přišlo.
Zina fakt nejde pochopit. Je naprosto logické, že pokud chtěla imunitu pro Radima, tak mu ji měla rovnou dát. Pokud jí náhodou šlo o to, aby to věděli všichni, tak mu ji mohla dát přede všemi. V opačném případě tajně….. Zřejmě jedná pudově, nebo ji prostě něco napadne, něco zaslechne a hop… Nebo jí přijde, že si jí už málo všímají a tak udělá gesto, aby se o ní mluvilo, aby ji víc zabírala kamera… Kdo ví (kromě Ziny), co v tom je.
Doufám, že příště vyberou opět někoho z Manoba a pak se těším na záběry z Ostrova vyhnanství :-). Dominik bude opět moct někomu šéfovat :-D. No a pak už mohou šahat při vyhazování do obou kmenů a začala bych Radimem :-). Dovedete si představit ten pohled všech vypadlíků (Dominik, Jarda + např. Míra či Ondra), jak k nim přichází Radim? :-D.
Mimochodem v „Jak to vidí….“ nám Ondra jen potvrdil, že si tam jel užívat jako na dovolenou. Tak bych mu ji ráda zkrátila a trochu znepříjemnila pobytem ve Vyhnanství.

112
Bugina
Reagovat

jojo, Zina prostě jedná trošku jako zvířátko ve stylu „teď mě napadlo tohle…“
To bylo jasný i z toho, že z ranního posmívání usoudila, že bude hlasovat s Kalingou.

Taky kdyby chtěla dát imunitu Radimovi, tak ji mohla dát tajně a nebo mu říct: „za 5 minut se támhle u kuchyně zeptám, jestli někdo nechce imunitu a ty po ní skočíš jako drak!“

Ona prostě asi nemá žádnej plán…

113
Bugina
Reagovat

Jinak doufám, že teď to konečně trochu nabere grády, prvních 19 dílů bylo hodně „řídkých“.

114
Hooper
Reagovat

@Bugina: S důrazem na slovo trochu. Je zajímavé, že zatímco v pondělí se stihne soutěž o imunitu a kmenovka, tak ve středu je pouze soutěž o imunitu.

115
Prochor
Reagovat

Ještě bychom měli vidět setkání dvou suverénů z Manoba na Karlově ostrově. Budou si moct zase vrátit svoje lahve (Jarda svou psí známku) a popovídat si o tom jaký byli oba trubky. Každopádně za všechno na Filipínách může Bára to je jasný.

Přidat komentář