Panáček v reality show

Mladší o pár let 2: Proměna zanedbané šéfové (10.díl)

10. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

[singlepic id=1410 w=420]

Poslední díl druhé řady RS Mladší o pár let je tady. Někteří si úlevně řekneme – konečně! Druhá řada nebyla ničím oslňující, kopírovala řadu první, žádné závratné změny se nekonaly. Jediná změna nastala u sponzora pořadu, tentokrát to byl tým Kliniky GHC Praha. Novinkou byla Síň pravdy, ale krom „šokujících“ vizualizací, nic převratného jsme neviděli.

Práce lékařů byla vždy na vysoké úrovni, bohužel jejich námahu v závěru „pohřbilo“ trio kadeřník, vizážistka a stylistka. Nejslabším článkem byla Kateřina Kornová. Výběr oblečení také nesplnil mé očekávání, tuctové, občas lacině vypadající oblečení. Aby toho nebylo málo, doplnila stylistka Bedrnová modely lacinou bižutérií.

V posledním desátém díle uvidíme proměnu Ladislavy Ježové. Mělo by jít o nejrychlejší proměnu celé druhé řady, skoro jako by to už také chtěli mít za sebou.
Paní Ladislava studovala střední zdravotnickou školu, ale rozhodla se ji nedokončit. Odjela do Rakouska na zkušenou, pak otěhotněla. Paní Ladislava Ježová věnuje téměř všechen čas butiku se spodním prádlem a svým stálým zákaznicím. Když nepracuje v obchodě, jezdí po veletrzích. Kvůli tomu o sebe paradoxně zcela zapomíná pečovat. Předpokládala bych, že právě toto je naopak důvod o sebe pečovat.
Letitá fyzicky i psychicky náročná práce v butiku zanechala na jejím vzhledu hluboké stopy. Fyzicky náročná práce v butiku?
Když na sebe paní Ježová měla více času, své vizáži se věnovala velmi ráda. Před dvanácti lety si dokonce nechala udělat silikonová prsa a myslela si, že jejich krásný vzhled vydrží navždy. Paní Ladislava pravidelně necvičí ani se nevěnuje nějakému rekreačnímu sportu. Tvrdí, že má pohybu dost v práci, kde je pořád na nohou. Každý den vstává v 8.20 a v 10 hodin otevírá krám, kde je do 18 hodin. Víkendy patří dceři a rodině. Někdy si najde chvilku na plavání a procházky se psem. Nepije alkohol, kouří však 5 až 10 cigaret denně. Povahově je paní Ladislava veselá, bezproblémová, nekonfliktní. Má ráda lidi, je oblíbená, má hodně známých a kamarádů. Bere život s nadhledem.

Protože si její zaměstnanci pamatují, jak dříve vypadala dobře a svěže, rozhodli se zasáhnout. Tajně ji proto natočili v práci a video zaslali moderátorce pořadu Mladší o pár let Sabině Laurinové. Připojili pochopitelně také žádost, aby si pro jejich šéfovou okamžitě přijela. Jak Ladislava zareaguje, až se v butiku objeví natáčecí štáb?

[singlepic id=1419 w=420]

RYCHLOPROMĚNA LADISLAVY KROK ZA KROKEM

Každá proměna trvala vždy několik týdnů. Tentokrát přichází změna. Jako by to štáb už nebavilo a chtěli mít poslední proměnu rychle za sebou. Celá akce bude trvat pouhý víkend.
Na vytíženou podnikatelku se její vlastní zaměstnanci už nemohli koukat, její zanedbanost jim vadila natolik, že ji přihlásili do RS Mladší o pár let. Je s podivem, že žena, která má reprezentovat vlastní firmu, nedbá o svůj vzhled.
Přepadovka v butiku a Sabina si za chvíli odváží překvapenou Ladislavu na víkendové omlazovací procedury.

[singlepic id=1420 w=420]

Skleněný box

Ani Ladislavu nemine vystavení v skleněném boxu a kolemjdoucí tipují: 30, 48, 47, 45, 53-54, 55, 57, 53, 42, 50… Skutečnost je 43 let.

Klinika GHC

Ladislava byla zaskočená, ale omlazovacím kúrám na Klinice GHC se nebránila.
Nejprve absolvuje komplexní screening. V jeho rámci odborníci prověřili např. i její sluch, provedli vyšetření mozkových vln či tzv. denzitometrii, při které se zkoumá hustota kostní tkáně – důležitá informace právě pro ženy, kterým může hrozit osteoporóza. Což ovšem není případ paní Laďky. Její kosti jsou v pořádku, a to dokonce velmi nadprůměrně. Tak dobře jako ona je na tom s kostmi pouhých pět procent žen.

[singlepic id=1421 w=420]

Jde dále z jedné ordinace do druhé: interna a sono dutiny břišní, návštěva u chirurga, neurologa, genetické odběry, konzultace s odborníkem na výživu a další vyšetření. Ladislava nejí skoro vůbec maso, občas si dá rybu. Ani další stravovací návyky se nesetkaly ze strany lékaře s pochopením.

Síň pravdy

Většina vyšetření dopadla dobře a Laďka má i poměrně zdravou životosprávu, přece jen v Síni pravdy uslyšela z úst docenta MUDr. Lubomíra Nováka, CSc., vedoucího lékaře Kliniky GHC, varování. Má nízkou aktivitu bílkovin – enzymů, které likvidují volné radikály. Tyto radikály pak poškozují cévní stěnu. K tomu u Laďky lékaři zjistili vysoký cholesterol a dozvěděli se, že vykouří 10 cigaret denně. To jsou tři faktory, které pro ni znamenají relativně vysoké kardiovaskulární riziko, i přes její jinak relativně zdravou výživu. Vizualizace se Laďce nelíbí, dokonce uvažuje, že okamžitě přestane kouřit.

[singlepic id=1423 w=420]

Stomatologie

Jako jedna z mála má chrup relativně v pořádku, ale pár zubů jí přece jen chybí. Na vrchních zubech má metalo-keramické korunky. Stomatoložka MUDr. Andrea Král jí vybělila zuby, odstranila zubní kámen a doporučila implantáty za chybějící stoličky.

Dermatologie

Dermatoložka Kliniky GHC MUDr. Tereza Gabryšová se rozhodla u paní Laďky pro neinvazivní metody ošetření, které zlepší kvalitu pleti a výraz obličeje. Aplikuje výplňové materiály a botox. Tato aplikace je z rukou odborníka bezpečná, klienti ji většinou snášejí dobře, výjimečně pociťují lehké pálení. Pomocí CO2 laseru jí pak ještě odstranila výrůstky na krku a na zádech.

Nesmí chybět nějaká operace

Plastický chirurg primář MUDr. Miroslav Krejča, PhD. navrhl paní Ježové liposukci břicha a následné zpracování tukové tkáně, ze které se přímo na sále získají regenerativní a kmenové buňky. Ty pak lékař použije k výplni a přirozenému omlazení jejího obličeje. Efekt je trvalý, stárnutí pleti se zpomalí.
Výkon absolvuje paní Laďka v tzv. analgosedaci, která je k jejímu organismu šetrnější než celková narkóza.

[singlepic id=1422 w=420]

Dříve se kmenové buňky získávaly pouze z kostní dřeně, což bylo nevýhodné. Získalo se jich relativně málo a za cenu ztráty dřeně. Proto je tuková tkáň jako zdroj regenerativních a kmenových buněk revolučním přelomem. Tuková tkáň není pro tělo důležitá, většina z nás jí má nadbytek. Tuková tkáň obohacená o regenerativní a kmenové buňky se dá využít k estetickým účelům – omlazení obličeje, zvětšení prsou – ale také k mnoha léčebným účelům. Jednu část kmenových buněk lékaři použijí k omlazení obličeje paní Laďky a druhou zmrazí a uloží pro případ, že by je chtěla využít i v budoucnu.
Při operaci provedl stomatochirurg MUDr. Radim Horák také extrakci v dolní čelisti a následnou náhradu pomocí zubních implantátů z titanu. Tyto implantáty vydrží dvacet až třicet let.

[singlepic id=1424 w=420]

Kromě všech lékařských výkonů si paní Laďka užívala také relaxační procedury na fyzioterapeutickém oddělení Kliniky GHC. Relaxační koupel baňkování a kosmetika, to vše si patřičně užila.

Zkrášlovací tým

Čas proměny se pomalu chýlí ke konci. Je pondělí ráno a Laďku čeká kadeřník, vizážistka a stylistka. Ona se těší, chudák neví, co jí od této trojice čeká.
Vlasy měla prodloužené nevhodnou metodou, která jí vytvořila ve vlasech něco jako dredy a vlasy byly velmi zničené. Kadeřník zvolil jinou metodu prodloužení, metodu Hair Talk, která je jednoduchá na aplikaci i na údržbu. Vlasy jsou na dotyk příjemné, lze se o ně starat zcela normálně jako o vlastní hřívu. A nyní ještě make up a oční linky ve stylu Marilyn Monroe od vizážistky Kateřiny Kornové a bílé šaty s perličkami ve stylu „bohyně“ od stylistky Heleny Bedrnové. Obojí je příšernost sama.

[singlepic id=1425 w=420]

[singlepic id=1426 w=420]

[singlepic id=1427 w=420]

[singlepic id=1428 w=420]

[singlepic id=1429 w=420]

[singlepic id=1430 w=420]

[singlepic id=1431 w=420]

[singlepic id=1432 w=420]

[singlepic id=1433 w=420]

Můj pohled na proměnu

Tentokrát jsme neviděli proměněnou Laďku po nějaké době doma, ale velká změna by tam asi nebyla. Kmenové buňky potřebují čas, než bude výsledek viditelný. Na začátku prezentovali Ladislavu jako zaneprázdněnou podnikatelku. Relax a odpočinek jí prospěly, to sama ocenila. Je zarážející, že tato dáma investovala čas a peníze do úpravy poprsí, permanentního makeupu, tetáže obočí, zvýraznění linky na horním víčku a prodloužení vlasů, když se následně o sebe nestarala. Lenost nebo pohodlnost? Vypadala i po úpravách starší, zvláště po zásahu Kateřiny Kornové. Vlasy nejevily velké změny, vypadaly stejně zplihlé jako na počátku, jen lépe vyfoukané.
Šaty připomínaly víc noční košili než oděv pro bohyni, jak slibovala Bedrnová. Kožich byl zbytečně dlouhý, pokud měla působit jako dáma, měla být zvolena dražší kožešina, nebo její dokonalá imitace a střihově by se víc hodilo krátké paleto s ¾ rukávem nebo pelerína. Nepochopila jsem, proč pondělní návrat do butiku byl pojat v tak okázalém stylu. Kdyby šla na společenskou akci, ale vrátit ji do práce ve společenských šatech, to bylo víc než zvláštní. V malém krámku plném běžné konfekce obsluhuje paní šéfová v „princeznovských“ šatech. Čekala bych návrat elegantní dámy ve slušivém outfitu, takto na mě působila laciným dojmem zmalované ruské turistky.
U této paní by stačilo zvolnit, věnovat chvilku času líčení, úpravě účesu a vypadala by dobře i bez zásahu odborníků.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
Reagovat

Nechci být hnusná, ale doufám, že žádná další klinika nebude mít chuť sponzorovat třetí řadu.

2
Hook
Reagovat

proč, jedná se o reklamu ne?

Reagovat

Hooku, protože Ajda už nechce žádnou další řadu této reality show :) Pokud se najde někdo, kdo to zaplatí, tak je dost pravděpodobné, že se to realizuje :)

4
okkvp
Reagovat

hm – tak v butiku se spodním prádlem je jen šest věšáků na podprdy, návod jak se na klinice vylepšit za 48 hodin každému jinému bude trvat alespoň 14 dnů, vlasy po zásahu kadeřníka vypadají víceméně stejně jako před tím, růžové nánosy na tvářích jsou viditelně přes míru i pro kameru a v bílých dlouhých šatičkách pochybné materiálové kvality i střihu limuzínou do práce ………. no, ještě, že je konec

5
okkvp
Reagovat

ještě dodatek – a pochvalný – v autě kterým ji kradli, měla Sabina chvilku, kdy snad poprvé nebyla afektovaná a působila jako normální mladá ženská.

6
pimpa
Reagovat

Nemůžu si pomoct, ale ta paní vypadala podle mě minimálně stejně, ale spíš hůř, než na začátku. Už tam byla znát ta umělost a „napíchanost“ vším možným. Tenhle díl byl naprosto zbytečný, narozdíl od jiných vlastně nikomu nepomohli.

Reagovat

Díl jsem ještě neviděla, jen jsem se podívala na fotky, nic moc na první pohled. Zmalovaná jak Nastěnka. Ještě že už je konec.

8
Misha
Reagovat

No v jednu chvíli se paní tvářila podobně, jak Dolly Buster v Čápech … jsem přemýšlela, jestli za to může ten gesicht, co jí spáchala na obličeji Kornová …

9
okkvp
Reagovat

Misha – myslíš kachní špul ? To dnes předvádí dle fotek na FB 50% puberťaček – prý je to roztomilé a sexy ….

10
aknadar
Reagovat

Kačenka Kornová a její vizážistické pokusy,to je tedy reality show,jak se někdo může živit něčím, čemu nerozumí. Na paní se opět vyřádila, že by jeden zaplakal.

11
sigi
Reagovat

proměna byla děsná a sama madam z ní bya velice rozpačitá

zaujalo mě, že v krámku tři na tři se uživí tolik personálu. paní podnikatelka asi nemá sílu na takovou dřinu a najala si na to lidi, kteří se ovšem musí zákonitě dloubat v nose, protože do není do čeho jiného rejpnout.

je strašně legrační, jak se u nás ujal po revoluci výraz „butik“, ačkoliv většina z těch podivných obchůdků se něčemu jako boutique neblíží ani náhodou. to vymyslela ministryně Vlasta Štěpová, která po revoluci vykřikovala, jak jsou všude v cizině butiky, a že bychom měli mít taky nějaké…

12
kamila
Reagovat

miluju tenhle seriál stojí za to je skvělé pozorovat jak ze starých paní udělaj třicítku no možná přeháním čtyricítku moc si přeji ,aby byla další řada MOC CHVÁLÍM TENHLE SERIÁL

13
Leninka
Reagovat

No tahle ženská má pecku, prej bílá bohyně…..už tak je na první pohled unělá a to co z ní měli uděat ..hrůza padesátka k pohedání

14
KARTAKOVA
Reagovat

TENTO PORAD JE SUPER NORMALNI ZENA SI TO NEMUZE DOVOLIT TAK JAKO JA.RADA BYCH SE TOHO TAKY ZUCASTNILA ALE JSEM SMOLAR. JINAK VSEM PREJU TOHLE STESTI ZASLOUZI SI TO

Přidat komentář