Panáček v reality show

Mladší o pár let 2: Pusa bez zubů a hromada dluhů (3.díl)

20. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

[singlepic id=1190 w=420]

Profesionálové v oblasti krásy a zdraví se v dalším díle omlazovací show Mladší o pár let podívají doslova na zoubek paní Miluši Holubové. Jak se povede proměna této unavené ženy, která o sebe dosud nepečovala a tvrdí, že je smolařka? Změní se její přístup k životu?

Paní Miluši ze všeho nejvíc vadí, že nemá zuby (horní vůbec, dole jen málo). Nemůže skoro kousat a jí jen to, co rozmělní dásněmi. Ty má už oteklé a bolavé. Tento problém dosud neřešila kvůli financím a nepořídila ani zubní protézu. Důvod? Jednoduše strach ze zubaře. Opravdu jí hrozí bolestivé zákroky? Co vedlo k tomu, že najednou nemá strach a dokonce si nechá zuby spravovat skoro v přímém přenosu před zraky diváků? Podivná logika většiny účastníků této RS.
O svůj vzhled vůbec nepečuje, nepoužívá žádné kosmetické přípravky. Vykonává dvě zaměstnání, málo spí a má nepravidelný režim. Přes den je v prádelně, bere si i služby navíc, po nocích chodí uklízet. Ráno nesnídá. Jí hlavně večer, a to ne právě zdravě – dává si spíš typickou českou kuchyni. Aby tento nápor vydržela, pije kávu a vykouří každý den krabičku cigaret. Tvrdí, že nemá na péči o sebe ani čas, ani peníze. Zajímavé, že na cigarety peníze má! Dokážou odborníci změnit její názor? A jaké šokující proroctví ukáže tentokrát nemilosrdná Síň pravdy?
Kromě zubů trápí paní Miluši také vrásky a to, že se jí lidé posmívají. Sama přiznává, že se cítí o šest let starší, než ve skutečnosti je. Nebránila by se ani plastické operaci prsou.
Jaké zákroky jí nakonec doporučí lékaři a vizážisté? A o kolik let dokážou vrátit čas? Změní se pak přístup paní Miluše k sobě samé?

PROMĚNA MILUŠE HOLUBOVÉ KROK ZA KROKEM

[singlepic id=1191 w=420]

Miluše má tři děti a je už několikanásobnou babičkou. Po rozvodu rodičů žila až do osmnácti let v dětském domově. Nyní bydlí u sestry v Brně, ale ráda by se osamostatnila. V životě se jí to, co chtěla, nesplnilo, až nyní, když ji vybrali do pořadu Mladší o pár let. Do třicítky byla šťastná, pak už to šlo jen z kopce.

Skleněný box

Uprostřed rušné ulice stojí Miluše zavřená v boxu a kolemjdoucí tipují její věk – 53, 50, 53, 54 let.
Radí jí, aby se víc smála, ale to ona už roky nedělá, protože nemá v pořádku chrup. Zubů, co jí chybí, je už daleko více než těch, které jí ještě zbyly.
Skutečný věk Miluše je 44 let. Vypadá opravdu o těch 6 – 10 let starší než je.

[singlepic id=1193 w=420]

Začínáme u zubaře

Po prvním porodu se Miluši začaly zuby kazit a lámat, ona s tím nic nedělala a zubaře se raději začala bát. Proto si ani nepamatuje, kdy naposledy u nějakého byla. Stomatolog MUDr. Abdi Adeeb se jí pořádně podívá na zoubek. Začne prohlídkou, zhotoví rentgen a očistí spodní zuby od nánosu zubního kamene. Vezme otisky churupu, a to bude zatím vše. Další návštěvy ji však neminou, bude se jí zhotovovat protéza.
Nově nasazovaná protéza v ní vyvolává dávicí reflex. Není se co divit, dvacet let neměla zuby a odmítá to zvládnout, chová se jako dítě. Později si dala říci a snad si zvykne. Musí trénovat a trénovat. V nových zubech se sama sobě nakonec líbí.

[singlepic id=1205 w=420]

Bez plastiky to nepůjde

Operace provede přímo primář plastické chirurgie Kliniky GHC Praha MUDr. Miroslav Krejča, Ph.D.
Co vše Miluši čeká? Vadnoucí obličej potřebuje face lifting a operaci horních víček. Ona by chtěla hlavně větší prsa. Tomu ale bude předcházet několik vyšetření.

MUDr. Monika Koudová, klinická genetička, provede genetické vyšetření a setkáme se s ní později i v Síni pravdy, kde Miluši sdělí výsledky. U sestry paní Miluše zjistili karcinom prsu ve 42 letech, a proto se genetika zaměří i tímto směrem.
MUDr. Tereza Gabryšová, dermatoložka, si bere na starost stárnoucí pleť. Začíná chemickým peelingem. Dále přijde na řadu omlazovací metoda, která využívá frakční mikroplazmu a omlazování pomocí vlastní krve. Zákrok mikroplazmou byl Miluši nepříjemný, bolel a štípal. Druhý jí pálil, ale s výsledkem je spokojená.

Po omlazovacích procedurách ji očekávají naplánované operace. Ty v obličeji nebudou problém, horší to bude u prsou. Tam se jí sen nesplní. Nález je sice v pořádku, ale odborníci doporučují další vyšetření, než se vloží implantáty, a proto jí dnes vytoužené zvětšení neprovedou. Miluše neskrývá zklamání, slzy, sice tvrdí, že to chápe, touha po novém dekoltu je silnější. Lékař jí radí, ať se těší na nový obličej, ten bude přece jen víc vidět než prsa. Jenže Miluše je otrávená a už ho prý ani nechce, další operace ji „neberou“, chtěla větší prsa! Strach nemá, ale je tak naštvaná, že nechce ani dál mluvit a později prozradí, že to chtěla ukončit. To je vděk za péči, kterou jí lékaři projevují.
Později pochopí, že to není rozmar lékařů, protože z dalších vyšetření vyplyne nutnost preventivního sledování a zvětšení prsou je jí definitivně zamítnuto.

[singlepic id=1194 w=420]

Operace proběhla bez komplikací, může být druhý den propuštěna domů. Vrátí se až po týdnu na vytažení stehů. Celou dobu nekouřila, ale už je nervózní a na cigaretu se těší. Když se vidí v zrcadle po vytažení stehů, musí sama uznat, že udělala dobře, že to kvůli svému rozmaru – prsům, předčasně nevzdala.

Síň pravdy

Co vše testy odhalily? Vrozenou dispozici k vyšší srážlivosti krve, tzv. leidenská mutace, kterou v populaci trpí 5 – 7 % lidí. Měla by chodit na pravidelné kontroly srážlivosti krve, aby se předešlo embolii. Je v rizikové skupině díky výskytu karcinomu prsu u sestry, celoživotní riziko se u ní pohybuje kolem 13%, proto musí být pravidelně sledována 1 x ročně. Dále se z laboratorního vyšetření zjistil jeden hraniční onkologický ukazatel a nedostatek jedné bílkoviny, která likviduje volné radikály. Ty mohou způsobit vznik zhoubných nádorů.
Pokud zanedbá prevenci, bude za pár let vypadat podobně, jako na obrázku.

[singlepic id=1195 w=420]

Omlazování a zkrášlování nekončí. Poprvé v druhé řadě přichází na řadu botulotoxin a výplně. Na závěr také relaxační maska z aloe vera. Dalším zákrokem, který podstoupí je radiofrekvenční ošetření, které neinvazivně odbourává tuk a léčí celulitidu. Takovýchto procedur je potřeba podstoupit 4 – 8, v intervalu po 14 dnech, aby byl znatelný výsledek.

Hezčí prsa z obchodu Heleny Konarovské

I když operace prsou byla zamítnuta, určitá satisfakce na Miluši čeká. Paní Konarovská, majitelka obchodu s luxusním prádlem jí poradí, jak správně zvolenou podprsenkou vykouzlit větší a hezčí prsa. Konečně je i Miluše spokojená. Vybraný model můžete posoudit na obrázku. Jak už p. Konarovská podotkla, volila vyztuženou podprsenku, a já mám pocit, jako by té výztuže tam přece jen bylo víc, než by mělo. Podprsenku Miluši věnuje.

[singlepic id=1197 w=420]

Zkrášlovací tým v akci

Kadeřník se vyřádil. Zesvětlil a promelíroval tmavé vlnité vlasy Miluše. Prostříhal, zkrátil, vyžehlil a výsledek můžete posoudit sami na obrázcích.
Líčení tón v tónu, tentokrát růžovo-fialové odstíny. Větší množství krycího makeupu.
Sice odmítala šaty, ale nakonec si je oblíbila.

[singlepic id=1198 w=420]

[singlepic id=1199 w=420]

[singlepic id=1201 w=420]

[singlepic id=1202 w=420]

[singlepic id=1206 w=420]

Na Sabině se kadeřník tentokrát také pěkně vyřádil!

[singlepic id=1203 w=420]

Po 14 dnech v Brně na kontrole

Poslední roky o sebe nepečovala, nyní se prý vše změnilo. Používá žehličku na vlasy, líčí se a celkově o sebe dbá. Cítí se o 100% lépe než dříve a konečně také na svůj věk. Doufejme, že jí to vydrží.

[singlepic id=1207 w=420]

[singlepic id=1208 w=420]

Můj pohled na proměnu

Paní Miluše mi byla nesympatická svým chováním. Proměna ji určitě vylepšila, ale pořád vypadá starší, než kolik jí je. Já bych jí po omlazení opět tipovala kolem padesáti let. Vlasy se mi na ní nelíbily, její dlouhé a vlnité byly zajímavější. Je otázka, jak dlouho jí žehlení vlasů bude bavit, jak bude vypadat po směně ve vlhké prádelně a hlavně, zda bude dbát na udržování a obnovu barvy vlasů. Zuby neměla žádné, ale řešení pouze horní protézou bylo zvláštní. Nyní, když se usměje, horní zuby ukázkové a spodní, ty jsou děs. Řídké torzo vlastních zubů hodně kazí výsledný efekt. Pleť byla omlazená, je otázkou, zda bude mít paní Miluše dostatek financí na nové botulotoxinové injekce.
Tato proměna byla podle mě zatím ta nejméně povedená.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
Reagovat

Myslím, že zamlada tahle paní musela být dost velká kočka. Už jen pro její příjemné oči, i když na fotce velmi unavené.

Reagovat

Mě zase zaujaly vlasy, ty vypadají kvalitně, doufám, že jí je nebudou žehlit.
Jinak opět výmluva na zubaře, ta už začíná nudit. Zatím to vypadá, že tam všichni šli jen kvůli tomu. Pokud ti lidé nezmění životní styl, tak je vše zbytečné. A když někdo kouří tolik let, určitě hned tak nepřestane.
Nemá čas a peníze na péči o sebe, ale na cigarety ano a když vemu kolik zabere vykouřit dvacítku, tak to třeba lehké líčení zabere daleko míň.

3
Lea
Reagovat

Zdravotni pojišťovny plně hradí zubní náhrady vyjimatelné, a to v pravidelných intervalech, tuším co dva roky.

Reagovat

Leo, tak třeba lidé jsou velmi neinformovaní. O tom, že máš nárok na půlroční preventní kontroly u zubaře, taky ví málo lidí. Tam asi bude zakopaný pes, samozřejmě v kombinaci s démonem – zubař = bolest.

5
Lea
Reagovat

4 – Lidi to ví, ale jsou líní! Dokud jim nic není kašlou roky na zubaře, pak se diví, že je nechtějí zubaři ošetřit. A nebo na sebe kašlou dál a jen se vymlouvají. Proč něco nejde, to okecají dokonale, ale zvednout zadek a něco dělat, to „nejde“ :-(

Reagovat

Leo, je pravdou, že si občas při docházení na ty půlroční kontroly říkám, proč to nedělám jako kamarád a ten strach a případnou bolest neprožívám jen jednou za 2 roky či ještě déle :)

7
okkvp
Reagovat

no, nárok na hrazené zuby je jednou za tři roky, ale jde o pryskyřičnou variantu s neprůhledným patrem – zkušenost s tím u nás v rodině dost tristní (něco jako plně hrazené brýlové obroučky)

8
Lea
Reagovat

7 – jasně že hrazené klapačky nejsou žádný luxus, ale rozhodně lepší než pusa bez zubů, nebo vykotlané torza chrupu a je to řešení pro ty, kdo nemají finance na jinou volbu. Ale možnost mít je má každý, jen chtít.

9
Lea
Reagovat

Vypadala na zanedbanou padesátku před a pak z ní byla zmalovaná padesátka. Rozhodně nebyla PO o pár let mladší.

10
Maxx
Reagovat

No, vypadala po proměně hrozně, tentokrát se to nepovedlo a to jsem viděl jen druhou část pořadu, protože ve čtvrtek Maxxík sleduje Den D a poté MOPL, takže mě tu budete mít hned u dvou článků vždy v tento den :P

11
okkvp
Reagovat

Též jsem dnes viděla jen druhou půlku. Imho se dnes nepovedl účes, který z paní místo zajímavé tváře vyrobil tuctového vyžilého diblíka od kolotočů. Dojem omlazení jsem jsem zaznamenala až při druhém kouknutí na záznam.

12
Ajda
Reagovat

Musím souhlasit, na konci nic mladšího, naopak, staře vypadající otrávená, vyžilá ženská. Účes hezký, ale k jinému obličeji. Jediné co na ni omládlo byl úsměv a pleť nebyla tak povadlá, ale nános makeupu z ní udělal vyžilou masku.
Celkově mi ta paní byla hodně nesympatická, chvílemi až protivná, když se vztekala jako malé děcko, že nemá nová prsa a nejradši by proto skončila. Chování u zubaře – opět nepříjemná ženská.
Konarovská to nezachránila, neřekla přesně jak a čím vyztuženou podprsenku jí oblíkla, každopádně paní z ní prsa vypadávaly, to bylo vidět v krátkém záběru a potom už ji ukázali jen v nátělníku.

Účes Laurinové v závěru pořadu byl hodně nepovedený :-))

13
jířa
Reagovat

Souhlasím, že se proměna moc nevyvedla, zajímavý je fakt, že paní měla sestru která vypadala decentně, upravená a sympatická.Po proměně to byla Mária ze střelnice,zuby si fakt mohla dát udělat na pojištovnu, to jsou jen pitomé výmluvy.Styl života si myslým, že z ní nikdo nevytluče to nejde po dvou měsících.Ale jestli jí to pomohlo , tak budiž to paní přáno.Ale moc se těším až přestanou na Primě přeměnovat socky.

14
okkvp
Reagovat

Ajda : Sabina měla přímo děsnou prdu (a bylo by možná docela fajn kdyby při výběru oblečku a podpatků tam někdo pomyslel na to, jak bude vypadat vedle malých účastnic – opět vypadala jak o dvě čísla přerostlá kobyla)

ad podprda – vypadala velmi velmi podobně jako jedna z mých oblíbených a nejlépe padnoucích : vyznačuje se výrazně širšími a kulatějšími košíčky, vyztuženo jen tvarovaným molitanem s proměnnou tlouštkou, poprsí z toho nevypadává ani při stoji na hlavě i když se to tak na první pohled tváří.

15
Ajda
Reagovat

okkvp,
ta podprda byla střihově v pohodě, mám taky podobné, ale v jednom záběru mi přišlo, že je asi nějak moc dole vystužená, protože měla venku to, co mělo být v košíčku, jakoby tam neměla místo a pak už jen záběry v nátělníku. Pokusím se v sobotu dát k článku fotku. Jinak nechápu proč na tak útlé tělo chtěla cpát větší prsa.

16
okkvp
Reagovat

Ajda – u ženských je problém s velikostí prsou v hlavě, mám dvě velmi rozdílně obdařené neteře a mnohem větší komplex z malosti má ta obdařenější.
Podle toho jak paní vypadala ve své + v té smetanové s tmavším zdobením, tak má podobný problém jako já – 99% košíčků nám prsa zplácne ze stran čímž vypadají menší a skoro jako kdyby se nám vešly na šířku hrudníku tři. A to i když kostice sedí tak jak má a nezáleží ani na tom, zda je vyztužená či nikoliv. Najít sednoucí tvar je fakt hledání jehly v kupce sena, nelze spolehnout ani na značku ani na velikost.

17
Ajda
Reagovat

jířo,
příští proměna by měla být paní po únavovém syndromu, takže konečně snad konec vlastní vinou zdevastovaných trosek.

okkvp,
jj, najít padnoucí prádlo je o nervy. A hlavně když ověřený střih a značku výrobci inovují a je z toho něco totálně nepadnoucího a hledání začíná nanovo :-)

18
anja
Reagovat

uf takže ten pořad u mě propadá čím dál tím hloub do bahna, nemůžu si pomoct…. seberou někde sockovatou trosku a vehementně se z ní snaží vyrobit – co vlastně?…. ta baba se imrvére tvářila jak jed na krysy, tým včetně doktorů kolem ní lítal a snažil se a ona jakoby měla problém ze sebe vydolovat příjemnou větu nebo aspoň úsměv, o nějakých slovech poděkování ani nemluvě… k čemu té ženské bude nový obličej a nové zuby klapačky? nechápu… k tomu aby zaplatila svoje megadluhy a začala žít trochu normálněji?

no jestli má i tento pořad podat obrázek o úpadku naší společnosti, tak to se mu opravdu daří

19
aknadar
Reagovat

Tento díl byl opravdu slabší. Ženská hrozná, nesympatická. Co by chtěla zadarmo? Z ukázek jsem si nevšimla, že jde o spoluobčanku, to mi docvaklo až později, takže se vůbec nedivím jejímu vystupování a chování. Mají to v genech! Doktoři můžou být rádi, že jim nedala do držky nebo že je nežalovala za diskriminaci, když jí neudělali prsa.Nejvíce se nepovedl (dle mého názoru) účes. A to co měla Laurinová na konci na hlavě…no comment. Kadeřník neměl svůj den.

20
kačena
Reagovat

Nic proti tomu ,ale kdyby se to stalo někomu a nebo kdyby ste vypadali tak jako ona určitě bi ste stim něco chtěli dělat člověku bi se nikdo neměl posmivat tak jako to děla většina lidi jelikož si každy misly že zrovna on je dokonali , copak vy se nebojite zubaře je vam snad přijemna ta bolest od vrtani po trhani zubu jestli že ano tak klobouk dolu před vama,Miluš drž se Chomutov

21
Sima
Reagovat

Kačeno, ne, zubařské procedury nepatří k mým oblíbeným, ale nejsem natolik blbá, abych si myslela, že eliminací návštěv u zubaře eliminuju i problémy s chrupem. Probuďte se, proboha!!!
A zopákněte si při té příležitosti pravopis.

22
Ajda
Reagovat

kačeno,
ne všechno je vždy příjemné, ale bývá to nutné. A vrtání už roky neberu jako bolestivé, s trháním naštěstí tolik zkušeností nemám, ale slyšelas o anestezii? To pak nic necítíš, takže jaká bolest?
Hodně lidí strachem ze zubaře omlouvá svoji lenost. Možná víc než bolesti se bojí toho, jak je zubař za jejich zanedbaný chrup seřve.

23
Mystery
Reagovat

Miluše mi před proměnou v některých záběrech přišla vyloženě pěkná, krásná štíhlá postava po třech dětech, husté přirozeně vlnité vlasy, zajímavé oči. Jen ta dolní půlka obličeje vypadala strhaně. Proměna nic moc, model co na ní navlíkli na závěr – hrůza, účes sice pěkný, ale zcela zbytečný, její vlasy byly hezké i před proměnou.
A Sabina ala Mozart – no comment.

24
Kamča
Reagovat

Tato proměna mě také zklamala, na té 1. fotografii vypadá sice zanedbaně, ale viděla jsem tam skrytou křehkou krásu, kterou by operace odhalily. Tato fotka jí ale spíše lichotila, protože v TV vysílání se mi už tak nelíbila. Krásné oči a vlasy, které určitě má, vůbec nevynikly.

25
okkvp
Reagovat

Ajdo měla jsi pravdu s tou přetékající podprdou, při tom krátkém záběru na malé obrazovce jsem to tolik neodhalila. Možná by ale stačilo lehce povolit ramínka.
… Taky se mi paní moc nelíbí v těch šatech – podle mého jí vůbec nesedí ta barva-nebarva

26
okkvp
Reagovat

Ajda : plus dodatek – díky za pěkný rekap :-)

27
ellen
Reagovat

Paní byla fakt nepříjemná a ukňouraná. Pokud jde o proměnu, tak to řešení zubů opravdu nebylo příliš povedené – tím myslím horní versus dolní (hezky je to vidět i na fotce v Ajdině rekapu) – barvu teda taky moc netrefili ….. Jinak ty závěrečné šaty, no nevím, mně přijdou tak trochu „županovité“, ale kam se hrabou na Sabinin účes …..

28
Sima
Reagovat

Ty šaty se mi líbí, ale paní Miluše určitě není z těch, které by podobné modely nosily – kam taky, že?
A ten první model krásně ukazuje, jak oblíbené „slimky“ dokáží i ze štíhlých nohou udělat buřtíky a zkrátit je opticky na polovinu. Pořád si říkám, kdy tahle totálně neslušivá móda odejde… Ale v tomhle případě to je asi jedno, Miluše se prezentovala jako tak protivná a tak nepříjemná ženská, že by se mi nelíbila asi v ničem.
Ajdo, díky za rekap a za spoustu fotek :)

29
jitka
Reagovat

nechápu Primu a její výběr adeptek na proměnu,to mi tedy hlava nebere.Výběr doposud je děsný.Chápu proměnu u žen,které se o sebe starají ale věk se na nich již podepsal,nebo mají sklon k předčasným vráskám ale vybrat do pořadu ženy u kterých je velmi pravděpodobné,že svůj životní styl nezměňí,že bude nadále kouřit a nebude pečovat o svůj vzhled jak to bylo u všech i předchozín žen.

Přidat komentář