Panáček v reality show

Tisíc a jedna noc mění čas vysílání MOPL, pondělí místo čtvrtka

7. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

Když jsem minulý týden přeposílal Ajdě ke zpracování tiskové materiály k dalšímu dílu Mladší o pár let 2, podivil jsem se jí v e-mailu, proč to TV Prima tentokrát posílá s takovým předstihem.

Dnes jsme na to s Ajdou přišli. Nemůže za to dovolená v tiskovém oddělení TV Prima, ale romantická telenovela Tisíc a jedna noc na konkureční TV Nova, která stojí za překopáním vysílacího schématu TV Prima.

Díky tomu budou další díly Mladší o pár let nikoliv ve čtvrtek, ale již v pondělí. Řekl bych, že tato rychlá změna bude mít v počátku vliv na sledovanost, nebo si někdo všiml upoutávky, že se mění čas vysílání teto plasticko-estetické reality show?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Maxx
Reagovat

O přesunu MOPLU se už ale ví dlouho, několik týdnů. Nejde o aktuální změnu.

Reagovat

Maxx, ale já si fakt nevšiml zatím žádné upoutávky. Tedy, ne že bych televizi a konkrétně TV Prima sledoval nějak často :) Většinu pořadu sjíždím z internetového online archívu, takže tam může být v mém případě zakopaný pes.

Reagovat

Ale jinak první výsledky Tisíce a jedné noci nejsou nijak dechberoucí, 1 a čtvrt mega diváků. Smrtonosná past 4 na TV Prima dala mega. Uvidí se, jak dnes nové díly Cesty domů + MOPL vs Šeherezáda :)

4
Maxx
Reagovat

SUNíčko: Taky nevím, jestli na to byly upoutávky, asi moc ne a tím si možná Prima ublížila, ale v programu to bylo avizované dopředu, nejde tedy o náhlou změnu. Čtvrtky od devíti chce Prima věnovat nové řadě Sběratelů kostí. Od osmi by pak za pár týdnů měli běžet ti Čápi. Jo a jinak ženou z lidu by znovu měla být paní baketa Lída Žemberyová. Ta sledovanost telenovely, Nova asi čekala víc, že? Na Markíze to trhalo rekordy a u nás nic moc. Asi máme lepší vkus ;-)

5
Honzad
Reagovat

Mě se teda zdá mega čtvrt na takovou srajdu až až :-) ale proti gustu…

Reagovat

Maxxi, tak určitě. Co vím, na Slovensku to poráží i televizní noviny a třeba taková Ordinace v růžové zahradě má na Nově pravidelně kolem 2 mega.

Ale nevím, jaký je slovenský televizní trh. Přeci jen včera TV Prima nasadila na oba dva své kanály dobrou alternativu vůči romantické Šeherezádě a ČT se svoji původní tvorbou taky nebyla zlá (cca 900 tisíc).

Je otázkou, zda to fakt někdo zvládne sledovat každý den a taky, zda když mně uniknou 3 díly, tak se bez problému vrátím zpět do děje, což u telenovel bývá.

Reagovat

Ty změny nechápu. Když vyjedou z pořadem, který má omezený počet dílů, tak bych čekala, že mu vymezí stanovený den a dobu a tu zachovají. Tohle neustálé prohazování akurát naštve diváka.

8
Lenka
Reagovat

Ja patrim ke skupine milovniku telenovel a nestydim se to napsat. Videla jsem vetsinu telenovel v televizich, a tedy mohu srovnavat. Problemem Novy je urcite to vysilani 5x v tydnu, to i na milovniky telenovel je az moc a urcite by dali prednost i ostatnim zanrum stejne jako ja. Mam-li hodnotit 1001 noc tak jsem se pomerne nudila a rozhodne jsem cekala vetsi bombu nez jsem videla. Pro mne tam je dost nesympatickych hercu, chvilemi nuda, natahovani deje. Celkove urcite zklamani.

9
anja
Reagovat

v týdnu stíhám televizi stejně až po 21 hodině, takže mě 1001 noc nechává v klidu, já si v noci okoukám svoje agenty Boothy, Morgany, Reidy … a tuto neděli jsem se bavila jak se Willis honil se stíhačkou :D a pak na čt1 skoukla sametové vrahy

vysoká sledovanost Novy v případě turecké telenovely mě nijak nepřekvapila, stále existuje fůra divaček jako je moje kámoška – dělá od do v kanclu, pozdě odpoledne dorazí domů, něco málo udělá domácích prací, odpočine si u Ulice, dá rodině navečeřet, během zpráv skočí do sprchy a pak si dá večerníček – telenovelu……. úžasný život, proč ne, že

Reagovat

anjo, ale ta turecká telenovela včera ve sledovanosti zklamala, 1,3 mega není nic moc. Jak jsem psal, Ordinace dělá v průměru 2 mega.

11
anja
Reagovat

SUNíčko, aha, no já jsem asi zase nepobrala jak jsi to myslel :) mne ale 1 a čtvrt mega nezklamala, naopak… se divím, že tak hodně lidí to sledovalo

12
Maxx
Reagovat

Ta sledovanost je spíše špatná, protože Nova čekala totální rozdrcení konkurence jako se to povedlo v jiných zemích na východě. Nova jen o nějakých 300 táců porazila Primu, v 15-54 oproti tomu Prima o 200 táců vyhrála a Nova měla hodně podprůměrný podíl 23%. To není úspěch, to je spíš propadák, když vezmeme v úvahu, že to má být hlavní trhák Novy na tuhle sezónu. Navíc i zprávy Primy měly větší sledovanost než ta telenovela. Určitě 1001 noc neměla vyloženě špatná čísla, ale Nova čekala mnoooooooohem víc. I když, na to jak to určitě byla levná koupě, tak on i milión je ekonomicky z tohoto hlediska výhodný. To ale ať už posoudí ekonomická oddělení jednotlivých TV.

13
Kovy
Reagovat

Já bych chtěl jen říct ,že jak to porovnáváte s Ordinací,myslíte ,že první díl Ordinace měl 1 250 tis. lidí? Já si troufám říct ,že rozhodně ne..dočkejme času..Jinak na Turecko je to slušná telenovela..já jich pár viděl hlavně dřív ted na tom nemam čas..,ale všimnul jsem zatímco v jinejch telenovelách furt melou dokola překřikujou se tady bylo spíš furt ticho a takový zvukové vyhrocené momenty..či zobrazování měst a krajiny..to mi jediné na tom vadí..jinak hlavní dvě postavy se po vysilání vzali i v soukromém životě.;)

14
Kapi
Reagovat

Ta bulvarni masaz v mediich o propojeni reality a telenovely zacala naplno a jen tak nepolevi- tiskove oddeleni novy jich ma urcite v zasobe dost, aby bylo o titulky a nenapadnou reklamu postrano kazdy den (minimalne ve dny vysilani)

15
Maxx
Reagovat

Kovy: Nebudu se vyjadřovat k tvé oblibě v telenovelách, ale zmínil si hodně zajímavou věc. Ano, Ordinace začínala na hodně špatných číslech, ještě půl roku po jejich startu je ve sledovanosti drtila Rodinná pouta a uvažovalo se dokonce o jejím zastavení. Pak se ale začala sledovanost srovnávat a nakonec Ordinace začala telenovelu Primy porážet, což vydrželo až do konce. Takže ono je možné, že se 1001 noc ještě chytí a bude z ní fenomén, ale osobně doufám, že se tak nestane.

16
Kapi
Reagovat

diky te medialni masazi se bude divat cim dal vic lidi. Protoze kazdy si rekne “ To je tak dobry, ze to porazi vsechny porady a porad se o tom pise v novinach a vsichni na to koukaji? To se musim mrknout taky!“ – všechny bulvarni clanky objednany novou k tomu smeruji

17
Petra
Reagovat

Ja si naopak myslim, ze tato telenovela bude velky propadak a Nova ji zacne pomalu a jiste presouvat z hlavniho vysilaciho casu na mene zajimavou dobu. Neprekvapuje mne uspech Ordinace, Ulice, ale teto telenovele proste neverim. Cesky divak ma rad cesky serial. Prostredi, ktere mu je blizke, prostredi, kde se resi realne veci s kterymi se bud stotoznuje nebo rozchazi, a v neposledni rade ma rad ceske herce. Takovym osobnostem jako Macuichova, Hrusinsky atd se nevyrovna ani tucet tureckych hercu. Pokud jde o sledovanost tak zatim tezko soudit. Pravda 1,3 mil divaku urcite nejde povazovat za propadak ci fiasko. Na druhe strane vzhledem k tomu jakou masivni kampan Nova rozjela na podporu teto telenovely, prostor, ktery ji byl venovan dokonce i v serioznich novinach, plus obrovska zvedavost divaku, tak to nejsou cisla nikterak zavratna a spise si myslim ze se budou snizovat a prohlubovat. Predpokladam, ze i milovnici telenovel nebudou chtit ozelit temer vsechny vecery jednomu poradu, nebot neztratit kontakt znamena nezmeskat temer zadny dil, a to bude fakt drina.

18
Maxx
Reagovat

Tak ten seriál je propadák pro Novu z hlediska jejich cílové kategorie 15-54, kde dosahuje hodně podprůměrných hodnot, kolem 23%. Kdyby Nova cílila na 15+ jako ostatní televize, tak může být spokojená, protože 30% je pro současnou Novu úspěch. Jestli se ale zaměřují na diváky 15-54, tak to docela projíždějí. Nevím jak se to bude vyvíjet dále.

19
anja
Reagovat

18 Maxxi, právě že já se obávám, že Novu už má tolik lidí zafixovanou jako součást svého života, že i tu tureckou telenovelou se Nově podaří lidem našroubovat do hlav – tak jak psala Kapi v 16…

20
Petra
Reagovat

Ja si myslim, ze vubec ne. Podle mne Nova nejprve bude ubirat pocet veceru v hlavnim vysilacim casu ze 4 tak na 2 a pozdeji to prenuse uplne na dopoledne pro duchodkyne, nikdo jiny to sledovat nebude. A o te fixaci na Novu bych si tak jista nebyla. Moje maminka je uplna novacka fanynka nevynecha zadnou Ulici ani Ordinaci, ale 1001 noc se ji vubec nelibi…

21
Kovy
Reagovat

Milovník telenovel zrovna nejsem jediný co jsem tak nějak sledoval častějš byli nejznámější Divokej anděl,Ošklivka betty a tlustá Valentýna. Jinak je to jinej druh telenovely než jsme byli zvyklý s těch jihoamerickejch. Tam furt mleli a mleli.Tady nám zobrazujou jak se ona oblíká,jde po schodech,nastupuje do taxiku apod. Mně příde ,že tady hlavně o ten efekt hodně hlasitá melodie atd.Jinak třeba osobně já budu maturovat a v naší tříde kluci na IKT přečetli si článek na novinkách a divili se ,že to může sledovat tolik lidi, že v tom asi musí něco bejt ,že se na to taky kouknou to samí kamarádka,že prej slyšela v autobuse jak se o tom někdo baví tak ,že se taky koukne atd. Proto si myslim,že pro ty lidi co nesledujou TV tak často kouknou na to dýl ,musej vůbec zaregistrovat ,že něco takovýho vysílá. Proto bych nedělal závěry ohodně sledovanosti.

Jinak se chci vyjádřit někde nahoře psala pani ,že jí to příde hodně 5x v týdnu. Normální telenovela pokud se nemýlim ,se dávala taky každej všední den teda pondělí až pátek. Já osobně díly sleduju v archivu vždy. Takže mně je jedno kolikrát týdně to budou vysílat

22
Maxx
Reagovat

Anja: Ono to už tak funguje čím dál méně. Nově povážlivě klesá sledovanost a Češi si už umí vybírat. 1001 noc a její sledovanost je určitě výsledek přetrvávajícího pouta českého diváka k Nově, ale myslím si, že ten „Nova efekt“ už tak moc nefunguje jako dřív.

23
Petra
Reagovat

Maxx: Naprosty souhlas. Spousta lidi se diva na Novu protoze nic jineho pomalu ani nezna. Je to i tim, ze Nova strasne dlouho byla jedinou komercni stanici na to mela monopol, ale uz to davno neni jak byvalo. Prima se ji hodne priblizila. Zatim co jsem slysela od lidi ve vlaku atd tak na to spise nadavaji a to vysilani 5x tydne jim teda vadi dost

24
Petra
Reagovat

Tak dle ocekavani Nova oznamila presun serialu na 17:30. Diky bohu cesi maji vkus vubec nechapu jak nekoho mohlo napadnout nechat to vysilat v hlavnim vysilacim case toho cloveka bych hned z Novy vyhodila.

Přidat komentář