Panáček v reality show

Mladší o pár let 2: Z babičky opět maminka (9.díl)

3. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

[singlepic id=1348 w=420]

Paní Zuzana Rambousková se diví, proč jí okolí hádá víc, než jí ve skutečnosti je. Sama si totiž na svůj věk nepřipadá. Proč jí tedy ostatní hádají víc? A kdo z rodiny pro ni nakonec bude největší motivací k zázračné proměně vizáže?

Narodila se v Roudnici nad Labem, vyučila kadeřnicí, ale nikdy se této profesi nevěnovala. Záhy si dodělala sanitární kurz a celý život pracovala ve zdravotnictví, převážně jako ošetřovatelka. V současné době pracuje jako pečovatelka, pomáhá starým lidem. Byla vdaná, z manželství má dvě dospělé dcery. Po dvanácti letech se rozvedla a nyní žije s druhem, se kterým má dceru Zuzanku (6). A právě kvůli ní si přeje vypadat o pár let mladší. Když jde totiž s dcerou ven, ostatní si myslí, že jde o babičku, a ne maminku. Proto je jejím tajným snem vypadat na 40 let.

Paní Zuzana kouří od 15 let 10 cigaret denně. Zkoušela přestat, ale nikdy se jí to nepodařilo. Co se týká stravy, jí ráda a hodně, ráda vaří a peče. Měří 172 cm a váží 87 kg. Nejčastěji připravuje českou kuchyni. Moc by si přála shodit, zkoušela různé diety, ale nezhubla. Sportuje jen rekreačně (brusle, kolo, procházky). Spí sedm hodin, ale jinak je celý den na nohou. Dokáže si však najít půlhodinku na odpočinek.
V práci nemá přestávky, je v ní prakticky bez jídla, bez svačiny i oběda. Večer je pak utahaná a potřebuje se najíst. Před spaním toho sní nejvíc. Ráno potom nesnídá.
Nejvíce jí vadí její postava – připadá si tlustá. V obličeji se jí nelíbí víčka a zuby (trápí ji rozsáhlá parodontóza). Pravidelně o sebe nepečuje. Nechodí na kosmetiku a několikrát do roka jde ke kadeřníkovi. Denní krém používá jen nepravidelně, občas si dělá pleťovou masku z jogurtu. Pro jaké zákroky se nakonec lékaři rozhodnou? A co prozradí výsledky genetických testů?

[singlepic id=1351 w=420]

PROMĚNA ZUZANY RAMBOUSKOVÉ KROK ZA KROKEM

Zuzana bydlí v Litoměřicích se svým přítelem, se kterým má šestiletou dceru. Chtěla by omládnout o 7-10 let, aby dcera měla mladou maminku.
Sama Zuzana uznává, že o sebe nepečuje tak, jak by měla. Sice pozdě, ale ráda by to změnila.
Velký problém je pro ni i její postava. Po posledním těhotenství přibrala téměř 30 kilogramů. „Jestli mi odborníci změní obličej, je to určitě i motivace dělat něco s tělem,“ uvažovala paní Zuzana ještě před proměnou. Přiznala ale, že její životospráva není ukázková. Ráda vaří česká jídla, peče, ráda jí, ale prakticky nesportuje.
Ráda jí a vaří česká jídla, peče, ale prakticky nesportuje.

Skleněný box

Tipy kolemjdoucích: 48, přes 50, 54, 55-56, 50, 50-55, 55, 53… Skutečnost je 46 let.

[singlepic id=1352 w=420]

Klinika GHC

Zuzanu čeká celá řada zákroků, než bude v cíli cesty. Začíná jako všichni před ní celkovým vyšetřením.
Plastický chirurg MUDr. Miroslav Krejča, primář oddělení plastické chirurgie se rozhone provést několik zákroků pro zlepšení vzhledu paní Zuzany. Jsou to lékařské zásahy, které řeší problémy v jejím obličeji. 3 v 1, tak by se její operace daly nazvat. Jednak je to klasický facelift, přičemž se odstraní tkáň, která je v nadbytku. Doplní ho temporálním liftem (plastická operace čela) a operací víček. Kromě toho provede plastický chirurg i výplň obličeje vlastním tukovým transplantátem odebraným z břicha obohacený regenerativními a kmenovými buňkami. Tukovou tkáň získal lékař liposukcí, tedy odsátím tuku z nežádoucích partií, čímž pomohl paní Zuzaně řešit i její problém s postavou. Odebrali 300 – 400 ml tuku.

[singlepic id=1353 w=420]

Dokud nevymizí mohutné otoky, nemůže být Zuzana propuštěna domů. To ji trochu rozhodilo. Za tento stav může její láska k cigaretám, otoky jsou daleko větší než u jiných pacientů, ale jak říká lékař, každý otok jednou splaskne. Trvalo šest dní, než mohla odejít domů.
Domácí rekonvalescence je také delší, očekávala, že vše proběhne během pár dní, ale opak je pravdou a ji začíná opouštět elán a nadšení, se kterými do proměny vstupovala. Netěší se ani na zubaře.

[singlepic id=1354 w=420]

Boj s přebytečnými kily Zuzaně ulehčí dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová naordinováním elektrolipolýzy. Jde o metodu rozrušování tuku, která je určena k postupnému zeštíhlení různých partií těla. Pokusí se redukovat její tukové nadbytky v oblasti dolních končetin.
Do tukových partií jsou zaváděny velmi jemné, vlasově tenké jehličky, po napojení na přístroj a nastavení individuálně vhodné intenzity dochází v cílové tkáni ke zvýšení lokálního metabolismu a postupně k odplavování rozpadových produktů tuku, tyto jsou pak vyloučeny převážně ledvinami. Ošetření jsou prováděna jednou až dvakrát týdně. Celkový počet potřebných ošetření je individuální, záleží na stavu a reakci organismu. Průměrně jde o cca 5 ošetření. Efekt elektrolipolýzy přichází postupně, ale od druhého až třetího sezení by měla být redukce ošetřovaných partií viditelná. Rychlost a míra efektu je však velmi individuální. Záleží na nastavení metabolismu jedince, hormonální situaci organismu, stavu dané partie (tloušťky a konzistence tuku). Na váze se úbytek markantně neprojeví, protože tuk tvoří lehčí složku tělesné hmoty, přičemž svalstvo a tuhé tkáně jsou mnohem těžší.
Dosažené výsledky jsou dlouhodobé a stabilní, ovšem za podmínky, že klient dodržuje rozumný životní styl.

[singlepic id=1355 w=420]

Síň pravdy

Ani paní Zuzana neunikla obávané Síni pravdy. Klinická genetička, primářka MUDr. Monika Koudová a doc. MUDr. Lubomír Novák CSc., vedoucí lékař Kliniky GHC Praha ji zde seznámí s výsledky. Genetické vyšetření odhalilo zvýšené riziko rozvoje Alzheimerovy choroby. Lékařka doporučila trénink paměti. Docent Novák zmínil hraničně zvýšené množství cholesterolu a varoval Zuzanu před jejím dlouholetým zlozvykem, kouřením cigaret. Speciální genetické vyšetření potvrdilo sklony k rychle progredující paradontóze, která u ní navíc už propukla.
Nedodržet rady lekářů, bude za pár let vypadat jako na vizualizaci.

[singlepic id=1356 w=420]

Kontrola a vytažení stehů proběhnou po několika týdnech od operace. Nějaké výsledky na sobě Zuzana vidí, ale není to takový pokrok, jaký očekávala. Ošetřující lékař je s výsledky spokojený.

Stomatologie

Přeléčením antibiotiky je nutné zamezit dalšímu šíření paradontózy.
Do své péče si ji vzala stomatoložka MUDr. Zlata Ivanova. Bude se snažit dát do pořádku zuby jak z funkčního, tak estetického hlediska. Paradontóza byla u paní Zuzany zastavena, zuby vyběleny – a to ostatní nyní závisí na tom, jak si osvojí rady lékařky ohledně dentální hygieny. Na přední zuby jí byl zhotoven můstek. O zubní niti slyšela Zuzana poprvé v životě!

[singlepic id=1357 w=420]

Konečně začíná být i Zuzana spokojená s výsledky proměny. Má zuby v pořádku, vyhlazený krk i obličej, zmizely jí vrásky a těší se na závěrečné úpravy. Před těmi si ale ještě dopřeje relaxační masáže.

Zkrášlování?!

Kadeřník zachoval formu střihu, jen ho hodně prostříhal, protože husté vlasy tvořily boule. Oživil jej barvou. Spodní partie podbarvil hnědým odstínem.
Překvapí někoho Kateřina Kornová a její rozhodnutí pro výraznější líčení? Umí vůbec něco jiného?
Podle Hleny Bedrnové má nádherně žensky tvarovanou postavu s výraznými boky. První model je kombinace černé a růžové. Černý trenčkot se zapínáním na zip, s výrazným štepováním a širším páskem doplnil rolák odstín fuchsie.Celkově tento model ukázali velmi krátce, ale Zuzaně slušel. Druhý model – černé kalhoty, bílý top a přes něj v šedobílém odstínu pruhovaný lehký svetr, kterého přední díl končil jako asymetrické cípy, ten už tak slušivý nebyl. Z boku jí rozšiřoval, a celkově mohl být delší o pár čísel. Končil kousek pod pasem, nekryl dostatečně zadek a pod strečovými kalhotami se Zuzaně rýsovaly zařízlé kalhotky, nešvar mnoha žen. Takže buď volit tanga, nebo delší oblečení. Na krku opět lacině vypadající bižuterie.

[singlepic id=1359 w=420]

[singlepic id=1360 w=420]

[singlepic id=1361 w=420]

[singlepic id=1362 w=420]

[singlepic id=1363 w=420]

[singlepic id=1364 w=420]

Kontrola po pár dnech

Zuzana je spokojená se zuby i celkovým vzhledem po proměně. Začala tančit zumbu a nakoupila si novou kosmetiku. Líčí se jinak než dříve. Má celkově ze sebe dobrý pocit a zvedlo se jí sebevědomí.

[singlepic id=1365 w=420]

Můj pohled na proměnu

Musím přiznat, že paní mi nebyla sympatická díky svému stylu mluvení. To, jak při řeči zakláněla hlavu a „kroutila pusou“ na mě působilo afektovaně.
Zákroky jí určitě pomohly, ale opět žádné výrazné omlazení nevidím. Někdo z její rodiny řekl, že vypadá na pětatřicet, tak to ani omylem. Výsledkem proměny je udržovaná žena, která vypadá na svůj věk. Výrazné líčení jí roky přidává. Doma se mi i účes líbil víc, jen by měla ubrat tvářenku a víc použít pudr. Přišla mi tak nějak celá umělá, chyběla přirozenost, ale to může být jen můj pocit. Kdyby měla upravenější účes a lepší líčení, vypadala by dobře hned od začátku.

Pořad se blíží ke konci a já se vždy bavím při tvrzení Sabiny, ať vyčkáme až do závěrečných minut, kde nás čeká závratná proměna. Bohužel, ani nyní se nic závratného nedělo. Je pravda, že po výsledné proměně vypadají účastníci minimálně „udržovaněji“ než před proměnou, ale pokud omládnou, tak na tolik, kolik jim opravdu je. Zatím žádná z žen ve finále nevypadala podstatně mladší, než je její reálný věk.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
okkvp
Reagovat

Koukat asi nebudu, ale na výsledek, rekap a komenty jsem dost zvědavá. Podle hlavy paní tipuji na 45-50 což vzhledem k dospělým dětem asi nebude daleko od pravdy.

2
Mona
Reagovat

Když to vyjde,určitě se koukat budu.Moc se mi váš pořad líbí.

3
Neris
Reagovat

kolik je pani let?

4
okkvp
Reagovat

Prima mi štve s tím, že z toho rozličného oblékání je vidět v pořadu jedno obří velké kulové. Účes podle mého opět divnej a z profilu přímo hroznej.

5
Eva
Reagovat

Vyměnte konečně tu Kačenu Kornovou.Její líčení je šílené.Paní Zuzana vypadala pěkně až na konci pořadu,když ji byla Prima navštívit-a to se líčila sama.

Reagovat

5 Evo,
to už bohužel nejde, pořad je dávno natočený, příští týden už je poslední díl.

Neris,
je jí 46.

7
Misha
Reagovat

Taky si myslím, že nejlepší práci odvedli doktoři … ale vizážisti a kadeřník- to je bída a běs … těm bych se fakt nechtěla dostat do ruky :o)

8
okkvp
Reagovat

Mimochodem – při pohledu na Kačenku mi napadlo, že ta zrovna taky vypadá na těch svých 44 v obličeji poměrně dost jetě

9
Ifa
Reagovat

Mne teda dost vadi a zarazi to, ze jim ti zubari ani nevynadaji. Protoze ty hruzy, co maji lidi v puse, za to si muzou z 95 % sami. Za vrasky dejme tomu clovek nemuze, ale za shnily zuby bez pece ano. Takhle je to jen samej usmev a bez mrknuti oka se delaji zuby za sto litru… Chtelo by to trochu „moralizovani“ ze strany tech zubaru.

10
Ajda
Reagovat

Ifa,
tahle paní tvrdila, že jí celé roky nikdo neřekl, že má paradontózu. Ale o zubní niti slyšela prvně v životě. Tahle měla zuby ještě celkem v pohodě, některé tam něměly skoro nic a u nich s tebou souhlasím.

Mně vadí, že tam berou samé kuřáky co o sebe nedbají a kouření stejně nezanechají. Proč pomáhat někomu, kdo se dobrovolně devastuje sám? Snad je nenapadne třetí řada.

11
okkvp
Reagovat

Ajdo – kuřačky si sice přidávají hřebíček do rakve, ale vzhledem k tomu, že je mnoho z nich ještě i v mohem vyšším věku podstatně zachovalejších a mladistěji vypadajích než mnoho stejně starých, ba i mladších nekuřaček, tak bych si tohle tedy pronést nedovolila. Při téhle logice by také měli vynechat všechny s nadváhou, stresovým zaměstnáním, neklapajícím manželstvím apod, protože i to jsou věci, které člověk může sám ovlivnit a podstupuje je dobrovolně.

12
Ajda
Reagovat

okkvp,
ale vem si, jak se některé kuřačky v tomto pořadu prezentují – ani nedokáží vydržet bez cigarety po dobu hojení.
Rozhodně nehážu všechny kuřáky na jednu hromadu, myslela jsem jen některé účastnice, které otevřeně přiznávají, že na cigára mají čas i peníze, ale na péči ne.

13
okkvp
Reagovat

v tom ti dávám za pravdu

Přidat komentář