Panáček v reality show

Mladší o pár let 2: Partnerská proměna (8.díl)

21. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

[singlepic id=1306 w=420]

Navrátit ztracený elán a vypadat mladší by si přála zejména paní Eva Lanzingerová. Její partner ji na cestě doprovodí jako podpora.

[singlepic id=1307 w=420]

Eva Lanzingerová

Paní Eva neměla v životě na růžích ustláno, dokonce se kdysi ocitla na psychickém dně. Trápení se tak podepsalo na jejím zdraví i vzhledu. Kvůli onkologickému onemocnění jí byly odstraněny fibroadenomy a to opakovaně, takže jí z prsou moc nezůstalo. Jiná volba nepřicházela do úvahy. Mít nové poprsí je jejím snem. Sní o tom, že bude vypadat stejně dobře jako dřív.
Vyučila se prodavačkou a po celý život v obchodě pracovala. Nyní je inspektorkou distribuce tisku v supermarketu. Z manželství má dvě děti, ovšem v současnosti probíhá rozvodové řízení. Nefungující partnerství způsobilo, že se psychicky zhroutila a rychle chátrala. Nakonec skončila na několik měsíců na psychiatrii.
Eva je se svou postavou celkem spokojená, i když by ráda trochu zhubla. Snaží se jíst střídmě, přiznává však, že někdy mívá období, kdy se vyloženě cpe. Sportovat moc nemůže (vzhledem k zdravotnímu stavu), ale alespoň rekreačně se věnuje cyklistice a procházkám. Mezi její největší zlozvyky patří pití kávy a kouření (20 cigaret denně). Snažila se s tím přestat, jenže to nedokázala.
Nedávno začala pravidelně chodit na kosmetiku, na manikúru a ke kadeřníkovi (jednou za rok). Nikdy se nelíčila make-upem, pouze si malovala oči. To teď nemůže, protože má převislá víčka, a když si oči namaluje, po chvíli ji začnou pálit a slzet.
Je otevřená, upřímná a má hluboké sociální cítění. Někdy až příliš. Řekne pravdu za každou cenu, i když z toho má pak problémy. Nesnáší lež.
Proměnit se chce hlavně kvůli sobě, její touhou je vrátit se ke svému vzhledu před zdravotními problémy. To, jak vypadá, jí vadí, je z toho rozladěná, někdy dokonce pláče. Dokážou jí lékaři opět zvednout sebevědomí?

[singlepic id=1308 w=420]

Petr Bajgar

Petra Bajgara přihlásila do proměny jeho partnerka Eva. Když řešila paní Eva nelehkou životní situaci, Petr jí nabídl výpomoc s bydlením. Tehdy ještě jen jako kamarádce. Pak se stal jejím partnerem. Do proměny zpočátku jít nechtěl a bránil se. Nakonec se však rozhodl, že Evu podpoří.
Je rozvedený, z manželství má syna. Pracuje jako obchodní zástupce. K jeho zlozvykům patří pití kávy a kouření. Rád jezdí na kole, chodí na procházky, stará se o zahrádku. Kromě toho hrával tenis.
Je velice čistotný, pravidelně se maže krémem a jako muž se o sebe stará. Stravuje se střídmě a nic moc mu na sobě nevadí. Potřeboval by ale vylepšit zuby a také by se mu líbilo zbavit se vrásek. Svou účast v pořadu bere hlavně jako Evinu psychickou podporu.
Kdyby to bylo na něm, na partnerce by nic neměnil. Líbí se mu taková, jaká je, ale chápe její touhu po nových prsou. Je přesvědčený, že by ji takový zákrok psychicky hodně pozvedl.

[singlepic id=1309 w=420]

PROMĚNA EVY A PETRA KROK ZA KROKEM

Eva je sice ještě vdaná, ale je to jen formalita. Žije s Petrem, který jí pomohl v její těžké životní situaci. Má dvě dcery Jitku (27) a Hanku (23), které jsou již samostatné. Petr má syna.
Oběma se zhroutil život a skončili v psychiatrické léčebně v Bohnicích, kde se také seznámili. Petr se tam léčil s bipolární poruchou ze svých maniodepresivních stavů a Eva se dávala psychicky dohromady z problémů v manželství. Evin manžel prodělal mozkovou příhodu, a i když na něm nezanechala fyzické postižení, zasáhla mu psychiku a Eva dlouho snášela jeho problematické chování. Poslední kapkou k jejímu zhroucení byla smrt maminky, úraz dcery a smrt strýce, to vše během deseti dnů. V Bohnicích si srovnala priority a rozhodla se domů již nevrátit. Našla si azylové bydlení, ale znala se už s Petrem, kterému přišlo logičtější, aby šla bydlet k němu. Z kamarádů vznikl postupem času pár. Žijí spolu šťastně dva roky.

Skleněný box

Skleněný box je opět v nákupním centru.
Evě hádají 50, 55, 45 a 58 let. Skutečnost – 51 let.
Petr podle kolemjdoucích vypadá na 55, 57, 50 a 59 let. Skutečnost – 52 let.

[singlepic id=1310 w=420]

Cesta za mladším vzhledem vede přes Kliniku GHC

Jako první přichází na řadu komplexní screening. Je to jedinečné vyšetření vyvinuté původně pro potřeby NASA, které slouží k diagnostice přítomného onemocnění již ve fázi bez klinických příznaků.
Preventivní zdravotní prohlídky umožňují případnou nemoc podchytit už v samém začátku a významně snižují riziko vzniku různých nebezpečných chorob. Vyšetření tělesných obtíží přitom chápeme v úzké souvislosti s psychikou, která často tělesný příznak provází nebo je jeho příčinou. Celé vyšetření se absolvuje během jediného dne na jednom jediném místě.

Screening obsahuje:
Interního vyšetření
Vyšetření kardiovaskulárního aparátu
Cévní systém
Neurologické vyšetření
Oční vyšetření
Dermatologické vyšetření
Denzitometrie (hustota kostní tkáně)
Uroflowmetrie (U mužů sledováním průtoku moči. Touto metodou se odhaluje případné zpomalené vyprazdňování, jež je většinou v souvislosti s problémy s prostatou.)
Gynekologická prohlídka
Vyšetření ultrazvukem
Rentgen hrudníku
Stomatologie
Ušní-nosní-krční
Laboratorní vyšetření
Panel stresové zátěže
Rehabilitační vyšetření
Nutriční poradenství
Suma sumárum za toto vyšetření zaplatíte bez rozdílu pohlaví 59 tisíc!

Operace, které Eva podstoupí, provede profesorka MUDr. Markéta Dušková, CSc., specialistka na operace obličeje a nosu. „V obličeji paní Evy dominuje velký nos, a pokud bychom s ním nic nedělali, jakékoliv další změny, do kterých bychom se pustili, se budou kvůli nosu ztrácet,“ vyjádřila se profesorka Dušková. Nos upraví po domluvě jen tolik, aby Eva novou změnu psychicky ustála.

[singlepic id=1311 w=420]

Další operací, kterou Eva podstoupí je zvětšení prsou, a to jednou z nejnovějších a nejmodernějších metod – zvětšení pomocí vlastního tuku obohaceného o kmenové buňky. Tato metoda je přirozenější než použití implantátů a prsa oživí. Ta budou po operaci přirozeně plnější, ztratí se povadlost.
Na sále profesorka Dušková odebrala při liposukci břicha tukovou tkáň. Část této tkáně se využije k separaci kmenových buněk, jimiž se obohatí tkáň, kterou do prsou implantují.
Na stránkách Kliniky GHC jsem si v ceníku našla orientační cenu tohoto zákroku a pohybuje se v rozmezí 240 -260 tisíc! (Augmentace prsou – zvětšení vlastním tukem s použitím kmenových buněk. Cena je včetně liposukce a získání kmenových buněk.)

Kromě zmenšení nosu absolvuje Eva po několika týdnech také operaci víček a koutků úst. Tuto operaci provedla paní profesorka pouze s lokálním umrtvením. Eva se těší, že se konečně zbaví slzících očí a může se začít líčit podle svých představ.

Síň pravdy – Petr

Vyšetření prokázalo u pana Petra zvýšenou hladinu cholesterolu a homocysteinů. To mu oznámil doc. MUDr. Lubomír Novák, CSc, vedoucí lékař Kliniky GHC Praha. Upozornil pana Petra také na to, že jeho biologický věk je až o deset let vyšší než věk kalendářní, což se objevuje např. v oblasti paměti.
Pokud nebude dodržovat rady odborníků, bude za deset let vypadat jako na zhotovené vizualizaci.

[singlepic id=1316 w=420]

Protože se vizualizace Petrovi ani trošku nelíbila, vyrazil i on za omlazujícími zákroky. Bere si ho do své péče dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová, která u něj aplikuje kombinaci dvou omlazovacích metod. První z nich je založena na fyzikálním principu radiofrekvence, druhá z nich využívá k omlazení vlastní krev. Ta vyvolává v kůži přirozené procesy regenerace a dochází k postupnému omlazení pleti. Na některé vrásky už ale tyto metody nestačí, a tak dermatoložka aplikovala panu Petrovi ještě nanobotox – botox aplikovaný speciálními tenkými jehlami vytvořenými nanotechnologií. Jejich výhodou je to, že aplikace s nimi nebolí a je mnohem přesnější.

[singlepic id=1315 w=420]

Pro oba partnery byla připravena speciální kosmetika individuálně vyvinutá na základě analýzy DNA, absolutní novinka od Laboratoires William Didden Paris. Ta může být aplikována jak lékařem, tak při domácí péči. „Výhoda aplikace u lékaře je, že působení přípravku vpíchnutého jemnou mezoterapeutickou technikou je mnohem intenzivnější než při pouhém nanášení doma,“ vysvětlila dermatoložka MUDr. Nina Koutná. Petr absolvuje kompletní kosmetické ošetření.

Petrovy nové zuby

Pan Petr sice vstupoval do pořadu Mladší o pár let hlavně jako psychická opora své partnerky, ale i on měl jedno velké přání – nový chrup. Polovina jeho zubů chybí. Lékaři se rozhodli pro zavedení implantátů. Absolvoval stomatochirurgický výkon v analgosedaci, což je šetrnější metoda než plná narkóza. Stomatologická léčba u pana Petra byla v jednom ohledu unikátní. Neměl dostatek kostí a jediná možnost v tomto případě ještě před několika lety byla snímací protéza. Dnes už jsou lékaři schopni kost dosypat, vytvarovat, doplnit a udělat veškeré podmínky pro to, aby mohli nainstalovat implantáty. Petr má tedy fixní náhrady- implantáty, které fungují stejně jako jeho vlastní zuby, prozradila stomatoložka MUDr. Zlata Ivanova z Kliniky GHC. Prostor mezi implantáty (nahoře 2-4-6, dole 6-4-6) vyplnili fixním můstkem.

Síň pravdy – Eva

U paní Evy, která je kuřačka, odhalili lékaři rizikové faktory v podobě zvýšené hladiny cholesterolu, homocysteinů a zvýšené hladiny cukru v krvi. Hrozí jí rozvoj aterosklerózy. I ona má vyšší biologický věk a zhoršenou paměť. U obou partnerů by měla následovat léčba spojená se změnou životního stylu. Vizualizace nepotěšila ani Evu.

[singlepic id=1317 w=420]

Zkrášlovací tým, nebo tým hrůzy?!

Kadeřník měl tentokrát „svůj“ den a účes se mu povedl. Promelíroval Evě vlasy blond odstínem a celé to přetáhl světle medovou barvou, vzniklá variace tón v tónu a Evě opravdu sluší. Tentokrát ponechal i délku vlasů, žádné zahušťování a prodlužování, výsledkem je přirozený, vzdušný účes.
Účes se tedy sice zdařil, ale Kateřina Kornová na rozdíl od kadeřníka „svůj“ den neustále hledá. Výraznější líčení bylo pohromou pro Evin obličej.
Podobnou katastrofou je pro ni i návrhářka Bedrnová. Oblékla Evu podle svých slov krásně a výrazně do módních kombinací barev černo-bílo-modro-červené. Výsledkem byl pruhovaný tuctový model ženy z ulice, doražený lacinou bižuterií. Variace v trenčkotu byla zdařilejší, ale žádný módní zázrak. Petrův svetr přes ramena byl také pěkný propadák.

[singlepic id=1318 w=420]

[singlepic id=1319 w=420]

[singlepic id=1320 w=420]

[singlepic id=1321 w=420]

[singlepic id=1322 w=420]

[singlepic id=1323 w=420]

[singlepic id=1324 w=420]

Nesmí chybět kontrola po pár dnech

Eva je spokojená. Změnila šatník, je veselá a nezapomněla na nákup a používání „malovátek“. Naštěstí je používá umírněněji než Kateřina Kornová ve studiu. Vyžehlené vlasy jsou pryč. Krepatý, zvlněný účes už tak dobře jako ten od kadeřníka nevypadá. Celkově jsou oba za proměnu rádi, zvedla jim sebevědomí. Petr tvrdí, že Evě někdy až přespříliš a musí ji krotit.

[singlepic id=1325 w=420]

[singlepic id=1326 w=420]

Můj pohled na proměnu

Ač vypadali starší, byli oba partneři v reálu mladší, než jsem tipovala. Petr měl po proměně vyžehlenější obličej, zuby mu prospěly stoprocentně, jen to omlazení jsem tam neviděla.
Eva i po proměně vypadala starší, hlavně ve studiu po „zásahu“ Kateřiny Kornové. Ta svým líčením potlačila výsledek plastických operací. Z nosu jsem trošku na rozpacích, ten původní se mi snad i líbil víc. Prsa a oči jí pomohly. Domácí líčení chce trochu cviku. Oblečení ve studiu nemá cenu víc komentovat, šedý průměr, bižuterie katastrofa. Oba by si zasloužili víc péče od stylistky, zdá se mi, že to pěkně odbývá u všech účastníků. Nevím, jestli to byl jen můj pocit, ale neudělali něco se zuby i Evě? Minimálně je měla vybělené.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Blanka
Reagovat

Proměna se mi velice líbila. Paní doktorka je naprosto úžasná. Jen líčení od vizážistky Kateřiny Kornové lehce připomína travesti. Jí velice osobně sluší, přesto na omlazených klientkách působí jako divadelním dojmem. Jinak dávám palec nahoru!:-)

2
Lea
Reagovat

Viděla jsem jen konec, dala jsem přednost Reportérům, ale paní nic moc. Dobré vlasy, doma už horší. KK zase nezklamala-hrůza. Pán byl dobrej. Budu muset projet pak archiv a počkat na rekap, tam na fotkách vidím nejlíp rozdíly, v tv je to vše mžik.

3
okkvp
Reagovat

tak pána jsem dnes prohádala o 13 let …
Nos pěkný. Oblečení – dnes se s tím Bedrnová tedy nemastila – nevím zda lze vůbec mluvit o stylingu, byť to paní slušelo. (uvázaný svetr u pánů má být jako co ?) Kadeřník dnes pochvalu. Kornová si z těch lidí snad dělá bžundu – paní po jejím „zkrášlení“ vypadala jako Jolly Jocker. Doma vypadala v obličeji opět o mnoho líp až tedy na ty podivně krepaté vlasy.

4
Petra
Reagovat

Nechci stale jen kritizovat, takze to byl prvni dil, kdy mi byli soutezici sympaticti. Ale.. Tentokrat nebylo liceni to nestrasnejsi, pani Bedrnova jako oblékačka tentokrat totalne propadla. Proc proboha davat pani, ktera chce omladit, takovy outfit? Kalhoty nemely na jeji postavu dobry strih, pricne pruhovane triko ji zbytecne rozsirovalo, bižu ani nebudu komentovat a ten cerveny svetr, to byla tresinka. A abych si nerypla, prispevek okkvp:3 je přesný. KK pani Eve opravdu nevhodne namalovala usta.

5
JItka
Reagovat

Paní krásně omládla a pán taktéž, ale musím souhlasit s tím, že líčení bylo velmi nepovedené. Už po několikrát se mi zdálo, že je líčení až moc a nehodí se, ale ta růžová rtěnka…. jak se paní usmála, tak jsem se jí až lekla. Potom, když je natáčeli doma, tak jí to slušelo o moc víc a vypadala bezvadně, ani ty vlasy rozcuchaný mi nevadily.

6
jířa
Reagovat

Tentokrát jsem se dívala poctivě na celý pořad.Líčení u paní se mi zdálo katastrofální, působila šíleně strojeně, prostě jí to nesedlo, fakt připomínala žolík.Pán senzační, celkově paní dostala chut do života a to je důležité.Ale vytrpěla asi dost bolesti i když na konci tvrdila, že to až tak nebolelo. Určitě by si měla nechat někde poradit jak se líčit a česat, K.K. jí moc dobře neporadila.

7
Jidush
Reagovat

Zase jsem se přesvědčila, že chlapi mají stárnutí jednodušší:-) Pánovi to seklo i bez vylepšení a u mladých holek by šanci určitě měl:-) Paní mi byla víc sympatická před operacemi (nevím proč. Možná proto, že mám taky velký nos?:-D). Doma bych jí pak zakázala tu tmavou konturku, jinak dobrý.

8
Lady XL
Reagovat

Pár působil sympaticky, měl v sobě energii,jiskru. Proměna byla dobrá. Já bych sice volila jiný nos, ale ona to tak chtěla, tak ho má. Jinak jí to v tváři moc omladilo a účes to korunoval. Tentokrát se mi moc líbil, včetně barvy. Oblečení – nic moc, jak z normálního šatníku, extra out fit to nebyl… A pak už nastal ten děs – práce KK… Upřímně-ani její nalíčení se mi nelíbí.Podle mne měla sama KK málo výrazná ústa (myslím tím během líčení,když mluvila na kameru). A v momentě kdy řekla, že „hurá“ musím paní nalíčit výrazněji, protože si to /chudák/ zaslouží…, tušila jsem, že bude zle!! Makeup prosím, ale ty oči, děs. Místo aby zářily, protože je měla konečně pěkné, tak je zazdí tmavými stíny…. Totální propadák, zazdila tím celou práci chirurgů.

Reagovat

Bedrnová jí mohla dát k tomu pruhovaně-červenému modelu mokasíny nebo botasky a vypadala jak německá turistka, co v důchodu objíždí ,,svět“.
Vlasy se povedly, možná proto, že si kadeřník odpustil to své oblíbené prodlužování. O KK snad už víc ani napsat nejde :-(

10
miruna
Reagovat

Ač oba vypadali mnohem starší,proměnu jsem žádnou nezaznamenala.
Pán sice vypadal svěžeji ale stále na svůj věk zatímco paní bych ještě pár let přidala.Líčení bylo příšerné a oblečení taky nic moc.
Snad jí to pomůže po psychické stránce,jinak si myslím,že tentokrát proměna nevyšla.

11
jana.r
Reagovat

\tak taky jsem nijak výraznou proměnu nezaznamenala, snad jen, že na konci byli vykoupaní a upravení, na začátku jakože neupravení. Zblízka se mi paní více líbila s původním nosem, který mi nevadil a ani se mi nezdál až tak dlouhý, nový nos se mi zdál dost baňatý a nakrčený, myslím, že paní změna neprospěla. Účes byl tentokrát dobrý, oblečení nic moc, ta bižu je úděsná, nevím, proč to na každýho rvou. Líčení se mi nelíbí nikdy, je ho vždy hrozně moc. Pánovi opravili zoubky, jinak zůstal svůj.

12
Lady XL
Reagovat

Ještě k pánovi – podle mne byl z nových zubů ještě nesvůj. Moc dobře ještě s nimi nemluvil, asi si nezvykl tak rychle, jak čekal :-). Na konci jsem čekala, že se bude víc vyjadřovat právě k nim, vždyť to byla u něj ta zásadní změna, ale bylo ticho… Čekala jsem, že i on bude děkovat stomatologovi. To bylo podle mne docela rozpačité.
A mimochodem, taky nevěřím, že „to tak moc nebolelo“ :-), jak povídala paní. Ale je pochopitelné, co říkala :-)).

13
Ajda
Reagovat

Tipla bych si, že toto byla zatím nejnákladnější proměna.
Podle ceníku kliniky stojí celkový screening jednotlivce 59 tisíc, operace prsou s využitím kmenových buněk 240-260 tisíc. K tomu nos, zuby, víčka, kosmetické zákroky, kosmetika vyrobená podle DNA na míru každému z nich…

14
Kapi
Reagovat

aaaaaaaaaaaaaa – co to ma po te plastice za klaunsky nos? A to licení? to stala u kamen s cervenou svickou kdyz vybuchly?

15
Bazinga
Reagovat

14 – to s tím líčením je prostě daň za proměnu, chápeš ? Jakože „ano, pani, my jsme si vas vybrali, veskere naklady na promenu zaplatime, ale vy nam musite slibit, ze se nechate nalicit K.K. /čti ka-ká/“ no a člověk si řekne, tož tak, co.. šak pak se to smyje… a vydrží to… a pak mu všichni tleskají a jásají a do ucha šeptají, šak co… to se pak smyje … a v dalším díle K.K. /čti jako minule/ zase vytáhne ty svoje barvičky, zapřemýšlí , v duchu si pohodí hlavičkou a řekne si: šak co, když, tak se to pak smyje a pak pár profesionálními tahy zničí práci tolika odborníků … jak říkám, daň to je :-)

16
Kapi
Reagovat

15 – tak to je perla! :) A pravá!

17
Jitka
Reagovat

15:-)))) a jak pravdivé:-)

18
jířa
Reagovat

Prima postřehy, ale řeknu Vám, chce to kus odvahy se takhle vystavit, bytˇbych ve skrytu duše toužila po nějaký plastice, tak takhle veřejně NIKDY. Za tu jejich odvahu smekám.Chce to mít v sobě kus exhibionisty,jinak fakt nevím, jedině že by za to mohly ty srovnané hodnoty z těch Bohnic?

19
Věra Zunová Jelínková
Reagovat

Znám Evu asi 30 let a musím říct,je to úplně někdo jiný. Vždy se líčila jen decentně a u toho by měla zůstat,protože ji to slušelo. Přeji hodně štěstíčka s novou tváří. Papa Prcek.

Přidat komentář