Panáček v reality show

Mladší o pár let 2: Nový obličej – nový začátek! (6.díl)

7. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Mladší o pár let / 10 Years Younger

[singlepic id=1263 w=420]

Eva Vavřičková bere účast v pořadu Mladší o pár let jako svou životní šanci. „Vybrali jste si mě na totální proměnu? Tak to dám výpověď v práci, ať mám na takovou životní příležitost dostatek času!” říká s radostí Eva Vavřičková, hlavní hrdinka šestého dílu omlazovací show. Nezklamou odborníci na estetiku její obrovská očekávání?

Paní Eva hodnotí svůj zjev velice negativně. Připadá si, že vypadá jako babička. Tou být rozhodně ještě nechce, i když už má vnučku. Doufá tedy, že jí profesionálové z řad lékařů a vizážistů navrátí k životnímu elánu také mladší vzhled. Myslí si dokonce, že díky jejich zásahům může omládnout až o 20 let. Opravdu se tak razantní proměna podaří? Na své zdraví příliš nehledí. Sama tvrdí, že v mládí chodila neustále na večírky a tancovačky, nevyhýbala se alkoholu ani cigaretám. Teď už se sice zklidnila, ale stále na životní styl příliš nedbá. Věří totiž, že má v genech dlouhověkost, protože její maminka je čilá devadesátnice.
Potvrdí, nebo vyvrátí tuto domněnku výsledky v síni pravdy? Bude muset Eva přiznat omyl?

Tvrdí, že jí nic nechybí a nic ji nebolí. Nijak pravidelně necvičí, má během dne v práci dost přirozeného pohybu, což jí podle jejího názoru stačí. Každodenně vstává paní Eva po šesté hodině a jde ven s pejskem Matýskem. Po snídani skočí mamince píchnout inzulin, vyvenčí jí psa a vydá se do práce nebo zpět domů. Na jídelníčku má obvykle domácí teplou stravu, ale velice nezdravou. Miluje hranolky, knedlo, vepřo, kachnu apod. Zatím nemá potíže s kily, stále se drží zhruba na stejné váze.
Momentálně je prodavačkou v butiku v Praze, kde působí v oddělení sportovního oblečení. Dříve prodávala v sexshopu. „Mám obchodní talent, prodám i neprodejné,“ říká o sobě s úsměvem. Pracovala mimo jiné také v Rakousku jako pokojská nebo v Itálii jako barmanka.
Povahou je upovídaná, kamarádská a někdy nervózní. Kromě obličeje by si na sobě přála změnit také povadlé svaly na rukou. Mezi její koníčky patří cestování. Nejvíce miluje Itálii.
Život se s touto hrdinkou omlazovací proměny také zrovna nemazlil – většina blízkých kamarádek jí zemřela. Proto paní Eva věří, že jakmile bude mít nový obličej, začne znovu, třeba i s novým přítelem.

PROMĚNA EVY KROK ZA KROKEM

Eva je z Prahy, má dceru a vnučku, bydlí sama a má přítele. Sice se snažila hrát udivenou, když „jako “ přemýšlela, kolikrát byla vdaná, ale bylo to jen divadlo. Copak to jde zapomenout, že jí třetí manžel zemřel druhý den po svatbě?

[singlepic id=1264 w=420]

Možná to byl záměr představit nám Evu jako zanedbanou ženu, které zákroky odborníků uberou léta, ale to bylo jen zdání. Eva již dříve podstoupila operaci horních víček a vyhlazení tváří, na těle má několik tetování včetně permanentní linky kolem rtů a v nose se jí třpytí pearcingový kamínek. Jediná vada na kráse tak byly její vlasy. Odrosty volaly po barvě. Bylo vidět, že dbá i o oblečení, jednoduše žádná zanedbaná chudinka. Její motto – život začíná po padesátce. Co si od „nového“ života po operacích slibuje? Začne honit chlapy! Nelíbí se jí na sobě podbradek, spadlé tváře a vaky kolem očí. Největší zlozvyk je u ní kouření a ani v jídelníčku nemá zrovna jen zdravé potraviny.

Skleněný box

Do skleněného boxu v nákupním centru se oblékla do sportovního.
Tipy kolemjdoucích – 63, 64, 65, 65, 63… Skutečnost je 57 let.

[singlepic id=1265 w=420]

Skalpel, prosím!

Eva veškeré zákroky podstoupí na Klinice GHC. Předoperační prohlídka, odběry krve na BioAgig, EKG, to jsou první vyšetření, které absolvuje.

[singlepic id=1266 w=420]

Má před sebou operaci spodních víček, facelift obličeje a lift temporární, aby se vyřešilo i obočí a spánková oblast. Zákroků se nebojí, prospí je a vzbudí se prý krásná jako labuť. Operace jako ve většině případů v tomto pořadu provede primář plastické chirurgie MUDr. Miroslav Krejča, Ph.D.

[singlepic id=1267 w=420]

Sice je trošku víc oteklá než po operaci, ale nic nebrání, aby třetí den po zákroku odešla domů. Vrátí se až na vytažení stehů. Musí se šetřit, nic nedělat a odpočívat. Neměla by hlavně kouřit. Dvanáctý den po operaci přepadne Evu kontrola.

[singlepic id=1268 w=420]

Klidový režim nedodržuje – nemá na to čas a ani ji to nebaví. Dál kouří, sliby doktorovi neplní, hlavně že má operace zadarmo, proč se namáhat něco dodržovat.
Po 14 dnech přichází opět na kontrolu. Lékaři se nelíbí, že je pořád oteklá, to už by v tuto chvíli být neměla. Jenže to by musela dodržovat jeho rady. Přiznává pět cigaret, ale je to daleko víc. Slibuje, že bude kouřit už jen elektrickou cigaretu. Další kontrola je za týden. Doktorovi přiznala cigaret pět, kouří deset a s tou elektrickou náhradou to nebude tak žhavé, rozhodla se totiž, že dvě cigarety si přeci jen neodpustí. Že něco slibuje? Ano, ale to nejsou sliby, jak sama potvrdí, to jsou lži.

Stomatologie

Stomatoložka MUDr. Andrea Král se rozhodla, že vymění její nevhodné metalo-keramické můstky a vyřeší mezery mezi zuby, které působí neesteticky. Odebere otisky, a aby neměla Eva do doby, než budou hotové nové celokeramické korunky v puse jen zbroušené pahýly, zhotoví jí provizorní korunky z pryskyřice. Broušení zubů trvá několik hodin. Nové fixní keramické korunky vydrží 8 – 10 let.

[singlepic id=1270 w=420]

Dermatologie

Dermatoložka MUDr. Tereza Gabryšová provede další kosmetické zákroky. Jsou to botox čela, odstranění bradavice na spodní části brady a mezoterapie výstřihu. Mezoterapie je oblíbená omlazovací metoda, kdy se hydratační látka injekčně vpravuje do střední vrstvy pokožky, tzv. mezodermu, odtud název mezoterapie. Díky hydrataci se pokožka stává jemnější a pružnější, mizí povrchové vrásky.
Dalším zákrokem je permalip, zvětšení rtů pomocí trvalých silikonových implantátů. Pokud se jí časem zvětšení přestane líbit, dají se implantáty malým nářezem v koutku rtů vytáhnout. 2 – 3 dny budou rty oteklé, po týdnu už nikdo nic nepozná.
Na závěr si Eva užijerelaxační masáž končetin.

Síň pravdy

MUDr. Monika Koudová a MUDR. Lubomír Novák sdělí Evě výsledky genetických testů.
Interní vyšetření zjistilo u Evy extrémně zvýšený cholesterol a homocystein. Cukr je na horní hranici normy. Homocystein je škodlivá aminokyselina produkovaná lidským organismem. Za normálních podmínek ji tělo rychle přeměňuje na neškodný cystathionin. Avšak kouření, stárnutí, nedostatečný příjem B vitamínů, pití většího množství čaje a kávy snižuje schopnost organismu udržet normální hladinu homocysteinu v krvi.
Vědci dnes věří, že udržení normální hladiny homocysteinu pomáhá uchovat zdravé srdce a cévy a je prevencí civilizačních onemocnění.
Vedoucí lékař Lubomír Novák označil výsledky dokonce za alarmující, hodnota cholesterolu je přes „8“, což je zvýšení asi na 150 % než je normál, špatná složka cholesterolu dokonce na 200 %. Genetické vyšetření prokázalo dispozici k diabetu 2. typu, se kterým se léčí maminka Evy. Všechny tyto faktory v takovéto kumulaci se vyskytují jen zřídka, u ní představují riziko kardiovaskulárních chorob.
Pokud se nebude řídit radami odborníků, za zhruba 10 – 12 let může vypadat podobně jako na obrázku. Eva slibuje, že bude „poslouchat“, ale nevím, jak se jí to podaří v oblasti kouření.

[singlepic id=1269 w=420]

Další trápení Evy – chrápání

Tento problém ji trápí podobně jako vrásky, domluví jí tedy plastickou operaci měkkého patra. Operaci provede MUDr. Peter Klimák, ORL specialista. Zákrok se provádí laserovým paprskem, Eva je celou dobu při vědomí a komunikuje. Efekt by měl být trvalý, zhruba deset dní bude mít nepříjemné pocity při polykání. Znám pár lidí, co tento zákrok podstoupili, bohužel chrápání je nezbavil. První, co Evu zajímá, zda může hned kouřit. I kdyby řekl ne, stejně neposlechne.

Závěrečné zkrášlování

Eva si přála krátký, extravagantní účes. Kadeřník radikálně zkrátil zadní a boční partie, ponechal jen dlouhou patku jako ofinu. Dva odstíny blond zlikvidovaly nehezké odrosty.
Líčení Kateřiny Kornové bylo jako vždy otřesné. Rudé rty a silně černě orámované oči, to byl výsledek práce „odbornice“. Malé oči byly rázem ještě menší. Tentokrát se stylistka vytáhla. Oblečení, které vybrala, Evě slušelo. Zvolila pánský styl, černé džíny nechaly vyniknout jejím štíhlým nohám. Rodina jí tipuje o deset let méně, ona se cítí vizáží na třicet i míň a myšlením na patnáct.

[singlepic id=1271 w=420]

[singlepic id=1272 w=420]

[singlepic id=1273 w=420]

[singlepic id=1274 w=420]

[singlepic id=1275 w=420]

[singlepic id=1277 w=420]

Kontrola po pár dnech u Evy doma

Eva je spokojená. Má sokolí zrak a žádnou povislou kůži, naopak, pleť jako porcelán. Je spokojená, vše dopadlo podle jejich představ. Ať si každý myslí co chce, připadá si krásná, má dojem, že omládla o dvacet let a kdo to nevidí, ten jí jen závidí.

[singlepic id=1276 w=420]

Můj pohled na proměnu

Operace Evě prospěly, ale nijak výrazně ji neomladily. Před proměnou vypadala na svůj věk a po operacích opět, jen víc udržovaně. Toužila po extravagantním účesu, čekala bych víc nápaditosti. Třeba asymetrii v sestřihu i odvážnější barvení, takto to byl sice slušivý, ale tuctový účes. Evě slušel a bylo vidět, že i s úpravou nemá problémy. Zvolené oblečení bylo skvělé, snad poprvé měla stylistka svůj den. O líčení Kateřiny Kornové je zbytečné psát, bylo otřesné jako skoro vždy. Eva by mohla trošku přemýšlet, než něco vypustí z pusy, možná by byla sympatičtější.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Mladší o pár let / 10 Years Younger

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
anja
Reagovat

tak to jsem teda na paní Evu zvědavá :) bývalá prodavačka ze sexshopu, to bude dobrá ranařka :)

2
Ifa
Reagovat

Pripomina mi vyrazem v obliceji Jitku Zelenkovou.

3
petr
Reagovat

nema tam co dělat pokud nechce spolupracovat maji ií vyhnat svinským krokem

4
Sima
Reagovat

Strašně nesympatická ženská, takovej ten typ, co vás v krámě oslovuje „miláčku, to tričko vám fakt sekne“, úplně ji vidím. A ty cigára bych jí vyrazila z obličeje pádlem. Ale ona „za to nemůůůže“…

Účes tentokrát dobrej, obešlo se to bez zahušťování, kupodivu. I hadry překvapivě slušivý (asi díku tomu, že málo „trendy“ :-)) ) Ale ten „mejkap“, udělalo to z ní štětku s malinkejma zapadlejma očičkama. Kornová si tímhle pořadem teda opravdu udělá reklamu, jen co je pravda.

5
anja
Reagovat

Kornové opět a zas ujela ruka, tentokrát Evě nakřivo namalovala rty…… a vůbec – celé líčení absolutně nepovedené

jinak proměna celkem fajn, taky mě trochu rozčilovala těma výkřikama o kouření, ale vcelku je Eva jakžtakž pro mne stravitelná živelná ženská, pořád lepší než ta socka z minulého dílu, které nemohla přežít, že jí nedali nová prsa

ad její hladká tvář jako porcelán – to má na svědomí spíš ten botox než lifting, pokud botox za pár měsíců nedopíchne, porcelánový efekt bude pryč a vrásečky se objeví zase :)

6
Lea
Reagovat

Hezké oblečení, šílené líčení a účes se mi nelíbil. Vypadala na 60.

7
Kapi
Reagovat

Vlasy byli hrozny a liceni naprosto sileny. Vypadala ale celkove o neco lepe- ale mladsi urcite ne- jen jako stara, co se snazi vypadat mladsi…

8
Petra
Reagovat

Ahoj vsem! Tak nevim, jestli se v dobe kríze vyplati natocit takovy dil. Pokud to neni pravda, pani se hluboce omlouvam, ale nesympatictejsi osobu jsem v tomto poradu uz dlouho nevidela. Mam rada osobite postavy, ale tohle bylo fakt moc. Navic liceni, to musela byt K.K. na extazi, minimalne na rumu!

9
KK
Reagovat

Viděla jsem kousek a stačilo.. nemůže za to že kouří, no ty vo*e… navíc nesnáším lidi, který o sobě mluví jako o mamce ve vztahu k psovi..:o)) hloupá, dětinská, nezodpovědná, protivná!

10
Lady XL
Reagovat

Pralo se to ve mě, zda je mi sympatická či mi leze na nervy… Občas infantilní, občas celkem rozumná. S cigaretama to ale byl nářez – kouřím deset, panu doktorovi jsem řekla pět… haha, to snad chtěla, abychom jí za to tleskali? Jinak proměna – nějaký rozdíl byl vidět, otázka jak tomu bude za půl roku. Vlasy se mi líbily jen napůl, ta spadlá ofina upozorňovala na její ne příliš líbivý profil (nos), oblečení jí seklo, líčení bylo a lá bordelmamá – proto, že je extravagantní, tak jí nemusí líčit řvavou rtěnkou a oči udělat spíš zapadlé.
No hlavně že jí to pozvedlo sebevědomí.

11
Jana
Reagovat

Nevím, zda mi paní byla sympatická či nikoliv. Její životní styl a postoj se mi vůbec nelíbil, na druhou stranu asi zlá nebyla, ale kamarádky by jsme určitě nebyly. Vylepšení si určitě neudrží. Zda omládla je diskutabilní, moc to vidět nebylo, líčení bylo otřesné, prostě styl bordel, paní vypadala jako vysloužilá služebnice. Takže před proměnou neudržovaná 60ti letá baba, po proměně přeudržovaná 60ti letá baba.

12
anja
Reagovat

10 LadyXL – těch pět deset cigaret jí nevěřím, kdyby skutečně pět až deset, nedělal by z toho pan doktor takový problém, že se jí to nehojí, a druhak – 5cigaretový kuřák dokáže s kouřením lehce přestat……. tipovala bych jí tak na krabičku denně, minimálně

13
Saša
Reagovat

Proboha, nebuďte takoví studení čumáci. Paní prostě ukázala, jaká opravdu je. Vy si vážně myslíte, že všichni lidé, co jen pokorně kývnou na rady doktorů, se jimi pak opravdu řídí? Ona si prostě chce užívat života. Mimochodem tato genetická vyšetření se do budoucna stanou naší zkázou. Abych věděla, že nemám kouřit, mám zdravě jíst a hýbat se, na to opravdu nepotřebuji podstoupit genetickou analýzu. A k čemu nám bude prognóza nemocí, které nás mohou v budoucnu potkat? Budeme žít akorát ve strachu, lézt po doktorech a podstupovat vyšetření. Jistě, to je dnes cílem farmaceuticko-medicínského průmyslu. Radši umřu v 60 s tím, že si život naplno užiju než abych žila sice co nejdéle, ale pod taktovkou lékařů se strachem „co kdyby“.

14
okkvp
Reagovat

chichi, paní jsem před proměnou tipovala na drobet zastydlou pubertu osvěžoven třetí kategorie věk 55-7 aneb hojně rozšířený model našich maloměst a sídlišť. Po proměně totéž, jen zcivilizovanější forma. Paní má bohužel značný náběh na klimakterického diblíka a po proměně se obávám ještě dalšího prohloubení.
Jako vylepšili ji obličej hodně, to bez debat. Kadeřníka tentokrát pochválím za barvu a střih odpovídající jejímu povahovému typu, byť ta ofina jejímu obličeji imho nesluší (a dělá z ní pořád tu nižší cenovku). Koště dnes i u mně vyhrává jednoznačně Kornová. Oblečení paní slušelo a odpovídalo nátuře.
Ovšem jsem přesvědčená, že tahle paní o sebe v minulosti velmi dbala ve smyslu narvaných skříní hadérků i kosmetiky – zanedbání maximálně jen krátkodobé, zdali ne přímo záměrné. Kdyby o sebe nedbala, tak nebude poletovat v tangách, bílých riflích a obtažených bundičkách do pasu a nebude mít bůhvíkolik tetování a pecku v nose.

15
KK
Reagovat

13 Saša: to jí nikdo nebere, ať si užívá, v pořádku, to jí přeju, ale ať proboha není tak infantilní až pitomá.. to mi vadí

16
Saša
Reagovat

15 KK: no tak hlavně, že to nevadí jí.

17
KK
Reagovat

:-D to je taky fakt

18
Ilona
Reagovat

Mě se paní docela líbila i před změnou, myslím, že ani na těch 57 nevypadala. Měla na tento věk hladké vypnuté tváře (nějaký předešlý zásah?) Rty podle mě nepotřebovala zvětšovat. Oblečení jí slušelo, na vlasech se mi nelíbil ten pokus o diblíka( líp to vyjádřit nedokážu)
Nejhorší byl zásah „vizážistky“ Kornové. Oči tmavými stíny zapadly na černé uhlíky a s těmi rudými rty, ještě k tomu přetaženým obrysem-skutečná hrůza. Zkazila tím celý dojem a práci ostatních. I ostatní její líčení je špatné, neumí to. Sice to sem nepatří, ale nevím, proč si hraje na herečku, je skutečně otřesná, myslím v Růžové zahradě. Vizážistka taky není, to se musí pořád zviditelňovat, divím se tvůrcům pořadů, že si je kazí „uměním“paní Kornové….

19
jířa
Reagovat

Na pořad jsem se nedívala,čekala jsem na rekap,ale ty postřehy na paní tu byly trefné, ta si to fakt teda zasloužila,čůza to byla.Ten vzhled jí moc nepomohl, vrásky okolo rtů nešly ani zamakeapovat.Nejhorší proměna ze všech, trhla i tu Holubovou.Fakt škoda peněz, to se sekli s výběrem.

20
okkvp
Reagovat

Ajdo díkes za opět pěkný rekap. Akorát tedy nevím s tím nápadem na asymetrický střih vlasů – ještě jsem neviděla nikoho, komu by to opravdu slušelo – a imho asi ani nemůže …

21
Soňa H.
Reagovat

Já bych se k vám všem s dovolením taky připojila – myslím si, že i když paní udělali nové bílé zuby, tak při svém stylu života (x cigaret denně) je bude mít brzo zase ošklivé barvy..
Jinak vlasy po úpravě se mi líbily, líčení ale bylo otřesné, oblečení slušivé – má i dobrou postavu, dle mého názoru taky nepotřebovala rty zvětšovat – to bych jí spíš narovnala nos..

22
Martin
Reagovat

Já tu „Ajdu“ fakt nechápu, když někoho vkusně oblíknou jako minule, tak se jí to nelíbí, ale když z téhle paní udělají vycválanou ex-kurvu z E-50, tak tleská stylistce :-/

23
Bazinga
Reagovat

22 – tak konkrétně já se třeba nedivím, že to nechápeš :-), jestli se orientuješ v módě stejně jako v síti silnic a dálnic v ČR , pak se tím mnohé vysvětluje… :-)

24
okkvp
Reagovat

kolegyně, Paříž – Norimberk – Praha – Brno – Košice – Kyjeva bývala také velmi plodná trasa

25
Ajda
Reagovat

okkvp,
já jsem pár povedených sestřihů, kdy se nechá jedna strana delší viděla a byly velmi slušivé. Paní chtěla extravagantní účes a byla na to i typ – uměla by ho nosit :-))
Takto to byl klasický krátký rozcuch, kterých potkáš na ulici denně několik.

Martine,
pokud pokládáš minulý model za vkusný, chápu, že tentokrát jsi zklamaný :-)) U mě přesně naopak!

26
okkvp
Reagovat

25 Ajda – asi nemám štěstí, navíc těch asymetrických cancourů stočených k nosu a vylezlé ucho na druhé straně potkávám každou chvilku ;-) Navíc si myslím, že paní je snaživá a tudíž to nosila již před 5-10 lety, kdy to začalo

27
anja
Reagovat

25 Ajdo, vím asi co máš na mysli, a v podstatě s tebou souhlasím, i rekap jsem četla, s tvým názorem se můžu ztotožnit, jen ale jsem si všimla, že paní na nějaké extra kouzlení s vlasama asi neměla tu správnou délku a ani kvalitu vlasů, takže kadeřník mohl udělat jen to co udělal, jinak by musel zas nastavovat umělýma pramínkama a ty by jí na jejich vlasech držely jen chvilku

Přidat komentář