Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: restaurace Bohemia v Dubí – vaření z čerstvého nefunguje

31. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=577 w=420]
V dnešním díle jsme se se šéfovým týmem podívali do penzionu a restaurace Bohemia, která stojí na okraji městečka Dubí, nechvalně proslaveného lehkými ženštinami. Je zima, a tak není venku žádnou z nich vidět. Zdeněk se jenom pozastavuje nad stupidními názvy některých „zábavných“ podniků. Ale už se před ním objevuje penzion Bohemia. Před vstupem dovnitř nás šéf seznamuje s tím, že místní kuchař je fandou tohoto pořadu, a proto se na něj trochu těší a trochu se bojí. Bojí se o trochu víc…

Pohlreich vstupuje dovnitř. Z dekorací je vidět, že se blíží Vánoce. Podnik mu připadá přeplácaný, ale útulný. Po hostech ani památky. Přichází pohledná servírka a Zdeněk si vybírá z jídelníčku „zvíci prvního dílu Jiráskova Temna“: uzené s křenovo-mandlovou omáčkou, na doporučení servírky staročeskou kachnu se zelím a knedlíky, pak steak se slaninou a hermelínem a nakonec pstruha na másle. A něco teplého k pití, protože „venku je zima, že by i lední medvěd nastyd“. Zatímco v kuchyni probíhá příprava jídel, paní majitelka Jarka se nám svěřuje, že kuchyni velí kuchař s červenou čepicí Zdeněk, který jako ctitel tradiční kuchyně před čtyřmi měsíci začal vařit bez „prášků“, ale od té doby jim jaksi ubylo hostů. Nemůže však sama věřit, že by to bylo jen tím. Ukazuje se, že kromě Zdenka je tu ještě kuchař Tomáš, který je vyučený a jak sám říká, práce ho baví a je jeho koníčkem. Ale jak se později ukáže, chybí mu kreativita i zodpovědnost.

Ano, šéfe v Dubí: Kachna super, steak katastrofa

A už se to nese na stůl. Zdeněk ochutnává, ochutnává, ale nějak se nemůže dopočítat. Určitě přinesli něco navíc, co si neobjednal. Kachna s knedlíky a zelím mu chutná, tak dobré zelí v pořadu ještě nejedl. Zato steak, chtěl si pochutnat na pěkně růžovém, ale tento je příliš propečený. Uzené maso s křenovou omáčkou je chutné, ale pstruh se nepovedl. Ten pátý chod, co si Zdeněk vůbec neobjednal, jsou plněné bramborové knedlíky – a ty si pochvaluje. Je vidět, že klasická česká jídla se tu vaří dobře, horší je to s minutkami. A ty jsou dílem mladého kuchaře Tomáše, však mu to šéfkuchař dá pěkně najevo: Pohlreichovi chutnalo hlavně to, co jsem ti včera připravil. Z dalšího hovoru vyplývá, že se Zdeněk snaží už rok a půl Tomáše spoustu věcí naučit, ale ten to moc nepřijímá.

Ano, šéfe v Dubí: Druhý den – překvapení

Příští den ráno si šéf přichystá překvapení: zastaví se v hotelové škole v Teplicích a přiveze s sebou do Bohemie několik žáků i s panem mistrem jako hosty, aby prověřili, jak si s tím kuchyně poradí. V Dubí ho však také čeká překvapení – kuchař Zdeněk zůstává sám, jen s jednou pomocnou sílou. Nápor hostů spolu zvládají dobře. Je vidět, že má Zdeněk praxi, jak se sám přiznal, vaří od vojny už víc než dvacet let, nejdříve grilovali kuřata, pak se dostal za prací i do Rakouska a Německa. Zdeněk je rozhodnutý, že Tomáš skončí, i když mu ještě chtěl dát šanci: nebyly totiž připravené kachny, štrúdly upečené bez jablek…i šéf mu schvaluje, že je lepší dělat pár týdnů sám, než se někdo schopný najde.

Ano, šéfe v Dubí: Změna jídelníčku

Na závěr dne se domlouvají, že je potřeba změnit jídelníček, na kterém už trochu Zdeněk pracuje. A do příště to bude hotové. Taky se domlouvají, že jeden den v týdnu udělají zavírací. Na další návštěvě Pohlreich zjišťuje, že v kuchyni je nový kuchař – učeň Lukáš, který se snaží opravdu něco naučit. Potom spolu s majitelkou a šéfkuchařem debatují nad jídelním lístkem, chce to trochu víc kreativity. A co se týká talířů, ty oválné jsou už de mode. Ještě nikdo nevymyslel nic lepšího než kulatý bílý talíř. To, co se dnes děje, nazval šéf „porcelánovou pornografií“.

Ano, šéfe v Dubí: Zázrak v kuchyni

Potom se společně přesouvají do kuchyně, kde připravují kančí medailonky a vídeňskou roštěnou. Pohlreich ukazuje, jak je lze připravit s větším sexepealem. Za chvíli se tam objevuje zázrak – 15 letý Daniel, který se sice chce stát účetním, ale baví ho vařit, a tak chodí o víkendech pomáhat do kuchyně. Šéf vymyslí souboj mezi Danielem a učněm Lukášem: mají uvařit jakékoli jídlo. Dávají se do práce a oba vaří marinovaný vepřový plátek se zelenými fazolkami s omáčkou s červeným vínem. Vítězí Dan, kterého Pohlreich chválí, že má talent a doporučuje mu, aby šel na kuchaře. Další den se opět zaplní celá hospoda a všichni tři kuchaři mají plné ruce práce. Snaží se, šéf je pouze diriguje, ale mají málo talířů. Nakonec všechno zvládají dobře.

Ano, šéfe v Dubí: Návrat

Po třech měsících se šéf vrací. Ale je pondělí půl čtvrtý a v kuchyni je jenom Lukáš, který vydává připravené pondělní menu. Proto volají domů kuchaře Zdeňka. Ten přijíždí a připravuje svému jmenovci kachnu, vídeňskou roštěnou a hovězí líčka na červeném víně. Jídlo ohodnotil jako vynikající a po právu předal hvězdičku. A paní vedoucí přinesl kytici. Jaroslava i Zdeněk jsou dojatí. Šéf jenom chválí a dodává, že na takovéhle jídlo není žádná zajížďka dost dlouhá.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
BigRob
Reagovat

wow , nebýt toho že to mám cca 250 km daleko , jel bych tam zítra na žrádlo … konečně někdo kdo dovede luxusně vařit národní kuchyni !!!

2
honza
Reagovat

Furt nechápu ,proč by tohle měla být poslední řada,díl byl zas jinej,Zdeněk byl možná nejvtipnější za tu dobu co se to vysílá,nevim nemam pocit,že se to vyčerpalo.

3
BigRob
Reagovat

jj taky me to bude velice mrzet jestli je toto konecna rada … treba se objevi jiny format se Zdenkem , minulej tyden byl zdenek v poradu Hydepark a neco se tam prorekl ze ma ted furt samy nataceni , takze pokud netocijou 4 radu co jinyho by tocil ? sem si rikal ze se Prima mela vysra… na Robina H. a finance radsi zainvestovat do ceke verze Hells kitchen se zdenkem … to by byl ficak !!

4
honza
Reagovat

Já myslel,že tohle je česká verze HK.

5
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Honzo a BigRobe, však se říká, že má Zdeněk Pohlreich po Ano, šéfe (Kitchen Nightmares) pustit do Hell’s Kitchen, jejíž originální verze nyní o víkendech běží na TV Barrandov.

6
honza
Reagovat

Aha,budu muset zjistit jakej v tom je rozdíl.Dik.

7
BigRob
Reagovat

tak snad to s Pekelnou kuchyni vyjde Zdenek v chatu na blesk.cz uvedl : Zdravím vás,moc se mi líbí jak ten pořad děláte.Mám2otázky jak dlouho se natáčí1 díl pořadu a co říkáte na soutěž Pekelná kuchyně,neuvažujete,že byste udělal něco podobného u nás?My obyčejní češi vlastně ani nevíme,jak má dobré jídlo vypadat. (evik)
—————————————————————
11:12Jeden díl pořadu se točí čtyři dny plus pár hodin na komentáře. O pekelné kuchyni se uvažuje, pokud se seženou peníze, mohlo by to být dokonce už na podzim.

Reagovat

Máte taky pocit, že jiné nálepky než s jednou hvězdičkou mu Prima ani nedala? Už dvakrát co to bylo na víc a stejně jen jedna.
Tak doufejme, že ty peníze seženou. Ona to bude asi dost pálka.

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Nick Flyer, tak já si dosud myslel, že tam mají jen možnost samolepka či nesamolepka, že je to ještě stupňované dle hvězdiček, tak to mě napadlo. Mohl tam být kdysi v začátcích tento záměr, který však postupem času opustili. Kdo ví.

10
Baruš
Reagovat

Naprosto skvělý díl, bavila jsem se. A šlo to i bez pr..lí, i když to je věc, která mi v podstatě nevadí. Co ale musím vypíchnout, je hudební podkres. Na začátku ten starej klasickej rock a pak jak to šlo přes „pána prstenů“, „policejní akademii“ až po „šmouly“. Moc mě to pobavilo. Ten, kdo to vybírá, si asi musí vyhrát :)

11
LadyXL
Reagovat

SUNíčko-já myslím, že v první či druhé řadě dal jednou 2 hvězdičky a bylo to, tuším, tady v Praze v té restauraci u Stát.opery…,tedy pokud se nepletu…

12
LadyXL
Reagovat

Jasně, byla to Zahrada v Opeře…, dostala nečekaně (a podle reakcí nezaslouženěú 2 hvězdičky, jinak už nikdo…

13
Peter
Reagovat

Prosím adminov, že či by nezistili či je pravda, že JOJ s Primou získali práva na Got talent. České média teraz o tom dosť píšu.

Reagovat

Peter, naše informace jsou takové, že nikoliv Joj s Primou, ale Markýza s Novou koupili licenci na Československou verzi Got Talent. Jsou zde na Panáčkovi v RS na toto téma i články.

15
Anonymní
Reagovat

SUNíčko – teĎ nedávno byl totiž článek v blesku… který právě toto tvrdil. nic jiného jsem na netu nenašel.

16
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Na Medialne.sk píšou to, co jsem zmínil a to je pro nás o krapánek důvěrnější zdroj informací :))

17
Roman
Reagovat

SUNičko, vraj licenciu kúpila podľa Blesku JOJ a tak využila tupú Markízu, ktorá je čím ďalej tým horšie na tom so sledovanosťou.

Ale čo je na tom pravdy, to neviem…

19
Ondra L.
Reagovat

ah atak nic :-D tam je zdroj taky ten clanek z blesku…sorry za spam

Reagovat

Tak nevím … z toho článku na blesk.cz mi plyne, že to bude mít Joj a případně s Primou …
Suníčko: Ty máš podle čeho, že to bude Nova s Markízou?

21
Petra
Reagovat

Je tohle debata na Ano šéfe, nebo už potřebuju dioptrie a naslouchátko?

22
Roman
Reagovat

To si myslím, že SUNíčko stojí za článek :) to som zvedavý.

23
BigRob
Reagovat

tak nevim lidicky … ale staci tosku hledat v googlu a je tam par clanku ze i tv prima si zaregistrovala got talent !!! sorry za off topic

24
Kamila
Reagovat

Valela jsem se smichy, kdyz zacali hrat Smoulove

25
Lea
Reagovat

K hvězdičkám na nálepce – sám Zdeněk jednou řekl, že na 3* vaří jen on sám :-)

26
Peter
Reagovat

sorry, za offtopic, ale kde najdu ty článku, že prima si zaregistrovala got talent?

27
Maxx
Reagovat

Myslim, že Got Talent Prima s JOJ zvládne, jako zvládly obě televize VyVolené. Prima sice nemá s takovými velkými show zkušenosti, ale ostatně znova to bude jako v případě Československé SS tak, že Slováci budou učit za pochodu Česko jak se to dělá a hlavní část bude ležet na nich. Takže proč ne?

28
Pavel
Reagovat

Dnes jsem navštívil s velkým očekáváním tento podnik a bohužel jsem byl velice zklamán. Objednal jsem si minutku Kuřecí kapsa plněná mozzarelou (doba čekání cca 40 min), která však byla udělaná do suchotvrda, přičemž smetanová omáčka byla naprosto nepoživatelná a spálená. Z jídla bylo cítit velký doposud pro mne nepoznaný zápach. Příloha byla americké brambory, které byly tvrdé, přesmažené, těžko poživatelné. Na ostatních hostech bylo také vidět, že jejich očekávání nebylo ani zdaleka naplněno.
Suma sumárum, každého koho potkám, tak mu velice rád sdělím, jak jsem v oné „restauraci“ dopadl.

29
Michal
Reagovat

Tuto restauraci jsme také minulý týden navštívili. Bohužel jsme ale nebyli spokojeni. Dali jsme si vývar s rýží, ale bohužel v ní bylo asi jenom 20 zrnek rýže. Dále hovězí maso s knedlíkem a omáčkou. Omáčka byla dobrá, ale knedlík oschlý a maso tvrdé.
Dále smažený hermelín, ten nebyl moc dobře usmažen, ale celkem ok. Hranolky k němu byly dobré.
Dále králík se zelím a knedlíkem – to bylo jediné dobré jídlo, až na to zelí, které mohlo být méně kyselé.

Přidat komentář