Panáček v reality show

Ano, šéfe 3: restaurace Fantazie v Benešově

23. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=550 w=420]

Zdeněk Pohlreich dnes v Hydeparku na ČT24 pokud si chcete užít dnes Zdeňka Pohlreicha nejen v záznamu Ano, šéfe, a co více, pokud mu chcete položit nějaký svůj dotaz, máte právě dnes tuto šanci. Zdeněk Pohlreich bude hostem v HydeParku na ČT24.

Mladá a sympatická Klára Zárubová provozuje už přes rok a půl svou kavárnu a restauraci Fantazie v Benešově. Jejím snem bylo vybudovat nekuřácký podnik, kam by mohly zajít na kus řeči i maminky s dětmi. Záměr potom rozšířila také o restauraci s poledním menu a stálým jídelním lístkem. Jde o neujasněný koncept a drahý špás, který dotuje její manžel. Tenhle fantastický sen ho už stál dva a půl milionu korun jen na počáteční investici a měsíčně jej dotuje asi sedmdesáti tisíci.

V aktuálním dílu Ano, šéfe jsme se podívali do Benešova, kde provozuje svoji nekuřáckou restauraci a kavárnu velmi sympatická Klára Zárubová. Podnik vypadá velice pěkně, přesto nevydělává. Jak Zdeněk poznamenává, jediný, kdo ví, kolik to stojí, je Klářin manžel, který ze svého úspěšného podnikání dotuje restauraci měsíčně 70 tis. korunami. Jak majitelka přiznává, dostali se do fáze, kdy musí něco udělat, protože situace je neudržitelná. V žádném případě nechce restauraci prodat. I když ji to napovídá otec, který dělá provozního, ačkoli jeho jedinou kvalifikací je, že dělal celý život obráběče kovů…

Gastrovirus v jídelním lístku

Šéf je zoufalý od samého začátku, kdy otevřel jídelní lístek. Opět se to tady hemží různými nesmysly, jako by se po Čechách šířil gastrovirus! Grilovaný steak tří barev? Smažený sýr se šunkou mezi bezmasými jídly? Nakonec si objednává a netrpělivě čeká na jídlo. Jako první přináší servírka těstoviny s masovou směsí a sýrem – rozvařené těstoviny se ohřívají v mikrovlnce, směs je bez chuti a bez nápadu. Jediné plus je Zdeňkův komentář v němčině! Pak na řadu přišla tortilla s kuřecím masem. Tortilla byla rozmáčená, jídlo bez chuti. A závěrečného pstruha na másle označil šéf za úlet, hoši v kuchyni asi zapomněli na sůl.

Šéf a kuchaři

Potom se šéf vydává do kuchyně seznámit se s pány kuchaři, mladším Tomášem, který nastoupil do této restaurace hned po vyučení, a starším Markem, který absolvoval stejnou školu asi před dvanácti lety, ale od té doby nikde nevařil. Jak se zdá, majitelce to takhle vyhovuje, mají velké rezervy, ale jsou tvární a mohou se dále rozvíjet. Zároveň přiznává, že jsou laxní, ani se nepodíleli na tvorbě jídelníčku. O jejich přístupu k vaření se hned přesvědčuje na vlastní oči Pohlreich, když nachází v mrazáku obalovaný květák, o den později objevuje na plotně připravenou polévku, v níž se to hemží kuličkami pepře a nového koření. A pak přichází vrcholný kousek – po opékání masa vylijí výpek do dřezu a místo něho natočí do pánve vodu „z kohouta“! No to jsme ještě nikde neviděli! Jejich umění označuje šéf trefně „gastronomické panictví“. Kuchaři během vaření takřka nic neochutnávají, nekomunikují ani s obsluhou ani mezi sebou. Evidentně nebyli návštěvou šéfa nadšeni, těší se, až to budou mít za sebou.

Komunikace vázne

Aby šéf trošku rozhýbal komunikaci v kuchyni, přináší pokladničku-prasátko. Tomáš s Markem do ní budou házet dvacetikoruny, když nebudou odpovídat na Zdeňkovy otázky, on ho bude krmit za každé sprosté slovo. No moc to nepomáhá……..

Nakupování

Třetí den vyjíždí šéf s panem provozním a Markem na nákup, vybírají společně vhodné a čerstvé suroviny, mezi jinými i platýze. Toho viděl Marek asi poprvé v životě. Zdeněk jim pak v kuchyni ukazuje, jak s ním pracovat a upravovat. Ještě přidá recept na hovězí s křenem a detailní postup na houbový salát se zelnými fazolkami, který je „jednoduchý jak žebřík“.

Zase ti kuchaři

Když začíná poslední natáčecí den, shání se nejdřív šéf, kde jsou kuchaři: „Děláme nebo děláme, že děláme?“ Záhy přichází úplná katastrofa, když šéf zjistí, že se minule nakoupené maso zkazilo. Platýzi končí v koši. Páni kuchaři mají k práci děsný postoj, neshánějí ani nové recepty do připravovaného inovovaného jídelního lístku, jak jim zadal Pohlreich. Paní majitelka si je ale chválí jako poctivé chlapy, na které se může spolehnout, že ji neokradou.

Den návratu

Další záběry patří už dni D, tedy návratu. Pohlreich si objednává houbový salát, špagety a krkovičku s pepřovou omáčkou. Sečteno a podtrženo: ze salátu skřípe mezi zuby písek, špagety nejsou špagety ale linguine, do pepřové omáčky se nedává mletý pepř, ale celý zelený nebo růžový (ale o něm v Benešově asi dosud neslyšeli). Tento podnik tedy i nadále zůstává bez hvězdičky, pokud se chtějí zlepšit, čeká je ještě hodně práce. Ale chlapci slibují: „Do konce března to vydupem!“

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
honza
Reagovat

Právě jsem si projel jídelní lístek a už vim co se Zdeňkovi bude moc moc líbit :-) Jen zas nechápu výběr piva.Maj tam Stelu a Starouše(stejnej hnus jako Plzeň a Gambrinus)přitom tady je dost vynikajících piv.A konkrétně v Benešově maj pivovar,kterej vaří i speciály.Sice to neni česká špička,ale o 2 ligy jinde než výše zmíněné patoky je to určitě.

2
RAINMAN
Reagovat

Kuchaři by neměli manipulovat s penězi během vaření!

Příští týden se dočkáme další parodie Babici.

3
honza
Reagovat

Tak to byla tragédie,nemastný neslaný všichni.Chápu důvody proč udělala z táty provozáka,ale on se na to zoufale nehodí,kuchaři se na to zoufale nehodí a majitelka ať si otevře čajový spolek.Nudit se nebude a manžel bude spokojenější,nevim co dělá,ale asi je v tom úspěšnej a nemůže mu dělat radost jak se v tom ženuška patlá.Nejhorší díl a rozhodně za to nemůže Zdeněk ani Prima.

4
RAINMAN
Reagovat

Další antireklama na něčí podnik. Proč do toho pořadu vůbec lezou?!

5
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Rainman, tohle tvé konstatování bude asi důvodem, proč je třetí řada Ano, šéfe, řadou poslední. Formát je zdá se v českém rybníčku již vyčerpán.

6
Maxx
Reagovat

Zase jsem se skvěle pobavil, přijde mi to čím dál lepší. Hlavně ty hlášky (nejradši mam Zdeňkovu němčinu) a gastronomický panictví mě rozsekalo. To jak kuchaři nekomunikovali, tak z toho vznikl skvělej sestřih a prostě to nejde se nesmát. Na příští parodii Babicy se těším, uvidíme, co si zase ten patlal z Novy vymyslí za výmluvu. Jinak nemyslím si, že by se formát vyčerpal. Pekelnou kuchyni samozřejmě uvítám, ale Ano, šéfe je pořád díl od dílu jiný a pokaždý zajímavý, že bych to klidně vydržel do pátý sérky. S Pohlreichem to půjde, zaprvé má v kapse ještě hromadu hlášek a pak, každá hospoda je prostě něčím jiná a každý díl se liší. Narozdíl třeba od Jste to co jíte, nebo těch plastik se Sabinou. Naopak si myslim, že si pořad drží na to co nabízí česká televizní scéna pořád hodně vysokou úroveň.

7
Maxx
Reagovat

Jinak dneska mi bylo těch kuchařů až líto, já bych ho kdyby tohle dělal na mě a byl bych kuchař asi poslal někam. Oni určitě měli víc komunikovat, ale byli nervózní a asi introverti a pro ně to asi nebylo snadný. Ale tak co, je to show…

8
KK
Reagovat

Paní majitelka mi přišla jako silně naivní holčička, co se vdala za úspěšnýho chlapa.. je od ní sice hezký, že nejspíš chtěla dokázat něco „sama“, ale zrovna tenhle obor asi nebude to pravý

9
LadyXL
Reagovat

Kuchaři – to tedy byla síla…,co je ve škole učí? Učí je vůbec vařit?A taky technologické postupy a vůbec provoz v kuchyni?? Ohřívat zmražené těstoviny – to byla tedy síla!!! A pan otec jako provozní? Fakt mimo mísu, ten vůbec netušil, co to je a že coby provozní zodpovídá i za některé chyby kuchyně. Jediná náprava by byla – vyměnit kuchaře, aspoň jednoho!

10
heli
Reagovat

Mně zas bylo líto Pohlreicha. Já bejt jím, tak je asi pořádně proplesknu, aby se probrali – hlavně teda toho mladšího, to byl fakt materiál :-)
Jinak já bych pár dalších řad taky skousla (ale možná je to tím, že jsem to začala sledovat až nedávno). Zdeněk je mnohem sympatičtější než Ramsay, je vidět, že jim chce fakt pomoct a přitom jim za každou cenu nevnucuje svoji představu o jediném správném modelu úspěšné restaurace. Jo, tohle Prima zvládla.

11
heli
Reagovat

Jo, a ještě – jak šel s tím masem na pánvi rovnou pod vodovod, to jsem myslela, že mě (taky) omejou ….když si představím, že mi tohle někde naservírujou…

12
viki
Reagovat

„Vývar z kohouta“:-DDD to mě rozsekalo:-DD ale je fakt, že kuchaři byli na facku, paní provozní, naivní a já být manželem, zavřu ten monkey bussines a peníze radši cpu do paní, ať sedí doma a nemá takový blbý nápady…no a taťka namachrovanej až hrůza, ale jako provozní stál za houby, jak ho Zdenda sepsul, když tam postával s pivečkem:-DD prostě opět sranda díl, mě se to líbí, jediná koukatelná věc přes celý týden:-)

13
hanka
Reagovat

Tenhle pořad je prostě velmi smutná vizitka českýho školství. Ve šklole sice maj spoustu praxe ale probíhá opět v ohřívacích, masoxových a práškových hospodách. Tak proč se divit?

14
Jarda
Reagovat

Ja toho starého ptáka znám.V práci linej jako prase a teď dělá provozního HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH.
Měli by každý den restauraci vysvětiti až půjde domů.

15
Jitka
Reagovat

Díl se mi moc líbil, už jen tím, co ukázal:
Pány „kuchaře“ bych takto vůbec nenazývala, to, že nekomunikovali by mě ani nevadilo, ale někoho takového bych ve své kuchyni vařit vůbec nenechala – věřím, že i amatér by si poradil lépe. Pokud ani sám kuchař neochutná, co uvařil, tak pak mají velký problém.
Pan provozní byl dle mého názoru pouze provozním dle jména a většinu času trávil řečmi s chlapi u piva… ten tam opravdu neměl co dělat.
Doporučuji nového šéfkuchaře… věřím, že by se chlapci pod ním naučili a nového provozního…
jinak hlášky opět skvostné….

16
Manka
Reagovat

Připojím taky osobní názor: bylo to něco úděsnýho! Kuchaři neznali suroviny, nedodržovali postupy – a nikomu to tam nevadilo!!! Stačilo vzít do ruky jakoukoli kuchařku a i amatér by uvařil líp. Copak si říká paní mistrová z učňáku, když tam teď Tomáše viděla………

Reagovat

Kuchařům evidentně chyběl zájem.
Že mlčeli… vem čert (i tak z toho Pohlreich dokázal udělat show) ale když něco říkal nebo ukazoval, tak jen stáli s výrazem „drž hubu a vypadni“
Jinak paní vedoucí byla až tak moc milá, až bych ji za to zabil. Je hezké splnit si sen a mít svoji kavárnu/restauraci. Ale když už to mám, tak se starám, aby to minimálně zaplatilo samo sebe. Nejlíp aby to i vydělalo něco navíc.
Smysl provozního mi fakt unikal. Tomu to bylo všechno ukradené ještě víc než kuchařům. Sedí si celý den u piva, občas zajede na nákup … tak bych se chtěl mít :-D
Nejlepší z celého dílu byla slečna servírka :-P až se mi o ní v noci i zdálo :-D
Díl sice nudný, ale i tak z toho dokázali vytěžit zase spousty hlášek a vtipů… Asi první pořad, co se primě fakt daří.
A na českou verzi hells kitchen se těším. Tam se Pohlreich rozjede jak ďas 8-)
Teda doufám, že bude.
A kvůli další parodii na Babicu si asi ve středu koupím i Blesk :-D

18
KK
Reagovat

Nicku, nééé, přečti si to na netu, necpi do toho hnoje svoje prachy:o)))

19
Mapi
Reagovat

Me se tedy Ano, sefe! libi porad a vubec to neupada- kazdy dil je jiny a necim zajimavy a vzdy ho hltam od zacatku do konce. Nektery je treba trosku slabsi, ale v 95 % je to skvele! Snad to neni pravda, ze je to posledni rada :((

20
RadstaR
Reagovat

Mapi: Moje rec.

21
Maxx
Reagovat

Souhlasím, co kdyby Ano, šéfe pokračovalo dál a Pekelnou kuchyni by si vzala na starosti Zdeňka z Prostřeno =D

22
LadyXL
Reagovat

maxx – ježíši to je nápad týdne :-)) !!!!!!
Sledovanost zaručená :-)

23
Mapi
Reagovat

A ten mladej kuchar odtamtud odesel nebo tam jen nebyl pri kontrole? Na prvni pohled bylo videt, ze ten mladej ma okamzity zajeci umysly a kuchareni pro nej koncilo okamzite po posledni objednavce. Linej jako ves a doma jen pocitace atd…

24
Hana
Reagovat

Neviděla jsem pořad, ale měla jsem čest navštívit tuto provozovnu, jelikož v Benešově často hledám místo kam zajít na oběd. Byla to katastrofa, jídelní lístek psaný propiskou, /což to bych odpustila/, číšník byl silně otrávený, co že vůbec chceme? -snad obědvat?, objednali jsme si cikánský řízek s bramborem. Po dlouhé době nám přinesl jakousi placku vaječnou s pěti půlkami brambor a jedním dílkem rajčete. Když jsem zakrojila, no nebylo to k jídlu- vaječný řízek v něm nakrájený porek a dvě nudličky kuřecího. Nechtělo se mi věřit, že toto si vůbec troufnou podat v restauraci. Kofola byla báječná vychlazená. Řekla jsem číšníkovi, že takovou katastrofu co uvařili jsem ještě nikdy nejedla ať si to odnese a už mě tam nikdy neuvidí. Manžel sice zaplatil, protože mu bylo trapně, já bych ale nezaplatila. Číšník stál s otevřenou pusou , po tom co jsem m řekla. Myslela jsem ,že mu ji budu muset zavřít. Zkrátka moje zkušenost je taková nikdy více tam nevkročím. Nezájem o zákazníky, katastrofální jídlo a neprofesionalita to nepatří do restaurační sféry. Paní by si měla někde otevřít bazárek pro děti možná by jí to tam líp slušelo.

Přidat komentář