Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (30.9.): Rallye smrti a úsměv, který vyděsí (rekap)

30. Září 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

rellye1 vm

Obě rodiny této Výměny manželek by si měly hlavně udělat pořádek ve svých vztazích. Jedni žijí vedle sebe jako kamarádi, kteří se zrovna dvakrát nemusí. Na vině je nevěra, Andrea se zamilovala do bratra svého partnera. Spolu je drží barák a dvě děti. Druhý pár spolu ani nežije. Otec rodinu navštěvuje tu na jeden den, tam na víc, podle nálady. Jinak má azyl u své matky. Vztah je na mrtvém bodě, spojuje je jen syn. Proč spolu nebydlí, když ta možnost zde je? Tipuji, že hlavní důvod budou sociální dávky.

Vyměněné rodiny

Ostrava

Ostrava

Monika (21) je na mateřské dovolené se synem Deanem (21 měsíců). Občas se v nájemním bytě 2+1 vyskytuje i otec Dominik (26), který pracuje z domova jako specialista podpory. Jsou spolu tři a půl roku a dvakrát jim to neklape. Jemu přijde pohodlná, do všeho ji nutí, on zase dává přednost kamarádům, později zazní, že i alkoholu. Když chce mít Dominik klid, odchází k matce. Mají spolu dítě, měli by ho nějak vychovat, to je jeho názor. Rodinu přihlásil on, doufá, že si od sebe odpočinou a najdou cestu, jak pokračovat.
Loučení je chladné. Monika nasedá do auta a Dominik malému radostně šeptá do ouška: „Mamka jede do pí*i!“

Sloupnice

Sloupnice

Andrea (30) pracuje v expedici uzenin, Pavel (33) je řidič. Jsou spolu třináct let a mají dceru Natálii (10) a Vojtu (4). Několik let je vztah v krizi kvůli její nevěře. Ona má pocit, že si ji neváží, nepomáhá doma, věnuje se svým zájmům. I tuto rodinu přihlásil otec, je zvědavý, zda jim to ve vztahu pomůže. Ani zde žádné velké emoce odjezd nevyvolal. Pavlovi je jedno, že odjede, kdyby tam chtěla zůstat, má dát vědět, co chce poslat. Vojtovi smutno nebude, jediné Natálii bude maminka chybět.

V nových rodinách

Ostrava

Velkoměsto je pro Andreu zklamání, tuší panelák, do kterého nechtěla. Malá bunda na věšáku napovídá malé dítě, to také nebylo jejím přáním. Byt lehce zkritizuje, ani jedna není dokonalá. Kritika úklidu, neuklizené prádlo, co má taky říkat. Ale není to žádná tragédie, viděli jsme horší domácnosti. Rodina kouří v bytě, což se jí hned nelíbí. Sama je kuřačka, ale není líná chodit ven.

Druhý den se jdeme projít a na čerstvém vzduchu se odkrývají rodinné vztahy. Dominik plánoval vztah ukončit, ale přišlo těhotenství, proto spolu dál přežívají. Nevadilo by mu, kdyby si ona někoho našla, ale na druhou stranu by mu vadil cizí kluk starající se o jeho dítě. A opět klasika, aniž by ji Andrea znala, začne Moniku pomlouvat a chyby vidět na její straně. Dominik sám přiznává, že je s ní jen kvůli synovi. Jedna strana tvrdí A, druhá B.
Dominik odjel na školení, Dean k babičce, Andrea z nudy maluje byt a rozebírá vlastní život. Závěr – barák a děti je drží spolu. Nuda pokračuje, přestaví nábytek a pokračují v malování. Dominika to nebaví, není to jeho byt a zase tak často tam není. Nudí se i Dean.

Změna velení. Opravit kliky, baterii u umývadla, uvařit, výlet někam, bude to do ZOO. Neuspávat syna v kočárku před televizí. S jídlem v Ostravě není problém. Dean je zvyklý na fast food, proč by měl jíst něco zdravého, když jeho otci žádné bio a eko nechutná? Chodí tam jíst často, kluk do sebe cpe hranolky, kečup, majonézu, lidé divně koukají, často sní víc než rodiče. Teorie otce zní, že dítě má vyzkoušet vše a ať si vybere, co mu chutná. Lituje děti, kterým matka zakazuje takové dobroty jako je tatarka a kečup. Šílené, děcka se omezovat nemají, končíme výživové okénko. Celkově se tu nic neděje, usínání v posteli, místo v kočárku není problém. Jak si to užili v ZOO? Nevíme, jeden záběr a opět se válí v bytě. Nuda pokračuje. Oni jsou na takový styl zvyklí, takto je to u nich denně. Nic nedělat, válet se, čas plyne. Na úkoly dojde poslední den a neobejde se to bez dohadování. Dominik se rozhodně prací nepřetrhne. Nechce se mu vařit, na vše má dost času. Začíná se těšit na Moniku, ale neví, zda ho to nadšení rychle nepřejde. Pobyt zakončí hádkou kolem jídla. Uvařil, nepozval ji ke stolu, nešel s klukem ven. Výčitky z obou stran.

Sloupnice

Monika ohrnuje nos hned za tabulí Sloupnice. Žádný obchod, všude daleko, to tam má za trest. V domě jí to nevoní, všude dřevo, připadá si jako na chatě. Rodinka si dovolila nakoupit, lednice je plná, což se o té, co nechala v Ostravě, napsat nedá.
První dojem jako vždy na obou stranách dobrý, nic nového. Děti režim nemají, Vojta je vyloženě toulavý typ. Utíká z domu, často ho hledají. To předvede hned druhý den, kdy zmizí místo jídla. Vyráží na kole po vesnici. Tatínek je v klidu, prý ho všechna auta znají.

Vztahy se rozebírají i tady. Pavel jí nevěří, ignoruje ji. Nevěru nedokáže odpustit. Je mu ukradené, co se děje v Ostravě.
Děti mají velký problém s jídlem. Odmítají jíst cokoli, ale sladkosti a chipsy mohou kdykoli. Hlavně malý Vojta připomíná divoké zvířátko. Zabavit jim mobily a tablety, zákaz běhání venku, to na ně neplatí. Otci je to jedno, proč by se staral, chce mít své pohodlíčko.

vm

Čtyřkolka je oblíbená zábava. Děcka jezdí po vesnici, otec je hrdý, syn je šikovný po něm. Zodpovědnost je kde? Zřejmě kvůli natáčení mají děti dnes výjimečně přilby, na což nejsou zvyklé. Problémy s jídlem se táhnou celou dobu, Moničiny tresty nezabírají. Vojtovy zuby jsou velký problém, ale rozhodně ne pro tatínka. Aby měl klid, kluka raději vypustí i přes zákaz ven.

Co bude za změny? Zákaz tabletů a mobilů. Jeden den bude Pavel hlídat a vařit. Večer maximálně dvě piva. S tím Pavel nesouhlasí, je to jeho zvyk, ten nezmění. S dětmi si hrát místo piva nebude. Překvapivě sám od sebe poseká zahradu, potom vztekajícího syna vypustí mezi auta na čtyřkolce a klídek, pohoda. Monika protrhává rajčata, Naty jí pomáhá, Vojta jezdí po vesnici jako utržený ze řetězu.

zubyy

Pavel nemá náladu, najednou mu vše vadí. Má zlikvidovat myš a je problém. Vzájemné výčitky co kdo dělá, nedělá, neberou konce. Ve finále jí vyčte i rajčata, kterých protrhala málo. Pavel má den, kdy všechny povinnosti má plnit sám, jenže uvařením oběda se vším končí. Jdou na dětský den, ale děti jsou mu ukradené, lije do sebe pivo a prokládá je panáky. Z přinucení se jim chvilku věnuje a rychle zpět k půllitru. Venku už je tma, nevýchova se projevuje. Obě děcka odmítají jít domů, křik, dohadování, nahánění po domě. Podnapilý otec vyhrožuje, počítá dokola do tří, pak do pěti a děcka si dělají, co chtějí. Pavel svůj den zvládl, je na sebe hrdý. Večer pokračuje incidentem. Opilý po hádce sebral Monice televizi. Ta skončila u dětí v pokojíčku a patřičně si ji Natálka užívá. Když bude reklama, čas zabije na mobilu.

pivo1a

Co jim dala výměna? Pavel má v sobě blok i nadále, neví, zda ji věřit, rád ji má. Monika cítí, že se musí změnit, víc věci řešit a dotáhnout do konce.
Vzorný otec nesehnal hlídání dětí, i když na to měl měsíc. První školní den, babička nemá dopoledne čas, nabírají hodinové zpoždění. Natálka končí v družině, nevadí, hlavně že má mobil.

Osm očí

osm oci

Přivítání Pavla a Andrey je poměrně chladné. Na druhé straně o nic vřelejší. Obě holky po sobě zbytečně u stolu startují. Uspávání v kočárku si Monika brání, vyčítá bezprizornost dětí, zkažené zuby, vulgarismy lítají z obou stran. Vyčítá se alkohol u Dominika i Pavla, vztahy řešit budou, ale jak? Pavlovi je všechno jedno, to neslyšíme poprvé.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
Reagovat

Pavel a Andrea jsou i nadále spolu, z výhry koupili další čtyřkolku a zaplatili dluh za dovolenou u švagra.

2
anonym
Reagovat

Předpokládám, že malýmu klukovi zakoupí co nejdřív motorku, sice se sám nenají a mluvení taky není jeho silná stránka, ale po silnici mu to jde jedna radost. Rodiče jsou hodně rozumní.

Ti druzí o nic moc lepší, hlavně, že klukovi chutná tatarka a ve fast foodu toho zbaští za dva. Spaní v kočáru u televize je taky docela fajn :-)
Tatíka podezřívám, že u matky má bydliště ze zištných důvodů, přece jen, pronajatý byt a rodičovský příspěvek nějak dohromady nejdou a proč nevyužít výhod samoživitelky.

Jinak pohoda, klídek, tabáček :-)

3
Kanárek
Reagovat

Díky Ajdo za rekap🤗. Teda to zase stálo za to. Tentokrát typ lidí, kteří totálně podkopávají autoritu opatrnějším rodičům… děcka v dnešním provozu bez helem, bez znalosti silničních pravidel a dokonce na motorovém vozidle. Taky tady pár takových dárných „rodičů“ máme. Já pak nevím, jak to svým ratolestem zdůvodnit, že oni to nedostanou a helmu budou nosit narozdíl od ostatních i na kole, skejtu, koloběžce a bruslích. „Naštěstí“ se kdysi vymleli a ta helma jim opravdu zachránila obličej a totální sedření hlavy. Nechápu, jak může někdo takto ignorovat zdraví a bezpečnost svých dětí. Není to už zanedbání péče? Nevědět kde se poflakuje 4 leté dítě? Úsměv který vyděsí je výstižné…i když obě děti toho alkáče měly zkažené zuby, děsivější byl ten jeho smích pokaždé, když komentoval svoji rodinu.

4
dejna
Reagovat

Za sebe můžu říct, že než s takovými chlapy, tak raději sama. Jeden blbější než druhý. Proslov otce z Ostravy o výživě dvouletého dítěte byl na přesdržku. Otec dětí, které si mohou vypadnout z domu, kdy se jim chce, které se prohánějí na kole nebo čtyřkolce mezi auty, je na dvě přesdržky. Matky nebyly o moc lepší. Když už jsem si říkala, proč nechce ten nanicovatý a nevýrazný teploměr žít s Monikou, která se jevila být z těch čtyř nejsympatičtější a nejrozumnější, projevila se u stolu jako fúrie a její slovník lehce přebil slovník chlapů.
Divní lidi a nejhorší je, že to, co jsou dnes oni, budou jejich děti zítra. :/

5
anonym
Reagovat

@Kanárek: Ajda a její rekapitulace mě nutí k tomu už se nedívat, ale nedá mi to se nepodívat, taky díky.

Přidat komentář